Bugün bir aylik egzersiz programına baslicam umarım .Julian Michaels 30 Day'i yapan memnun kalan varmi acaba buna mi baslamaliyim acaba benim sorunum kalçam her yerim ama önce önümde beni rahatsiz eden göbegimden kurtulmak istiyorum göbek ilk hedef daha sonra diger bölgelerim göbek için ayri program önerebilicek varmi aranizda ,Birde Julian tam olarak hangi bölgeler için cevaplarınızı bekliyorum
Canım ben yapmadım ama jilian göbek yaglarını eritiyormuş yapıp faydasını gören insanlar var, bunun dışında tempolu yürüyüş, bisiklet, yüzme gibi sporlarda göbek yağlarını eritiyor. Yeşil çay içebilirsin, limonlu karbonatlı su içmekte yardımcı oluyormuş sanırım.
Sabahları 1 bardak ılık limonlu su içiyorum güne limonlu suyla baslamanin 10 faydasini okuyup karar vermistim karbonatı bilmiyorum ama metobolizmayi mi hizlandiriyor ?
Ben limonlu su , yoğurt yerkende keten tohumu kullaniyorum. Aralarda elma yemeye calisiyorum , yeşil çaya gelince bilmiyorum herkes içiyor ben alısamadım siyah çay tiryakisiyim diyebilirim oturdummu demligi bitirebilirim o derece önceleri 2 şekerli içiyordum simdi 1 ama hedefim şekeri 0'a indirip kuşkusuz çay içebilmek
Yarın sabah itibari ile basliyorum 30 günlük programa bugün aksilikler cikti bakalim jilian ablamiz'in faydasini görebilecekmiyiz :)
Tempolu mu yapmiyorum bilmiyorum ama evimizin 1-2 km uzaginda bir AVM var hedefimi orasi belirledim hergün yürügecegim bugün siftahida yaptim yüzme bu yaz olmicak havuz fiyatları maglam yazılabilirdim kapali havuz beni açmıyor açık havuz içinse yaz bitti artik .
Evimdede kondisyon bisikleti var bugün yarım saat kadar sürdüm oldukça ter attım
Limon'u içtigim her suya katarsam metobolizmami hizlandirir mi acaba ?
Karbonatlı su sindirimi kolaylaştırıyor diye biliyorum canım ben içmiyorum içenlerden biliyorum sadece. siyah çayı o kadar çok içiyorsan kesinlikle şekersiz iç canım, bir iki tane bile diyet yaparken senin için zararlı olabilir. Bende 2 şekerli içiyordum diyet yaptıgım dönemde tamamen kestim bir süre sonra alıştım tadına sonra da yeşil çaya alıştım yavaş yavaş. Aktardan alınıp yapılan dogal yeşil çayların tatları sallama çaylara göre daha iyi oluyor belki onları deneyebilirsin
Jilian'ın faydasını görürsen deneyimlerini yaz yine bende merak ediyorum onu çünkü :)
Tempolu denilen hızlı yürümek zaten ama yavaş yavaş hızlanır yürüyüşün bir anda hızlı yürüyüş yapma. Bir hafta boyunca yarım saatte gittiğin yolu bir hafta sonu daha az zamanda gitmeye çalış, öyle öyle hızlanır zaten yürüyüşlerinLimonlu su aç karnına daha çok işe yarıyor sanırım ama limonu çok kullananlar var güzelde zayıflıyorlar etkisi olabilir. Yeşil çaya katabilirsin tadını da güzelleştirir hem :)
Limonlu suyu dedigim gibi bu sabahta içtim yürüyüşümüde yaptim Jilian'a artik baslicam biraz dinlendikten sonra,
Umarım faydasini görürüm sizlerede tabiki yazarim, Siyah çay'a gelince sabah içersem 2 bardak filan şeker atiyorum gün içerisinde illaki yakarim diye aksam demlersem atmiyorum ama belki hatali bir davranis yine ama sabahlarida atmamaya alisicam
Canım gün içerisinde başka şeyler de yiyorsun, yediğin tek şeker olsa sorun değil ama gün içerisinde pilav makarna yersen mesela onun da içinde şeker var. Zamanla bırakırsan hem diyetine yardımcı olur hem de bir kez alıştın mı artık hep öyle içmeye başlarsın. Hayatın boyunca o iki şekerden kurtulursunAkşam yaptıgın çayın tadına alışabiliyor musun peki, yoksa çok zoraki mi içiyorsun?
Hoşuma gitmeyerek içiyorum tabikide 1 şeker bu kadar mi fark ettirir bilmiyorum :)
ama birakicam zamanla eskiden dahada şekerli içiyordum birakirsam şekeri 1 şekerde aldigim tadi alabilisem özgürce çay içebilirim
Pilav makarna konusuna gelince pilav yemiyelim uzun zaman oldu makarna içine sos vs koymadan daha hafifti diye hatirliyorum yanlis hatirlamiyorsam porsiyonu oldugunca kücülterek makarna yiyorum pilav'i biraktim
Çok içiyorum çayı dedin ya o yüzden dedim ben canım sadece bir çay içiyorsan günde bir önemi olmaz tabi ki deMakarna yiyeceksen öğlen yemen daha iyi olabilir, daha rahat yakarsın gün içinde akşam yenilen yemegi yakmak daha zor oluyor, metabolizma yavaşladıgı için