Ben şehirli erzurumlu gibi düşünerek yazmıştımMuhacir gibi konuştun kız
Ay maşallah size valla ben yapmaya bile cesaret edememBende hem yerim hem yaparim
Biz Ahıska muhaciriyiz neydirsen derler hepBen şehirli erzurumlu gibi düşünerek yazmıştım
Yapılır kız niye yapılmasin bir kötü yaparsın 2 kötü yaparsin sonra muhtesem yaparsın.hatta belki hiç kötü yapmazsınAy maşallah size valla ben yapmaya bile cesaret edemem
Benim çok yakınımda da ahiska muhaciri varBiz Ahıska muhaciriyiz neydirsen derler hep
1 kere yapıyım dedim 2 sene önce birleşmedi hamur içini açamadım koca hamurdan 3 4 tane yapabildim oda kütük gibi oldu eşim yemedi kendim yemiştim bir daha denemedimYapılır kız niye yapılmasin bir kötü yaparsın 2 kötü yaparsin sonra muhtesem yaparsın.hatta belki hiç kötü yapmazsın
Neydirsen ne yapıyorsun demek neydiyersin ne demek ?Benim çok yakınımda da ahiska muhaciri var
Ama onlar neydiyersin der genelde
Oda aynısıNeydirsen ne yapıyorsun demek neydiyersin ne demek ?
Zamanla harfleri yutmuşlar sanırımOda aynısı
Neydiyersin nere gidiyersin geliyersin
Biraz daha ağır hali.heralde
Galiba en son neydisen e kadar geliyorZamanla harfleri yutmuşlar sanırım
İftardan sonra Bilmem kacıncı toplamam mutfağı
Elinize sağlık muhteşemsiniz
Ondan eminiz üstelik 5 dk da yaparsınBende hem yerim hem yaparim
Keşke yaOfff keşke size komşu olsaymışım
Hiç bulaşma baci yemeye devam şu hamurunu çokça yoğurmak gerek hamur yoğurma makinen varsa işin kolay sırf içli ve çiğ köfte için makine alasım varVoy maşallah ben hiç bilmiyorum bunu ama güzel yerim
İşin sırrı hamurunda onu çokça yoğurmadıkça tutmuyor benim de çok başarısız denemem oldu hatta bir kere sinirden ağlamıştım niye tutmuyor diye1 kere yapıyım dedim 2 sene önce birleşmedi hamur içini açamadım koca hamurdan 3 4 tane yapabildim oda kütük gibi oldu eşim yemedi kendim yemiştim bir daha denemedim
Iğdırda da çok vardı ahıskalılar hatta onların yaşadığı bir semt var yol , yer tarif edilince Ahıskalıların ordan gidiliyor vs denir. Zamanında göçmek zorunda kalan Ahıska Türklerine devlet ev vererek oraya yerleştirmişBiz Ahıska muhaciriyiz neydirsen derler hep
ÖğretirizVoy maşallah ben hiç bilmiyorum bunu ama güzel yerim
Benimde makinem yok kv ve önümüze bayramlarda 4 5 kilo koyardı yoğuruduk dün iftardan sonra dıhandım kaç kere kalktım başından geri oturdum mutfak robotuna atanlarda var bende düşünüyorum yugorma makinesiniKeşke ya
Hiç bulaşma baci yemeye devam şu hamurunu çokça yoğurmak gerek hamur yoğurma makinen varsa işin kolay sırf içli ve çiğ köfte için makine alasım var
İşin sırrı hamurunda onu çokça yoğurmadıkça tutmuyor benim de çok başarısız denemem oldu hatta bir kere sinirden ağlamıştım niye tutmuyor diye