Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bencee meslek lisesi derim avantajlari cokk en önemlisii sınavsiz dikey gecis hakkın var elinde bi meslegin olacak..
ben en azından ıyı veya kotu meslek edınmek ıstıyorum unıversıteyı kazansamda okuyamam meslekı lıseden cocuk gelısımı secıp ana sınıfı ogretmenı oluna bılıyormu ya da kızlar hangı alanı secmemı onerıyorsunuz lutfen yardım edın kayıtlar bıtmeden kaydımı yaptırayım bana fıkır verın lutfen
çok güzel açıklamışsınnkesinlikle düz lise diyorum. nedenlerine gelince
1. hangi meslek lisesine gidersen git orda sadece meslekle alakalı şeyler öğrenirsin. atıyorum çocuk gelişimine mi gittin stajda gidersin kreşe çocuk bakarsın eee öss de napacan değilmi.
2. sözel bir öğrencisin mesela gittin meslek lisesine atıyorum bilgisayar bölümüne yada ticaretin herhangi bir bölümüne gidersin staja bir bankaya falan ayak işi yaparsın. ne meslek edinmesi beee öss yle alakalı dersleri görmediğinden çok iyi yapamazsın ve iki yıllık okumak zorunda kalırsın
3. bizim ülkemizde hangi öğrenci ortaokulu bitirince "ben kesinlikle şu meslekte iyi olacağıma inanıyorum bunu meslek benim hayatım" diyecek kadar eğitim görüyorki.
4. meslek lisesi tamam artı puan veryor ama senle birlikte türkiyede kaç meslek liseli var bir düşün aynı kapıya çıkıyor.
5. meslek lisesini seçtin diyelim 4. sınıfa geldin ve dedinki. yaaaa aslında bu meslek hiç te güzel değilmiş. eeee nolacak sonra
6. bence en iyisi Düz liseyi seçersin. ve lisede öğrenciler pek ders çalışmazlar ya. sen adamakıllı çalışır okul birinciliğe oynarsın. e hadi oynama ama gördüğün matematik fen edebiyat hepsi öss de çıkan şeyler. bunları kaptıktan sonra da adamakıllı yerleri tercih etmek varken neden ara elemanlığa soyunasınki. (meslek lisesi mezunları hemşire olur okul öncesi öğrt. olur muhasebeci olur ne bilim nakış dikiş öğrt. olur.) bunun yerine güzel bir düz lisede kendini derslerine vererek çok daha iyi iş çıkarırsın bence .
ha son olarak imam hatip lisesini meslek lisesi olarak görmüyorum bile. çünkü meslek derslerinin yanında öss de gerekli derslerin hepsi de çok iyi gösteriliyor. ve puanlar kırılmadan önce genelde başarısı çok yüksekti.