• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eğitim farkı...

bcgirl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2016
2.273
2.525
133
Merhaba hanımlar,

Hemen konuya gireyim :) birisi ile tanıştım. Yıllar sonra kafama yatan birisi gibi duruyor şuan. Fakat sorun şu ki bana ben lise mezunuyum, kendimi satış alanında geliştirdiğini söyledi. Şuanda da mevkii olarak iyi bir konumda diye anladım. Aile şirketleri var. Ben ise mühendislik okumuş üstüne yüksek yapmış birisiyim :) Hal böyle olunca kafamda deli sorular. Bu ilişki olur mu olmaz mı? Ciddiyete binerse ne yaparım gibi durumları düşünmeden edemiyorum. Çevre vs baskısı belki olabilir. Çevrenizde bu duruma benzer bir süreç yaşayıp mutlu olan var mı ? Yani ne yapmalıyım, hangi yönde ilerlemeliyim bilemiyorum. Şimdiden teşekkür ederim .

Eğitimi okullar olarak düşünmek hata, ne tahsilli insanlar gördüm cahilin önde gideni, ne lise ortaokul mezunlari tanidim bilgili zeki kişisel gelişimini ihmal etmeyen. Biraz tanıyın zihin yapısını, karakterini görün, anlayın. Sonra karar verebilmeniz daha kolay ve doğru olur

Bir ara kpss icin dershaneye gitmistim. Sinfita 20 kişiydik, hepimiz üniversite mezunuyuz, 4 yillik. 30 yaslarindaki koca koca kadin ve erkekler sınıfta burasi benim yerim, ben önde oturacagim kavgasi yaptilar. Ben dahil olmak uzere sadece 4 kisi bu kavgaya karismadik. Siralar havada ucusuyordu. Eseklik baki kaliyor bazi insanlarda, egitimle alakasi yok.

Eğitimi okullar olarak düşünmek hata, ne tahsilli insanlar gördüm cahilin önde gideni, ne lise ortaokul mezunlari tanidim bilgili zeki kişisel gelişimini ihmal etmeyen. Biraz tanıyın zihin yapısını, karakterini görün, anlayın. Sonra karar verebilmeniz daha kolay ve doğru olur

Çok teşekkür ederim 🙏

Merhaba hanımlar,

Hemen konuya gireyim :) birisi ile tanıştım. Yıllar sonra kafama yatan birisi gibi duruyor şuan. Fakat sorun şu ki bana ben lise mezunuyum, kendimi satış alanında geliştirdiğini söyledi. Şuanda da mevkii olarak iyi bir konumda diye anladım. Aile şirketleri var. Ben ise mühendislik okumuş üstüne yüksek yapmış birisiyim :) Hal böyle olunca kafamda deli sorular. Bu ilişki olur mu olmaz mı? Ciddiyete binerse ne yaparım gibi durumları düşünmeden edemiyorum. Çevre vs baskısı belki olabilir. Çevrenizde bu duruma benzer bir süreç yaşayıp mutlu olan var mı ? Yani ne yapmalıyım, hangi yönde ilerlemeliyim bilemiyorum. Şimdiden teşekkür ederim .
Mühendislik okudunuz yüksek lisans yaptınız şuan ne yapıyorsunuz peki? Birde eğitim durumunda okulun etkisi olduğu kadar aile eğitimi, terbiyesi almış olması çok daha önemli bunu da göz önünde bulundurun lütfen ki şirketleri var diyorsunuz. Size saygılı mı? Bir kadınla konuşurken üslubuna davranışına dikkat ediyor mu? Evde bütün işleri size yükleyecek bir tip mi? Kavga anında hemen küfre mi başvurur? Daha biraz önce bu saydıklarımdan dolayı boşanma aşamasına gelen birinin konusu vardı. Asıl ciddiye alınması gereken bunlardır evlilikte :)

Mühendislik okudunuz yüksek lisans yaptınız şuan ne yapıyorsunuz peki? Birde eğitim durumunda okulun etkisi olduğu kadar aile eğitimi, terbiyesi almış olması çok daha önemli bunu da göz önünde bulundurun lütfen ki şirketleri var diyorsunuz. Size saygılı mı? Bir kadınla konuşurken üslubuna davranışına dikkat ediyor mu? Evde bütün işleri size yükleyecek bir tip mi? Kavga anında hemen küfre mi başvurur? Daha biraz önce bu saydıklarımdan dolayı boşanma aşamasına gelen birinin konusu vardı. Asıl ciddiye alınması gereken bunlardır evlilikte :)

Çok doğru söylüyorsunuz. Teşekkür ederim 🙏

Şimdi üniversite mezunu biri lise mezunu biriyle arkadaşlık flört ediyorsa evlenedebilir demekki seviye yakın demektir bana göre. Yani üniversite otomatik olarak bir kültür vizyon download etmiyor ki başka bir çok parametreye de bağlı örneğin dünyayı gezmiş lise mezunu biri herhangi bir küçük Anadolu ili üniversitesinden mezun birinden daha kültürsüz diyemeyiz ki. He bu arada dünyayı gezmiş demek de otomatik bir kazanım değildir gördüğünü rafine edebilmiş biri diyelim. Çok kitap okumak da birşey ifade etmez aslında bunu işleyebilmek kazanım sağlamak farklı bir meziyet.

Eğitim konusunda denklik önemlidir diye düşünenlerdenim. Ancak ben burada eğitimi geçtim de başka konuya taktım. Aile şirketi derken? Ne üzerine? Şirket ne büyüklükte? Yani aileyi geçindirebiliyor mu yoksa ancak ucu ucuna şirket kendini mi döndürüyor? Bu önemli. Bir de ailesi ile aynı iş yerinde çalışan erkekten ben uzak dururum. Çünkü mutlaka sorun çıkıyor. Kardeşler arasında Sen çok harcadın ben az aldım payımından tut, baba oğul arasında da babanın oğlunu ezme konusu çok oluyor. Yani parasını ben veriyorum geçimleri benden ailenin her işine karışabilirim diye düşünüyor çoğu kayınpeder. İyi düşünün.

Kendni yetiştirip yetiştirememesi önemli bir çocuk yazıyordu bana mesela konuşuyorduk üniversite mezunu ama çoğu kelimenin anlamını bilmiyor daha her söylediğim şeyi açıklamak zorunda kalıyordum 🤦🏼‍♀️

Şimdi üniversite mezunu biri lise mezunu biriyle arkadaşlık flört ediyorsa evlenedebilir demekki seviye yakın demektir bana göre.

Ben buna katılıyorum, kafanın uyduğu, 2 çift laf etmenin üstüne muhabbetinden hoşlandığın kişiyle zaten eğitim seviyen benzerdir.

Konu sahibesi , ünvye gitmek ya sana çok büyük bir farklılık katmamış :bicak: ya da adam fevkalade kendini geliştirmiş biri yoksam zaten adamdan hoşlanmazdın. Hoşlandıysan beğendiysen beğenmişsin demektir, oturup diploma kıyaslama gibi bir tuhaflığı yaşadığım 3 kıtada sadece Türkiyede gördüm.

Merhaba hanımlar,

Şimdi bazı erkekler bunu kompleks yapıp kadına pakolojik şiddet uyguluyor. Hatta byrada bir doktor hanım vardı kocası tarafından sürekli aşağılanan.

Benim bu durumda olduklarını bişdğim tek bir arkadaş çiftim var. Senelerdir tanışısız ben bu yıl öğrendim adamın lise mezunu bile olmadığını. İkisi de asgari ücretli işlerde çalışan insanlar. Mutlu mesut yaşıyor, birbirlerini çok seviyorlar. Ama siz bir de mühendislik okumuşsunuz, matematik zekanız da yüksek olmalı.

Bir de bu aile şirketi, durumumuz iyi olayları falan benim gördüğüm hep vitrinlik oldu. Ailesi ne şirket sahibi adamlar ne hallere düştü.

Back