• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düzenli Evimiz & Hayatımız

Kendine zaman ayıramadığın için yoruluyorsun sabrın tükeniyor. Aşırı hareketli ve bana bağımlı kimse ile durmuyordu oğlum evimin önünde avm var yıllarca gidemedim kaçıyordu. 10 yaşında hala aşırı hareketli ama artık en azından laf dinliyor. Geçecek annesi biraz sabır. Ama şansını dene annene biraz bırakıp kendine zaman ayır. Emin ol sabrın artacaktır.
Evet aynı aşırı hareketli ve bağımlı. Ama bıraksam annemle falan durur bi süre. Pff benimki de avm de kaçıyor arkasına bile bakmıyor geliyorlar mı neredeler diye. Güzel güzel anlatırım biri görse nasıl güzel dinliyor lafı der. Tamam anne tamam diyerekten. Ama sözde tamam yani. Büyüdükçe umarım biraz daha dinleyen bi çocuk olur. Sabrımın olmaması evet dediğin gibi kendime vakit ayıramadığım için farkındayım. Deniycem anneme söyleyip çıkcam inşallah

Valla annelerde kendi keyfini düsünüyo en sın kaldıgımda yataktan kalkmadım bilerek mete gitti iceri ben duymamazlıktsn geldim annemi kaldırdı. Sonra bisey oldu ben baktım iste sabah gibisinden anne dedim görüp görebilecegin bu işte bak 2 torunun var başkada olmayacak (ben tek çocugum) bi daha bu yaşada gelmicekler dedim çıktım aradan. Bakacak ya bakmak zorunda ben her gün cocugumu bırakmıyorum hafta da birde bırakmıyorum gittigim zamanda ben kalkmam cocukların peşine kusura bakmasın kimse
Annem bazen kalıyor bizde ahsen kalkar gider bakar hani şey yapmaz. Çok da sever ahseni ahsen de annemi çok sever. Mesela bıraksam yemek konusundan kesin sıkıntı olur yemez ahsen beni arar yemiyor diye benim aklım kalır geri gelirim. Valla bazen bende kalkmıyorum annemdeyken az dinleneyim diye. Sonra bakıyorum yine ben ahsenin peşinde

Bakacak ya bakmak zorunda
Bakmak zorunda değil ilknur içinden gelir o gücü bulur ve seni düşünür bakarsa ne ala ama zorunda değil.
İhtiyaç halinde aile bireyleri destek olmalı muhakkak o ayrı ama zorunda değil en rahat edeceği yaşlarda.

Senin zorlandığın gibi annen de zorlanmış çocuk büyütmüş tek olsun çift olsun ve yaş gidince kolay olmuyor.

Ben çocukları ayağımda salladım 20 li 30 lu yaşın başındaydım.
Şu an yiğenimi sallayamıyorum dizimden.
Bir kaşık yemek yediremiyorum oynatacak gücüm yok ben 40 yaşında böyleysem annem yaşasaydı 62 yaşında olacaktı nasıl baksın torununa?

Çocukların ahlakıda değişti benimkilere yaptığım şimdikilere işlemiyor bazen.
Allah kolaylık versin hepimize

Hata değil limonsuzum bize gösterilmeyeni gösterelim dedik ilgiyi fazla gösterdik şımarttık çocukları.

Sakın alınma dediğime hepimiz için diyorum bağırıp kendini yere atma tepkisi bana göre şımarıklıktan oluyor.

Anne babanın ağzı bir değilse en çok bundan oluyor
Yok canım estağfirullah alınmam. Evet şımarıklıktan olabilir. Biz küçükken böyle değildik. Sıkıysa at kendini yerlere.
Benim kız sabrımı deniyor bonusum. Ağzımdan evet çıkana kadar heeeeer yolu deniyor. Bende de hata var. Hassas bi çocuk diye suyuna gittim önünü alamıyorum şimdi. E artık farkettim ve sınır koymaya başladım çocuk da zorluyor işte. Bakalım kim kazanacak .
Buarada biz eşimle hep aynı tarafı tutarız . O konuda sağolsun beni ezmez. Yiğidi öldür hakkını yeme derler 🤣

Annem bazen kalıyor bizde ahsen kalkar gider bakar hani şey yapmaz. Çok da sever ahseni ahsen de annemi çok sever. Mesela bıraksam yemek konusundan kesin sıkıntı olur yemez ahsen beni arar yemiyor diye benim aklım kalır geri gelirim. Valla bazen bende kalkmıyorum annemdeyken az dinleneyim diye. Sonra bakıyorum yine ben ahsenin peşinde
Swet yedirir çıkarsın 2 saat bişey yemese bişey olmaz. Sen biraz kafanı toplamak için dene bunu.

Ama baktın olmuyor pinhanın dediği gibi hep geçeceğini düşün o uyuduğunda vakit ayırmaya çalış kendine

İşte bende yemek konusunda takıyodum. Simdi diyorum ki bi ögünde yemesin yemezse yada bi gün yemesin hastayken yemedigi hic mi olmuyo yada evde bazen yediremedigim dışarda işim olupta öğününü geçirdigim zamanlar oluyo öyle düşünüp içimi rahatlatıyorum.
Bakmak zorunda değil ilknur içinden gelir o gücü bulur ve seni düşünür bakarsa ne ala ama zorunda değil.
İhtiyaç halinde aile bireyleri destek olmalı muhakkak o ayrı ama zorunda değil en rahat edeceği yaşlarda.

Senin zorlandığın gibi annen de zorlanmış çocuk büyütmüş tek olsun çift olsun ve yaş gidince kolay olmuyor.

Bir kaşık yemek yediremiyorum oynatacak gücüm yok ben 40 yaşında böyleysem annem yaşasaydı 62 yaşında olacaktı nasıl baksın torununa?

Ben 7/24 bakacak demiyorum ama bonus o ayrı bi konu. Gittiğim zaman ilgilenecek her hafta sonu uyuyabiliyo istediği zaman dinleniyo suan ben gittigimde de benim icin fedakarlık yapmalı

Yatakları topladım
Bulaşık makinasını boşalttım
Kahvaltıdan sonra makinayı yerleştirdim
Makinaya havluları attım
Bitince astım
1 sepet çamaşır katlayıp yerleştirdim
Salonu topladım
Lavaboyu, klozeti ve küveti yıkadım
Banyonun taşlarına mavi deterjanı sıktım beklettim( 1 şişe bitti ve çok az fark etti 🤦🏼‍♀️)
Banyonun fayanslarını sildim
Banyonun herlerini foşur foşur yıkadım 😌
Musluklarını parlattım
Yemekten sonra çıkanları yerleştirdim makinayı çalıştırdım
Ocağı ve arkasındaki fayansları sildim
Bulaşık makinasının dışını sildim
Tezgahı temizledim
Çaydanlıkları yıkadım
Makinaya sığmayanları elimde yıkadım

Unuttuğum varsa üzülürüm 🥹

her hafta sonu uyuyabiliyo istediği zaman dinleniyo

E uyuyacak tabi dinlenecek ilknur en doğal hakkı .
Onun bebeleri ya da küçük çocukları yok çünkü senin var.

Anne sen az bakar mısın ben biraz yatim demek ayrı bakacak tabi demek çok ayrı biraz empatiden uzak bir düşünce bu.

Anneyim ve ertelediğim bir çok şeyi ilerde yapma fırsatı bulduğumda kızımın böyle düşünmesi beni böyle görmesi çok üzerdi.
En güzel zamanlarımı feda etmişim çünkü başka neyin fedakarlığını yapayım.

Bonuscanım sen kendi anneni düşünerek yorum yaptın biraz ama ilknurda haklı. Bende asla bakmak zorunda demiyorum ama ilknurun annesi genç ve dinç. Biraz kolayına kaçıyor bazen o yüzden ilknurda öfkeleniyor. Hani normal hallerini bildiğim için bu yorumu yapayım dedim :))

E uyuyacak tabi dinlenecek ilknur en doğal hakkı .
Onun bebeleri ya da küçük çocukları yok çünkü senin var.

Anne sen az bakar mısın ben biraz yatim demek ayrı bakacak tabi demek çok ayrı biraz empatiden uzak bir düşünce bu.

Anneyim ve ertelediğim bir çok şeyi ilerde yapma fırsatı bulduğumda kızımın böyle düşünmesi beni böyle görmesi çok üzerdi.
En güzel zamanlarımı feda etmişim çünkü başka neyin fedakarlığını yapayım.
Benim kadar cok empati yapan birini inan göremezsin bonus.
Yanlış anlaşılmak istemem gaddar bi insan değilim. Tabikide en güzel zamanlarını annem beni büyütmek icin harcadı. Ama ben hala onun çocuguyum ve hala ihtiyac duydugum zamanlar oluyo. İhtiyac duydugumda da yanımda olmalı bana destek olmalı. Ve inan ben daha bu sene annemden yardım almaya başladım oda 2 3 haftada bi gidip kaldıgımda zaten çalışıyo her istedigimde cıkıp gelme şansı yok. Ben cocukkende calısıyodu ardanın yaşındaydım ben annem çalışmaya başladıgında. Arkadaslarım eve hazır yemege gelirken ben kendim hazırlıyodum. 6. Sınıfa gectikten sonra evde tek kalmaya başladım evlenene kadar annemgil isten gelene kadar yemekleri ben hazırladım. Evi ben topladım okuldan gelince bulaşıklarını ben yıkadım. Simdiki nesil genclerle bir degildi benim hayatım. Odama kapanıp hic biseyr elimi sürmeme şansım yoktu.

Benim kadar cok empati yapan birini inan göremezsin bonus.
Yanlış anlaşılmak istemem gaddar bi insan değilim. Tabikide en güzel zamanlarını annem beni büyütmek icin harcadı. Ama ben hala onun çocuguyum ve hala ihtiyac duydugum zamanlar oluyo. İhtiyac duydugumda da yanımda olmalı bana destek olmalı. Ve inan ben daha bu sene annemden yardım almaya başladım oda 2 3 haftada bi gidip kaldıgımda zaten çalışıyo her istedigimde cıkıp gelme şansı yok. Ben cocukkende calısıyodu ardanın yaşındaydım ben annem çalışmaya başladıgında. Arkadaslarım eve hazır yemege gelirken ben kendim hazırlıyodum. 6. Sınıfa gectikten sonra evde tek kalmaya başladım evlenene kadar annemgil isten gelene kadar yemekleri ben hazırladım. Evi ben topladım okuldan gelince bulaşıklarını ben yıkadım. Simdiki nesil genclerle bir degildi benim hayatım. Odama kapanıp hic biseyr elimi sürmeme şansım yoktu.
Son paragrafı bildiğim için yukardaki yorumu yapmıştım bende

Bonuscanım sen kendi anneni düşünerek yorum yaptın biraz ama ilknurda haklı. Bende asla bakmak zorunda demiyorum ama ilknurun annesi genç ve dinç. Biraz kolayına kaçıyor bazen o yüzden ilknurda öfkeleniyor. Hani normal hallerini bildiğim için bu yorumu yapayım dedim :))

Genç olsa nolur sero yine bakmak zorunda değil burayı atlıyorsunuz.
İstediği gibi kolayına da kaçar sorumluluğunu atmış çünkü.
Ha hastalık vs bu gibi durumlarda anne hiç oralı olmuyordur evlat olarak tabiki bekleriz görmeyince üzülürüz.

Keşke baksa ama bakmadı diye anneye öfkelenilmez. Benim annemle kıyaslanacak bir şey yok ben zaten yük etmezdim anneme
Ben demeden baksa belki benim de hoşuma giderdi kafamı dinlerdim ama benim kafam götürmüyorken çocuklarımı nasıl başkası çeksin isteyebilirim bunu düşünüp beklemezdim.

Kİmi annane babanne torunu evlattan öte tutar merkeze koyar kimi daha yüzeysel sever bu da insanların yapısı ne diyim

Evet annem suan 50 yaşında yaşlı ve bakamayacak durumda olsa benimde baktıracak halim yok. İste kimse kimsenin hayatını bilmiyo.

Ha hastalık vs bu gibi durumlarda anne hiç oralı olmuyordur evlat olarak tabiki bekleriz görmeyince üzülürüz.

Keşke baksa ama bakmadı diye anneye öfkelenilmez. Benim annemle kıyaslanacak bir şey yok ben zaten yük etmezdim anneme
Ben demeden baksa belki benim de hoşuma giderdi kafamı dinlerdim ama benim kafam götürmüyorken çocuklarımı nasıl başkası çeksin isteyebilirim bunu düşünüp beklemezdim.

Kİmi annane babanne torunu evlattan öte tutar merkeze koyar kimi daha yüzeysel sever bu da insanların yapısı ne diyim
Bonus ben gençken kendimden fedakarlık yaptıysam annemde suan benim için yapması gerekiyo benim arkadaşlarımın hic biri yemek yapmayı is yapmayı bilmezken ben annem isten yorgun geliyo diye yemegını de yapıyodum evini de temizliyodum misafiri gelecekse hafta sonu 5 çeşit yapılacaksa 3ünğ ben yapıyodum. O zaman benimde en güzel yıllarım gitti mi demem gerekiyo annem o zaman bana hiç demedi elini sürme sen biseye diye. Hatta bi gğn annem bi gün ben toplardık mutfagı sözde aksam yemekten sonra sıra annemin olunca lavaboya koyardı bulaşıkları okuldan gelince yine ben yapardım. Ben niye yaptım o zaman

Ben kendi annem için bakmak zorunda demem ama ilknurun annesi için derim ya. Çünkü ilknurda çocukluğunu çocuk gibi yaşamamış. Annesi de bir zahmet onun çocukluğunu bu şekilde telafi etsin

Swet yedirir çıkarsın 2 saat bişey yemese bişey olmaz. Sen biraz kafanı toplamak için dene bunu.

Ama baktın olmuyor pinhanın dediği gibi hep geçeceğini düşün o uyuduğunda vakit ayırmaya çalış kendine
Deniycem olmadı önce akşam çıkcam uyuyunca sonra gündüz. Şükür akşam erken uyuyor da en azından kafam rahatlıyor dizidir filmdir izliyorum

Back