• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşürülen uçak, Erdoğan-Davutoğlu yönetiminin en ciddi dış politika hatası oldu

Rus savaş uçakları sürekli Türk hava sahasını ihlal ediyor ve biz buna göz yumuyoruz bu da acizlik örneği değil mi?
Türkmen'ler bizim için önemliler Suriye'den her geleni aldık türkmenlere yapılan kıyıma susmamız hak mı?
Bence güç dalaşında olmamız dişimizi göstermemiz gerekiyordu ama o 2 pilot bence esir olarak pazarlık konusu yapılabilmeliydi
o şekıl bu şekıl diyen adam gibi konuşmuşsunuz .

Bazen bazı ileri zekalar! başka kimliklere başka isimlere başka nicklere bürünüyor ve tanınmam zannediyorlarya:KK53: gülüyorum elinde değil:KK53:

Türkiye Rusya ilişkisi meğer ne kadar mühim meseleymiş yahu .
İki ülke arasında siyasi konjektürde olması doğal protokollar dışında meğer ne büyük bir bağ varmış . Varmışta biz hava sahası ihlalini , hemde işıdla savaş gölgesinde türkmen katleden Rusyaya karşı bir koz olarak kullanıp ayar vererek ne büyük ayıp etmiş meğer can dostumuz müttefiğimiz Rusyaya :KK14:

Erdoğan’ın sınır ihlali açıklaması yeniden gündemde
  • Kasım 25, 2015
Erdoğan'ın 2012'de BBC'ye yaptığı "Kısa süreli sınır ihlali hiçbir zaman saldırı nedeni olamaz" sözleri yeniden gündeme geldi.
Sınırımızı ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağının yankıları sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde hava sahası ihlaline yönelik sarf ettiği sözler yeniden gündeme geldi. 2012 yılının Temmuz ayında Türk F-4 uçağı sınırı ihlali yaptığı gerekçesiyle Esad güçlerince düşürülmüş olaya Başbakan Erdoğan çok sert tepki göstermişti. Angajman kurallarının değiştirilmesine kadar varan olay sonrası BBC’ye konuşan Başbakan Erdoğan “Kısa süreli sınır ihlali hiçbir zaman saldırı nedeni olamaz” demişti. Erdoğan’ın yaklaşık 3 yıl önce söylediği sözler özellikle sosyal medyada geniş yankı buldu.

EGE KRİZİ DE GÜNDEME GELDİ
Hava sahası ihlalleri Ege Denizi’ndeki yıllardır yaşanan Yunanistan-Türkiye gerginliğini de son olayla birlikte yeniden gündeme getirdi. Yunanistan’ın son 10 yıl içerisinde yüzlerce kez hava sahamızı ihlal ettiği ortaya çıktı. Son olarak geçtiğimiz günlerde Yunanistan’a ait 4 F-16 uçağı, Antalya’nın güneybatısında Türk hava sahasını bir dakika süreyle ihlal etmişti.

7 Kasım günü Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden de yaptığı açıklamaya göre; Yunanistan’a ait 4 F-16 uçağı, saat 13.19-15.15 saatleri arasında Antalya’nın güneybatısında Kaş bölgesinde Türk hava sahasına girmiş, Yunan uçaklarının ihlali toplam bir dakika sürmüştü.

İhlal üzerine Balıkesir’den 2 Türk F-16′sı bölgeye gitmiş ve Yunan jetleri, Türk hava sahasını terk etmek zorunda kalmıştı.
http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/erdoganin-sinir-ihlali-aciklamasi-yeniden-gundemde-994818/

Egem Egem arkadaş biz alıştık bunların zaten fırıldaklıklarına ,ağız değiştirmelerine .Şaşırmıyoruz .

sevgili Fazıl Say^dan yaptığım alıntıdır.Çok güzel özetlemiş .

Valla , 17 saniye konusu; İŞİN ASLI;
vatandaşı "Bağkurlu musunuz?" diye sorulunca, "yoh Urfa'lıyım" diye cevap veren bir memleketin , Rus uçağı düşürmesi pek de akıllı iş değidir ,adamların 30.000 uçağı var, "haklı haksız tartışmasını" boş ver, 17 saniye ihlalde 10 kere ikaz etmişler , nasıl "rap" yaparak mı ikaz etmiş o tempoda?? ))17 saniyede?))gitti nataşalar olgalar ah ahh... Rusları kızdırmayın ...Antalya yandı Antalya. Gitti Ruslar))) ha bi de; 500 tane Amerikan uçağı her gün vızır vızır uçuyor Adana'da, Yunan uçakları 50 yıldır her gün 17 bin saniye hava sahasını ihlal ediyor... geç ya geç)))

Ya iyi de,İşid kaç senedir sınırlarımızda Türkmen kesiyor,o zaman kimsenin umrunda değildi de şimdi mi akıllarına geldi Türkmenler?

Ya isid yezidileri tecavüz edip keserken, Erdogan isid'e silah yolluyordu. Daha düne kadar türkmenleri iceriye almazken, simdi mi Erdogan'in hümanistligi tuttu? Biz bunlari bas bas bagirirken kimse tinlamiyordu ama! Adam kendi halkina bile deger vermiyor, ankarada patlama oldu, yas bile ilan edilmedi, ama ne hikmetse güya baska bir halk icin adam rüsya gibi bir ülke ile kötü olacak öyle mi?

Kesin bir yerden bir cikarisi vardir fakat hümanist olmadigi belli.

Bu arada merak ettim, madem sinirlar bu kadar önemli, o halde Israil'de Mavi marmara olayinda hakliydi degilmi??

Pffff ...

Sosyal medya boşuna çalkalanıyormuş , kendilerine yeni bir meşgale bulmuşlar eğlensinler ne diyeyim :KK14:

Erdoğan'ın o söylemi neden yeniden gündeme gelmiş ki ?

Zaten Türkiye angajman kuralları bahsi geçen 2012 de Türk jeti düşürülünce değişti . O uçuş uluslararası sularda , kimliği açık , silahsız keşif uçuşuydu . Yine de düşürülünce , bizde kurallarımızı değiştirdik.

Ege krizini de yeniden boşuna dile dolamış sosyal medyanın bilir kişileri :cool:

Yunanistan ile olan durumumuzun ne olduğunu saha ve fır sorununu gündüz yazmıştım .

rus1.jpg

Suna bak, Türkmenler ac, sussuzken kimse tinlamiyordu ama. Kk'dede kac defa konu olmustu bu. Ama tabiki Süriyelilere, daha dogrusu Isidlilara sinir cok acik.. :KK14:

http://www.haberler.com/5-bin-turkmen-sinirda-ac-susuz-yardim-bekliyor-7384650-haberi/

Ve türkmenleri bomba atiliyormus. Yahu Amerika iraklilara , erdogan'in sözde müslüman kardeslerine, bomba atarken Erdogan amerikan askeri icin dua ediyordu! Gercekten bu secici vicdan igrenc birsey!

Suna bak, Türkmenler ac, sussuzken kimse tinlamiyordu ama. Kk'dede kac defa konu olmustu bu. Ama tabiki Süriyelilere, daha dogrusu Isidlilara sinir cok acik.. :KK14:

http://www.haberler.com/5-bin-turkmen-sinirda-ac-susuz-yardim-bekliyor-7384650-haberi/

Ve türkmenleri bomba atiliyormus. Yahu Amerika iraklilara , erdogan'in sözde müslüman kardeslerine, bomba atarken Erdogan amerikan askeri icin dua ediyordu! Gercekten bu secici vicdan igrenc birsey!

Bravo , objektif bakış açısı budur tebrik ediyorum...

E sınırlarımızda ne işleri varmış uyarılarada kulak asmamışlar iyi yapmışız :KK14:

Yazıyı kim kaleme aldı bilmiyorum ama siz paylaştığınıza göre sizi mi muhatap almalıyım ?

Yok ben yine de yazan' a sorayım sorularımı :KK59:

Bu aşağılamanın , yerin dibine sokmanın , hatta yeri de dibini de geçtim ülkeni resmen boka sokup çıkarmanın , küçük düşmesine sevinir gibi sürekli materyal aramanın sebebi ne ? Fezaya çıkan elalemden bahsederken de , onlar fezaya çıkarken biz kağnı ile geziyormuşuzu yazarken de ; yaşadığın haz kalemine öyle bir yansımış ki ! Yok bunlara üzülmüyorsun , bilakis bu durumda olmasına sevinip bir de dalga geçiyorsun ? Merak ediyorum hangi ülkenin kafa kağıdını taşıyorsun ?

Sevmeyin kardeşim hükümeti , Erdoğanı bir kaşık suda boğmak isteyecek kadar nefret edin .

Ama ülkenizin geri kalmış noktalarını böyle dile getirip gevşek gevşek dolanmayın ortalarda . Yaptığınızın bir halta yaramayacağını da bilin .

Yazıyı kim kaleme aldı bilmiyorum ama siz paylaştığınıza göre sizi mi muhatap almalıyım ?

Bu aşağılamanın , yerin dibine sokmanın , hatta yeri de dibini de geçtim ülkeni resmen boka sokup çıkarmanın , küçük düşmesine sevinir gibi sürekli materyal aramanın sebebi ne ? Fezaya çıkan elalemden bahsederken de , onlar fezaya çıkarken biz kağnı ile geziyormuşuzu yazarken de ; yaşadığın haz kalemine öyle bir yansımış ki ! Yok bunlara üzülmüyorsun , bilakis bu durumda olmasına sevinip bir de dalga geçiyorsun ? Merak ediyorum hangi ülkenin kafa kağıdını taşıyorsun ?

Sevmeyin kardeşim hükümeti , Erdoğanı bir kaşık suda boğmak isteyecek kadar nefret edin .

Ama ülkenizin geri kalmış noktalarını böyle dile getirip gevşek gevşek dolanmayın ortalarda . Yaptığınızın bir halta yaramayacağını da bilin .
gelişen Türkiye nin önünü kapatıyorlar düşüncesindesiniz belli ki.Sizle tartışmak havanda su dövmektir.

Ya isid yezidileri tecavüz edip keserken, Erdogan isid'e silah yolluyordu. Daha düne kadar türkmenleri iceriye almazken, simdi mi Erdogan'in hümanistligi tuttu? Biz bunlari bas bas bagirirken kimse tinlamiyordu ama! Adam kendi halkina bile deger vermiyor, ankarada patlama oldu, yas bile ilan edilmedi, ama ne hikmetse güya baska bir halk icin adam rüsya gibi bir ülke ile kötü olacak öyle mi?

Kesin bir yerden bir cikarisi vardir fakat hümanist olmadigi belli.

Bu arada merak ettim, madem sinirlar bu kadar önemli, o halde Israil'de Mavi marmara olayinda hakliydi degilmi??
Sınırların önemi adamına göre değişiyor işte.Mesela İşid veya Öso elini kolunu sallayarak sınırlarımızı kevgire çevirebiliyor ama Rusya olunca sınır ihlali birden çok önemli birşey oluveriyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar..
Öyle bir hal almışsınız ki...
Olay yine siyasete dönmüş...
Biraz aklı selim düşünmenizi isterdim...
Hükümet ya da muhalefet şakşakçılarını men ederek söylüyorum...

Biz nasıl Türkiye sınırları içinde takım tutarken farklı oluyoruz kimimiz Fenerbahçe, kimimiz Galatasaray vs vs..
Ama yabancı bir ülkeyle bir rekabet olduğunda da gönlümüz "Türkiye"den yana olmuyor mu?
Olay budur!

Türkiye sınırı dışındaki her olayda bütünleşmemiz gerekirken ortaya hala geçmiş atılıyor...
Doğrudur kimseyi akladığım da yok asla ben tarafsız baktım hep...
Ama lütfen bunu "Türkiye" konu olduğunda yapmayın bari...

Bir insan olarak düşünün ki kimse sütten çıkmış ak kaşık değil...
Bir iyiliğinizde insanlar "aa sen geçmişte bunu bunu da yapmışsın hiç inandırıcı değilsin" dese sanırım yazık etmiş olur o iyiliğinize değil mi?

Biraz bu açıdan da bakın istedim..
Benim baktığım açı bu çünkü..

Türkiyemizi dış dünyaya karşı savunmak zorundayız...
Yaşadığınız, doyduğunuz toprakları lütfen kendi içinizde tartışsanız da dış dünyaya, sınırlarımızın dışındaki istemeyenlere karşı savunun birlik olun biraz...

Yok Erdoğan düşmanı olmak ulke düşmanı olmayi gerektiriyor. Erdogandan nefret eden ariyorsaniz ben bayrak sallayaniyim. Ama bu Rusya Turkiyeyi soyle yapar ,boyle yapar , Putin ayisina bindi geliyor, Rusyanin ucagini dusurmusler putin bunlari kaziga oturtur (bunlar derken ne kastediyorsa artik) diyenler tiksinti verici.

Ayrıca Turkmendaginin onemini niye kavrayamiyorsunuz yahu? Bu kadar da zor degil acip okuyunca hemen anlaşılıyor. Ben iside zamaninda destek verdigimizi de düşünüyorum. Devletler sandigimiz gibi yonetilmiyor. Ne saniyorsunuz Devleti cok merak ediyorum? Yani Rusya neden orada? Amaci Isidle mi savasmak? Birakin Allahaskina ya

Evet uçağı düşürdük ve evet bu doğru bir hamleydi. Bu kadar zora gidecek ne var yahu? Uçağı Bilal oglan dusurmedi bi aşağılık komplekslerinizi kenarda birakin.

Iyiki kurtulus savasi zamaninda bu zihniyet yoktu. Cepheyi birakip kacarlardi.

Back