• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Düz mü meslek mi?

brc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
37
0
86
29
İstanbul
:çok üzgünüm:selam ben sbsden 291.609 puan aldım ve sınavı kazanamadım.:1shok:sonuçlar bugün açıklandı ben ne yapacağımı bilmiyorum :1no2::sm_confused:

düz ve meslek liselerinin artı eksilerini açıklar mısınız?yardımınıza çok ihtiyacım var.:çok üzgünüm:yanlış bir hamle yapıp hayatımı karartmak istemiyorum mafoldumben
lütfen yardım edin..benneyaptımki

meslek lisesinde niye hayat kararsinki?ben olsam meslek lisesi okurdumyerimseniben

meslek lisesinde hayatımı karartmayacağım sadece farkını merak ediyorum.annem babam ayrı ve maddi durumumuz orta düzeyde.meslek lisesine gidersem staj görür hem para kazanırım diye düşünüyorum.bir yandanda en yakın arkadaşım düz liseye gidecek ona ihanet etmek istemiyorum çok ikilemde kaldım.

arkadasin ile ayni okulda olmak istedigin icinmi duz lise mi meslekmi diye ikilemde kaliyosun,,

yani ben olsam arkadasimdan sebeb duz liseye niye gideyim,herkesin kendi tercihi,o oyle istemis,,oyle yapmis,,sonradan vahlanma yani,,,,yerimseniben

:çok üzgünüm:selam ben sbsden 291.609 puan aldım ve sınavı kazanamadım.:1shok:sonuçlar bugün açıklandı ben ne yapacağımı bilmiyorum :1no2::sm_confused:

düz ve meslek liselerinin artı eksilerini açıklar mısınız?yardımınıza çok ihtiyacım var.:çok üzgünüm:yanlış bir hamle yapıp hayatımı karartmak istemiyorum mafoldumben

canım ben düz lise sözel bölümü bitirdim
öss sınavında alan dışı tercih ettim muhasebeyi kazanmıştım...
düz lise okursan temel derslerin eğitimini çok iyi alırsın...
aynı sınıftan en yakın sıra arkadaşım selçuk üni. radyo sinema televizyon kazanmıştı

Artık meslek liselerinede puan geldi.
Bölümünle alakalı bir yer seçersen ünv de artı puan geliyo esktra canım bunlarıda göz önünde bulunduryerimseniben

başka hükümetin gelip katsayı oranını tekrar düşürmeyeceği ne malum...,
benim kardeşimde liseye başlıyacak sbs den 373 puan aldı...
düz lise tercih edecek...

:smiley-cool:

bn dz lse 2. snf öğrencsym eğer üniversite dşünüosan dz lseye gt derm elmde bi mslek olsun diosan meslek lsesine git

kesinlikle düz lise diyorum. nedenlerine gelince
1. hangi meslek lisesine gidersen git orda sadece meslekle alakalı şeyler öğrenirsin. atıyorum çocuk gelişimine mi gittin stajda gidersin kreşe çocuk bakarsın eee öss de napacan değilmi.
2. sözel bir öğrencisin mesela gittin meslek lisesine atıyorum bilgisayar bölümüne yada ticaretin herhangi bir bölümüne gidersin staja bir bankaya falan ayak işi yaparsın. ne meslek edinmesi beee öss yle alakalı dersleri görmediğinden çok iyi yapamazsın ve iki yıllık okumak zorunda kalırsın
3. bizim ülkemizde hangi öğrenci ortaokulu bitirince "ben kesinlikle şu meslekte iyi olacağıma inanıyorum bunu meslek benim hayatım" diyecek kadar eğitim görüyorki.
4. meslek lisesi tamam artı puan veryor ama senle birlikte türkiyede kaç meslek liseli var bir düşün aynı kapıya çıkıyor.
5. meslek lisesini seçtin diyelim 4. sınıfa geldin ve dedinki. yaaaa aslında bu meslek hiç te güzel değilmiş. eeee nolacak sonra
6. bence en iyisi Düz liseyi seçersin. ve lisede öğrenciler pek ders çalışmazlar ya. sen adamakıllı çalışır okul birinciliğe oynarsın. e hadi oynama ama gördüğün matematik fen edebiyat hepsi öss de çıkan şeyler. bunları kaptıktan sonra da adamakıllı yerleri tercih etmek varken neden ara elemanlığa soyunasınki. (meslek lisesi mezunları hemşire olur okul öncesi öğrt. olur muhasebeci olur ne bilim nakış dikiş öğrt. olur.) bunun yerine güzel bir düz lisede kendini derslerine vererek çok daha iyi iş çıkarırsın bence .
ha son olarak imam hatip lisesini meslek lisesi olarak görmüyorum bile. çünkü meslek derslerinin yanında öss de gerekli derslerin hepsi de çok iyi gösteriliyor. ve puanlar kırılmadan önce genelde başarısı çok yüksekti.

Son düzenleme:
başka hükümetin gelip katsayı oranını tekrar düşürmeyeceği ne malum...,
benim kardeşimde liseye başlıyacak sbs den 373 puan aldı...
düz lise tercih edecek...

keşke sağlık meslek lisesini tercih etseydi,çok avantajlı olurdu,hayırlısı olsun

ya bnde bu sene grdm 430 aldm anadolu lisesi terch ettm doğal olarak ama bnce meslek cnkü eer üniversiteyi kazanmazsan bile meslek sahibi olursun ve direk 2 yıllık üniversiteye gidersn opuyorumnanaktan

bence meslek lisesi,düz lise riskli .. ayrıca diploma notun eğer çok yüksekse anadolu mesleğe alıyorlar ek kontenjanlardan.ben diploma notumla anadolu mesleğe yazılmıstım..gayette memnunum lise 3 e gectım çocuk gelişimi okuyorum bölümümümü de cok sewıyorumm ..bugünkü aklım olsa yıne anadolu meslegi tercıh ederdim kat sayı adaletsizliği de kalktı önümüz açıldı zemuszemus

bende meslek lisesine gidiyorum ve çok memnunum tavsiye ederim canım en azından üniversiteye gitmeye puanın yetmeyebilir başka problemlerin olur en azından az çok bir mesleğin olur

kızlar bende bu yıl lise diplomamı aldım duz lıseden tekrardan sınavlara gırıp meslekı dıploma lamazmıyım açık ögretım hakkında pek bılgı sahıbı degılım duz lıseden hangı mesleklerı secebılıyoruz ben sozelcıyım yardımcı olurmusunuz

tbiki meslek lisesi tercih etmelisin çnkü değişen sınav sistemi mesleklerin önemini arttırdı çnkü meslek lisesini terch etsen bile üniversiteyi kazanırsan eğer farklı alanları seçme hakkın var kafanı karıştırma cnım meslek tercih et ve ders notlarını yüksek tutmaya bak..

ben en azından ıyı veya kotu meslek edınmek ıstıyorum unıversıteyı kazansamda okuyamam meslekı lıseden cocuk gelısımı secıp ana sınıfı ogretmenı oluna bılıyormu ya da kızlar hangı alanı secmemı onerıyorsunuz lutfen yardım edın kayıtlar bıtmeden kaydımı yaptırayım bana fıkır verın lutfen

sevgili arkadaşlar

öncelikle şunu belirtmek istiyorum düz liselerle meslek liselerinde görülen kültür dersleri matematik,türkçe v.s. ağırlıkları aynıdır.meslek lisesine gittiniz diye sadece o mesleğe yönelik dersleri göreceksiniz sanmayın..sadece meslek lisesi okumakla ara eleman oluyorsunuz..örneğin çocuk gelişimi üni okumazsanız öğretmen değil öğretmen yardımcısı oluyorsunuz ve iş bulmak devlette zor ancak özellerde bulabilirsiniz..ben meslek lisesinde okurum 4 yıllık kazanamasamda sınavsız geçiş yaparım diyorsanız bu yıl sınavsız geçiş kalkacak deniyor o yüzden hiçbirşeyden emin olmayın..(çocuk gelişimini örnek olsun diye yazdım tüm meslek liseleri için geçerli) eğer kararlıysanız ben kesin çocuk gelişimi okuyacağım başka meslek istemem diyorsanız o zaman gidin meslek lisesine össde ek puan alırsınız; ama yok ben mühendis olayım ayy yok yok hemşiremi olsam en iyisimi tıp okuyayım gibi kararsızlıklarınız varsa o zaman tabiki düz liseye gidin.
ama şunu unutmayın bu ülkede üni mezunları bile iş bulamazken meslek lisesine giderim össye girmesemde olur nasılsa bir mesleğim var diye düşünmeyin...her iki ihtimaldede üniyi mutlaka düşünün..
ben meslek lisesi mezunuyum bu arada kimse yanlış anlamasın...iyi düşünün gelecekte ne istediğinize karar verin, pişman olmayacağınız sağlam bir adım atın...
sevgiler ve başarılar...

Back