Egoist şahıs! Geleceğimi yakar mı sizce?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.659
798
Kızlar çok endişeliyim. Geleceğim söz konusu bana bir fikir verin politik oynama konusunda lütfen.

Diyelim iki profesör var konuda.

Benim şu anki danışmanım - Profesör Şeker (cidden çok şeker bir insan anlatınca anlayacaksınız)

Benim hayatımla oynamaya çalışan - Profesör Egoist (kendisi yönetici, müdür gibi bir şey programda)

Beni laboratuvarında ağırlayacak olan - Yabancı Profesör (Bu çalışmak istediğim alanda ilk 3te göreceğiniz büyük bir insan, TEDde, youtubeda röportajlara çıkan çok önemli birisi)

Şimdi şöyle bir durumum var. Yurtdışında master yapıyorum. Ben bir hocayla anlaştım danışmanlık konusunda. Yaşadığım ülkeden başka bir ülkede bir staj yeri buldum. Her şey çok iyi çok güzel. Ancak şu anki danışman hocamın uzmanlık alanı ile benim çalışmak istediğim konular birebir örtüşen konular değil. Ucundan ilgili olabilir ancak zorlarsak ama daha önce bu Profesör Şekerin danışmanlık yaptığı kendi alanı dışında insanlar olmuş ve bu insanlar da mezun olmuşlar, komiteden de geçmişler, tezlerini de yazmışlar. Bir sorun olmamış.

Şimdi bu Profesör Egoist ile daha önceden konuşmuştum çünkü Profesör Şeker benim onunla konuşmamı söylemişti, bu egoistin uzmanlık alanı benimkiyle %90 örtüştüğü için. Ama ben adamın küçümseyici, domine edici tavırlarını beğenmedim. Sürekli "Ben çalışmana dahil olmak istiyorum." deyip durdu konuşurken. Ben de bir şey demedim haber veririm size dedim çıktım. Bu tavırda birini istemediğim için Profesör Şekere de tamam dedim. Sonra Profesör Şeker de Profesör Egoiste mail yazdı bana danışmanlık yapmak istediği ile ilgili.

Bu sabah kavga etmişler... Çünkü Profesör Egoist, Profesör Şekerin uzmanlık alanı olmadığı için teze katkıda nasıl bulunacağını sorgulamış. Parasını biz veriyoruz dışarıya gidiyorlar falan demiş. (Ki dışarı gitmemiz iyi bir şey okulun ismi geçecek tezde) Benim danışmanım Profesör Şeker de işte beni savunmuş "Öğrencinin ilgi alanı ve istekleri bizim için önemli olan değil mi?" demiş sonra bu egoist de "Gel sen yönetici ol madem" demiş falan böyle gerginlik yaşamışlar. Bana da öğle vakti mail attı bu egoist odasına çağırdı.

İşte ben sana açıkça demedim mi senin danışmanın tezine dahil olmalı, eğer danışmanın Profesör Şeker olursa sonunda zorluk çekersin istersen ben Profesör Yabancı ile konuşayım (bunu bir kaç kez söyledi) benim uzmanlık alanım bu, okulun kurallarına bak dedi gösterdi. Baktık hakkaten dahil olmalı yazıyor ama benim Profesör Şeker zaten ben dahil olurum dedi konuna da. Yani bu adamın derdi bize kalırsa kendi adını geçirmek. Çünkü zaten komite tezimi okuyacak ki benim dışarda danışmanım da olacak yani ana karakterdeki profesörün uzman olmasına gerek yok bana soru sorduğumda yardım edecek bir sürü insan var. Ya öyle korkuyorum ki ilk defa bu kadar tutkulu olduğum bir konu buldum, çalışmak istiyorum bunda. Ama o egoist pisliğin danışmanım olmasını istemiyorum!

Sizce adam mezuniyetime, tezime engel olacak bir şey yapabilir mi? Veya ne bileyim gidip Profesör Yabancı ile konuşup bunu alma şu şu sebepten yollamıyoruz diyebilir mi? Veya da beni gönderecek olan ofisle görüşüp engel olması falan söz konusu olabilir mi?

Bir kere komitede denk gelse zaten biliyorum ağzıma edecek sorular sorar bana ama şu an korkuyorum. Son bir soru Profesör Şeker ile konuşurken şey demiştim işte Profesör A, B,C ile konuştum ama biri gidiyor, biri şöyle, biri ilgilenmedi ben napabilirim dedim acaba böyle deyince bu A,B,C profesörleri olmadığı için kendisini seçtiğimi düşünmüş olabilir mi?

Son düzenleme:
Koskoca 40-50 yaşında adamların ego için yaptıkları şeyler.
Profesörlüğünü yemişim ya.

Keşke herkes onun gibi olsa.
Boşuna şeker demiyoruz...
Önce öğrenci diyor hep.
Acaba bu şekere kaygılarını anlatsan belki bi tiyo verir çaktırmadan. Sonuçta şeker senin için kavga etmiş ve arkanda durmuş, sen de ona samimiyetini göstererek bu kaygılarını anlatsan?

Hangi ülkede yaşadığınıza bağlı. Profesör egoisttin yasal olarak hangi haklari var mesela?
Ben Master yaparken profesörüm endüstride tezimi yazmama izin vermemişti mesela.
İlla akademik bir tez istedi ve önüme taş koydu. Oysaki ben asla akademik bir kariyer istemedim. Doktora icin baya zorlamıştı. Ama yasal hakkini kullanip bu şekilde davranmıştı.
Hangi ülkedesin?

Acaba bu şekere kaygılarını anlatsan belki bi tiyo verir çaktırmadan. Sonuçta şeker senin için kavga etmiş ve arkanda durmuş, sen de ona samimiyetini göstererek bu kaygılarını anlatsan?

Anlattım konuştuk onunla bugün hep zaten.
Ben zaten katkıda bulunmak istiyorum tezine bulunacağım da dedi, kural bu sonuçta okulda izin verilmese önceden de yapamazdı bunu öğrenciler
Ben halledicem dedi ama beklemek öyle zor ki

İtalyadayım
Ya nefret ediyorum neden taş koymaya çalışıyorlar ki bırak özgür olayım bir şeyler üreteyim yapayım

Egoist olanı seçsende canına okuyacak seçmesende
O yüzden şeker diyorum
Üniversitede bu bölüm başkanları falan uzun süre kalmaz zaten
Sen teze geçene kadar başkası seçilir
Referans olarak genelde danışmanının ne dediğine bakarlar
Diğerinin pek etkisi olmaz o kadarda küçülmez herhalde

O halde süreci beklemeten başka çare yok, sancılı geçecek ama umarım çok mutlu olacağın şekilde sonuçlanır...

İtalyadayım
Ya nefret ediyorum neden taş koymaya çalışıyorlar ki bırak özgür olayım bir şeyler üreteyim yapayım

Bazi proflar öyle malesef. Ben 3 uni bitirdim. Yaşadıklarımı yazsam destan olur. Benim egoistin sayesinde okulu 9 ay gec bitirdim ve endüstride yazmadığın icin 9 aylik maaşımdan oldum. Adam üstüne üstlük sözel sinavda benim asla bilemeyeceğim soruları sorarak notumu kırdı.
Herşey gönlüne göre olsun.
Not; cok kiskandim seni. İtalya şimdi cicek açmıştır

Böyle akademik bir konuda buradan nasıl bir yardım bekliyorsun pek anlamadım açıkçası. Çözüm bulabileceğin ya da seni fikir aydinlanmasi yaşayacağın mecra burası değil bence

Ben de onu düşündüm.
Şeker olanı seçmesem başkasını seçsem de benim ağzıma edecek bu tripleriyle.
Peki referans dışında benim tezime falan etkisi olabilir mi yani komiteyi ikna etmek falan gibi şeyler ne bileyim hani gidip mezuniyetime, tezime engel olması veya stajıma?

O halde süreci beklemeten başka çare yok, sancılı geçecek ama umarım çok mutlu olacağın şekilde sonuçlanır...

Evet maalesef, endişeliyim işte beklemek o yüzden zor, biraz uykularım kaçacak ama...
Teşekkür ederim

Peki tatlı dille konuşsak falan olmaz mı ya bu iş?
Ben yanına gittiğimde kendimden tiksindim ama yalakalık yaptım baya huyuna gidebilmek için sonra sakinleşti biraz başta çok sinirliydi.
Şey dedi tamam hocan benimle konuşsun mailde üçümüz konuşalım dedi bana haber ver sonuçları dedi
Benim danışman hocam da böyle dediyse iyi hallederiz dedi
Not: Hiç özenmeyin valla hala soğuk ve yağışlı hava ben kuzeyindeyim İtalyanın :/

Aa çok iyi aklına gelmiş iyi oldu etiketlediğin teşekkürler

Böyle akademik bir konuda buradan nasıl bir yardım bekliyorsun pek anlamadım açıkçası. Çözüm bulabileceğin ya da seni fikir aydinlanmasi yaşayacağın mecra burası değil bence

Ben bazı yorumlarda görüyordum akademisyen kk lı kadınları belki buradalardır veya insan ilişkileri bakımından bana politik davranma açısından yardımcı olabilecek insanlar olabilir
Babam bana baya fikir verdi mesela neler söylemem gerektiği hakkında

Ayrıca websitesine göre müdür bile görünmüyor, belki abartıyordur kendi konumunu.

Haha öğrendim ki Profesör Egoist ek profesörmüş komitede master tezi için ama Profesör Şeker başkan
Buna rağmen nasıl dikleniyor anlamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…