• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düşünmekten uyuyamıyorum ya

Ben konuya başka yerden bakıyorum açıkçası..
Elalem ne der diye çekiyorsunuz bu sıkıntıları şu an..
Kredi ile bilezik almak ne demek bi kere hem de 4 tane..Durumları yoksa alınmayıversin şart mıdır 4 bilezik kredi ile hem de...Ama olmazsa laf söz olur değil mi..Borçlarınızı da o laf edenler ödesin bi zahmet bu durumda..
Düğün yapmak filan da şart değil.Gider nikah dairesinde evleniverirsiniz olur biter..Milleti eğlendireceğiz diye yıllarca borç ödemeye değmez..

Ama hepsi bir yana nişanlınız kartlarının asgarisini ödemekte zorluk çekiyorken bir zaman daha bekleyebilirsiniz bence.Evlenmek şart değil ki erkenden...

krediyi çekmemeniz gerektiğini düşünüyorum bende arkadaşlar çok güzel fikirler vermişler mutlaka faydalanın,

açıkcası eleştiri alacağım zannediyordum ama baktımki arkadaşların nerdeyse hepsi benimle aynı fikirde. herkesi dinleyeceğim bende ama işte ailemi katıp katmama konusunda kararsızım. zannederim katmayacağım bu benim fikrim ve ben çekmek istemiyorum diyeceğim artık bi şekilde

çoğu arkadaş düğünü erteleyin filan demiş ama bu noktaya gelindikten sonra oda pek kolay olmuyor..

bak arkadaşım kesinlikle ve kesinlikle kredi çekme..ne olursa olsun..sakın çekme...okadar borcun altına girme...parayıda nerden bulursa bulsun,krediyi kime çektirirse çektirsin..bu çocuğun birgün evleneceğini ailesi bilmiyormuydu, iyi kötü hiçmi hazırlık yapmamışlar..kenarıya bişeyler atmamışlar..tamam hiçbir hazırlıkları yok diyelim bu senin sorunun mu ?

sakın kredi çekme...diyelimki 3 ay sonra boşanmaya karar verdiniz..işallah böyle birşey olmazda..peki ne olacak ozaman...

herşey güzel gitsin isteriz ama ..hayat herzaman umduğumuz gibi olmuyor..

çoğu arkadaş düğünü erteleyin filan demiş ama bu noktaya gelindikten sonra oda pek kolay olmuyor..

bak arkadaşım kesinlikle ve kesinlikle kredi çekme..ne olursa olsun..sakın çekme...okadar borcun altına girme...parayıda nerden bulursa bulsun,krediyi kime çektirirse çektirsin..bu çocuğun birgün evleneceğini ailesi bilmiyormuydu, iyi kötü hiçmi hazırlık yapmamışlar..kenarıya bişeyler atmamışlar..tamam hiçbir hazırlıkları yok diyelim bu senin sorunun mu ?

sakın kredi çekme...diyelimki 3 ay sonra boşanmaya karar verdiniz..işallah böyle birşey olmazda..peki ne olacak ozaman...

herşey güzel gitsin isteriz ama ..hayat herzaman umduğumuz gibi olmuyor..

işte bende ondan korkuyorum ya hayat bu belli olmaz. kesinlikle onun adına çekmeyeceğim. sadece kendim için gerekli olan krediy, mecbur çekeceğim. belki takılarla birini kapatabiliriz

arkadaşlar hepinize merhaba. uzun suredir burayı okuyorum.içinden çıkamadığım bi durum var sizlerden yardım almak için uye oldum. ben 25 yaşında uzun zamandır bi alışveriş mağazasında çalışan bi arkadaşınızım. aralık ayından bu yana nişanlıyım. sorunuma gelince ekim ortasında düğünümüzü yapacağız kısmetse ikimizde kredi çekeceğiz çunku ailemizin maddi durumları yeterli değil. ben üçbin kadar nişanlımda yedi-sekiz bin kadar kredi çekecek uzun vadede ödeyeceğiz. yalnız nişanlım kredi kartlarını geç ödüyor daha doğrusu sadece asgarilerini ödeyebiliyor. elinde kalan o oluyor malesef . ben ayrı ayrı kredi çekeceğimizi düşünürken bana dedi ki " bana kredi vermezler puanım düşük hem ayrı ayrı masraf ödemeyelim sen çek onikibin kadar uzun vadede öderiz dedi. açıkcası borçtan korkan bir insanın bu yaşıma kadar hiç oyle borcum olmadı. nişanlıma tabiki guveniyorum ama evlilik bu, hayat bu neler duyuyoruz ALLAH korusun yarın obur gun anlaşamadığımızda bu borçla başbaşa kalmakda var işin ucunda. tamam oda haklı ama ne bileyim bana çek diyeceğine 2 tane kardeşi var emekli babası var neden onlar çekmiyor.nişanlım daha sonra onlara öder olur biter. Arkadaşlar ben yanlışmı düşünüyorum eleştirilerinizede açığım. nişanlıma ben çekemem demedim diyemedim oyle kalakaldım anlayacağınız. napmalıyım bilemedim? sonuçta bu parayı ben çekersem evlenince borçtan korkacağım benim borcum diye ödeyeceğim e düğünü benmi yapacağım kız tarafı olarak? haklı olarak bunları düşünüyorum. arkadaşlar bi fikir verin

cnm ne yap et, o borcun altına girme. allah korusun bunun hastalığı var, ölümü var, tedavisi var. eğer korktuğun gibi ayrılırsanız nişanlın kendine başkasıyla yeni bir düğün yaparken sen hastan için doktor parası bulamazsın allah muhafaza.

bence uygun bır bahane yaratarak ustune sakın ama sakı n cekme budevırde kocana guvenemeıyorsun kaldıkı nısanlıya guven meselesı,lımıt yok de calıstıgım yerden sebep banka ekstra kredı vermıyor de mesela sadece kendı ıhtıyacın kladar cek sonradan uzulcene bastan uzul cokta aaa bana guvenmıyormusuna baglarsa evlenmeden once boyle bırseyın uygun olmıcanı dusunduk aılece de bıtsın ne varkı bunda

bu devirde bu kadar borçla evlenilmez.
ne evliliğinden bişey anlarsın ne çocuk düşünebilirsin.
12 bin evlenmek için çok fazla. ne gerek var anlamadım.
olabildiğince masrafları kısın.
mesela düğün yapmayın.
eşyanızı zamanla tamamlarsınız.
acil ihtiyaçları alın.
ama asla borca girmeyin.
hele bankalara.
öde öde bitmez.
nişanlına bile güvenme.
evlendikten sonra,
herşey bir anda değişebilir.

cogu kisi yazmis kredi cekerek altin alinmaz, yani bizim milletin dügün anlayisi yüzünden milletin evliligi zehir oluyor. borc harc evlen 2 3 sene borc öde,evliligin ilk yillari mahfolsun gitsin.
evi basta asagi salon oturma odasi dizmek sart mi , yani tüm yeni evlenecekler icin söylüyorum bu adet kalksin artik. insanlar dügün yapiyor, parasi olanda olmayanda esyayi düzüyor.
ben almanyada yasiyorum , almanlara türkiyedeki dügünlere gelen kisi sayisini söyleyince adamlarin dudaklari ucukluyor, cünkü bunlar evlerinde ya da evlerinin bahcesinde ufak bi davet verir en fazla 50 kisi gelir. ev desen zaten mütevazi , bizdeki sasa gösteris yok , altin desen en fazla bi tek tas yüzük ötesi yok. yani ayaginizi yorgana göre uzatin bence , dügün dedigin zaten istegidin gibi yapamadiktan sonra hic yapma daha iyi herhalükarda millet burun kivracak. kendinizi mutlulugunuzu düsünün, cevreye göre degil kendi mutlulugunuz icin caba sarf edin.

arkadaşlar hepinize merhaba. uzun suredir burayı okuyorum.içinden çıkamadığım bi durum var sizlerden yardım almak için uye oldum. ben 25 yaşında uzun zamandır bi alışveriş mağazasında çalışan bi arkadaşınızım. aralık ayından bu yana nişanlıyım. sorunuma gelince ekim ortasında düğünümüzü yapacağız kısmetse ikimizde kredi çekeceğiz çunku ailemizin maddi durumları yeterli değil. ben üçbin kadar nişanlımda yedi-sekiz bin kadar kredi çekecek uzun vadede ödeyeceğiz. yalnız nişanlım kredi kartlarını geç ödüyor daha doğrusu sadece asgarilerini ödeyebiliyor. elinde kalan o oluyor malesef . ben ayrı ayrı kredi çekeceğimizi düşünürken bana dedi ki " bana kredi vermezler puanım düşük hem ayrı ayrı masraf ödemeyelim sen çek onikibin kadar uzun vadede öderiz dedi. açıkcası borçtan korkan bir insanın bu yaşıma kadar hiç oyle borcum olmadı. nişanlıma tabiki guveniyorum ama evlilik bu, hayat bu neler duyuyoruz ALLAH korusun yarın obur gun anlaşamadığımızda bu borçla başbaşa kalmakda var işin ucunda. tamam oda haklı ama ne bileyim bana çek diyeceğine 2 tane kardeşi var emekli babası var neden onlar çekmiyor.nişanlım daha sonra onlara öder olur biter. Arkadaşlar ben yanlışmı düşünüyorum eleştirilerinizede açığım. nişanlıma ben çekemem demedim diyemedim oyle kalakaldım anlayacağınız. napmalıyım bilemedim? sonuçta bu parayı ben çekersem evlenince borçtan korkacağım benim borcum diye ödeyeceğim e düğünü benmi yapacağım kız tarafı olarak? haklı olarak bunları düşünüyorum. arkadaşlar bi fikir verin

canım sonuna kadar haklısın kredi falan çekme sonuçta belli bi anane vardır.dügünü erkek tarafı yapar kınayı kız ne biliyim yatakodasını kız tarafı alır digerlerini erkek falan gibi.madem ailenin durumu yok kendi yapman gerekenler için ne kadara ihtiyacın varsa kredini çekersin ama geri kalanı nişanlına kalmış.
evlilik bu tabiki bişeyleri paylaşacaksınız ama bu biraz acayip olmuş.puanım düşük falan gibi bişiy olmaz yani onuda anlamadım neden kredi vermesinki bankalar bide hiç denememiş daha
biz nişanlıyken eşim ev alıcam ben dedi kira gibi kredi öderiz dedi tamam dedim bende ailesi peşinat parası verdi eşimede yüksek kredi vermediler annesi kendi üzerine kredi çekti emekli oldugu için evimz şimdi onun üzerine ama krediyi biz ödüyoruz.nişanlınla konuş kendi çekecegi krediyi öyle bişey yapsın mutlaka hiç degilse babasına verirler yani

zaten buradaki yorumları okuyunca çekmekten vazgeçtim. hani acaba bencillik mi yapıyorum nişanlıma haksızlık mı ediyorum diye düşünüyordum. ama arkadaşlar hepiniz benimle hemfikirsiniz bu doğru düşündüğümü ispatladı bana

Back
X