• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşürülen uçak, Erdoğan-Davutoğlu yönetiminin en ciddi dış politika hatası oldu

Bu kadar miskin miyis miyis ,özgüveni olmayan basiretsiz bir güruh yoktur başka sanırım .. Az dik durun be !! Kimse bizi taciz edemez sinirimizi ihlal edip üstüne alay eder gibi 10 uyarıya rağmen tacize devam edemez değil Rusya Amerika olsa vururuz deyip göğüs kabartmak varken ayy simdi nolacak Ruslar bizi sevmeyecek diye sızlanma neden ?? Tabii hükümet Akp olunca saldırı halinde bazı kesim ama ordumuzun ellerine sağlık ..

Tamam tamam bundada iktidar suclu! Nerden suclayacagini şaşırdı millet.Eğer ihlal yapildigi halde uçağı indirmeseydik ve sınırlarımızı koruyamiyorlar diye ortalık ayaklansaydi büyük ihtimalle konu başlığı yine su olurdu.
Erdoğan-Davutoğlu yönetiminin en ciddi dış politika hatası oldu.

Olay hükümet ya da iktidar partisi felan değil arkadaşlar bence..
Burda askeri bir olay olmuş o konuşuluyor...
Kim olsa yapması gerekendi bu.. İyi de yaptılar..
Hep konuşup hiçbir şey yapmayan moddaydık biz uzun süre devlet olarak..
Bu olay da uygulamaya geçtiğimiz bir olay oldu...
Sonuçta uzun süredir Suriye sınırımız hareketli...

Sürekli aynı yönden bakip veriyosunuz haberleri ve ciddiyeti kalmiyo.İktidar yandasi veya karsiti olsun yok mu şöyle iyisine iyi kötüsüne kötü diyebilecek olan.

Sürekli aynı yönden bakip veriyosunuz haberleri ve ciddiyeti kalmiyo.İktidar yandasi veya karsiti olsun yok mu şöyle iyisine iyi kötüsüne kötü diyebilecek olan.

Burda iktidar muhalefet tartışması yapılmıyor zannediyorum..
Olayı ben tarafsız olarak yorumladım..
Çünkü askeri bir olay..
Kim olsa bunu yapması gerekirdi zaten..

Erdoğan ve Davutoğlu'nun en ciddi dış politika hatası mı ??

Hava sahası ihlali arkasına sığınılmasın mı ?

Yunanistan mı ?

Yahu olaylara nasıl bir pencereden bakılıyor aklım almaz oldu .

Yunanistan ile Türkiye'nin hava sahası ve Fır konusu yıllardır çözülmeyen meselesi . Mil konusunda anlaşmazlık var , kaldı ki Yunan jetlerinin ihlali gerçekleştirmesi sadece taciz , uyarı sonrası kovalamaca yaşanıyor ve kendi sahalarına geçiyorlar .

Rusya ile Yunanistan örneğinin bu anlamda kıyaslanması normal değil . Rus uçağı ilk ihlalde düşürülmedi . Uyarıları dikkate almadı ki , bölgede yaşanan bugünkü savaş ortamı olmasa yine bir tehlike olarak görülmeyebilirdi.

Türkiye'nin Rusya'ya bu ihlali karşısında göz dağı vermesi neden bir Türk'ü rahatsız eder bunu da anlamıyorum . Sınırda bugünkü kaos hakimken Ruslar hava sahamıza girip (ki neden girdiklerini bilemeyiz) fır dönseler , biz de öyle baksa mıydık ?
Alın size bir kahve muhabbeti sorusu ...

Erdoğan ve Davutoğlu ciddi bir dış politika hamlesi yapmıştır , gerekirse daha da fazlası yapılmalıdır . Bir yandan Türkmenlere ağlayıp , bir yandan yapılan bu hareketi kınamakta ayrıca ironiktir .

Erdoğan ve Davutoğlu'nun en ciddi dış politika hatası mı ??

Hava sahası ihlali arkasına sığınılmasın mı ?

Yunanistan mı ?

Yahu olaylara nasıl bir pencereden bakılıyor aklım almaz oldu .

Yunanistan ile Türkiye'nin hava sahası ve Fır konusu yıllardır çözülmeyen meselesi . Mil konusunda anlaşmazlık var , kaldı ki Yunan jetlerinin ihlali gerçekleştirmesi sadece taciz , uyarı sonrası kovalamaca yaşanıyor ve kendi sahalarına geçiyorlar .

Rusya ile Yunanistan örneğinin bu anlamda kıyaslanması normal değil . Rus uçağı ilk ihlalde düşürülmedi . Uyarıları dikkate almadı ki , bölgede yaşanan bugünkü savaş ortamı olmasa yine bir tehlike olarak görülmeyebilirdi.

Türkiye'nin Rusya'ya bu ihlali karşısında göz dağı vermesi neden bir Türk'ü rahatsız eder bunu da anlamıyorum . Sınırda bugünkü kaos hakimken Ruslar hava sahamıza girip (ki neden girdiklerini bilemeyiz) fır dönseler , biz de öyle baksa mıydık ?
Alın size bir kahve muhabbeti sorusu ...

Erdoğan ve Davutoğlu ciddi bir dış politika hamlesi yapmıştır , gerekirse daha da fazlası yapılmalıdır . Bir yandan Türkmenlere ağlayıp , bir yandan yapılan bu hareketi kınamakta ayrıca ironiktir .

Rus uçağını düşürdük diye ağlayacak insanlar var şaşıyorum ya...

Rus uçağını düşürdük diye ağlayacak insanlar var şaşıyorum ya...

Sebebine inmek lazım fallen :KK66:

Savaştan mı korkuyorlar ?

Ekonomik zarardan mı ?

Rus seviciliği mi ?:confused:

Türkiye'nin askeri resti ( haklı olarak ) yapmasını sırf yapan kişi açısından yorumlamak mı ? Hani Erdoğan yaptı şak şak şak çılardan dert yanılır ya ; Erdoğan yaptı karalayalım mı ?

Türkmenler umurumuzda değilciler mi ?

Türkmenler işin bahanesi yahu ; kör müsünüz diyenler mi ?

Sorular o kadar çok ki ...

Ama bunları derinlemesine konuşamıyoruz malesef .

Burda iktidar muhalefet tartışması yapılmıyor zannediyorum..
Olayı ben tarafsız olarak yorumladım..
Çünkü askeri bir olay..
Kim olsa bunu yapması gerekirdi zaten..
Ayni şeyi söylüyoruz..
Muhalefet olma amacıyla yazılmış baslik.Evet askeri bi olay,tarafsız yorumlamissin doğru.Haberinde tarafsız verilmesi gerekir..

Sebebine inmek lazım fallen :KK66:

Savaştan mı korkuyorlar ?

Ekonomik zarardan mı ?

Rus seviciliği mi ?:confused:

Türkiye'nin askeri resti ( haklı olarak ) yapmasını sırf yapan kişi açısından yorumlamak mı ? Hani Erdoğan yaptı şak şak şak çılardan dert yanılır ya ; Erdoğan yaptı karalayalım mı ?

Türkmenler umurumuzda değilciler mi ?

Türkmenler işin bahanesi yahu ; kör müsünüz diyenler mi ?

Sorular o kadar çok ki ...

Ama bunları derinlemesine konuşamıyoruz malesef .
AYNEN canımmm burada kimin hangi sebebten bunu istemdiğini bilmek gerekiyor.
ama hangi ülke olursa olsun sınır ihlali bir taciz söz konusu ve düşürülen uçak bomba yuklu.
şaka değil bu

Ausencia Ausencia ayrıca bu rusya suriyeye neden bu kadar destek veriyor
inan anlamış değilim

Rusyanın Ortadoğu üzerindeki stratejik hamleleri yeni değil aslında . Sadece şuan kazan kaynadığında ve Rusya kendi iç meselelerinde toparlanmaya girdi diye tekrar sahneye çıktı .
Bence en büyük neden , uluslararası prestij . Suriye ve İran Rusyanın Ortadoğu müttefikleri , onları koruyamamak prestij kaybı demek ki Rusya Tarihin her sahnesinde ''güçlü imajı'' sever . Hala büyük güç olabilmesi olaylara müdahil olmasından geçiyor.
Bir önemli sebepte Rusya'nın radikal islama karşı bakış açıcı . Biz her ne kadar İşıd ı ve operasyonlarını islamla bağdaştırmasak ta ; ortada oluşan tablo bu .İşıdın yönetimi ele geçirmesi demek , Rusya için büyük tehdit .
Bildiğim kadarı ile Rusyanın Ortadoğudaki tek askeri üssü de Suriye de .

Türkmen bölgesini Işid kuşattı.
Ortadoğu zaten sünni ve şii olarak ikiye bölünmek isteniyor.
İran,Rusya.Esad Şia dan yanadır.
Türkmenler de Şia.
Aklınız alıyor mu Rusların Türkmenleri vuracağına.

Bizim ülkemizde Suruç da Reyhanlı da Ankara da bir yığın sivil vatandaş öldü ve bizim kendi insanımız kendi insanımızı terörist ilan etti.

Esad a katil derken dönüpde bir aynaya baksalar utanacaklar
Türkmenler bahane zaten,Rusya Esad'a arka çıktı ya,onu kabullenemediler

Bu başlığa hunharca gülüyorum her okuduğumda:KK53:
Tüm dünya şokta, inanamıyorlar özellikle avrupa.
Türkiye Rusya ya okkalı bir tokat indirdi ve ambargolar yüzünden eli kolu bağlı olan putin popsunun üzerine oturdu:KK53: milyarlarca dolarlık gazı Türkiye ye satıyor, boğazlarından geçen nerdeyse her lokma Türkiye den gidiyor.
İngilizler bugün gün boyu bunu konuştu, Türkiye Putine sağlam ders verdi diye:KK14:
Yani geçin bunları, Türkiye yapması gerekeni yaptı ve yapmayada devam edecek

Rus savaş uçakları sürekli Türk hava sahasını ihlal ediyor ve biz buna göz yumuyoruz bu da acizlik örneği değil mi?
Türkmen'ler bizim için önemliler Suriye'den her geleni aldık türkmenlere yapılan kıyıma susmamız hak mı?
Bence güç dalaşında olmamız dişimizi göstermemiz gerekiyordu ama o 2 pilot bence esir olarak pazarlık konusu yapılabilmeliydi

Bak sana aç' ın kim olduğunu söyleyeyim ama bunlar tavuk değil mıçı b.klu pkk :KK53: Dağ ayıları pkk ve o ayıların şehre inmiş ayıcıkları:KK53: İşte rüya gören bunlar:KK14:

Back