Düzenli Evimiz & Hayatımız

Ay 2 gündür içim dışıma çıktı öksürük arttı yine. Şu anda öyle 1 saate yakındır öksürüyorum. Tam başlayacam oruca nerden de çıktı
Bende aynı sweet bugün öksürmekten kustum allahtan oruç değilim. Geçti diyorum 2 gün sonra yine çıkıyor nasıl bir şey anlamadım

Selamlar
Bugun kötü bir gün oldu.
Öğlen oğlumu almaya giderken ocağın altını kapatmamışım
Geldiğimde apartman yanık kokulu, ev ise dumanaltıydı
Üstelik oğlumu almaya gidip gelsem sorun yoktu, 10 dk sürüyor.. Maalesef okulda etkinlik vardı ona katıldık, bir saati geçkin dışarda kaldım
Evin halini anlatamam.......
Tencere....
Yemek.....
Üstelik tencere düdüklüydü ama şükür ki, pişmişti normal kapakla azcık kaynatıyım demiştim, o sıra unutmuşum.
O kadar kahroldum ki.
Komşular bile geldi nerde ne oldu diye her kapıyı çalmışlar, beni evde yok sanmışlar

Üstelik iftara misafirim gelecekti....
Hoş yabancı değil, görümcemler, 2 kişi.
Ama işte..
Her şey birbirine girdi.
Yemeksiz kaldım.
Ev dehşet kötü koktu.
Yangın böyle birşey demekki, ne kadar kötü Allahım esirgesin.
Verilmiş sadakamız varmış demek ki.

Hemen bütün camları sonuna kadar açtım ve oğlum solumasın diye biraz evden çıktık.
Sonra girdim tekrar yemek yaptım.
Tencereyi arındırdım. Arındırdım ki evden gitsin o koku.
Tencere kömür olmuştu. Bulaşık mak tableti ile arındı.
Lakin koku her yere sindi. Dolap kapaklarını çekmeceyi açsan bile kokuyor.

Buhurdanlık yaktım, vanilya, tarçın kaynattm, camlar açık, yerleri defalarca sildim, dolapları, mutfağı her yeri sildim.
Azalsa da bitmedi.

Neyse........
İftarımızı ettik.
Akşamımız güzeldi.
Gittiler.
Görümceye de mutfağı toplatmadım, ben de toplamadım.
Çıktık.
Bulaşık kısmen duruyor.
Girmicem, dursun.
Kırgınım, sanki biri yaptı
Benim hatam ama işte üzgünüm.
Ben çok dikkatliyimdir, kolay kolay bişey unutmam.
Bu insanlık halidir olabilir ona da eyvallah.
Ama bugun bir arkadaşım felaket canımı sıktı.
E bir de kendimce misafir, okul, okuldaki etkinlik, iftar vs telaşım olunca arkadaşımın o aptalca tavırlarını kafaya taktığım için akıl gitti kapatmadım ocağı, hızla çıktım evden.
Okula diye çıkacaktım ama 10 dk öncesi arkadaşın o durumu için çıkınca unuttum ocağı.
Öyle karışık.
Neyse..
Çok uzun oldu de mi?
Uzun uzun anlatasım var sıkıntımı...
2-3 gün kokarız herhalde yanık yanık. Sonra geçer elbet.

Böyle işte kızlar. Buralara da uğramadım.
Yarın işler beni bekler

Olsun canım daha kötü de sonuçlanabilirdi. Sağlık olsun koku geçer ev temizlenir

İftardan sonra mutfağı topladık çay içtik çay bulaşığı var bi
Ben şimdi hem yarına yemek koyayım hem de üst dolapların içini silmiştim. Alt dolapları ve kahve köşesini halledeyim diyorum.
Gidiyorum mutfağa hemen bitiririm inş

Çok üzüldüm ya
Geçmiş olsun
Neyseki allah korumuş.

Allahtan düdüklü kapağı yokmuş pinhan. Geçmiş olsun. Koku geçer gider canını sıkma

Canım pinhan ya üzüldüm. Buna şükür Rabbim beterinden korusun. Bi sadaka falan verin, onunla geçmiş olsun

Bugün
Çöpleri çıkardım
Evi havalandırdım
Yatağımızı topladım
Bulaşık makinesini çalıştırdım
Kuruyan çamaşırları katladım
1 posta çamaşır makineye attım
Çamaşırlığa serdim
Bulaşık makinesini boşalttım
Akşam yemeği yaptım
(Domatesli şehriye çorbası
Et sote
Bezelyeli pirinç pilavı
Salata )
.
2 gün tektik bebişimle bata toparladım sadece geceleri sık kalmak uykusuzluk baş ağrısı yapıyor onun dışında çok şükür iyiyiz Sizler napıyorsunuz nasıl geçiyor oruç ?

Ah işte bi insanın dili kırması diğer insanı nasıl etkiliyor Rabbim gönlüne genişlik ferahlık versin can sağlığı versin kazalar olur illaki şükür ki ciddi bir hasar olmamış canlarınıza zarar gelmemiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…