- 28 Temmuz 2009
- 2.674
- 3
- 41
-
- Konu Sahibi Minigimmmm
kizlar Lal i duydum ben de cok hos bence
kizlar Lal i duydum ben de cok hos bence
merhaba,bende 21 haftalık hamileyim kız bebek bekliyorum,meleğimiz olacak inş.bende kararsızım BERANAZ yada ECENAZ düşünüyorum aslında ECRİNde çok güzel ama küzenim de çocuğuna verdi bu ismi düşünemiyorum,ama sana ECİRNAZ olarak önerebilirim.sağlıkla Allah kurtarsın inş.hepimizi..
Canım kızım olsaydı adını HİRA koyacaktım ilk başta kulağa garip geliyor ama alışınca çok hoş bir isim. Anlamı da Peygamberimize ilk vahiy indiği dağın adı:)
bence sırf değişik diye söylenişi zor yada anlamsız isimler koymayın bebeğinize. çünkü isim gerçekten kişiliği etkiliyor ve o değişik dediğiniz isimler bugün herkes tarafından koyuluyor. örneğin,sırf 5 tane ecrin bebek tanıyorum.:ecrin_bebek:
kesinlikle katılıyorum size.hatta bir hadisi şerifde derki;çocuklarınıza güzel isimler koyun zira onlar yarın döndüklerinde o isimle çağırılacaklar.
yine duydugum kısa bi hikaye;adamın biri çok günahkarmış dünyada işelyebileceği bütün günahları işlemiş öldüğünde huzura çıkmış yüce yaradan demişki o kadar günahlarına rağmen seni bağışlamak isterim fakat geriye dönüldüğünde seni affedebilcegim tek bir iyiliğin dahi yok ey kulum bari adın güzel olsaydıda seni onun yüzü suyu hürmetine bağışlasaydım..........
birde arkdaşlar anlamını tam bilmediğimiz fakat dini sandıgımız bir çok isminde anlamları çok farklı.
aleyna:üstüne olsun demek ama ne olsun lanetmi olsun iyimi olsun anlamı gizli
kezban:yalancı demek..
o yüzden enteresan olsun kulağa hoş gelsin yok benim çocugum her yerde farklı olsun demekden önce en azından adı güzel olsun çok bilindikde olsa adı güzel olsun yeter ayşe fatma zeynep zehra meryem çok bilindik ve fazla olan isimler fakat anlamları çok güzel.
mesela ecre ecrin o kadar çokki ne anlam taşıyor yada bir çok kişi dini olsun diye surelerin içinden abuk sabuk kelimeleri çıkartıyor al sana dini isim o zaman büdü koyun kim koyar büdü oda var dinimizde iyyakenaBÜDÜ.