Efendi Erkek Yerine 'Şey' Erkek Tercihi

Meredith Grey

Su’nun Annesi 🤰🏼
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2015
5.233
6.047
Merhabalar,

2 gündür düşünüp durduğum durumla ilgili konu açmak istedim. Biraz uzun yazmış olabilirim. Hem içimi döküp hem de belki birkaç mantıklı yorum alırım diye düşündüm.

Erkek arkadaşımla ara verdik, görüşmüyoruz yani.
Bu süre zarfında yeni birisiyle tanıştım. Erkek arkadaşımdan 5 yaş büyük. İkisi de aynı mesleği icra ediyorlar.
Geçenlerde buluştuk. Gayet şık bir şekilde geldi. Buluşma yeri olarak harika bir yer seçmiş; arkadaşlarına sormuş, internetten araştırmış. Uzun zamandır gittiğim en güzel yerlerden biriydi. Kısacası önem vermiş, özen göstermiş.
Güzel güzel sohbet ettik birbirimizi tanımaya yönelik. Garsondan fotoğrafımızı çekmesini rica etti. Kaliteli bir adam. Donanımlı, kendini iyi geliştirmiş. Geç bir vakit olmamasına rağmen evime bıraktı. Ortak özelliklerimiz o kadar fazla ki, arabasında sürekli dinlediğim radyo kanalı açıktı ki az sayıda dinleyicisi olan bir kanal.
Sanırım karşı tarafın elinin elime değmediği nadir ilk buluşmalarımdan biri.

Erkek arkadaşımla(daha doğrusu eski(?)) aramızdakiler çok daha farklıydı. Aramızda her daim bir cinsel gerilim vardı. Tutuşmaya ramak kala modundaydık birbirimizin yanında. Sürekli birbirimize saçma sapan laf sokmalar falan. Gerçi romantizmde yok diyemem.

Mantıken geçen görüştüğüm erkekle çok daha huzurlu, sakin ve geleceğe yönelik bir ilişkim olur. Muhtemelen sıkılmaya başlarım bir süre sonra. Ama erkek arkadaşımla ise muhtemelen yaşayabileceğimiz en büyük şey belki 10 yıl falan görüşmek, birlikte takılmak olur, o da tayini çıkmazsa.
İleride aile kurmak istiyorum. Çocuklarım olsun, güzel bir yuvam olsun..
Ama bedenimin, ruhumun her zerresi tutku ve ihtiras için deliriyor. Belki de ruhumu besleyen şeyler de budur benim..

Mantığımı mı dinlesem yoksa kalbimi, ruhumu, bedenimi mi dinlesem? Bilemiyorum.
Bilinmezlik içinde debelendiğimden öylece kalakaldım. Hiçbir hamle yapamıyorum. İnsanların duygularını kararsızlığımla incitmek istemiyorum. Bir seçim yapıp ona doğru yol almalıyım.

Sizlerin de diyeceklerinizi merak ediyorum.

Tercih tabii sizin lakin ben mantık insanıyım.
Garanticiyim.

Sonunu bilmediğim bir yola çıkmaz, huzuru elimin tersiyle itmezdim.

Kaldı ki heyecan vs elbette iyidir ancak insan özellikle 30lu yaşlarını geçince ev hayatında huzura ihtiyaç duyuyor. Mesleki yasamda zaten yeterince geriliyoruz eve gelince gününü anlatabileceğin,seni ilgiyle dinleyen,yeri geldiğinde sana akıl veren,yaşamını zorlastirmayan eş çok önemli.

Tabii iyi bir ebeveyn olmak da kriterler arasında önemli yere sahip.

Buyuk ihtimal bi sure sonra sıkılırım tutku icin deliriyorum vs. Bu laflar sakat.Allah muhafaza evlenip sonra kocami aldatiyorum tutku ariyorum konulari acmayin. Madem adam duzgun biri birakin gitsin kendi yolunu cizsin yazik.
Yahu adamın yakasına yapışmadım ya. Oturduk sohbet ettik birbirimizi tanımaya yönelik olay bu. Nikah dairesinden gün almadık. Olayı dramatize etmesek?

Keşke evlenmeden birlikte yaşamak ülkemizde normal karşılansa... Bir süre sonra o tutuştuğun adam faturaları ödemeyi unuttukça görürüm yangını sendeki...
Ya bir süre evinde kaldım. Birlikte yaşamamız benim delirmemle sonuçlanır o kesin. Kısa gözlemlerim bu şekilde.

Sanki dünyada iki seçenek varmış gibi yazmışsınız. Hem huzur duyacağınız, hem tutkulu, şehvetli bir ilişki yaşayabileceğiniz biri olamazmış gibi... Eski sevgilinizle bir şeyler yolunda gitmiyormuş ki ara vermişsiniz. Ara vermek sorunları çözmez, sadece öteler. Yani yeniden bir araya gelme şansınız varsa bile, aranızdaki sorunlar da aynen orada olacak. Bunları nasıl çözeceksiniz? Bir fikriniz yoksa, bir belirsizlik içindeyseniz, yerinizde olsam o insanı bir seçenek olarak görmezdim. Yeni tanıdığınız insan size bir çok açıdan cazip gelmiş olabilir ama daha yeni tanışmışsınız. Zamanla belki ona karşı da bir tutku hissedeceksiniz ya da bu ortak özelliklerin sizi sadece çok iyi arkadaş yapabileceğini fark edeceksiniz. Şuan bunları kestirmek zor. Yerinizde olsam yeni tanıştığım insanı daha iyi tanımaya çalışırdım. Ama ya o, ya bu diye de yeryüzünde iki seçenek varmış gibi kendimi şartlandırmazdım, önemli olan size her açıdan iyi gelecek birini hayatınıza sokmak çünkü. İlla ki birileri hayatınızda olsun diye eldekileri değerlendirmek yanlış olur. Ha, duygu mu mantık mı derseniz; ikisi de... Aşkımdan ölsem de mantığıma uymayan ya da çok mantıklı geliyor diye de aşk duymadığım biriyle de asla olamazdım. O yüzden ikisini de aynı insanda bulana kadar bekledim.

Çok mantıklı bir yorum. Teşekkür ederim öncelikle.
Evet, belki de çok iyi bir arkadaş kazanacağım.
Kendimi biliyorum. Şimdiden tutku hissetmediysem sonradan çok zor, hatta imkansız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…