• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düşünmekten uyuyamıyorum ya

bence doğruca söyle öyle böyle deme hiç laf kalabalığı yapma:20: ne varsa dürüstlükte var ayrıca bilezik takacak felan demişsin ee düğüne gelenlerde bişeyler takacaktır olmadı onları bozdurur kredinin bir kısmını ödersiniz
şükür ki ikinizde çalışıyorsunuz erkek çalışıyor olsa hiçbirşey yapamazdın ne alırlarsa razı olurdun sen kendi eksiklerini karşıla ve öyle söyle herkes kendi üzerine düşeni alsın de birazda ailen destek olsun benimde ailem bana destek olacak dersin ve inşallah bir problem çıkmaz

bide şöyle düşünmeye başladım arkadaşlar şimdi babam izin verrmiyor felan dersem babamla olan ilişkisini zedeler mi bu. gayet iyi anlaşıyolar çünkü soğukluk olsun istemiyorum. direk ben soylesem okadar borcun altına girmeye korkuyorum diye çok kırılır mı acaba? iyide haklısınız o bana sen çek derken ben kırılmadım mı sanki

Babam izin vermiyor diyerek değil, kredi çekmek istemiyorum, bunun aileler arasında söz bile olmasını istemiyorum dersiniz.

Hem faiz ödeyerek yuva mı kurulurmuş..

Madem elinizde az masraf ödeyebilecek kredi çekme imkanı varken neden mantıksız olana gidiliyor ki..

Ben uzun uzadıya açıklama yapmama taraftarıyım. Bir kaç cümleyle çekmek istemediğinizi söyleyin.

Bu arada mecbur kalırsanız, ne yapın edin nişanlınızında kefil olmasını sağlayın..

Bu cümlem güvensizlikten değil, almayın erkeklerin üzerinden sorumlulukları almayın.

Psikolojik olarak bile sorumluluğu alırsınız üzerinden böyle yaparsanız.

ben derim ki kesinlikle bu krediyi çekme,ne olacağı hiç belli olmaz,
neler duyuyoruz,tabii ki sende elini taşın altına koyacaksın,ama kaybedebileceğin miktarda olmalı bu,
2-3 bin kredini çek sen,öyle borca güvenip evinizi dayayıp döşemeyin,bütçenize göre hareket edin,
düğünden sonra yıllarca borç öderken o aldığın mobilya vs. hiç mutlu edemez seni,
1+1 tutup ona göre az eşya alın ( kendi eviniz yoksa,var sa da az eşya alın)
eşinde madem kredi çekemiyor,şu taksitle mobilya beyaz eşya satan yerler var,
evkur,yön gibi,oralardan yapsın gerekli olan alışverişi,
ikinizde üstünüze düşeni yapmış olursunuz,

benim anladığım kadarıyla mobilyalar için değil düğün için çekecek krediyi mobilyalar alındı diyo arkadaş. düğün için mecbur çekilcek yani bilezikler bile onla yapılcakmış. karışma arkadaşım oğlan tarafı nasıl bulursa bulsun

bence sakın çekme derim......bu dünyada dört dörtlük insan kalmadı malesef.....bırak nişanlına bu devirde babana dahi yapma bunu...oh ne alaka erkek tarafı olarak kız tarafına yaptırmış gibi oluyor...ne kadar güvenirsen güven...sadece ben o kadar borcu üstlenemem dersin....zorlatırsa bilki gerçek biri değil.....

zorlatacağını sanmıyorum tamam der ama kırılır ben kırılsın istemiyorum ama çekmeyeceğim. sadece işte bunu anlatış tarzım çok onemli biliyorum

Bizde eşimle birlikte çekip düğün yaptık canım emin ol kadın çok yıpranıyor erkek sallamıyor buyüzden babası çekebilir :50:

şöyle söyleyeyim 3 yıldır birlikteyiz geçen yıl ailelerimize açıldık ve ogunden bugune kadar neredeyse butun mobilyalarımızı aldık. düğüne kadar borçları kalmıycak. bizim çekeceğimiz kredi düğün için çekilecek kredi. nişanlım sorumsuz bir insan değil. sadece elinden gelen bu. ne yapaydım arkadaşım sen çek onbin 4 yıl bekleyelim ödensin o zaman mı evlenelim diyecektim? zaten borçsuz evlenen yok bu zamanda
25 yaşındayım 18 imde değilimki sorumsuzca hareket edeyim. niye düğün borcunun altınada ben imza atayım?
ama işte ben ne diyeceğim nişanlıma tum sorunum o. bu onuda fikri olan yok galiba:(

çok basit. ailem izin vermez diyeceksin. bütün krediyi ben çekersem düğünü ben yapmış gibi olacağım. bu ailemin sana karşı olan güveninide sarsar. boşver masrafı biz ayrı ayrı çekelim. zaten cebimiz bir olacak. beraber ödeyeceğiz. sırf kredi masrafı için böyle bir duruma düşmeyelim.

şöyle söyleyeyim 3 yıldır birlikteyiz geçen yıl ailelerimize açıldık ve ogunden bugune kadar neredeyse butun mobilyalarımızı aldık. düğüne kadar borçları kalmıycak. bizim çekeceğimiz kredi düğün için çekilecek kredi. nişanlım sorumsuz bir insan değil. sadece elinden gelen bu. ne yapaydım arkadaşım sen çek onbin 4 yıl bekleyelim ödensin o zaman mı evlenelim diyecektim? zaten borçsuz evlenen yok bu zamanda
25 yaşındayım 18 imde değilimki sorumsuzca hareket edeyim. niye düğün borcunun altınada ben imza atayım?
ama işte ben ne diyeceğim nişanlıma tum sorunum o. bu onuda fikri olan yok galiba:(

canım söyleyeceğin şey ailem izin vermez. tüm krediyi ben çekersem ailem düğünü ben yapıyormuşum gibi düşünmezmi. çirkin olur. zaten beraber ödeyeceğiz. cebimiz bir olacak evlenince. bir tek krerdi masrafı için böyle bir duruma düşmeye değmez.

arkadaşa katılıyorum boyle birşeyi hiç aileme söylemeyeyim çirkin olur e onlardan habersizde zaten çekmem felan dersin

canım söyleyeceğin şey ailem izin vermez. tüm krediyi ben çekersem ailem düğünü ben yapıyormuşum gibi düşünmezmi. çirkin olur. zaten beraber ödeyeceğiz. cebimiz bir olacak evlenince. bir tek krerdi masrafı için böyle bir duruma düşmeye değmez.

boyle söylemeyi düşünüyorum aileme söylemedim ama söylesemde izin vermezler yanlış anlarlar ne gerek var diyeceğim. bi kredi masrafı için bu duruma düşmeye değmez ne guzelde söylemişisniz bencede oyle

Evlenirken krediyi ben çekmiştim ama eşim işe yeni girdiğ için kredi çekememişti ve benim 2 katım maaş alıyordu. Hem kredi kartı durumu da yoktu. Öncelikle onu halletmelisiniz bence.

Simdiden kredi kartinin asgarisini odeyebiliyorsa. İlerde bu borcu nasil odeyecek.

Zor bir durum. Bence olasi masraflari en aza indirgeyin. Ve sen hiic borca girme.bugun rahatca sen cek diyorsa yarin da sen ode derse...

düğünde de bilezikleri ben kolllarıma takıcam diye tutturmasın :)
çekme bence..düğünü erkek tarafı yapar borç harç bişekilde olur.anne babalık nerde kalıyo..sonrada biz oğlanı evlendirdik diye mi dolaşıcaklar...

aynen öyle , herşeyi ödetir oğlunu aç yollar,aç yollarken bide cebindeki parayada göz dikerler, düğün yaptık evlendirdik diye dolaşırlar..
bide sen boş evde aylar geçirirken çıtını çıkarmaz sormaz gelmez,sen toparlanır tam yaşamaya başladığın sıra yırtık dondan çıkar gibi evine gelip şunu kaça aldınız bunu kaça merak giderirler keyf yaparlar.:47::47:

bencede çekme arkadaşım.babalar bu tür zamanlarda baba olmalılar.
yapmasalardı o oğulları
:47:belli başlı dönemlerde babalık yapamayacaklardıysa.. durumları yeterli değil diye bişey yok. borca girsinler görevlerini yapsınlar illa lüks olmayabilir herşey, ama illaki görevlerini yapmalılar

.

Son düzenleme:
aslında haklısınız ama işte ailesinede kızamıyorum ki bir emekli maaşınla insanlar ne yapabilirler. ama bi yandanda bize takılcak bileziği bile evlenince ödeyeceğiz düşünün

evlenince bütün borcunuz 12 ytl mi olacak,onu ödeyene kadar hiçbirşey yiyip içmeyecek,gezmeyecekmisiniz??? biz bu sitede neler yazdı insanlar gördük okudur,istersen sende bir araştır insanlar neler yaşamış.ha benim ' başıma gelmez' dersen o başka,borcun üstüne borç gelecek ondan sonra BÜYÜK AŞK yaşacaksınız .super :) birçok arkadaş yazmış ne güzel,aceleniz yoksa eğer bir kaç sene daha bekleyin en güzeli

düğünde de bilezikleri ben kolllarıma takıcam diye tutturmasın :)
çekme bence..düğünü erkek tarafı yapar borç harç bişekilde olur.anne babalık nerde kalıyo..sonrada biz oğlanı evlendirdik diye mi dolaşıcaklar...

pehhh aynen katılıyorum şimdiki devirde galiba kızlar erkekleri gelin ediyor :37:

arkadaşlar guven problemi değil yaşadığım. 3 senelik ilişkimde bir kere guvenimi sarsacak hareketi olmadı ki..
bazı arkadaşlar beni anlamış evet guven problemi değilde tedbir diyelim. bi arkadaşımda "babam izin vermiyor okadar borcun altına girmemi" dersin demiş. mantıklı geldi boyle söylemeyi uygun buluyorum. tekrar soyluyorum nişanlımı seviyor ve guveniyorum ama hayatta hiçbirşeye belli olmaz yarın oburgun pişman olmak istemiyorum. çünkü bu para benim için çok fazla

yorumum kısa ve öz: kimse için borç altına girme. asla senet imzalama, kredi çekme...
önce bir icra dairelerini ziyaret et istersen:) güven neymiş daha iyi anlarsın...
ben ne büyük aşklar gördüm 2 günde savaşa dönen. ne erkekler gördüm eşini 3 çocuğu ile sokağa atan. tedbir güven nasıl adlandırırsanız adlandırın. siz ..sağlam kazığa bağlayın da gerisi hikaye

evet evlenirsin çokda güzel gelin olusun damat olur ama sonra borçlar ödenecek belki 5 belki 3 yıl birde son zamanalar
okadar zorlanıyorki insan herseyi takacaksın kafana ailesi diyeceksin yardım etmediler diyeceksin birden hepsi düşman olacak
kayınvaliden kayınbaban karaısacak sanki sizde varmış gibi sizden bekleyecekler
düğünde takılara konmaya çalışacaklar......bunlar hep yaşaşananlar he siz kesin böyle olacaksınız diyemem ama
genel olan bu burdakilerin hepsi olmasada yada nebilim kıtkanatt yaptığın evinin bissürü eksiği olacak başkaları evlenecek
süper lüks döşenecek evleronlara gıpta edeceksin sonra sonraa.....çok zor arkadasım gerceketen biraz daha bekle
dicem yada bunlara hazırlıklı ol gerilme daha şimdiden uyuyamıyorsun çok uykusuz geceler bekliyor seni emin ol

evet 3 belkide 4 sene kredinin borçlarını ödeyeceğiz. belk takılardan birini kapatabiliriz. benim düğüne kadar başka borcum kalmayacak sadece bi yatak odası için belki kredi çekeceğim ama işte nişanlımın çekeceği yaklaşık sekizbinlik krediyi birkaç yılda anca ödeyeceğiz malesef

Back
X