DÜZENLİ BİR YAŞAM, TEMİZ BİR EV...

Ben bir düzen oturtamıyorum sorun orada zaten, bazen çok düzenliyim sonra birden ev alıp başını gidiyor ve ben günlerce hiçbirşey yapamıyorum. Hiç bu noktaya gelmeden düzenli bir temizlik rutini oluşturmak istiyorum.
Aldigini isin bitince yerine koyman lazim. Evde az esya olmasi lazim.
Tez canli olup ertelememek lazim.

Merhaba, inşallah. Günlük ne kadar vaktinizi ayırıyorsunuz temizlik için.
günlük rutin işlerime üç dört ssaatimi ayırıyorum
Evimi hergün süpürüp
Vileda yapılır
Mobilyaların tozu alınır
Pencere kenarları silinir
Her sabah akşam Wc lavabo ovulur
Günlük mutfak işleri yapılır

Evimiz, yaşam alanımız ve en huzurlu olmak istediğimiz yer.

Ama dağınık, düzensiz, kirli bir evde ne yazık ki bu çok mümkün değil.

Yeni bir yaşam oluşturmak istiyorum kendime : düzenli, sade, huzurlu ve en önemlisi bugünlük değil ömürlük. Ve kaliteli bir yaşam adına yanıma arkadaşlar arıyorum :)

Evliliğim sürecinde fark ettim ki bir işi o an yapmayınca normalde 10 dakika da bitecek işler tam günümü alıyor, çalıştığım için de haftasonumu temizliğe harcamak zorunda kalıyorum. Böyle olmaması için kısa sürede uzun vadeli bir düzen oturtmak istiyorum.

Burada hep birlikte kendimize hedefler belirleyelim ve o hedefe varmaya çalışalım özellikle akşam yemekleri sonrası yarım saatlik maratonlar yaparak haftasonumuzu boşaltmaya sevdiklerimizle vakit geçirmeye çalışalım. Hedeflerimiz günlük, haftalık ve 2 haftalık olsun.

GÜNLÜK HEDEF: Gün içerisinde 5 hedef belirleyelim sabah yazalım ve akşam bildirim sayfasında İsmimizin yanına + ya da - yazarak takip edelim ve ay sonu toplamda hedeflerimizi ne kadar gerçekleştirdiğimizi görelim.

HAFTALIK HEDEF: Bu hedeflerimiz kişiliğimize yerleşerek temizlik akışımızı kolaylaştıracak, sabah kalktığımızda yüzümüzü yıkamak gibi alışkanlıklar olmalı. Her hafta başında birimiz haftalık ortak her evin ihtiyacı olan bir alışkanlık belirleyelim ve ona uymaya çalışalım ( Tezgah temizlemek, yatmadan 10 dk oturma odasını düzenlemek, Kirli kıyafetleri hemen kirli sepetine atmak gibi) Bu alışkanlığı sık sık birbirimize hatırlatalım ki hayatımıza dahil olmuş olsun :)

İKİ HAFTALIK HEDEF: Her iki hafta için bir oda belirleyelim. 10 madde ile bu odada olması gerekenleri ilk mesajda belirtelim ve 2.haftanın son günü 10 maddenin kaçını yaptığımızı yine Bildirim Topiğinde paylaşalım.

Sonuç itibariyle:

GÜNLÜK 5 MADDELİK HEDEFİMİZ ile vakitten tasarruf ederek temizlik yapmayı, kendimize zaman ayırmayı,

HAFTALIK HEDEFİMİZ ile gerekli olan bir alışkanlığı kazanmayı,

İKİ HAFTALIK HEDEFİMİZ ile evi bir anda baştan sona dağıtarak kendimizi yormak yerine yaklaşık 2,5 ayda ev temizliğini dip köşe yapmayı ve bunu rutin haline getirerek yorulmadan kolay temizliği öğrenmiş olacağız. İnşallah:KK36:

BİLDİRİM TOPİĞİMİZ:http://www.kadinlarkulubu.com/forum...-yasam-temiz-bir-eve-dair-bildirimler.911676/

Öncelikle hayata yaşama dair güzel bir sözle başlayalım güne ve olumlu bakalım her şeye ve herkese :)

Kızlar bu kurallara uygun hareket edebiliriz

Aldigini isin bitince yerine koyman lazim. Evde az esya olmasi lazim.
Tez canli olup ertelememek lazim.
Evet cok dogru.. Ve tek dogru.. Her esyanin en kücügunden ( cimbiz) en büyügüne kadar (süpürge makinasi) yeri belli olmasi lazim.. Bu kurali uygulursan evin birdaha hayatta dagilmaz..

günlük rutin işlerime üç dört ssaatimi ayırıyorum
Evimi hergün süpürüp
Vileda yapılır
Mobilyaların tozu alınır
Pencere kenarları silinir
Her sabah akşam Wc lavabo ovulur
Günlük mutfak işleri yapılır
Günlük bu kadar vakit ayıramam malesef, çalışıyorum bide, çocukta var. Bazı günler öyle ki yerimden kalkasım olmuyor benim nasıl olacak bilmiyorum.

Evde bayağı eşya var ve ben tezcanlı değilim. Bazen kaderim heralde böyle dağınıklık diyorum ama çokta rahatsız oluyorum düzensizlikten.
Yapilacak işler gözümüzde büyüyor ondan bu durumdayiz aslinda. Ben bu aralar aldigimi yerine koymaya yeni alistim. Bu cok önemli. Hergun 5 is yap. Hem yorulmazsin hem gozunde buyumez.

Ben çalışmıyorum ama evde çok yoğunum
Benimde iki evladım var
Rabbimin emaneti özel bir evlada sahibim
Allah bağışlasın benim kızımda downlu :) maşallah çok iyi bir düzen oturtmuşsunuz, ben de istiyorum, 7 yıllık evliyim ama istediğim gibi bir düzen tutturamadım. Birde dikiş dikmeye merak saldım bu ara.

Yapilacak işler gözümüzde büyüyor ondan bu durumdayiz aslinda. Ben bu aralar aldigimi yerine koymaya yeni alistim. Bu cok önemli. Hergun 5 is yap. Hem yorulmazsin hem gozunde buyumez.
Evet problem aslında psikolojik, sürekli bir uyuşukluk ve tembellik hali, iş yaptıkça açılıyor insan aslında.

1-toz alinacak
2-gardrop 3te 1i temizlenip düzenlenecek
3-mutfaktaki elektronik aletler temizlenecek
4- dağınıklık toplanacak wc lavabo temizlenecek
5-iki kapi silinecek

Mutfak 2 çekmece düzenlenecek

Amin. Sağol. Ikinci cocugum olacak Allahin izni ile.
allah bagışlasın bende 6 ikisi evli 4tane evde
biri ünüverste okuyor burda tatilde
en küçügüm 15 yaşında o yüzden işim çok oluyor
helede kışın ev sobal gelen gidende çok olur bana
o yüzden işim çok yazınca işleri ekistira iş çıkar bana:KK66::KK70::KK70::KK70::KK70:

X