Doğuma Hazırlık Duyulmam kz isimleri aryorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
geçmişe bakamadım söylenildimi bilmiyorum..
FULSEN.
çiçek anlamında,sen çiçeksin gibi diyeyim....
umarım birgün kızım olursa düşündüğüm isimlerden biri:)

BERA erkek ismidir sahabeden..dikkat edelim lütfen...

Canım kızım olsaydı adını HİRA koyacaktım ilk başta kulağa garip geliyor ama alışınca çok hoş bir isim. Anlamı da Peygamberimize ilk vahiy indiği dağın adı:)

vahyin indigi magaranın adı hira magarası...dagın ismi nur dagıdır arkadaşlar...

Bera;fazilet ve seçkin olma vasfı demektir..
Bera bin Azib;Talha bin Bera gibi sahabiler var lakin bu bayanların kullanamayacağı anlamına gelmiyor..
Tıpkı NUR ismi gibi.
Biz bu ismi sadece bayanlarda kullanıyoruz fakat anlam itibari ile ile dişi veya erkek diye ayrımına yol açmıyor..
Bu sebeple çoğu islam ülkesinde .erkeklere de bu isim veriliyor..
Yani uniseks dediğimiz gruptan:)
Kızlara:Nil Bera ; Nur Bera ; Gül Bera şeklinde verilebileceğini ve gayet de hoş olacağını düşünüyorum

benim de en çok hoşuma giden nilsena,nilselen ve ervanil
belki diyeceksiniz hep isimde nil geçiyor diye benim ismim de nil ile başlıyor kızım olursa nil li olacak erkek olursa eşimde er le başlıyor er li olacak
tabi bunlar şimdilik hayalimiz
bu hayali 6.5 senedir bekliyoruzmafoldumben

Son düzenleme:

kesinlikle katılıyorum size.hatta bir hadisi şerifde derki;çocuklarınıza güzel isimler koyun zira onlar yarın döndüklerinde o isimle çağırılacaklar.
yine duydugum kısa bi hikaye;adamın biri çok günahkarmış dünyada işelyebileceği bütün günahları işlemiş öldüğünde huzura çıkmış yüce yaradan demişki o kadar günahlarına rağmen seni bağışlamak isterim fakat geriye dönüldüğünde seni affedebilcegim tek bir iyiliğin dahi yok ey kulum bari adın güzel olsaydıda seni onun yüzü suyu hürmetine bağışlasaydım..........
birde arkdaşlar anlamını tam bilmediğimiz fakat dini sandıgımız bir çok isminde anlamları çok farklı.
aleyna:üstüne olsun demek ama ne olsun lanetmi olsun iyimi olsun anlamı gizli
kezban:yalancı demek..
o yüzden enteresan olsun kulağa hoş gelsin yok benim çocugum her yerde farklı olsun demekden önce en azından adı güzel olsun çok bilindikde olsa adı güzel olsun yeter ayşe fatma zeynep zehra meryem çok bilindik ve fazla olan isimler fakat anlamları çok güzel.
mesela ecre ecrin o kadar çokki ne anlam taşıyor yada bir çok kişi dini olsun diye surelerin içinden abuk sabuk kelimeleri çıkartıyor al sana dini isim o zaman büdü koyun kim koyar büdü oda var dinimizde iyyakenaBÜDÜ.

ısmin kesinlikle insanın hayatını etkilediğini düşünüyorum.
Birde moda diye değişik değişik isim koyma modası başladı, anlamını bile bilmeden..
ecrin=arapçada ücret,
minel=arapçada -den, - dan takısı.. mesela, minelevvelin=evvelden beri
zeynep=babasının çiçeği demekmiş.
bildiklerimden bazıları bunlar.
bende hamileyim biz Naz koymaya karar verdik, biliyorum Naz'lı olcak ama varsın olsun napalım, en baştaki hayalimiz böyleydi, kız olduğu kesinleşince sabitledik hayalimizi, inşallah sağlıklı sıhhatli kucağımıza alırız Naz'ımızı..

.....................................................................................................

:)

Arkadaşlar ; birşeye odaklandık mı ; şartlandık mı işin içinden çıkamıyoruz ne yazık ki bir türlü..
Lütfen yanlış anlamayınız ; hepimiz adına konuşuyorum ..
ısim ; boncuktur ; bebeğimize yavrumuza tabi ki en sevdiğimizi en hayırlısını vermek isteriz biiznillah..
Lakin bu konu öylesine göreceli ve derin ki..
Sizin beğendiğiniz bir isim bir başkasına son derece anlamsız gelebiliyor veya hiç sevmediğiniz bir isim ; başkaları için çok değerli çok kıymetli olabiliyor çünkü bu ismi evladı ; göz bebeği taşıyor..

Biz malesef ön yargılıyız..Einstein ne kadar doğru söylemiş ; atomu parçaladım ama şu önyargıyı bi türlü parçalayamadım..

Ameller daima niyetlere göredir bu nu her zaman söylüyorum ; son nefesime dek de bu fikirde olacağım..

ısim konusunda binlerce kritik yapılabiliyor ; herkes kendi dilediği gibi yorum yapıyor yaftalıyor..

Sağlam ve diri kaynaklar edinmek lazım..
Tabi ki araştırmak ;anlamını saptamak ve güzeli dilemek lazım..

Bugün kullandığımız isimlerin yüzde 60ı farsça ; arapça bunu biliyor muyuz?
Yeni moda isimler diye nitelendirdiğimiz isimlerin çoğu aslında ana dili arapça farsça olan ülkelerde fazlaca kullanınan ve populer olan isimler ama biz yeni yeni duyduğumuz için , uydurma isimler sanıyoruz..

Ecrin kelime manası olarak karşılık;sevap;ücret demek (ücret yaptığın için değer;karşılığı demektir yani hiçbir şekilde kötü bir anlamı yok..)
Ecr ; kökünden gelir..
Ecrin Kerim:Allah'ın hediyesi ; O'ndan gelen karşılık ; lutuf demektir..
Bazı arkadaşlarımızın bahsettiği gibi aa Ecrin kötü isim tü kkaka isim demek mantıksız oluyor bu durumda..
Cümle içinde kullanırken; Rabbim sana ecrini nasip etsin ; en güzel şekilde karşılığını alırsın inşallah deriz mesela..
Kötü bir kelime mi? Hayır asla:)

Ayşe ; Fatma ; Kezban..

Kezban : hakkında iki görüş var ve kuvvetli olanı şudur ki
Kezban farsçadan gelir Ked-Ban dır orijinali..
Ked:ıyi ; hoş Ban-Banu:Hanım demektir Yani kezban:ıyi ev hanımı demek..
Fatma: Sütten kesmek; bitirmek ;ayırmak anlamlarına gelir..

Peygamber Efendimize neden kızınıza böyle bir isim verdiniz diye sorulduğunda
Onu cehennem ateşinden korumak kollamak amacı ile bu ismi verdim demiştir..

Yani ameller niyetlere göredir:) Fatma ismi kelime manası olarak çok anlamsız ama onu değerli kılan ; anlamlandıran isme yüklediğiniz değerdir..

Ayşe Fatma çok evet binlerce..
Bırakalım Ecrin Ceylin Tuana Alya Ada Çınar Eymen bu isimler de çok olsun :)
Annelerin babaların gönlü hoş olsun ne olur ki.
Önemli olan hayatları ; karakterleri..
Niyet hayırsa akıbette hayırdır

Ben de bu konuda artık tecrübe kazanmış ; bir bünye olarak düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim..

Sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…