- 19 Ağustos 2008
- 17.831
- 53.738
Arkadaşlar ben geçen yaz annemin köyüne gittim eşimle. Annem bize yastık verdi eski zaman yastığı hani büyük tek yastıklardan. Eskilerin bir yastıkta kocadıkları. Eşim ona hayran oldu. Biz de bundan alalım diye tutturdu, yorgancıya gidip yaptırdık 140*50 ebatında.
Şimdi de yastık yüzü sıkıntı oldu. Yorgancılar yastık kılıfı da dikiyor ama hiç düz renk yok dallı güllü çok iç karartıcı desenler ve ben de nevresim takımlarının tek tek olan yastıklarını ortadan birleştirip diktim ve tek yastık yüzü yaptım. Elim dikişe yatkındır makine olmadan da makine dikişi oldu. Eşim diyo ki bunlar çok saçma değil mi?
Değil tabii. Bir yastık yüzü için 100 küsür lira istiyorlardı bence çok fazla ve evdekilere de uyumsuz.
İlk yaptığıma önce itiraz etti ama şimdi beğeniyor. Kalanları da öyle yapsam mı?
Yastık kılıflarınız düz model ise olabilir ama patlıdan, şeritliden olmaz, el dikişi ne kadar iyi olursa olsun makina dikişi kadar sağlam olmaz hele de nevresim, yastık gibi işlerde en iyisi mevcut kılıflarınızı ziyan etmeyin. Şu an poplinin metre fiyatı 55 lira ,o da orta karar yani verdikleri fiyat normal, online kumaşçılarda parça kumaşlar var poplin ve akfil, onlardan alıp diktirebilirsiniz ama aynı fiyata gelir hemen hemen. O yastıklardan bana da bir tane hediye geldi, bölüp mitil diktim iki yastık yaptım çünkü onlara göre alez de yok, terledikçe ya da saç boyadıkça leke oluyor, her sene sök mitil değiştir zor iş.