• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eğitimci anneler bebeğinizi bırakıp nasıl çalışmaya başlayacaksınız?

canım oğlum 3,5 aylıkken göreve başladım okulum 9-3 öğle araları hep emzirmeye geldim zor oldu tabi bebişimden ayrılmak ama zorunluyduk geçen sene 650 milyona baktırdım bebeğe bakma haricinde hiç bir şey yapmadı bu gün tekrar başladı okullar açıldı malum bu sene 700 vereceğim çok pahalı ama güvenilir ellerde olsunda parayı gözün görmüyor

Ben de ücretsiz izin almaya karar verdim, en azında 1 dönem daha bebeğime bakayım dedim müdürüme, olur dedi, maddi açıdan çok zorlanacağız ama kızım için her şeye katlanırım. 4 gündür ort.yük. ve sor. sınavlarına gidiyorum, kuzenime bırakıyorum kızımı ben gelinceye kadar çok huzursuz oluyormuş....

kızlar bugün müdürüm çok güzel bir teklifte bulundu bana ben ücretsize ayrılacaktım seminer bitimi müdürüm sorunca söyledim ayrılacağım 2.dönem başlarım dedim gel konuşalım dedi sana sadece sabahları 4 gün 4er saatten 16 saat matematik verelim maaş karşılığını doldur 12 de gönderelim seni dedi veeeeeeeeeeeeee müthiş olanda eşimin okulu sabahçı öğleci olmaya karar vermiş eşim öğleci olmak istediğini söyleyince onunda müdürü okey vermiş şimdilik bakıcıya ücretsize gerek olmadan büyüteceğiz inşallah bir sene ilçeye gidip geliyoruz sadece ege yi yolda alıp verme sorun olacak ama o kadarda olsun diyoruz çok mutluyumalkisalkisalkis

kızlar bugün müdürüm çok güzel bir teklifte bulundu bana ben ücretsize ayrılacaktım seminer bitimi müdürüm sorunca söyledim ayrılacağım 2.dönem başlarım dedim gel konuşalım dedi sana sadece sabahları 4 gün 4er saatten 16 saat matematik verelim maaş karşılığını doldur 12 de gönderelim seni dedi veeeeeeeeeeeeee müthiş olanda eşimin okulu sabahçı öğleci olmaya karar vermiş eşim öğleci olmak istediğini söyleyince onunda müdürü okey vermiş şimdilik bakıcıya ücretsize gerek olmadan büyüteceğiz inşallah bir sene ilçeye gidip geliyoruz sadece ege yi yolda alıp verme sorun olacak ama o kadarda olsun diyoruz çok mutluyumalkisalkisalkis

ne güzel canım çok şanslısın sen gelene kadar eşin ilgilenir
valla süper

deryadeniz ne güzel, bebekler gerçekten kısmetleriyle geliyorlar. benim kızıma da görümcem bakacak, kızım doğduktan sonra bizim karşı apartmandan ev aldılar, önceki evi hem uzak hem ısınmıyordu nasıl bırakıcaz diye düşünüyorduk.
ben bayramdan sonra başlıycam rapor aldım, köye gidip geliyorum, müdüre programı yaparken bebeği gözönünde bulundurur mususnuz dedim, olur dedi ama bakalım napıcak?mirmirmirmir

3 gündür ilçedeyim.seminer daha başlamadı.gidip geliyorum hergün milli eğitime.okulumda kapanmış beni nereye vercekleri belli değil.evimde yok,ev bulamadım daha.arkadaşta kalıyoz böyle annem ve çocukla.hiçbişey net değil,bu durum beni çıldırtıyor.yerim yok yurdum yok,ortada kaldım ya.kaymakama çıktım durumu anlattım bekleyeceksin okul açılana kadar diyo.ondan sonra yerin belli olacak diyo.ama kaymakam bey bikaç kişye söz vermiş,torpilimiz yok ya beni yolladı,onları ilçe merkezine alacakmış.normalde yönetmeliklere göre okul kapandığında öğrenciler nereye verilirse öğretmeninde oraya alınması gerekir ama resmi oalarak kapatmadık diyo.öğrencisi olmayan okulda gidip oturcakmıyım.üstelik köye ulaşım yok.napıcam bilmiyorum ya...

deryadeniz ne güzel, bebekler gerçekten kısmetleriyle geliyorlar. benim kızıma da görümcem bakacak, kızım doğduktan sonra bizim karşı apartmandan ev aldılar, önceki evi hem uzak hem ısınmıyordu nasıl bırakıcaz diye düşünüyorduk.
ben bayramdan sonra başlıycam rapor aldım, köye gidip geliyorum, müdüre programı yaparken bebeği gözönünde bulundurur mususnuz dedim, olur dedi ama bakalım napıcak?mirmirmirmir

gerçekten hiç hesapta olmayan güzellikler oldu bizim için senin adına sevindim rahat rahat bırakırsın halasına bebişini.umarım sıkıntıda olan herkes rahata kavuşsun

Canım süt izni denen şey tamamen idarecilerin elinde. Bizim okul tam gün 3,5 a kadar kalcak bakıcı 350 tl istedi,Denizliden olan arkadaşlar fiyat konusunda düşünceniz nedir,ben hiç bilmiyorum da....

bende bakıcıyla anlaştımm iki gündür bırakıyorum şimdilikk alışma sürecindeyizz.. seminer dönemi ya erken çıkıyoruz 3 saat kalıyo sadece sonrada zaten öğlene kadar olacakk.. evimize çok yakın bakıcımız. almak bırakmak sıkıntı olmuyorr inş.. herşey yolunda giderde birbirlerini severler.. daha çok küçükler birşey farketmiyor gibiler küçüktenn alışırlar sonunda birgün bırakacağızz ne yapalımm allahh vicdanlı insanlarla karşılaştırsın her zaman tümm bebekleriii tümm insanlarıı..

valla bugün dişçiye gittim, yarım saat sürmedi işimiz ama babannesinde yıkmış ortalığı, zor avuttuk emmedi hırsından, yeni uuyudu ancak, halasında da yaparsa ben okuldayken naparız bilmemmafoldumben

çalışmak güzel şey.ama çalışan anne olmak çok zormuş.bende şuan tayinim çıkmadı diye evimden eşimden ayrılıp van a geldim.ama çok şükür ek atamada oldu.hala buralardayım inş en yakın zamanda döneceğim.Rabbim kimseyi evinden ailesinden ayırmasın çok zor.yanımda görümcemi getirdim o bakıyor.nekadar zormuş bırakıp işe gitmek:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

uzuyor canim, aldigin kadar uzuyor

merhabalar, ben de önümüzdeki hafta izne ayrılacağım inşallah. emeklilik konusunu araştırmıştım. artık yaşa bağlı emekli olunduğu için ücretsiz iznin emekliliği uzatmadığını söylemişti müdür yardımcımız. dışarıdan ödeme de aynı şekilde oluyormuş. ödeyeceğiniz paranın alacağınız maaşa etkisi çok çok az olacaktır o nedenle dışarıdan ödemeniz mantıksızlık olur demişti.

merhaba,

su an artik kararinizi vermissinizdir belki. yazdiklarinizi okuyunca oglum 2,5 aylik oldugunda donem basladigi icin okula donusum geldi. ne kadar zorlanmistim oglumu hic tanimadigim birine birakirken. uzerinden 24 ay gecti yani 2 yil ben hala sabahlari oglumu bakicisina birakirken zorlaniyorum. bu duyguyu yasamayan bilemez. bakicimiz ogluma iyi bir bakim sagliyor, seviyor vs ama benim sevgim ve verdigim bakimin yanina yaklasmaz. cunku ben onun annesiyim. yine de calismamak da zor birsey kendi yasamimi kendim kurmaya, bagimsiz olmaya alismisim, eminim calsimamak daha fazla zor gelirdi bana, bunaltirdi bir noktadan sonra. hem calisan bir annenin ozelikle de egitimcinin cocuguna verebilecek daha kaliteli bir zamani ve enerjisi oldugunu savunuyorum. cunku isinde, yasaminda tatmin olmus bir insan, durmadan cocuk pesinde kosmak zorunda kalip da bunun takdir gorulmedigi bir toplumda bunalmis bir kisi olmasindan iyidir. cunku ne yazik ki ulkemizde cocugu ile evde oturan bir kisiye ucretli izin hakki yok, toplumda uretmeyen bir kisi olarak dusunulmesi ve evin her isinin de uzerine yuklenmesi cabasi...
bakiciyla tutulan rutin bir duzen de ve cocugun bir baska kisiye daha guvn duymayi ogrenmesi de iyi bir deneyimdir belki.
hepimize bol sans

kzılar ben ayın 23 ünde dr dan akşamüstü randevu aldım sabah okuldan sevkimi alıcam 22sinde 32. haftam dolmuş oluyor ben izne çıkmak istiyorum dayanamıyorum böyle. neyse okula izin raporunu okulun ilk günü eşim bıraksa olur dimi benm gitmem şart mı ya izne ayrılanlar bi şey yazsın bi aksilik olcak die ödüm kopuyo ben hiç gitmesem de okul izin işini halleder heralde dimi
yoksa dr randevusunu erken bi saate alsam dönüp okula çrş günü ayın 23ünde bıraksam daha mı doğru olur bi gün bile geçsin istemiyorum kızlar ya:(
yani ben sadece dr raporunu okula ulaştırsam doğum öncesi izin için yeterli midir?
şimdiden teşekkürler
içim içimi kemiriyor kaç gündür kabuslar görüyorum izne çıkamamışım filan diye herhalde bu konuyu çok taktım kafama ya

şekercik hiç endişe etme, eşin de verebilir, ben servisin kalktığı yere eşimle yollamıştım, bir arkadaşınla bile yollayabilirsin. bu senin yasal hakkın ve dr un vermiş, müdürün onaylayıp izin kağıdını hazırlamak zorunda merak etme zemuszemus doğum öncesi iznimi ben de tamamen kullandım doğum yaza geldiği için aktarma yapamıyordum, doğum sonrası için iyi oluyor valla enerji topluyorsun kaydirigubbakcemile3

şekercik hiç endişe etme, eşin de verebilir, ben servisin kalktığı yere eşimle yollamıştım, bir arkadaşınla bile yollayabilirsin. bu senin yasal hakkın ve dr un vermiş, müdürün onaylayıp izin kağıdını hazırlamak zorunda merak etme zemuszemus doğum öncesi iznimi ben de tamamen kullandım doğum yaza geldiği için aktarma yapamıyordum, doğum sonrası için iyi oluyor valla enerji topluyorsun kaydirigubbakcemile3

canım çok teşekkür ederim kararsızlığımı giderdin:)

dediğin gibi yapıcam eşim götürsün ben artık okula gitmek istemiyorum çünkü.

aaa şekercik şimdi farkettim balıkesir de yaşıyor muşsun ben de balıkesir liyim, bandırma da doğup büyüdüm ama annemler gönen de şu an, hemşo muyuz yoksa
beni de bugün okuldan aradılar, sınıf istiyor musun diye, ben de hiçbişey istemiyorum boşaltın öğeleden sonralarımı dedim, ek dersin olmaz dediler, ben de bu sene ek dersim kucağımda dedim, gülüyor kaydirigubbakcemile3

ben de balıkesir susurlukluyum ama tabii başka yerde yaşıyorum:)

seni arayıp sormuşlar en azından bu da bi nezaket:)))

meraba kzılar.ben egıtımcı değılım ama calısan bı bayanım.ısyerımde (devlette) sozlesmelı calsıyodum.dogum ıznım bıttıgınde ucretsız ızın aldm.sımdı kızım 6 aylık.hem calısmak ıstyrm hemde kızıma dayanamıyrm.cok zor bıseymıs.ama sımdı soyle bı fırsat dogdu benım ıcın.ozel bı ofıste ıs buldm.orada calsıan bayanlar ıcın bı cocuk odası yapılmıs.bakıcıyla beraber kızımı alıp oraya gıdıp gelıcem.ıstıfamı verdım ve bı dahakı ay orada baslıcam.nasıl mutluym anlatamam..kızlar sızde sıkın dısınızı zaten 3 yasa kadar yanı krese baslayıncaya kadar surecek bu durum.ondan sonra okul hayatları baslıcak...benım ıcın cok ıyı bır fırsat oldu herkes ıcın bu fırsat olmayabılırdı.

Back