Duygusallığı Nerden Kapatıyoruz?

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
Son bir buçuk haftadır duygusallıkta tavan yaptım resmen. En ufak şeye kırılıyorum ama belli etmemeye çalışıyorum saçma sapan şeyler çünkü.

Saçlarım aşırı çok dökülüyor neden bilmiyorum, doktora gidemedim henüz. Okulda çok vakit geçirdiğim bir erkek arkadaşım (emre) evde elma yerken senin saçın çıktı sarı sarı parlıyordu falan dedi (montuna takılmış) zaten sürekli bahsediyor ben de sonra toplayarak gelmeye özen gösterdim saçımı son bir kaç gündür. Bugün tokamı kaybettim toplayamadım, yine aynı konu saçım konuşuldu saçını kestir sıfıra vurdur falan dediler. Kızlardan biri de (semra) takılıyoruz ya üzülme dedi ve emre yoo ben gayet ciddiyim dedi. Evet haklılar tamamen çok iğrenç bir durum ama ben kırılmadan edemedim içten içe. Bu vol 1.

Geçen hafta bi kaç kişi benden not istemişti ben normalde vermek istemiyordum (biz afedersiniz eşşek gibi yazıyoruz onlar da bir taraflarını kaldırıp gelsinler), ama 2 kişiye verecektim kimseye vermeyin notları diye de tembihledim, semra da benim notlarımı verme dedi tamam dedim. Bu sabah not isteyen arkadaşlardan biri geldi ve notlarımı aldı fotokopi çektirmek için, o sırada ders çıkışıydı ve ben hocaya bir şeyler soruyordum semranın bana verdiği notlar da masanın üstünde kalmış toparlayamadım hocayla konuştuğum için not isteyen arkadaş da ani geldi semranın notlarını gördü, ben de onlar semranın benim değil verir mi bilmem dedim. O da semraya sordu (kız hayır diyemedi aslında ben hayır demesini umarak topu ona atmıştım başka bişey gelmedi aklıma). Sonra kız çok üzüldü biz o kadar yorulalım sonra millet notlarımızı alsın enayi gibi falan dedi. Ben de özür dilerim suç benim masanın üstünde bırakmamalıydım dedim ve suratım düştü baya kız üzülünce, o da kıyamadı bana önemli değil ya kızmadım falan dedi, emre de ben olsam kızardım kızmalıydın tarzı bişeyler dedi sonra lafı çevirdi falan ama anladım ben. Bu da vol2. Baya içerledim yani isteyerek mi oldu sanki millete not mu saçtım ben?

Akşam da (öğlen okulda yemek yememiştim ama yemek fiyatları dışardan yemekle hemen hemen aynı), eve gelince aç değilim dedim. Annem de dışarda mı yedin para veriyoruz hemen harca eve gelene kadar bekleseydin bilmem ne bir sürü saydırdı, yarın öğlen yemiycem ben de zaten. Kaç saat kızdı zaten bir olaya daha moralim bozulmuştu (bu sefer haklı olarak bozulmuştu ama) acayip hassastım, anne sonra konuşalım ben şimdi yine üzülcem başım ağrıycak ders çalışamıycam vizelerim var haftaya dedim 50 kere (çok hassas bir noktada olduğum için her an ağlayabilirdim, annem sağolsun baya ağır konuşur) annem de tabi ki beni dinlemedi. Sen bize teşekkür etceğine neler diyosun nankör bilmem ne diyerek gitti ben artık tutamadım kendimi patlama noktasına ulaştım ve ağlamaya başladım.

İnsanları kafama çok takan bir yapım var ve artık bunun getirdiği duygusallıktan kurtulmak istiyorum. Şu olayların hepsinde muhtemelen ben suçluyum ve üzülcek bir şey yok dimi? Nefret ediyorum kendimden.

Bence en basta kendinden nefret etmeyi birak ve kendine guven. Ben liseye giderken benimde bir arkadasim vardi cok kirilgan yapisi vardi. Ama zamanla kendini topladi. Bilmiyorum okumayi sever misin ama bazi okudugu kisisel gelisim kitaplari onu hep azmettirdi. 1sene icerisinde kendi kendini yetistirdi diyebilirim. Insanlar her zaman laf ederler. Sen iyi olsan bi kusurunu bulup yine laf ederler. Kötü olsan zaten laf ederler. Etrafın ne dediğini umursama ve kendi yoluna bak. Sonucta bu hayat senin. Icinden geleni yap ama en onemlisi kendini sev ve kendine guven

Ben önceden çok alıngandım ve zamanla hatrı sayılır bir miktarda toparladım kendimi. Fakat ciddi psikolojik sorunlarım olduğunu düşünüyorum. İntihar etmeyi çok sık düşünen biriyim, hayat çoğu zaman anlamsız zevksiz gelir, zevk alarak yaptığım şeyler azaldı şu an neredeyse yok gibi bir şey. Ailevi sorunlar vs. Üstüne bir de bu duygusallığı çekiyorum şu anda.
Sanırım antidepresanlar gerçekten uyuşturuyor insanı, bıraktığımdan beri hayattan soğudum resmen. Yarın okula gidesim yok hiç, hatta hiç gitmek istemiyorum ki ben okulu (öğrenmeyş daha doğrusu) çok seven bir insanım.

Tavsiyeler için teşekkürler ama bu yazdıklarımı yukarda dediklerini çok kolay başaramayacağımı anlatmak için yazdım. Sorunluyum galiba, şöyle bir köşede kimseye ilişmeden yaşayıp ölsem

Hayir sakin oyle dusunme. Bence istedikten sonra her seyi basarirsin. Psikologtan yardim almayi dusundun mu hic ? Anti depresani ne kadar zamandir kullaniyosun bilmiyorum ne kadardir biraktiginida ama bunye alisana kadar ilacin boyle etkilerinin oldugunu duymustum. Belkide psikologa gitmen senin yararina olur. Ogrenmeyi seviyomussun hem cidden kitap falan okumani tavsiye ederim cok yarari var. Umarim kurtulursun bu duygudan kisa zamanda. Ailen konusunda bisey diyemem belli bi yastan sonra degistiremeyiz davranislarini sonucta.

arkadaş ortamınızı değiştirin.. bu mümkün değilse onlarla daha az vakit geçirerek kitap okumak, müzik dinlemek, spor yapmak, büyük bir puzzle alıp günlerce onu bitirmeye çalışmak, vb. gibi dinlendirici hobilere ağırlık verin.. sevgiler

Psikoloğa gitmek istiyorum aslında ama annem iyice hasta muamelesi yapacak bana, ilaçlardan sonra psikologla iki konuşmadan sonra düzelmemi bekleyecek. Ayrıca ona şu an para ayırabilir miyiz bilmiyorum

Değiştiremem ki memnunum aslında arkadaşlarımdan ama o emre dediğim çocuğa bazen kırılıyorum gerçekten. Kitap okumayı çok severim ama konsantre olma problemim de var biraz bi de yemek yemem bile sorun olurken ona nasıl para ayırayım ki Sanırım antidepresan etkileri bunlar, kendi isteğimle bıraktım kimsee dnaışmadan. Hata ettim galiba, ama hayat bana bir yük gibi geliyor halbuki ne zorluk gördüm ne bişey daha 19 yaşındayım yani. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

Teşekkürler, sınavlarım bitsin puzzle olayını deneyeceğim :)

Bir de bugün yaşadığım bir olayı (yine üzüldüğüm bir olay ama bu sefer haklı bir üzülme) en yakın arkadaşıma anlattım, cevap vermedi. Hani onla konuşsam belki rahatlayacağım ama işi vardır ders çalışıyordur bir şey oldu ki o da cevap vermedi. O yüzden de tam rahatlayamadım

Kendinden nefret edicek bişey yok.
Karakter meselesi bu canım bende senin gibi alıngan ve herşeye ağlayan bir insanım.
Yaşımız ilerledikçe geçer bu umarım.
Bir de aklıma şu takılde, emre sürekli senle uğraşmaya çalışıyor.
Acaba hoşlanıyor olabilir mi :)

Yok yok öyle bir şey yok :) Daha çok rahatsız oluyormuş gibi, hatta öyle de değil de pat diye söylemesi beni kıran şey. Bir de gruptaki diğer kızlara öyle dğil (3 kız 1 erkek grubumuz). Onlarla geçen seneden beri çok iyiydi zaten biz yeni yeni samimi olmaya başladık. Ben o yüzden onun yanında çok nasıl diyeyim huzursu oluyorudm başlarda istenmiyormuş gibi, böyle şeyler de oldukça bu düşüncem destekleniyormuş gibi oluyor. Bugün yine saçımın telini görmüş limonkiz saçını topla dedi bana. Yani 10 kere söylemenin anlamı yok ki sonuçta saçlarımı yolup üstüne atmıyorum ben.

Canim psikolog icin illa para harcamana gerek yok. Ve annenin eger sana tavrindan korkuyosan bi sure kendinde ccesaret toplayana kadar doktore gittigini soylemezsin. Devlet hastanelerinde ucretsiz.

aa, ücretsiz mi? Peki aileme haber verilmez mi ki?
Sen 19 yasinda degil misin. Yani resitsin. Neden aileye ihtiyac duyulsun. Hem lise ogrencileri bile aileye ihtiyac duymadan gidebiliyo. Devlet hastanelerinde once psikiyatriden randevu al ve oraya psikologa ihtiyacin oldugunu konusmak istedigini soyle onlar seni yonlendirir. Ve ucretsiz

her şeye çok çabuk alınıyorum, kırılıyorum, üzülüyorum dediğinize göre kendinizin farkındasınız.. bu durumda üzüldüğünüz,kırıldığınız, alındığınız şeyleri arkadaşlarınıza anlatmaktan vazgeçin (özellikle de olayla ilgisi olmayan arkadaşlarınıza).. çünkü alınmalarınız yersiz alınmalar olduğu için yani sizin kendi içinizde büyüttüğünüz daha açıkçası abarttığınız olaylar olduğu için insanlar sizi dinlemekten sıkılabilirler..

bu anlatma huyundan vazgeçerseniz, abartma huyunuzdan da vazgeçebilirsiniz..

birine anlatmadan da rahat etmeyi öğrenin..

ilaç almak çözüm değil ilaç sorunları gidermez sadece erteler hem de biriktirerek erteler.. siz hasta değilsiniz sadece değştirmenz gereken huylarınız var o kadar.. dolayısı ile ; illa bir destek almak istiyorsanız psikolog desteği alın, ilaç değil.. sevgiler

Üzüldüğün, kırıldığın şeyleri bir kağıda dök daha sonra yırtıp çöpe at canım. Az önce ders çalışırken denk geldim. Ben de deneyeceğim.

Üzüldüğün, kırıldığın şeyleri bir kağıda dök daha sonra yırtıp çöpe at canım. Az önce ders çalışırken denk geldim. Ben de deneyeceğim.

Arkadaşlarıma anlatmıyorum zaten belirtmiştim, tam da dediğiniz sebepten. Neyin var derlerse uykum var başım ağrıyor geçiştiriyorum bir şekilde. En yakın arkadaşım okuldan değil bu anlattığım grupla alakası yok, ona bir şey anlatıp rahatlamak istemiştim, uzun süredir ilgi duyduğum biriyle ilgiliydi, arkadaşlardan biri senin farkında bile değildir demişti falan üzülmüştüm bence, uzun hikaye aslında öncesi var biraz.

Dostum, sacin dokuluyorsa ve moralin/sinirlerin cabuk bozuluyorsa, sinirlerin gerginse ve calisma tempon da hizliysa muhtemelen B12 eksikligi cekiyorsundur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…