• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düzenli Evimiz & Hayatımız

Swetim kendine vakit ayırma konusunda şartları zorlamalısın çekinmeyip bunu istemelisin. Sana hiç gelmiyo mu annenler?
Geliyor sürekli bir aradayız. Yani oraya gidince ya da onlar gelince değişen bir şey olmuyor ahsen yine peşimde. Annemde kendi demeyince ben diyemiyorum. Çünkü ben bile zorlanıyorum gün içinde bakarken bakamaz zorlanır diyorum. Bide çekiniyorum yani demeyince. Bir kaç kez duyurdum da bilmiyorum şaka mı yapıyorum sanıyor annem bakayım falan demedi bende demiyorum bak diye

O da ayrı sıkıntı. Sürekli bir aradayız 7/24. Yani tek başıma bi dışarı çıkamıyorum vakit ayıramıyorum. Akşamları sadece. O da evin içinde. Sosyal hayatım yok. Sadece köye gidiyoruz anneme gidiyoruz bu. Gördüğümüz kişiler aynı.
Zorlayabilirsen zorla canım.
Gerek yalnız, gerek arkadaş, gerek de eşinle plan yap arada.
İyi gelir.
Olmuyorsa da, unutma ki bu günler geçecek.
Hayatının bu dönemindesin sadece.
Bu dönem böyle..
Sonra başka.
Hep değişir ya 🤗

Biz de bunun gibiyiz. İsteklerine evet dediğim zaman şeker gibi. Ama hayır dediğim zaman çıldırıyor. Mecazen değil gerçekten çıldırıyor. Bağırıp ağlayıp yere atıyor kendini inanamıyorum bu kadar basit şeylere verdiği tepkilere.
Uyku desem yatırana kadar neler çekiyorum.

Bende bi hata var demek ki diyorum. Ben yapamıyorum belki de 🙁
Hayır deyince çıldırmaz ama ısrarla ittiyorum (istiyorum) ittiyorum ittiyorum diyor. Bu da yeni çıktı. Cevap vermiyorum ama diyor ısrarla mesela. İşte akşam üstünü giydirme mevzusu yatakta coştu bi oraya bi buraya ayakta kaçıyor düşcem korkusu yok. Her çocuk farklı ya. Yeğenimde aynı seninki gibi bişey olana kadar ister. Çünkü öyle alıştı o. Uyku da öyle yatmaz. Elbet hatamız vardır ama yapamamak değil bence bu

Geliyor sürekli bir aradayız. Yani oraya gidince ya da onlar gelince değişen bir şey olmuyor ahsen yine peşimde. Annemde kendi demeyince ben diyemiyorum. Çünkü ben bile zorlanıyorum gün içinde bakarken bakamaz zorlanır diyorum. Bide çekiniyorum yani demeyince. Bir kaç kez duyurdum da bilmiyorum şaka mı yapıyorum sanıyor annem bakayım falan demedi bende demiyorum bak diye

ÇOk ince düşünen biri değilse demez.
Sen çekinme benim 1 saat çıkmam lazım de ya da direk söyle bişeyi bahane etme çok bunaldım iyi hissetmiyorum biraz yalnız kalayım kafamı dinlerim falan neyse hissettiğin sana kalmış.

1 saat 1.5 saat ahsene her türlü bakar annen hiç tasalanma onun için

Hiç bikaç saat bırakıp bi yerlere gittin mi?
Çocukların nazları hep annelerine. Benimkiler de Ahsen gibiydi. Bikaç kere ablama bıraktım, geldim ki adımı bile anmamışlar.

Biz de bunun gibiyiz. İsteklerine evet dediğim zaman şeker gibi. Ama hayır dediğim zaman çıldırıyor. Mecazen değil gerçekten çıldırıyor. Bağırıp ağlayıp yere atıyor kendini inanamıyorum bu kadar basit şeylere verdiği tepkilere.
Uyku desem yatırana kadar neler çekiyorum.

Bende bi hata var demek ki diyorum. Ben yapamıyorum belki de 🙁
Hata değil limonsuzum bize gösterilmeyeni gösterelim dedik ilgiyi fazla gösterdik şımarttık çocukları.

Sakın alınma dediğime hepimiz için diyorum bağırıp kendini yere atma tepkisi bana göre şımarıklıktan oluyor.

Anne babanın ağzı bir değilse en çok bundan oluyor

Sen çekinme benim 1 saat çıkmam lazım de ya da direk söyle bişeyi bahane etme çok bunaldım iyi hissetmiyorum biraz yalnız kalayım kafamı dinlerim falan neyse hissettiğin sana kalmış.

Bence de bunu yapman gerekiyor, daha önce bu konuyla ilgili konuşmuştuk yanlış hatırlamıyorsam. Hayatın her alanında bu böyledir ağlamayana meme yok derler ya aynen öyle. Söylemezsen düşünmeyebilir bazı insanlar yuzeyseldir, ince düşünemez. Kızmamak gerek onların da huyu öyle. Söylersen eminim sorun etmeyecekler. 1-2 saat ile başla hele bi sen devamı gelecek bak gör sweetgirlcandy sweetgirlcandy

Zorlayabilirsen zorla canım.
Gerek yalnız, gerek arkadaş, gerek de eşinle plan yap arada.
İyi gelir.
Olmuyorsa da, unutma ki bu günler geçecek.
Hayatının bu dönemindesin sadece.
Bu dönem böyle..
Sonra başka.
Hep değişir ya 🤗
Önceden diyorum yemeğe gidiyorduk, avm ye gidiyorduk en azından bi dolanıyorduk. Şimdi çıkmak gelmiyor içimden daha fazla yoruluyorum asla durmuyor dinlemiyor. 2 yaş sendromundan mı yoksa huyu böyle mi olacak onu da bilmiyorum. Evet ya hep farklı bişeyler oluyor küçükken yemiyor aç duruyor diyordum o geçti şimdi başka sorunlar. Büyüdükçe değişiyor sorunlarda

Çocukların nazları hep annelerine. Benimkiler de Ahsen gibiydi. Bikaç kere ablama bıraktım, geldim ki adımı bile anmamışlar.

sweetgirlcandy sweetgirlcandy limonsuz çok haklı huysuzlukları bize başkasına yapmazlar bu kadar

Bence de bunu yapman gerekiyor, daha önce bu konuyla ilgili konuşmuştuk yanlış hatırlamıyorsam. Hayatın her alanında bu böyledir ağlamayana meme yok derler ya aynen öyle. Söylemezsen düşünmeyebilir bazı insanlar yuzeyseldir, ince düşünemez. Kızmamak gerek onların da huyu öyle. Söylersen eminim sorun etmeyecekler. 1-2 saat ile başla hele bi sen devamı gelecek bak gör sweetgirlcandy sweetgirlcandy
Tabi aynen ben swetten çok önce anne oldum hiç yardım istemedim de noldu koca bir pişmanlık geriye bakınca.

İnsan yardıma muhtaç bir canlı tek her şeyi yapamıyor yaptım diyende doğru söylemiyor

Yani ince düşünen biri sanırdım annemi ama bana karşı değilmiş ya da ahsen gerçekten gözünü korkutuyor bilemiyorum. Direkt söyleyemem yaw ağlayasım geliyor bunaldım falan deyince. Yeğenimi o büyüttü ablam çalışıyordu hala bakar okuldan çıkınca geliyor. Demem lazım evet işim var deyip çıkmam lazım. Yoksa ben gerçekten iyi değilim daha kötü olcam diye korkuyorum. Markete bile çıkmıyorum online sipariş veriyorum o derece. Apartmanın altında market var düşün. Eşime dedim dün valla ben iyi değilim bakıcı tutacam en sonunda diye. Adam farkında bişey demiyor. Valla işe yarasa tutacam bakıcı bende durcam yanında oyun ablası vs gibi ilgilensin biraz diye. Ama eminim ben orda olduğum için beni bırakmaz yine.

O kadar uzun zaman oldu ki çok küçüktü anneme bırakıp bi yere gittik eşimle. Bide 2 ay oldu mu bilmiyorum ablama bıraktım 1.5 saatliğine falan güvenlik atışım vardı ona gittim geldim. Ama ablam çalışıyor ona bırakamıyorum. Zaten yeğenimle oynuyor ama hiç de anlaşamıyor benimki resmen sığdırmıyor yeğenimi bi yere öyle fena.

Hata değil limonsuzum bize gösterilmeyeni gösterelim dedik ilgiyi fazla gösterdik şımarttık çocukları.

Sakın alınma dediğime hepimiz için diyorum bağırıp kendini yere atma tepkisi bana göre şımarıklıktan oluyor.

Anne babanın ağzı bir değilse en çok bundan oluyor
Valla öyle. Bende ilgiyi fazla gösteriyorum ama otoriteyi de korumaya çalışıyorum. Eşim başta bende ayrı cevaplar verirdi şimdi diyor anne izin vermiyor falan. O zaman daha iyi oluyor. Ama ablamla eniştem farklı mesela. Eniştem ne dese yaptı ne dese yaptı. Şimdi önünü asla alamıyorlar. Bide geç gelen bi bebekti el üstünde tutuldu hep şımartıldı.

Evet konuşmuştuk. Bi desem zaten. Olmadı uykuya yattıktan sonra diyeyim bizde dursun anneme sinemaya gidecez deyim. En azından uyurken başlamış oluruz olaya 🤭

Tabi aynen ben swetten çok önce anne oldum hiç yardım istemedim de noldu koca bir pişmanlık geriye bakınca.

İnsan yardıma muhtaç bir canlı tek her şeyi yapamıyor yaptım diyende doğru söylemiyor
Valla pişmanım ya. Mesela doğumdan 20 gün sonra anneme dedim git ben bakarım. Yok yani neyin havası zaten çocuk senin elleme baksınlar tövbe estağfurullah 😂 her şeyi ben yaparım ederim ondan böyle oldu.

Ablama mesela asla yapmıyor ondan çekiniyor ahsen. Ama anneme yapıyor çünkü annem her dediğini yapıyor ben yapma dedikçe. O olunca şımarıyor
Yav yapsın bırak napacak evi mi yıkacak 1 saatte hiç öyle ağlayasın gelmesin kendini ele verme kısmında sağlam ol ama sıkıntılı oldığunu da söyle ağlamayana meme yok

Önceden diyorum yemeğe gidiyorduk, avm ye gidiyorduk en azından bi dolanıyorduk. Şimdi çıkmak gelmiyor içimden daha fazla yoruluyorum asla durmuyor dinlemiyor. 2 yaş sendromundan mı yoksa huyu böyle mi olacak onu da bilmiyorum. Evet ya hep farklı bişeyler oluyor küçükken yemiyor aç duruyor diyordum o geçti şimdi başka sorunlar. Büyüdükçe değişiyor sorunlarda
Kendine zaman ayıramadığın için yoruluyorsun sabrın tükeniyor. Aşırı hareketli ve bana bağımlı kimse ile durmuyordu oğlum evimin önünde avm var yıllarca gidemedim kaçıyordu. 10 yaşında hala aşırı hareketli ama artık en azından laf dinliyor. Geçecek annesi biraz sabır. Ama şansını dene annene biraz bırakıp kendine zaman ayır. Emin ol sabrın artacaktır.

Valla annelerde kendi keyfini düsünüyo en sın kaldıgımda yataktan kalkmadım bilerek mete gitti iceri ben duymamazlıktsn geldim annemi kaldırdı. Sonra bisey oldu ben baktım iste sabah gibisinden anne dedim görüp görebilecegin bu işte bak 2 torunun var başkada olmayacak (ben tek çocugum) bi daha bu yaşada gelmicekler dedim çıktım aradan. Bakacak ya bakmak zorunda ben her gün cocugumu bırakmıyorum hafta da birde bırakmıyorum gittigim zamanda ben kalkmam cocukların peşine kusura bakmasın kimse

Back