Doğuma Hazırlık Duyulmam kz isimleri aryorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Zeyneb:Eski fetva metinlerinde kadını temsil eden isimlerden biri.
Gül..

Hayırlı doğumlar dilerim size de..
Naz bebek sağlıkla gelsin.[/B]

berra izmini peygamber efendimiz zamaninda degistirtmis, o yuzden tavsiye edilmiyor, dikkat.

nihan, elif, sare, dide.

Şuará

bu isim kulagima hos geliyor & anlamida güzel
kizim olmus olsa bu ismi koya bilirim belki

bence züleyha müberra rümeysa esila zehra yagmur sevde hepsi cok güzel ve anlamlı ben kızım olursa rümeysa kayocam nasipse

berra izmini peygamber efendimiz zamaninda degistirtmis, o yuzden tavsiye edilmiyor, dikkat.

nihan, elif, sare, dide.
yanlışlık var canım berre ismini değiştirmiş berre :tek anlamında olduğu için oda ALLAH'A mahsus olduğu için ,
berra:hayır işleyen kimse,
asel:bal(arapça)
minel:cennetteki inci tanesi
dilara:gönlü süsleyip bezeten

benim begendigim isimler cogunlula duyulmus isimler ama belki bi begendigin cikar

asya
azra
acelya
akasya
hazal
öykü
liya
lina
selin
melis
tugce

tuana cennete düsün yagmur damlasi anlamina gelmiyormus
ecrin de allahin hediyesi anlamina gelmiyormus diye okudum..

ben ilk tuana ecrin istiyordum ama anlamlari hakkinda celiskiler oldugu icin vazgectim.. ecrinin asil anlamini biliyordum ama unuttum simdi.. ilgilenen arkadaslar tekrar bi arastira bilirmi bende ögrenmis olurum.. tesekkürler

Arkadaşım..
Bu bahsettiğimiz isimler ; yılın bombası oldu bir de Ceylin var tabi:)
bombası derken ; o kadar çok kritiği yapılıyor ki ;aklım almıyor ..
Gerçi biz külliyen ; bir isme olmadık anlamlar yakıştırmayı; hatta yapıştırmayı pek bi seviyoruz.. :)

Tuana:Tuvana -Tevana ..
Farsçada;güçlü ; kuvvetli anlamlarına geliyor..
Cennete düşen ülk yağmur damlası değilse de yine harika bir anlam taşıyor ..

Tuan -Tuane olarak da kullanılıyor..Vietnam dilinde ; parlaklık ; ışık anlamlarına geliyor..
Hem erkek hem kız ismidir ..

Ecrin: Ecir kökünden gelir..
Ahirete aid mükâfat, hayır
Ücret, mukabil, karşılık. Sevab... gibi anlamlar taşıyor..

Biz günlük hayatımızda kullanırken tabi ki hayırlı ve güzel amaçlar güderek kullanıyoruz bu kelimeyi..
'Rabbim cc ecrini versin ;karşılığını hayır ve saadetle fazla fazla gör inşaAllah' deriz mesela..
Ecrin_Kerim ;Allah'tan gelen iyilik ; karşılık ;mukafat demek..
Ecrin derken de yine ; hoş tatlı niyetlerle yola çıkıyoruz..

Ecrin ; karalanmayı hakedecek ; uyduruk bir isim değil yani..

Kimileri ; Ecrin: Ücret demek ; tü kaka isim diye düşünüyor hatta ve hatta bu anlayışı başkalarına da bulaştırıyor böylece ; bir yanlışın daha üzerine katmer vuruluş oluyor..

Ücret:karşılık ; değer demek ki..
Kötü bir anlamı yok:)

Bence ikisi de çok güzel isimler..

Son zamanlarda çok kullanılıyor olması;herkes tarafından beğenildiğine ve tutulduğuna ispattır..

Populariteden hoşlanmayan;beğenmeyen bu isimleri tercih etmez olur bitera.s...
Yerden yere vurmaya ne hacet..

Asırlardır kullanılan Ayşe;Fatma;Hatice gibi isimlere alışık olduğumuz için ; böyle bir tepki vermiyoruz ama bu isimler yeni yeni kullanıldığı için;dikkat çekiyor.

Unutmayalım ; isimler bizim onlara yüklediğimiz anlamlarla yaşar ve değer kazanır..
O yüzden yorumlarımızı yaparken ; sağlam kaynaklı bilgilerden yola çıkalım..

Herkesin hakkında en hayırlısı en güzeli olsun

Ecrin Tuana da çok hoş bir yakıştırma sevgili Fmk:)
inşallah herşey gönlüne göre olur..

Son düzenleme:
bende ikizlerime alya ve asel isimlerini dusunuyorum henuz karar veremedim ama beliz ve simal de guzel s nin altinda nokta var bu klavye ile yazamdimda

tesekkür ederi.. ben zaten bu yüzden anlamlarini tekrar burda ögrenmek istedigimi belirtim yani yarim yalnis yorumlar yapmaktan cekindigim icin.. aciklaman icin tesekkür ederim... masallah ne kadar biligilisin ne kadar güzel anlatiyorsun yaziyorsun isimler hakkinda bukadar bilgileri nerden topluyorsun böyle güzel bilgilerini bizimle paylasman cok güzel

arkadaşlarımın çocuklarına koyduğu ilginç isimleri yazayım.
eflin, sare asel,asya yosun,elif sude,dila,tulya ,mina
bunlar arkadaşlarımın çocuklarının isimleri.
bence isim konusuna bu kadar takılma.
mesela yosun ismi ilk duyduğumda bana çok tuhaf gelmişti.
nasıl bir insan çocuğunun adını yosun koyar diye düşünmüştüm.
ama öyle güzel bir kız ki
yosun gibi yemyeşil gözleri var.
yani bence gönlünden geçeni koy gitsin.
eflin de cennetle ilgili bişeymiş yazılana göre.
o da ilginç.

İsim Bırakırken Dikkat Edilecekler

Peygamberimiz hanımlarından ikisinin ilk isimlerini değiştirmiştir. Biri Cüveyriye, diğeri Zeynep binti Cahş annemizdir. Her ikisinin ilk isimleri "Berre" idi. ayrıca üvey kızının adı da "Berre" iken onu "Zeynep" olarak değiştirmiştir. Berre manası temizleyicidir. Ancak " O kendi nefsini temizler" diyerek kibir ve gurura sebep olmaması için değiştirmiştir. Zeynep, mücehverler değerli taşlar anlamındadır.
Hazn" (hüzünlü, kederli) ismini, "Sehl" (kolaylık, iyilik) ile.
Hz.Ömer'in kızının adı da isyancı anlamında "Âsiye" idi, Allah Resulü onu (asi isyan eden sad ile yazıldığında. Ancak sin ile yazılırsa hastabakıcı olur) "Cemile" ile,
Çorak arazi olduğu için, Afira" (otsuz, çorak) ismini, ,"Hadıra" (yeşillik, çimen) ile,
Peygamber Efendimiz, Yesar (kolaylık, bolluk), Rebah (menfaat, fayda), Eflah (kurtuluş, kurtuluşa eren), Necih (dileğine kavuşan) adlarının verilmesinide yasaklamıştır. Bu yasak bu isimlerin kötü hitaplara maruz kalmaması içindir.
Şihab'ı (Şahap, alev, ateş parçası) Hişam ile,
Asram, Âsi, Aziz, Atele (şiddet, sertlik), Şeytan, Hakem, Gurâb (karga) Habbâb, isimlerini değiştirdi.
Harb'i (savaş) Silm (barış) ile,
Muzdaci'ı (yatan) Münbais (kalkan) ile,
Peygamberimiz, bir yılan ismi olduğu için "Hubab" ismini, ateşten bir yalının ismi olduğu için, "Şihab" ismini, Allah'a mahsus olduğu için "Aziz" ismini değiştirmiştir.
Allah Resulü (s.a.v) Buyuruyor
Siz kıyamet günü isimleriniz ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız, öyle ise isimlerinizi güzel koyunuz.
Peygamberlerin isimleriyle isimlenin. Allah'ın çok sevdiği isimler Abdullah, Abdurrâhman'dır. İsimlerin güzeli de Hâris ve Hemmâm isimleridir. En çirkinleri de Harb ve Mürre isimleridir.
Kıyamet günü, Allah'ın en ziyade kızacağı en kötü kimse, adı Melikü'l-emlâk (Şehinşâh) olan kimsedir. Allah'tan başka Mâlik yoktur.
İsmimi isim olarak koyun, fakat künyemi kendinize künye yapmayın!
Kim benim ismimi almışsa, künyem ile künyelenmesin. Kim de künyem ile künyelenmişse, ismimle isimlenmesin.
Kaynak:
1) Büyük Kadın İlmihali, Rauf PEHLİVAN
2) Ansiklopedik Çocuk İsimleri ve Hastalıkları, Ahmet Eğilmez, İpek Yayın
3) Kütüb-i Sitte

bende kız bebek bekliyorum..
araştırırken dikkatimi çeken yada bi yerde görmeyip benim aklıma gelen isimleri yazıyorum:
sure, çağ, sim, mehveş, gece, derin, dua, melek, gümüş, kumsal, yeşil, peri, piran, merve, ekin, derya, mina, bennu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…