ebe yada kadin dogumcu olan arkadaşlar yada anlayan arkadaşlar bakabilir mi lutfen

askrhpozitif

Nirvana
Pro Üye
19 Haziran 2013
24.362
92.111
Cumartesi doktora gittim suyunun azoldugunu söyledi bebeğinin ve hafta nst ve +hfı yaptir dedi nst yi biliyorum ne olduğunu da diğeri hakkında nettede birşeyler bulamadim yardimci olabilirmisiniz ?

Cumartesi doktora gittim suyunun azoldugunu söyledi bebeğinin ve hafta nst ve +hfı yaptir dedi nst yi biliyorum ne olduğunu da diğeri hakkında nettede birşeyler bulamadim yardimci olabilirmisiniz ?
Merhaba, öncelikle su ne kadarmış, diğerini ben de duymadım doktorunuz açıklama yapmadı mı ya da bir konsültasyon kağıdı vermedi mi? Aynı problem bizde var yardımcı olmak isterim

Merhaba, öncelikle su ne kadarmış, diğerini ben de duymadım doktorunuz açıklama yapmadı mı ya da bir konsültasyon kağıdı vermedi mi? Aynı problem bizde var yardımcı olmak isterim
Suyun az dedi sadece ne kadar az olduğunu söylemedi ultrason kağıdında yazıyor mu bilmiyorum su içmeyi cogaltirsam büyük ihtimal cogalacagini soyledisadece bunu verdi

Amniyon kesesinin suyu azaldığında erken doğum riski oluşuyor dr.nuz önlem için NST ve AFI testini önermiş. nette araştırdım.Amniyotik sıvı ölçümü için amniyotik sıvı indeksi (AFİ – amniotic fluid index) adı verilen bir ölçüm birimi kullanılır. HFI nedir bilmiyorum dr.nuza sorun yanlış da yazılmış olabilir. Günde 2.5 -3 lt su içmenizi öneririm.

Canım benim oglumdada öyleydi ilk önce genelde doppler isteniyor bebegin kan akımında sorun varmı diye ultrason gibi ayni korkulacak birşey yok doppler normal çıkmıştı bizim o zamanda doktorumuz oğlun biraz tembellik yapıyor idrarını az yapıyor o zaman dedi .bol bol su iç ayrıca çamaşırını dikkatli kontrol et fazladan bi akıntı ıslaklık olmasın .yani amniyo sıvısı kaçağın olmasın

HFI değilmiş, AFI değeri bebeğin suyunun miktarı yani, hem percentil olarak söyleyebiliyor doktor hem de mm cinsinden, kendi neden bakmamış onu anlamadım, cihazı mı kötü ??? Bebeğin hareketleri nasıl ?? Sızıntın yoksa korkma bence, bol sıvı tüket, benim sıvı düzeyim 12 persentil idi 38'e çıktı; havuş suyu içtim hergün, hindistan cevizi suyu, saf su ve zemzem suyu :):) Sen de dene olur mu :)

2 Hafta sonra bunlara baktir dedi hani oraya tekrar gidemezsem diye bebeğim çok şükür hareketli fazlasıyla kasiklarima ağrı yapıyor arada sertlesiyor karnın falan ama çok şükür sizintim yok sıvıyı çoğaltmaya çalışıyorum bakalım ne cikicak haftaya

,
Tamam bakalım, geçmiş olsun :):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…