• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düşünmekten uyuyamıyorum ya

Bende kesinlikle katiliyorum.
O kadar cok krediyi siz kendi uzerinize cekmeyin.
Dunya bin bir turlu hali var.
Benimde esimin bize bir ignesi olmadi.
Evimizde birseyimizde yok.
Sdc altinlarimi ve nikahimizi yapti esim.
Balayimizi bile takilan paralarla odedik.
Bosuna kendinizi zorlamayin.

öncelikle nişanlın kredi kartlarını sıfırlasın. çünkü faizin faizi biner kartların üstüne ve inan bana neredeyse bir düğün parasını kredi kartlarına ödersiniz.

çoğu kimse şöyle sanıyor, en az tutar ödendiği zaman kalan borç üzerinden faiz işliyor.

hayır, en az tutar ödense de faiz, borcun tamamı üzerinden hesaplanıyor.

SAKIN KREDİ ÇEKMEYİN.

ikinizde yapmayın bunu. herkes kendi eşinden dostundan borç alsın.

düğün borçsuz olmuyor. evli olanların %90 ı borçla evlenmiştir.

çok mecbur kalırsanız; kayınpederin çeksin krediyi... emeklilere daha düşük faiz oluyor. masraf almıyorlar. kayınpederin maaşını aldığı bankaya bir sorsun.

gerekirse para biriktirmek için düğünü erteleyin. ne kadar az borçla evlenirseniz o kadar iyi olur.

ÇÜNKÜ GENELLİKLE İLK KAVGA BORÇTAN ÇIKAR.:18:

yanlış anladıysam özür dilerim ama, benim takıldığım nokta, kredi kartının asgarisini ancak ödeyebiliyor demişsin, ee krediyi nasıl ödeyecek ki o zaman? ne kadar uzun vadede olursa olsun, sonuçta diğer masraflar yine olacak, yine kredi kartı borcu olacak, o zaman kredi taksitlerine ne kalacak...

Bu zamanda borc harc olmadan evlenen yok merak etmeyin.nisanliniza baban emekli onun kredi cekmesi daha avantajli vs dersen kredi orani dusukmus gibi onada mantikli gelir.her ay babasinin cektigi krediyi odeersiniz siz.babasida ben cekemem demez sanirim.dert etmeyin cozumu kolay.bende olsam kendi dima cekmezdim.

yanlış anladıysam özür dilerim ama, benim takıldığım nokta, kredi kartının asgarisini ancak ödeyebiliyor demişsin, ee krediyi nasıl ödeyecek ki o zaman? ne kadar uzun vadede olursa olsun, sonuçta diğer masraflar yine olacak, yine kredi kartı borcu olacak, o zaman kredi taksitlerine ne kalacak...

canım evet şimdilik asgarisini ödüyor ama mobilya taksitleirni ödediği için. mobilya taksitlerimiz biriki aya bitiyo çok şükür. onlar bitince kartları kapatacağız tabiki.
evet işte emeklilere daha düşük faiz masraf almıyolar vs.... oyle yapalım demeyi düşünüyorum ikimizinden babaları çeksin biz onlara ödeyelim mesela. ama işte bunu söylemem yanlış olur mu?

bence ınsanın kafasında 'acaba' lar varken evlenmeyı dusunmesı yanlıs.konu sahıbıne degıl genel olarak soyluyorum bunu da.konu sahıbı de evlenmeden mobılyaları almıs odemıssınız bı tek dugun parası ıcınse bu kredı cekın ne olur kı.sen de ceksen esınle odeyeceksın esın de cekse bırlıkte odeyeceksınız herhalde.hee sen dıyorsan esımın aılesı odesın o zaman cekme ve acıkca soyle.

canım evet şimdilik asgarisini ödüyor ama mobilya taksitleirni ödediği için. mobilya taksitlerimiz biriki aya bitiyo çok şükür. onlar bitince kartları kapatacağız tabiki.
evet işte emeklilere daha düşük faiz masraf almıyolar vs.... oyle yapalım demeyi düşünüyorum ikimizinden babaları çeksin biz onlara ödeyelim mesela. ama işte bunu söylemem yanlış olur mu?

canım bence de bu şekilde söyle yanlış olmaz

bu işin icra safhasında çalışan biri olarak size tavsiyem (nişanlınız bu durumda kredi çekemez) nişanlınızı kefil yapmanızdır.Allah korusun ödeme zorluğu çekmeniz veyahut çekmelerden dolayı kanuni takibe atılmanız safhasında kendisi de eşit derecede sorumlu olacaktır.Aman Allah korusun demeyin başetmeye çalıştığımız binlerce dosyalarda böyle sıkıntıları çok yaşıyoruz.Bu durum güvensizlik olarakta algılanmasın madem siz çekeceksiniz ortak giderler için harcayacaksınız o zaman borcada ortak olmalısınız

bence ınsanın kafasında 'acaba' lar varken evlenmeyı dusunmesı yanlıs.konu sahıbıne degıl genel olarak soyluyorum bunu da.konu sahıbı de evlenmeden mobılyaları almıs odemıssınız bı tek dugun parası ıcınse bu kredı cekın ne olur kı.sen de ceksen esınle odeyeceksın esın de cekse bırlıkte odeyeceksınız herhalde.hee sen dıyorsan esımın aılesı odesın o zaman cekme ve acıkca soyle.

evet sadece düğün parası için yoksa eşyalarımızın borçları bitti sayılır. ben eşimin ailesi ödesin demiyorum onların durumu iyi değil sadece onlar çeksin ama nişanlım her ay onlara ödesin diyorum bende oyle yapmayı düşünüyorum.yanlış anlaşılmamak için
zaten evlenince senin benim ayrımı yok ama bende hukuktan azçok anlarım evlenince mallar eşit ama borçlar şahsidir yasal olarak. korkularım var evet kaç yıldır tanıdığım insan ama hayat bu başımıza neler geleceğini bilemeyiz.düşünceli davranmam lazım biliyorum ama işte nişanlımıda kırmak istemiyorum

Bencede bekleyin bende senin yasindayim Nisanlimin babasi yok ailesi kendince birseyler biriktiriyor benimde annem babam ayri bizde ailece birseyler biriktirmeye calisiyoruz... Allah büyüktür sabredin koca bir ömür var önümüzde... Olmadi seneye evlenin 26/27 yasindada evlenirsiniz biz öyle yapicaz :26: Borc almak kolayda faizler insani bitiriyor...:50: Hakkinizda hayirlisi olur insallah.... Amin

Evlilik gibi cok önemli bir birlesmeye adim atarken, ince hesaplar yapiliyor, daha ayni yastiga bas koymadan " ya ayrilirsak" diye düsünülüyor ve "borc bana kalir" fikrine variliyorsa, siz kendinize itiraf edemesenizde, nisanliniza tam anlami ile güvenmiyorsunuz demektir.
Eger nisanliniz kredi cekemiyorsa, ailelerde destek degilse, sizde o borc altina girmek istemiyorsaniz, konusacaksiniz nisanlinizla, evliligi erteleyeceksiniz, SIKACAKSINIZ kemerleri, biriktireceksiniz dügün parasini, kafanizda " bosanirsak ne olur" fikride olmayacak, bosaninca borc altinda kalanda.

Son düzenleme:
Çekilecek kredi miktarı fazla. Ama düğünden vazgeçemiyorsanız krediyi çekeceksiniz. Nişanlınız kredi çekecek kimse bulamadıysa sizin çekmeniz mantıklı. Evlenip yuva kuruyorsunuz çok aşama kaydetmişsiniz, evhamları bir kenara bırakıp çekin kredinizi. İçinizde şüphe olacaksa hep tedirgin olacaksanız biraz daha erteleyin ya da daha az masraflı bir düğün yapın bence.

ben bir kez çektim ayrıldık hala borç ödüyorum.arabamı bile sattım.sen düşün artık.erkek olan o.onun düşünmesi gerekir.babam izin vermiyor tüm krediyi benim çekmeme deyip kenara çekilin.ayrıca bankaya birlikte gidip bakın bakalım gerçekten vermeyecekler mi ona kredi.

benden sana bi tavsiye sakın çekme aynı olay arkadaşımın baaşına geldi kına gecesi sonrası çift ayrıldı ve bütün borç kızın üzerine kaldı hem babası emekliymiş madem o çeksin

Sizi anlıyorum, güvensizlik değil sizin ki, madur olmamak için tedbir.

Ayrılıktan öte her duruma karşı tedbirli olmalı insanoğlu.

Şimdilerde ortak kredi çekilebiliyor, öyle duymuştum.

Ortak kredi çekin ya da kredi çekerken size kefil olsun.

Ayrıca Aynı bankadan eşler-aileler ayrı ayrı kredi çektiğinde masrafı olmuyor benim bildiğim.

Bunuda, aileler duyduğunda söz etsin istemiyorum diyerek anlatabilirsiniz ya da bu kadar borcun altına girmek beni yıpratabilir psikolojik olarak en azından rahat hissederim kendimi diyebilirsiniz.

Mantıksız cünkü? Ne desinler insanlar? Git söyle, nişanlın kırılsın, güveni sarsılsın mı?

Yapmayın Allah aşkına yaa, siz tek bütçe olacaksınız, bu tarz ufak hesaplara şimdiden girerseniz işiniz zor.

Babası çekecek olsa zaten tenezzül edip size söylemezdi.

elmayra, senin düşünceni anlıyorum, sonsuz güven olmalı ki evlenilebilsin diyorsun..

Birde o çekse birşey olmuyorda sen çekince mi oluyor gibi birşey yazmışsın.

Ben buna katılmıyorum, kadınlar erkekler kadar borçlarını unutmuyorlar.

Sırf gururundan olsa bile ayrılık olunca o borcu ödemek için çabalar ama erkekler bırakın borç ödemeyi nafakayı vermemek için bile dört dönüyorlar.

Tamam ayrılmak için evlenilmez ama tedbir almadığın sürece hep sıkıntılarla boğuşursun.

Ayrıca bütçenin ortak olması farklı bu borç ödeme faslı çok farklı.

Dediğim gibi dikkatli davranmanın kimseye zararı olmaz.

benim takıldığım konu şimdi borcun üzerinize kalmasından korkuyorsunuz ya ; acaba ömür boyu bu korkuyu yaşamaktan korkmuyor musunuz ?e şimdi nişanlısınız ayrılırsanız diye korkuyorsunuz anlıyorum da evliliğin ömür boyu baki olacağına garantiniz var mı ? söylemek istediğim özetle : güven problemi yaşıyorsunuz ya bu problem ömür boyu devam ederse :26:

arkadaşlar guven problemi değil yaşadığım. 3 senelik ilişkimde bir kere guvenimi sarsacak hareketi olmadı ki..
bazı arkadaşlar beni anlamış evet guven problemi değilde tedbir diyelim. bi arkadaşımda "babam izin vermiyor okadar borcun altına girmemi" dersin demiş. mantıklı geldi boyle söylemeyi uygun buluyorum. tekrar soyluyorum nişanlımı seviyor ve guveniyorum ama hayatta hiçbirşeye belli olmaz yarın oburgun pişman olmak istemiyorum. çünkü bu para benim için çok fazla

güven problemi yaşıyorsun diyen arkadaşlara katılmıyorum. onca borçla kalakalmakda var ortada. dünya hali bu insanoğlu çiğsüt emmiş derler belli mi olur. herkes kendi kredisini kendi çeksin yada babalar çeksin siz onlara ödeyin

Back