Sürekli aynı yönden bakip veriyosunuz haberleri ve ciddiyeti kalmiyo.İktidar yandasi veya karsiti olsun yok mu şöyle iyisine iyi kötüsüne kötü diyebilecek olan.
Erdoğan ve Davutoğlu'nun en ciddi dış politika hatası mı ??
Hava sahası ihlali arkasına sığınılmasın mı ?
Yunanistan mı ?
Yahu olaylara nasıl bir pencereden bakılıyor aklım almaz oldu .
Yunanistan ile Türkiye'nin hava sahası ve Fır konusu yıllardır çözülmeyen meselesi . Mil konusunda anlaşmazlık var , kaldı ki Yunan jetlerinin ihlali gerçekleştirmesi sadece taciz , uyarı sonrası kovalamaca yaşanıyor ve kendi sahalarına geçiyorlar .
Rusya ile Yunanistan örneğinin bu anlamda kıyaslanması normal değil . Rus uçağı ilk ihlalde düşürülmedi . Uyarıları dikkate almadı ki , bölgede yaşanan bugünkü savaş ortamı olmasa yine bir tehlike olarak görülmeyebilirdi.
Türkiye'nin Rusya'ya bu ihlali karşısında göz dağı vermesi neden bir Türk'ü rahatsız eder bunu da anlamıyorum . Sınırda bugünkü kaos hakimken Ruslar hava sahamıza girip (ki neden girdiklerini bilemeyiz) fır dönseler , biz de öyle baksa mıydık ?
Alın size bir kahve muhabbeti sorusu ...
Erdoğan ve Davutoğlu ciddi bir dış politika hamlesi yapmıştır , gerekirse daha da fazlası yapılmalıdır . Bir yandan Türkmenlere ağlayıp , bir yandan yapılan bu hareketi kınamakta ayrıca ironiktir .
Rus uçağını düşürdük diye ağlayacak insanlar var şaşıyorum ya...
Ayni şeyi söylüyoruz..Burda iktidar muhalefet tartışması yapılmıyor zannediyorum..
Olayı ben tarafsız olarak yorumladım..
Çünkü askeri bir olay..
Kim olsa bunu yapması gerekirdi zaten..
AYNEN canımmm burada kimin hangi sebebten bunu istemdiğini bilmek gerekiyor.Sebebine inmek lazım fallen
Savaştan mı korkuyorlar ?
Ekonomik zarardan mı ?
Rus seviciliği mi ?
Türkiye'nin askeri resti ( haklı olarak ) yapmasını sırf yapan kişi açısından yorumlamak mı ? Hani Erdoğan yaptı şak şak şak çılardan dert yanılır ya ; Erdoğan yaptı karalayalım mı ?
Türkmenler umurumuzda değilciler mi ?
Türkmenler işin bahanesi yahu ; kör müsünüz diyenler mi ?
Sorular o kadar çok ki ...
Ama bunları derinlemesine konuşamıyoruz malesef .
Türkmenler bahane zaten,Rusya Esad'a arka çıktı ya,onu kabullenemedilerTürkmen bölgesini Işid kuşattı.
Ortadoğu zaten sünni ve şii olarak ikiye bölünmek isteniyor.
İran,Rusya.Esad Şia dan yanadır.
Türkmenler de Şia.
Aklınız alıyor mu Rusların Türkmenleri vuracağına.
Bizim ülkemizde Suruç da Reyhanlı da Ankara da bir yığın sivil vatandaş öldü ve bizim kendi insanımız kendi insanımızı terörist ilan etti.
Esad a katil derken dönüpde bir aynaya baksalar utanacaklar
zaten o kadar kaypak ki insanlar.Türkmenler bahane zaten,Rusya Esad'a arka çıktı ya,onu kabullenemediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?