• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Henüz 8 aylık evliyim ama ruhum sanki 58 yaşında :(((((

Hayal kırıklıkları beklentilerle orantılıdır....Üzülmek istemiyorsan bu eşinde olsa beklentilerini ufak tut. Ayrıca devir değişti artık herkes kendi düğününü kendi yapıyor gerek kız gerek erkek...Bende 4 aylık evliyim ve bütün masrafı eşimle biz yaptık kimseden bişey beklemediğimiz için hem huzurlu hemde hayalkırıksız bir düğün geçirdik. Şimdi tam gaz borç ödeme:52: Sen baştan bu ilişkiyi yıpratmışsın zaten. Eşinin ailesine tepki verme hakkın yok keşke düğün öncesi iş arayıp bulsaydın, çalışsaydında başkalarına muhtaçlık beslemeseydin. Bu saatten sonra eşini ve ailesini suçlamak yerine bence eşine sıkı sıkı sarıl ve elinden ne geliyorsa yapmaya çalış. Adamcağız zaten borçtan üzülüyor birde karısını memnun edemiyor. Lütfen arkadaşlar artık köstek değil biraz destek olun,, hiç birimiz kraliçe kızı değiliz ve bu hayatta yaşamak için Allahtan başkada kimseye muhtaç değiliz....Bol dua et eşine destek ol bunun çıkar yolu bu ha ben yapamam diyorsan bu evlilik zaten çatırdamış yakında kopar haberin olsun....

Arkadaşlar uzunca zamandan beri süregelen benim düzelecekmiş gibi gördüğüm sorunları artık kaldıramıyorum evliligimden öyle sogudum ki mücadele edecek gücüm kalmadı.Eşimle severek ve uzun süren bir flörtle evlendik onu çok ama çok sevdim onunda beni çok sevdigini düsünüyordum bunun içinde 6 sene flörtte o kadar sıkntılar yaşamamıza rağmen sonuna kadar mücadelemi sürdürdüm :(((( ama şimdi sorun mutsuzummm hemde çok mutsuz tam düzelecek gibi oluyoruz tekrar tekrar yineleniyor sorunlar...Şimdi sorun ne diye soracaksınız inanın nerden başlayacagımı bilemiyorum o kadart uzun ki sebebi en başta ailesinin ilgisiz ve sorumsuzluklarından ötürü bu kadar geç evlendik çünkü hiç bizim sevgimiz icin bir aile olarak destek verip ilgilenmediler hep yalnız bıraktılar işte o zamanların acısını şimdi evliligimizde çekiyoruz çünkü bir ton borçla evlendik dügünümüz dışında hiçbirsey yapmadılar hep paramız yok yok deyip geri çekildiler sanki onların evlatları degilmiş gibi benim eşim ,ne aradılar ne sordulAR yani madden yapmadılar manende kapatmadılar bu açığı buda aramıda hep bir sogukluk oluşturdu bir türlü ısınamadım ama ne saygımda kusur ettim ne de başka bir şeyde çünkü benim ailemden görüdüğüm görgü buydu.
Evet ne oldu binbir sıkntı mücadele icinde evlendik fakat eşimin aldıgı maaş borçlarımıza yetmiyordu bende hep iş aradım bi oldu bir olmadı o yüzden açıkcası çok bir destek olamadım kredi çektik kimseye boyun eymedik bir kerede arayıp demediler bir sıkıntınız varmı diye bu beni çok üzdü bu ve bu tarz konular yüzünden çok agladım çok tatrıştık çok gerildik birbirimizi yıprattık hemde evliligimizin başında yani açıkcası evliligimin tadını çıkaramadık hiç yeni evli gibi hissedemiyorum kendimi sanki yıllardır tüm yük omuzlarımda çökmüş gibiyim ne olacka bizim bu halimiz bilmiyorum ailesinede bir gram laf kondurtmuyor bir şey söyledigim an üstüme geliyor hemen korumaya kalkıyor bir ara hergün kavga kavga mahvettik şimdi iyi gibi oluyorruz bu seferde başka başka sorunlarımız var çıldıracagım gercekten artık patlamak üzereyim şuanda bu satuırları yazarken gözyaşlarımı tutamıyorum !!!!

Rabbim yardımcın olsun öncelikle..
evliliğinizde hayırlı olsun onu da Rabbim huzurla tamammına erdirsin..
ağlamanın kimseye bir faydası olmayacak kendinizi üzmekten başka birşeye yaramayacak bunun bilincinde olun.
evlendiğimiz ilk yıllarda o kadar çok borcumuz vardı ki
hala hatırlayınca burnumun direği sızlar makarnanın yanına alacak yoğurdumuz yoktu..
kantinin önünden birbirimizi kollayarak geçerdik 3 -5 lira borcumuz var diye..
birlikte sıırt sırta verip ödedik bende çalıştım öğretmenim eşimde subay..haliyle zor oldu ama
birbirimize daha çok yakınlaştık.
sizin geçtiğiniz evrelerden herkes geçiyor sanmayın ki tek sıkıntı da olan sizsiniz..
dinç olun kendinize gelin
bi iş bulun ivedilikle
hem maddi açıdan rahatlarsınız hemde manevi olarak dikkatinizi
kendinize işinize ve arkadaşlarınıza verirsiniz
eşinizi özlersiniz
kötü gün insanın yanına kalmaz sonunda akşam olunca herkes dışarda kalıyor (anneannem gibi konuştum :))
bunlar geçer geçmesine de kavga edip gelecek günlerinizi de yıpratmayın biraz
oluruna bırakın ufak tefek şeyleri görmezden gelin
bi de siz ne kadar bunaldıysanız eşiniz de o kadar bunalmıştır borçtan çok da üzerine gitmeyin..

Biz de nişanlımla yaşıyoruz bunları şu an. Nişanım yeni oldu. Yüzüklerimizi nişanlım aldı ne benim ailem ne de nişanlımın ailesi yardımcı olmadı. Bilezik takılmadı. Hiçbirşey olmadı. Dayıları geldi 20 lira bile takmadan gitti sen düşün :51: Şimdiden borcun altındayız ve evlendikten sonra da en az 2 yıl bitmeyecek borcumuz ama olsun.... Daha sayabilirim. Ama sen eşinin boynuna sarıldığında içinde bir aşk duyuyorsan olay bitmiştir... Çalışılır hepsi yapılır. Yeter ki akşam evine geldiğinde huzurun olsun. Sen kendini huzursuz edecek şeylere takarsan hiç mutlu olamazsın:40:

Arkadaşlar kusura bakmayın giremedim foruma o yüzdende cvp veremedim en kısa zamanda sizin sorularınıza ve cvplarınıza karsılık verecegim şimdi müsait degilim en kısa zamanda geri döneceğim sağlıcakla kalın ,konumu okuyup dinleyip ilgilenen ,destek olan herkesede ayrıca teşekkür ederim...

arkadaşlar uzunca zamandan beri süregelen benim düzelecekmiş gibi gördüğüm sorunları artık kaldıramıyorum evliligimden öyle sogudum ki mücadele edecek gücüm kalmadı.eşimle severek ve uzun süren bir flörtle evlendik onu çok ama çok sevdim onunda beni çok sevdigini düsünüyordum bunun içinde 6 sene flörtte o kadar sıkntılar yaşamamıza rağmen sonuna kadar mücadelemi sürdürdüm :(((( ama şimdi sorun mutsuzummm hemde çok mutsuz tam düzelecek gibi oluyoruz tekrar tekrar yineleniyor sorunlar...şimdi sorun ne diye soracaksınız inanın nerden başlayacagımı bilemiyorum o kadart uzun ki sebebi en başta ailesinin ilgisiz ve sorumsuzluklarından ötürü bu kadar geç evlendik çünkü hiç bizim sevgimiz icin bir aile olarak destek verip ilgilenmediler hep yalnız bıraktılar işte o zamanların acısını şimdi evliligimizde çekiyoruz çünkü bir ton borçla evlendik dügünümüz dışında hiçbirsey yapmadılar hep paramız yok yok deyip geri çekildiler sanki onların evlatları degilmiş gibi benim eşim ,ne aradılar ne sordular yani madden yapmadılar manende kapatmadılar bu açığı buda aramıda hep bir sogukluk oluşturdu bir türlü ısınamadım ama ne saygımda kusur ettim ne de başka bir şeyde çünkü benim ailemden görüdüğüm görgü buydu.
Evet ne oldu binbir sıkntı mücadele icinde evlendik fakat eşimin aldıgı maaş borçlarımıza yetmiyordu bende hep iş aradım bi oldu bir olmadı o yüzden açıkcası çok bir destek olamadım kredi çektik kimseye boyun eymedik bir kerede arayıp demediler bir sıkıntınız varmı diye bu beni çok üzdü bu ve bu tarz konular yüzünden çok agladım çok tatrıştık çok gerildik birbirimizi yıprattık hemde evliligimizin başında yani açıkcası evliligimin tadını çıkaramadık hiç yeni evli gibi hissedemiyorum kendimi sanki yıllardır tüm yük omuzlarımda çökmüş gibiyim ne olacka bizim bu halimiz bilmiyorum ailesinede bir gram laf kondurtmuyor bir şey söyledigim an üstüme geliyor hemen korumaya kalkıyor bir ara hergün kavga kavga mahvettik şimdi iyi gibi oluyorruz bu seferde başka başka sorunlarımız var çıldıracagım gercekten artık patlamak üzereyim şuanda bu satuırları yazarken gözyaşlarımı tutamıyorum !!!!

inan bana bunu tek yaşayan sen değilsin. Bende 7 aylık evliyim ve aynı sorunları yaşıyorum gene sana düğün yapmışlar bana o da yapılmadı bide üstüne nikahta takı pazarlığı bile yapıldı yok takıları gelin napmayı düşünüyor gibi ne saçma dimi. Evlenene kadar herşey iyi ama diyorum ya işte evlendikten sonra bir anda tersine dönüyor. Ben eşime asla laf söyletmem diyen o güvendiğin adam seni bu cümlenin altında eziyor. Ben ailesiyle ilgili yaşadığım sıkıntıları her seferinde dile getiriyorum konuşması için ama noluyor sonunda biz kötü oluyoruz kavga gürültü. Evi terk etmek istediğim ne çok zaman oldu bir bilsen ama eşimi seviyorum ve onunla kişisel bir problemim yok fakat ailesi beni öyle rahatsız ediyorki. Herkes dış kapının dış mandalı diyor kapıyı kapatınca dışarda kalırlar diyor. Yalan ya hiçde dışarda kalmıyorlar. Bana, ben dışarda kalıyormuşum gibi geliyor. Onlarsa hep hayatımızda. Eşim bile artık bana polyanacılık oynamaya başladı. Bak bana bunu dediler bunu yapıyorlar diyorum yok onlar seni seviyor sen yanlış anlıyorsun diyor ya yok böyle birşey. Bende çıldırmak üzereyim. Birgün tutamıycam kendimi bir patlıycam onlara olan olucak. Herşeye susmak öyle zorki.

borç para vs yüzünden sıkıntı çekilebilir bu bi sorundur..
ama sen ve eşinden başka kimsenin sorunu olamaz sizin maddi sıkıntınız...
kimsede birbirine yardım etmek zorunda değil...
bu yüzden kimseyi suçlama...
eşine destek olup çalışmaktan başka yapacak bişey yok gibi...

Eee bu durum herkeste var..

Ama kimisi 'sorun' olarak tanımlıyor kimisi ise öyle nitelendirmiyor

Ben yazsam burdan köye yol olur herhalde ama hiç lafını etmedim, dünya gıcığı bi patrona rağmen işi bırakmayıp hem hazırlıkta hem hazırlık sonraki kredi de ev ekonomize tam destek oldum, oluyorum..

Mecbur görmüyordum zaten eşimin ailesini ama şaşırdığım yerler oluyordu. Şimdi kızları evlenecek ona da aynılar, yani huy bu.. Benimle ya da oğluyla ilgili değil.. Her anne-baba bir değil, her insanın bir olmadığı gibi.. Öncelikleri farklı herkesin.. Saygı duyuyorum..

Düşünüp düşünüp çığlık atıp içlendirmiyorum iyice kendimi..

Evlenecek yaşa ve olgunluğa gelmişsek kendi başımızın çaresine bakmalıyız diye düşünüyorum..

İki yetişkin insan olarak çalışıp borçlarınızı ödeyeceksiniz.
Ailesine güvenerek mi evlendiniz ? Neden ailesini konu edip eşinizi üzüyorsunuz ki ?
Bakın siz destek olamasanızda eşiniz bir şekilde ödemeye çalışıyormuş borçları.
Daha çok yenisiniz. Sabır edin, aranızdaki bağı bir dağa toparalamayacak şekilde koparmayın.
Zamanla herşey geçiyor.

İki yetişkin insan olarak çalışıp borçlarınızı ödeyeceksiniz.
Ailesine güvenerek mi evlendiniz ? Neden ailesini konu edip eşinizi üzüyorsunuz ki ?
Bakın siz destek olamasanızda eşiniz bir şekilde ödemeye çalışıyormuş borçları.
Daha çok yenisiniz. Sabır edin, aranızdaki bağı bir dağa toparalamayacak şekilde koparmayın.
Zamanla herşey geçiyor.

bizde yaşadık aynı şeyleri eşimin ailesinin maddi durumları pek yok benimde orta halli ailem biz dedikl bişey istemiyoruz. Biraz para biriktirdik biraz kredi çektik derken üstesinden iyi kötü gelmeye çalıştık. Sonuçta biz bu yola böyle başlıycaz böyle altından kalkıcaz diye konuştuk. Büyük ihitmal sizde aranızda en baştan konuşmuşsunuzdur, bizde sıkışıyoruz bunalıyoruz altından kalkamıycamızı düşünüyoruz bazen ama hiç birbirimize sarmamaya çalışıyoruz sonu yok çünkü bunun ve ikimizinde elinde olan şeyler değil. Sana tavsiyem tartışmak yerine eşine destek olmaya çalış ...

buna benzer sıkıntılar çok kişide var birçok genç çifte aileleri destek olmuyor tek sıkıntınız bu olsun başka şeyler olmasın canım Allah can sağlığı verdikten sonra beraber çalışıp ödersiniz biraz gerilebilirsiniz ama borç da biter bu günlerde geçer bu sürecin sizi yıpratmasına izin vermeyin :31:

Back