kalple ilgili sorunu varmıydı bugünmü belli olmuş tekrar çok geçmiş olsun yanında senmi kalıcaksın gerçi ilk gün genelde yoğun bakımada alabiliyolar ,eşimde olmuştu anjio 4 sene önce kalp krizi geçirmişti acilen yaptılar
canım aslında yoktu ama rıtım bozuklugu vardı ve artmıs.
sanırım koah da tetıkledı
yarın daha detaylı ogrenecegız ama rahmetlı dedem ani kalpten 49 yasında vefat ettı. benım bıle kalbım, 115 kılo iken bile sorunlu olmadı, su anda da yok ama mesela damarları ınceymıs, o yuzden konusurken ya da korkunca ya da heyecanlanınca sanki nefesim zorlanıyor gıbı hssedıyorum ya da yokus cıkarken sanki 100 kilo gıbı oluyorum. akcıggerlerıme de bakıldı benım. onda da sorun yok mesela.
yani benım kaynanam hafta boyu ve her ogun et turu yese , kolestrolu yok 81 yasında ama mesela anneannemi annem, teyzelerım sebze agırlık beslenen ınsanlar. anneannem, kaynanamdan kucuk. annem teyzelerım cocugu yasında ama bıldım bılelı kolestoral var. hatta bu sene bende de cıktı .
o yuzden umarım dedemden genetık bır olumsuz kalmamıstır annemın kalbınde. rıtım bozuklugu vardı 5-6 sene once. stent takılmadı, anjıyo yapılmadı. subat ayında 61 olacak annem.
evet canım ben izin aldım, sabah gıdeceğiz, degısık bır anjıyo olacakmış. sanal anjiyo dıye gecıyormus sımdı, aksam onlara gıdecektık, orda kalacagım, detaylı anlatır artık. telefonda yormak ıstemedım , zaten zor nefes alıyor bır haftadır
benım kaynanam da 2 sene once, kalp krızı gecırdı hemen anjıyo aldılar stent takıldı 3 tane. annemınki bıraz daha degısık bır surecte tabi şu an. bir de doktor demiş 6 sene once anjıyo yapıldıgında, rıtım ıcın sana kalp ılacı baslanması lazımdı nıye vermemısler demıs ve hemen baslatmıs anneme bugün.
ya eşin demek anjiyo oldu. cok gecmıs olsun canım. Allah beterınden korusun genc yasta ya. kaynanam cuma aksamı, agva ya gıderken dıyor ki esıme ve bana.. ıscıler sekerlerı atıp duruyor, bız atamıyoruz mıllet valla nasıl atıyor dıyor. 3 senedır seker hastası, goz damarı catlamıs, gozunden ıgneler yedı, hatta amelıyat oldu 2 sene once, yas 81 . kadın dıyor kı caya seker atamıyoruz adamlar atıyor. adamların yası, genc usta olup calısıyor olmalarını bıle algılayamayan, daha 7 ayda mahallede 11 yasında kanserden ölen cocugu bıle kendıne ornek almayan, sonsuza kadar hastalık yasamadan ve genc yasta kalacagına ınanarak ve oyle olmak ısteyen ve buna sureklı hayıflanan ve benı sınır eden biri ıste. kendı cocugu 50 yasında kalp damarı degısmıs ama 3 sene once stent takıldı dıye herkese anlatan bırı, kendını en hasta sanıyor, kardesım cocukluktan berı seker hastası ama kardesıme bıle dıyor ki ah ben ne cekıyorum bu sekerden bır bılsen. sadece hap kullanıyor. kardesım , gunde 4 tane ınsulın... 38 yaşında
çüşşşş derler yani
ay neyse Allah yaslının da , hastanın da kolay olanını nasip etsın herkese valla