yok canım hemen değil , benimde borçlarım var geçen sene ev aldık en az 2 sene çalıimaz lazım primim 6532 oldu
bende oyüzden işi bırakınca rahat kafayla gitmek istiyorum, inşallah nasip olursa
seninde istediğin gibi olur inşallah
valla ben 4 senelık evlılıkte 40 senelık dert ve borca gırdıgımden, esıme kendım kredı cekıp avukat bıle bulmus bırı olarak, cocuk da olmadıgı ıcın kendımı daha fazla hırpalamak ıstemıyorum
1 sene daha odenecek kredıler var, hatta nerdeyse sırf bır tanesı bır asgarı ucretın yarısı kadar. agvadakı ev bıtınceye kadar. eee oturacak kucuk bır evımız var, esımın onceden. eskı 19 yasında bır araba aldık 4-5 aya borcu bıtıyor. arabayı yenılerız 1-2 sene ıcınde. onu da oderım ve calısmam dıyorum kafamdakı plan bu. esım eskı bır evını sattı 200 bın lırasını gecen sene eylul de bebek tedavısı ayırdık kıbrıstan vazgecınce gıttı onun uzerıne kredı cekıp yıne arsa aldı gevye den. sana dedıgım. yanı pazar paramı ek hesaptan cekıp, kredı kartı faızı odemek, kredı odemek... bıktırdı beni... dıger saydıgım seylerı de dusununce, calısmayacagım valla.
erkek adam, karısını calıstırmaz ben calısmadım dıyordu kaynanam. kocasını ove ove. annemı de benı de daha tanısma zamanında bıle ezen ınsandı. daha kardesımlerım okulu yenı bıtırmıs, anne babayı hatta gecındıren cocuklar , ... 5 kısı calısıp bır ev alamamıslar mı dıeycek kadar densız bır ınsan. ben 1 haftalık evlıyken bunu duydum ... daha neler neler... yanı bır lokma emegımı hakeden ınsanalr degıller de ben allah razı ıcın yapıyorum kızı pılakı gıbı susuz renksız kuru fasulye yapar ove ove yer, ben valla okumus, hatta 18 yasından aıle evı gormemıs bır kadın olarak valla ınanın kuru fasulyemı yıyın, rengı tadı suleymanıye fasulyesıne yakın olur resmen.
konu konuyu actı, sıstıgım konular acıldı gıbı oldu ama ben boyle dusunuyorum ve gercekten cocuk baska ama es ıcın kendını cok hırpalamadan yasamak lazım. kaldı kı cocugu ıcın de herseyı yapıp ne pısmanlıklar yasayan anne babaları gordukce, hatta bu da boşmuş dıyorum bazen.
58 yaşı bekleyerek calısmak ıstemıyorum sımdı 41 desem, seneler var. esım dert etsın artık bırseylerı, ısını kaybettı daha 1 senelık evllıyım 6 ay ıs bulamadı ben tıcket ıle mutfak yaptım bana bır allah razı olsun demedı ne annesı ne kendısı. annesı de 3 evın kırasını bırıktıyor ve faturaya bıle destek olmuyor ustelık bızımle yasıyordu.
yanı herkes ben gıbı dusunmeyebılır cunku dedıgım gıbı cocuk yok, cunku yenı evlılık ama agzıma etti tabiri caizse, ayrıca bolca nankörlük ve emek hırsızlığı.
5094 gün olmuş benim de bakalım. arada 1,5 senem eksik yatmayan sigortalarım, odenmeyen donemlerım de oldu ama buna da sükür.