• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Düz mü meslek mi?

Ben lise çocuk gelişimi mezunuyum güneşim bana sorabilirsin sorularını

evet özellerde olursun öğretmen ama tabi daha düşük ücretle.

bencee meslek lisesi derim avantajlari cokk en önemlisii sınavsiz dikey gecis hakkın var elinde bi meslegin olacak..

ben en azından ıyı veya kotu meslek edınmek ıstıyorum unıversıteyı kazansamda okuyamam meslekı lıseden cocuk gelısımı secıp ana sınıfı ogretmenı oluna bılıyormu ya da kızlar hangı alanı secmemı onerıyorsunuz lutfen yardım edın kayıtlar bıtmeden kaydımı yaptırayım bana fıkır verın lutfen

ewt canım çocuk gelişimi okursan okul öncesi öğretmenliği bölümünü seçebilirsin tabi ..mesela ben lise 3 teyim..çocuk gelişimi bölümünden mezun olunca okul öncesi öğretmenliği bölümünü istiyorum..ayrıca üniversitede çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünü kazanırsan , liselerde çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni olabilirsin:teytey:

güneşim sadece lisede çocuk gelişimi okursam üni okumasamda öğretmen olabilirmiyim diye sormuş arkadaşlar..olamazsın canım devlet öncelikli olarak üni mezunlarına daha sonra açık öğretim fakültesi okul öncesi öğr. mezunlarına sonra açık öğretim fak. 4.3.2.1. sınıf öğrencilerine sonra 2 yıllık çocuk gelişimi mezunlarına en son lise mezunlarına görev veriyor yani sıra lise mezunlarına gelene kadar kadro doluyor..sadece özelde iş bulabilirsin..

bana sorarsan düz derim çünkü temel ders eğitimini orda çok iyi alırsın.
meslek liseleri temel ders eğitimini az veriyorlar.üniversitede okumak istiyosan meslek lisesi hiç bi işine yaramaz.sonuçta össde meslekle ilgili değil temel derslerle ilgili sorular soruluyo.tabi bu senin seçimin ama mezun olduktan sonra elinde mesleğin olacak diye meslek lisesine gitmeyi ben doğru bulmuyorum.

cilt bakımı veya hazır giyimde güzel bölümler kuaförde çalışabilirsin..veya terzilik yaparsın..

kızlar meslek liselerinden üniversiteye dikey geçiş hakkı kalktı kalkıcak bunu da dikkate alın lütfen

kesinlikle düz lise diyorum. nedenlerine gelince
1. hangi meslek lisesine gidersen git orda sadece meslekle alakalı şeyler öğrenirsin. atıyorum çocuk gelişimine mi gittin stajda gidersin kreşe çocuk bakarsın eee öss de napacan değilmi.
2. sözel bir öğrencisin mesela gittin meslek lisesine atıyorum bilgisayar bölümüne yada ticaretin herhangi bir bölümüne gidersin staja bir bankaya falan ayak işi yaparsın. ne meslek edinmesi beee öss yle alakalı dersleri görmediğinden çok iyi yapamazsın ve iki yıllık okumak zorunda kalırsın
3. bizim ülkemizde hangi öğrenci ortaokulu bitirince "ben kesinlikle şu meslekte iyi olacağıma inanıyorum bunu meslek benim hayatım" diyecek kadar eğitim görüyorki.
4. meslek lisesi tamam artı puan veryor ama senle birlikte türkiyede kaç meslek liseli var bir düşün aynı kapıya çıkıyor.
5. meslek lisesini seçtin diyelim 4. sınıfa geldin ve dedinki. yaaaa aslında bu meslek hiç te güzel değilmiş. eeee nolacak sonra
6. bence en iyisi Düz liseyi seçersin. ve lisede öğrenciler pek ders çalışmazlar ya. sen adamakıllı çalışır okul birinciliğe oynarsın. e hadi oynama ama gördüğün matematik fen edebiyat hepsi öss de çıkan şeyler. bunları kaptıktan sonra da adamakıllı yerleri tercih etmek varken neden ara elemanlığa soyunasınki. (meslek lisesi mezunları hemşire olur okul öncesi öğrt. olur muhasebeci olur ne bilim nakış dikiş öğrt. olur.) bunun yerine güzel bir düz lisede kendini derslerine vererek çok daha iyi iş çıkarırsın bence .
ha son olarak imam hatip lisesini meslek lisesi olarak görmüyorum bile. çünkü meslek derslerinin yanında öss de gerekli derslerin hepsi de çok iyi gösteriliyor. ve puanlar kırılmadan önce genelde başarısı çok yüksekti.
çok güzel açıklamışsınn
benimde kardeşim bu sene liseye gidicek
biz anadolu lisesi istedik fakat puanı yetmedi
şimdi düz liseye gidicek
ben ticaret lisesi mezunuyum
ben işimi seviorum böle bi iş yapmak istiodum o yüzden mutluyum
ama kardeşimin okumasını istemedim
lise son sınıfta staj fln derken zaten iş hayatına alışıosun ay ne güzel fln derken üniersite boş gibi gelio çalışamadan kalıosun:D
ben iki yıllık üniversitede okudum
ama mühendislik fln olmak istiosan düz lise

Ben anadolu tic. meslekte okuyorum oks ye girdiğmde istediğim puanı alamadım diye tercih falanda yapmamıştım diploma notum yüksek diye beni anadolu tic. bölümüne aldılar bende düz lisemi meslek lisesi mi diye ikilemde kalmıştım sonradan kararımı verdim şimdi 3. senem ama şimdi sorsan gidermisin diye gitmezddim çünkü son sınıflarda meslek dersi görüyorsun düz liseler gibi kapsamlı konular görmüyorsun yani eğer meslek lisesine gidersen sadece ilk sene gördüğün derslerle,konularla ÖSS de o konuları her sene tekrarlamış ve daha fazla birşeyler öğrenmiş öğrencilerle sınavda yarışıcaksın... mafoldumben

ben anlamadım bazı yorumları arkadaşlar bazılarınız demişki meslek liselerinde meslek dersleri ağırlıklı diğer dersleri görmüyorsun..ben ihl mezunuyum son seneye kadar meslek dersleriyle birlikte diğer kültür derslerinide fazlasıyla gördük..hiçbir eksiğimiz yok düz liselerden..sonra kız meslekte çocuk gelişimi okudum oradada lisedekiler bütün dersleri görüyor..bu meslek liselerinin müfredatları farklı mı? birimiz görüyoruz diğeri görmüyor..

asLında bu sorunun cevabı kişiye qöre deqişiyor. düz Lisedede okudum mesLek lisesindede okudum. düz Lise seni üniverstye hazırlıyor ve haliyle yazıLıLar daha zor oLuyor. meslek Lisesi seni mesleğin hakkında geLiştiriyor ve yazıLıLar çok koLay oLuyor. Lise 1, sınıfta düz Lisedede mesLek Lisesindede aynı dersLeri qörüyorsunuz. düz Lisede hiç acımadan seni sınıfta bırakabiLiyorLar mesLekte ise en azından Liseyi bitirsin die sınavLarda yardım biLe ediyorLar. eğer mesLek Lisesini bitirip üniversite okumak istiyorsan öss ye iyi hazırLanman qerek Lisede seçtiğin böLüm üzerne okuman şart deqiL üniversitede böLümünü değiştirebiLiyorsun opuyorumnanaktan

iki tane meslek lisesi bitirmiş biri olarak hiç yazılılarda yardım eden bir öğretmene ve kolay sorulara rastlamadım..aksine imam hatipte okurken ökk ya kalan çok olurdu çünkü dersler zordu..ve meslek lisesi diye diğer derslerin daha hafif görüldüğünede şahit olmadım bence bu kulaktan dolma laftan başka birşey değil..kız meslektede aynı şekilde..ya bu tip yorumları yapanlar meslek liselerini gerçekten tanımadıkları için yapıyorlar yada birilerinden duyduklarına göre konuşuyorlar..

ben kimseden duymadım bizzat yaşadım öqretmene qöre deqişio saoLsunLar onLar sayesinde sınıfı qeçtim.

....

Ticaret meslek lisesi mezunuyum, sınavsız direk üniversiteye girdim şimdi işletme okuyorum.

Düz liseye gitmeyi ısrarla istemedim çünkü düz liseden mezun olup dersaneye gitmeden istediği bölümü - üniversiteyi kazanan kişi sayısı çok az.
Eğitim sistemimiz gerçekten çok kötü düz lise bana çok boş geliyor. Dersane ile desteklenmesi şart olmuş artık
Meslek lisesinden çıktığı zaman ise kişi, üniversite onun için pekte fazla hayat mayat meselesi olmyuo aslında.. çünkü üniversiteyi kazanmasa bile en azından bir mesleği oluyor.

çok teşekkür ederim tekrar yardımlarınız için sağolun.ailem okuyup üniversiteye gitmem için gözümün içine bakıyor, onları hayal kırıklığına uğratmamak için elimden gelenin fazlasını yapacağım. :Saruboceq:

DÜZ LıSE.
ama istediğin mesleğede bağlı tabiki.bence düz lise oku ama çalışmamazlık yapma,dersleri boşverme.üiversiteyi kazanınca o kadar sevineceksinki..

bide şöle bi kanı var düz lisede napılcak,boş boş mezun oluncak gibi.ama kesinlikle yanlış.başarılı olmak isteyen düz lisedende össyi kazanır.eğer öle bi korkun varsa diye söledim.çalışcaksan eğer düz liseyi seç.

başarılar bu arada tercihini yapmışsın (:

Güzel bir bölüm seçersen meslek lisesi daha iyi mesela çocuk gelişimi ve bilgisayar gibi önü açık meslekler

düz liseye gideceksen ya üniversite kazanacaksınyada boşta kalacaksın bunu göze alarak git eğer meslek lisesine gidersen elinde bir mesleğin olur düz lisesen meslek lisesine geiş var meslekten düz liseye geçiş yok diye biliyorum ama emin değilim

Back