Lise Yorum ve Soruları Düz mü meslek mi?

Sbsden bile 290 küsür alıyorsan okuma boşver.Kime sorsam 400 lerde alıyor tembeller bile 425 lerde geziniyor sen ne yaptın da bu puanı aldın gözün kapalı mı yaptın bilemiyorum.Üzgünüm ama mesleğe puanın yetmez.Düze gidersen kesin kalırsın...Gerisini sen düşün ama ne yap et mesleğe gitmeye çalış düzde yapamazsın

nekadar güzel yönlendiriosunuz siz öle, çok güzek motive etmişsiniz akannehir

arkadaşım olurmu hiç ya bi sınavdan yeterli puanı alamadı die hemen okuma boşver demek:umursamaz:

nezamandan beri sbs den 450 alan çalışkan öğrenci oluo, 290 alan tembel öğrenci kategorisine bile giremio.. bu sınav anında yaşanan hastalık psikolojik baskı vs gibi etkenlerin hiçmi önemi yok bu puanların üzerinde, birazda bunları düşünerek yorum yapmamız gerekmiomu..

lütfen kırıcı olmadan yorum yapalım, henüz liseye geçmiş gencecik biri var karşınızda, onunda hislerini düşünerek yazalım bişeler lüften...

ii geceler...

Nasıl yani?Ben kimleri tanıyorum fen lisesinden mezun olupta 2 yıllığı tutturamayan düz liseye giripte hacettepe tıpı kazanan...Benim abim barajı geçemedi lgs de düz liseye gitti.3 yıl okudu ziraat fakültesine 1.likle yerleşti geçen yıl erasmusta türkiye 2.si oldu.ispanyaya gidecekti ama domuz gribi olunca ispanya işi yattı.Barajı geçemeyen abim sayısaldan akdeniz ziraate 1.likle girdi erasmustada türkiye 2.si oldu ve abim lise 3 te son senede çalışarak o bölüme girdi.3 sene çalışsa tıpa bile girerdi.tembeller 425lerde geziniyor diyorsanız sizin kusura bakmayın ama hiçbir şeyden haberiniz yok.100 soruda 77-85 net yaparsanız o puanı alırsınız.85 netten fazlasında puanlar uçmaya başlar.Benim 71 netim vardı 399 aldım a.l 1 puanla gitti ailemin zoruyla mesleğe gittim seneye düze geçicemç.Şimdi neden türkiye 1.leri düzden çıkmıyor demeyin-eğitim kalitesi demeyin.

Anadolu lisesinde öğrenci

-hangi derse nsl çalışacağını bilir ve iç disipline hakimdir
-ortamdan dolayı fazla sapmaz
-öğretmenleride ışık gördüğü için fazlasını vermeye çabalar

düz lise öğrencisi

-hangi derse nasıl çalışacağını bilmez daha çok var der lise 3 ün son döneminde çalışmaya başlar.
-ortamdan çabuk etkilenir ve iç disipline sahip değildir
-düz liseler k.bakmayın ama serseri kaynıyor öğretmenlerde birşey öğretmek istemiyor.

Fark burda iş yine öğrencide bitiyor.Dersanedeki öğretmenler kpssyi geçemeyen bu yüzden orada çalışanlar anadolu lisesi öğretmenleri sınavla alınıyor biliyorum ama kpssyi geçemeyen onu hiç hiç geçemez ama biz nedense dersanede daha iyi anlıyoruz!Önemli olan ortamdan etkilenmemek-her sene adam gibi çalışmak 90 mı aldın neden 95 değil?ortalamyı mümkün oldukça yukarıya çekmeye çalışmak ve mümkünse her sene dersaneye gitmek çünkü okulda o kdr çok işe yaramaz varki ders dinlemiyorlar dinleyenede engel oluyorlar

Son düzenleme:

katılıyorum arkadaşa
düz demek aylak aylak gezmek degil böle düşünülüyo ama o liseden sonra okumak istemiyenler için eger gerçekkten üniversiteyi kafana koyduysa ben şiddetle düz diyorum önü çok açık bence

kendine güveniosa düz okusun üni yi kazansın.
ama kendine güvenemeyen meslek okur.
en azından üni olmasa da bir mesleği olur kendini kurtarır.
hiç düz lise görmedim yani içinde bulunmadm ama pek iyi şeyler söylenmiyor hakkında.
ne biliyim ben olsam mesleğe gönderirdim.
üniyi kazanırsa çifte kavrulmş olurdu valla

oğlumda çok kararsız bu konuda bende onun için yararlı hangisi olur bilemiyorum
bilgisayar mühendisliği istiyor ideal bir seçimmidir sizce arkadaşlar
şuan 8'e gidiyor

yani şu mesleği seçerde bu meslekte kendini geçindirir her zaman iş bulur dersiniz:sm_confused:

Bana kalırsa ben meslek derim ama alanı ile ilgili meslek.Bizim dersanedeki sınıfta elektrik-elektronikten iki kişi var düz yerine orayı seçti çünkü elektrik elektronik mühendisi olmak istiyor ve devlet 25 ek puan verecek.Yani hem anadoluların hemde düzlerin önüne geçecek üstelik endüstri meslek lisesi hem normal sayısal dersleri(anadolu düzeyinde) hemde atölye meslek derslerini verir.sabah 7 de derse girip 4 te falan çıkıyorlar sanırım ama sayısalı sevmesi ve bıkmaması lazım çünkü geri dönüşü yok yani düze geçip tm seçemez.Bu arada endüstri meslek liselerinin anadolu grubu stajı yazın yapar kışın ders işler 12.sınıfta haftada 3 gün staj derdi yok yani ama çokyoğun ders işliyorlar

Son düzenleme:
vereliniortakyorumun için teşekkürler derman abla

benim kızımda 8 nci sınıfa gidiyo aşçı olcam diye tutturdu hangi liseye gitmesi gerekio....yardımcı olursanız sevinirim...

benim kızımda 8 nci sınıfa gidiyo aşçı olcam diye tutturdu hangi liseye gitmesi gerekio....yardımcı olursanız sevinirim...

Kız teknik ve meslek lisesi yiyecek içecek bölümü CADIARZU ama önemli bir seçim pişman olabilir okul değiştirmek isterse.Turizmdeki bölümleride bir araştırın turizm meslek liselerini bilmiyorum ben kız teknik lisesinde okuyorum

hiç düşünme direk meslek lisesine git...
meslek lisesinde kaybedicegin hiç bir şey olmaz emin ol ama düz lise öyel degil üniv.sınavında biryeri tutturamazsan ortada kalıyorsun resmen..

Bilişimle alakalı mesleklerin önü çok açık.Her zaman için bi programcıya,yazılımcıya ihtiyaç duyulur.İleride iş bulma konusunda zorluk çekiceğini sanmam :) Heleki birde bilgisayar mühendisi olursa hayatını kurtarır a.s Meslek Lisesine gidip bilişim teknolojilerini okuyabilir.Okuldan mezun olduğu anda zaten nitelik kazanıyor.Eğer mühendisliiği kazanamazsa bile en azından okuduğu bölüm üzerine bi meslek sahibi olabilir veya bilişim öğretmenide olabilir.

bak cnm meslek liselerinin önüde açıldı.hem öle olmasa bile meslek lisesinin sana kazandıracağı bir çok şey var hayat senin hayatın arkadaşın düz lise okuyacak die sende oraya gitmemelisin gittiğin okuldada bi çok arkadaın olacak yanlız kalmayacaksın sonuçta..bence iyi düşünmelisin sonradan pişman olma

ßaßamın akLıyla meslek lisesine yazıLmısdım.
suan bitmek üzere..

we ii qi diyorum ßaßamı dinLemişim..:Saruboceq:

üniversiteymiş pehhh...
ahh ahh annemin yönlendirmesi sonucu gittim düz liseye gitmez olaydım...
üniversiteymiş okusanda bir tırt değil çünkü ablam dayılarım kuzenlerim hep boşta şu an...
ah bi meslek lisesine gitseydim en azında bildiğim bi meslek olurdu iş aramakda bulmakda belki bu kadar sıkıntı çekmezdim...en azından deneyim bakımından

bu soruyu bir yıl önce bnde sormştum buradaki ablalarıma ve düz liseyi seçtim..gayette memnunum şuan..bak tatlım eğer üniversite hayalin varsa ve sağlamda bir meslek seçtiysen hiç korkma düzü seç direk ama öyle bilindik herkesin seçtii ve aranmıyan bir meslek seçtiysen misal türkçe öğretmenliği falan boşuna okursun..ama az olan sana göre kolay olan vede aranan bişey bulursan düz ii..sen düz oku...yapamm diyorsan meslek lisesi cnm

bncede meslek lisesine gtmeliisn
düz liseye gdrsen ünv kazanamassan boştasn ama meslekten mezun alduğunda iş bulablrsn
heleki bu zamnada iyi düşün bnce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…