• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düşünmekten uyuyamıyorum ya

şimdi bir yerde haklı görüyroum ibir yerde haksız buluyorum bu tutumunuzu.
erkek çekince oluyor bayan neden çekmesin hani eşittik biz kadın erkek ayrımı yapmıyorduk kaldı ki bu bir evlilik daha başında bukadar düşünülüyor ne biliyim anlayamadım doğru gelmedi.diğer taraftan haklısınız boşansak bana kalsa borç diyosunuz eee o çekseydi ona kalacaktı borç

evlilik temeli güvene dayalı olur güven olmazsa temeliniz sağlam olmaz. yinede düşünün onun yerine koyun kendinizi o sizin için böyle düşünseydi kırılmazmıydınız? şimdiden neler hesap ediyor demezmiydiniz? valla ben derdim ama kimiside güvenmez evli olduğu halde çekmez kredi bu benim görüşüm

12 000 lirayı düğün için çekecekseniz,düğünden feragat edin derim.
Kanun mu var Allahaşkına düğün yapılacak diye ?
Bu kadar zorlanacaksanız yapmayın.
Yazık günah 1 gecede havaya savrulacak bir para ve yıllarca ödenecek kredi taksitleri.

Veya madem kart borçları ekime kadar bitecek,o halde seneye nisan-mayıs gibi evlenin.
Borç üstüne borç yapıp evlenirseniz,evlilikten birşey anlamazsınız.

ailesinin durumu yok tamam da kredi çekebilirler bunda bir sorun olmaz sen çekme. erkek yapar bu tarz şeyleri. yarın bir gun ayrılık olur demiyorum eşinle sorun çıktı ya da ailesiyle çıktı diyelim bizene kendin çektin kendin harcadın derler. ayrıca sadece asgari borcu ödeyebilen nişanlın senin krediye hiç destek çıkamaz evlenince anlarsın bence çalısın para biriktirin borçla düğün yapılmaz.

yaşadığın sıkıntının nişanlına olan güven yada güvensizlikten kaynaklandığını düşünmüyorum
aklı başında, evlilik hazırlığı yapan herkesin düşünmesi gereken şeyleri düşünüyorsun bence
şöyle düşünmek lazım; şimdi sen nişanlıma sonsuz güveniyorum deyip, krediyi çeksen ve bişekilde nişanlın o krediyi ödemese ve tüm borç sana kalsa bu defa biçok kişi sana "neden krediyi sen çektin, hiç mi kendini düşünmedin vs." diye seni suçlayacaktır.
nişanlına sadece tüm krediyi benim çekmeme ailem karşı çıkıyor dersen, bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum
çünkü hiçbir kız babası, tüm krediyi "damat krediyi öderken sıkıntı yaşatmasa bile" kızının çekmesine müsade etmez
bence evlenmeden önce biraz daha maddi rahatlığa kavuşmanız gerekir
en azından kredi kartı borçlarınızın tamamını ödeyecek durumunuz olmalı,
yoksa bu şekilde borç borç üstüne olacaktır ve huzursuzluğun en büyük nedeni olacaktır.

sirines arkadaşımıza katılıyorum, ailenin izin vermediğini öne sürebilirsin ki zaten onun bunu teklif etmemesi lazım. Krediyi ailesinden biri de çekebilir mesela. Senin çekmen zaten uygun olmaz bence

cnm nişanlınla konuş cnm yanlış anlama sakın kız tarafı olduğum için yanlış anlaşılabilir düğün arifesi kimsenin dedikodu yapmasını istemiyorum kardeşlerinden biri çeksin öderiz nasıl olsa hem düğün stresi hem elalemin lafını çektirtme bana de açıkça ve olmayacağını söyle hayır olacak dersede şaka yapıyorsun değil mi cnm ha ben ha ailen ailen çekecekde onlar mı ödeyecek yine biz ödeyeceğiz de ve diretirse biranda üste çıkıp sen birşeyler saklıyorsun ailen niye çekmemezlik yapsın falan de ama sen çekme her soruya cvb hazırla konuşmadan önce:6:

arkadaslar "guvenmiyorsan evlenme" diyenler var
olacak seymi
yuzde yuz kimse kimseye guvenemez
tamam cekti diyelim tamam sonuna kadar adam diyelim nisanlisi
yarin bir gun kafasina saksi dustu diyelim adam vazgecti ne olacak
bir seyin garantisi varmi?
nisanlisinin tarafindan birisi ceksin krediyi
evlendikten sonra yine ikisi odeyecek zaten
benimde puanim kucuk bende cekemiyorum de
evlenmeden boyle bir sorumluluk alamam hosgorune siginiyorum de
ailem kabul etmiyor de
yada ailene soyle bir araya geldiginiz zaman munasip bir dille onlar aciklasin
ama bencede cekme krediyi heleki evlenmeden

iki seçeneğin var canım ya düğünü erteleyin eliniz bola çıksın sonra düğün yapın yada nişanlın babasına kredi çektirsin ama sen çekme.dünyanın binbir türlü hali var bence nişanlının şu aşamada sana bu teklifte bulunması bile doğru değil.düğünü erkek tarafı yapar bu durumda sen kendi düğününü yapmış gibi olacaksın.borcu belki birlikte ödeyeceksiniz ama herşey olabilir ben olsam nişanlımı kırmadan babasının çekmesinin daha uygun olduğunu hatta ailenin izin vermediğini söyleyebilirsin:31:

arkadaslar "guvenmiyorsan evlenme" diyenler var
olacak seymi
yuzde yuz kimse kimseye guvenemez
tamam cekti diyelim tamam sonuna kadar adam diyelim nisanlisi
yarin bir gun kafasina saksi dustu diyelim adam vazgecti ne olacak
bir seyin garantisi varmi?
nisanlisinin tarafindan birisi ceksin krediyi
evlendikten sonra yine ikisi odeyecek zaten
benimde puanim kucuk bende cekemiyorum de
evlenmeden boyle bir sorumluluk alamam hosgorune siginiyorum de
ailem kabul etmiyor de
yada ailene soyle bir araya geldiginiz zaman munasip bir dille onlar aciklasin
ama bencede cekme krediyi heleki evlenmeden

aynen insanlar 10 yıllık 20 yıllık kocalarından ne zararlar görüyorlar kaç yıllık evlilikte yuvasını bırakıp giden erkekler var bu kız neden daha evlenmeden böyle bir fedekarlık yapsın ki
güvenme canım hiçbir erkeğe yüzde yüz güven olmaz:19:

Bencede kesinlikle böyle bir işe girişme. Aileme bahsettiğim de böyle birşeyi kabul etmediler, mantıklıca düşünüldüğünde haklılarda falan de. Dünyanın binbir türlü hali var. İnsanın ailesinden başka kimseye güven olmaz.

Öncelikle herkesin borçsuz evlenmek gibi bir luksu yok bu durumda kırıcıda olmak istemediğine göre nişanlına kredi başvurusu için bankaya ugradıgını maaşın ve halı hazırda olan kredı kartı ödemelerın oldugu ıcın 3-4 bın lıraya kadar kredı verebıleceklerını söyleyebılırsın.Sende şansını dene alabılecegımız rakamlar uzerınden plan yapar ayarlarız masraflarımızı dersın sonrasında dugundekı takılarınla borcunuzun bırkısmını kapatır kalanıda rahatça ödersiniz inşallah.

yarının ne getireceğini bilemezsin.çekme.ve zorunluluk gibi bahset anneni sakın öne sürme annem izin vermio die.ya bankanın size kredi vereceği ne malum hem.vermeyebilirde.bu arada ha erkek ha kız çekmiş ne fark eder diyen arkadaşlar var saygı duyarım ancak ülkemiz malesef öyle bir ülkeki bunu erkeğin yapması lazım.olduki allah korusun ayrıldılar.kıza neler söylenecek.işte sırf koca kaçmasın die kredi çekmiş diicekler kız kredi çekip düğün yaparmıymış diicekler.ayrıca erkeğe çevresi bu konuda yardımcıyken bir kızın borç bulması bile çok zor kaldıki arkadaşımız bu meblayı çok buluyor ve 25 yaşındaymış 3 4 sene bu krediyi ödeyip yeni eş adayınımı arayacak.ha kimsenin ne dediği bizi ilgilendirmez diicez biliyorum dedikodulara kulak tıkamak hiçte kolay değil.heleki iç içe yaşıyorsak o insanlarla.psikolojisi mutlak bozulacaktır.

nişanlına güzelce söyle ben böyle bir borcun altına giremem.hem bana kredi vermezler hemde babanın kredi alması daha kolay de.çünkü şimdi adam kredinin asgarisini ödüyor senin ilerde kredi çekmenide engelleyebilir bu durum ev falan alacak olsanız.biriniz kara listede olun böyle söyle.

en iyi çözüm, babaların emekli maaşından kesilmesi şartıyla emekli maaşlarını aldıkları bankadan kredi çekmeleri. Hem faiz düşük olur, hem taksitler maaştan kesilince ödenmedi sorunu olmaz.
Siz de onlara ödersiniz. Hem de aileler de bu işin ucundan tutmuş olur.
Bu arada, sadece düğün için 12 bin fazla değil mi?

gerçekten çok teşekkür ederim fikirlerinizi paylaştığınız için.
evet fazla gibi geliyor ama bunun içinde bana takacakları 4 bilezikde var. yani onuda nişanlım kredi çekip alacak malesef

Böyle düşünmekte haklısın. Nişanlına, borç harçla kurulan yuvadan hayır gelmeyeceğini 1-2 sene içinde para biriktirerek evlenmek istediğini söylemelisin.

Ayrı ayrı çekin arkadaşım bu dunyada kimseye belli olmaz hayat bu yarın obur gun borçlarla kalakalmakda var

canım zaten bir evde 10.000-12.000 e kurulmuyor o parada yetmez hem söyledigin gibi babası kardesleri varmıs insan ailesinden ister kredi çekmesini daha kredi kartını ödeyemeyen adam kredi borcunu ödeyebilir mi hiç sen inanabiliyor musun?
kredi çekecegine taksitle alsın alacaklarını ama bu biraz sahtekar gibi insan utanır nişanlısına sen çek demeye bence evlenmeden önce iyi tanı sorumsuz bir adama benziyor

arkadaşlar hepinize merhaba. uzun suredir burayı okuyorum.içinden çıkamadığım bi durum var sizlerden yardım almak için uye oldum. ben 25 yaşında uzun zamandır bi alışveriş mağazasında çalışan bi arkadaşınızım. aralık ayından bu yana nişanlıyım. sorunuma gelince ekim ortasında düğünümüzü yapacağız kısmetse ikimizde kredi çekeceğiz çunku ailemizin maddi durumları yeterli değil. ben üçbin kadar nişanlımda yedi-sekiz bin kadar kredi çekecek uzun vadede ödeyeceğiz. yalnız nişanlım kredi kartlarını geç ödüyor daha doğrusu sadece asgarilerini ödeyebiliyor. elinde kalan o oluyor malesef . ben ayrı ayrı kredi çekeceğimizi düşünürken bana dedi ki " bana kredi vermezler puanım düşük hem ayrı ayrı masraf ödemeyelim sen çek onikibin kadar uzun vadede öderiz dedi. açıkcası borçtan korkan bir insanın bu yaşıma kadar hiç oyle borcum olmadı. nişanlıma tabiki guveniyorum ama evlilik bu, hayat bu neler duyuyoruz ALLAH korusun yarın obur gun anlaşamadığımızda bu borçla başbaşa kalmakda var işin ucunda. tamam oda haklı ama ne bileyim bana çek diyeceğine 2 tane kardeşi var emekli babası var neden onlar çekmiyor.nişanlım daha sonra onlara öder olur biter. Arkadaşlar ben yanlışmı düşünüyorum eleştirilerinizede açığım. nişanlıma ben çekemem demedim diyemedim oyle kalakaldım anlayacağınız. napmalıyım bilemedim? sonuçta bu parayı ben çekersem evlenince borçtan korkacağım benim borcum diye ödeyeceğim e düğünü benmi yapacağım kız tarafı olarak? haklı olarak bunları düşünüyorum. arkadaşlar bi fikir verin

cok haklısın bende olsam boyle dusunurum ,,,
asla cekme derım erkek olarak rahata bastan alısmasın sorumlulugunu bılsın
ıyı sana yıne nısanlın demıs bana sevgılım demıstı bana kredı cekermısın dıye asla yapmam dedım babam ıcın bıle cekmem o kımkı

bide şöyle düşünmeye başladım arkadaşlar şimdi babam izin verrmiyor felan dersem babamla olan ilişkisini zedeler mi bu. gayet iyi anlaşıyolar çünkü soğukluk olsun istemiyorum. direk ben soylesem okadar borcun altına girmeye korkuyorum diye çok kırılır mı acaba? iyide haklısınız o bana sen çek derken ben kırılmadım mı sanki

bide şöyle düşünmeye başladım arkadaşlar şimdi babam izin verrmiyor felan dersem babamla olan ilişkisini zedeler mi bu. gayet iyi anlaşıyolar çünkü soğukluk olsun istemiyorum. direk ben soylesem okadar borcun altına girmeye korkuyorum diye çok kırılır mı acaba? iyide haklısınız o bana sen çek derken ben kırılmadım mı sanki

annenı babanı karıstırma ben ıstemıyorum de boylesı daha saglıklı olur tatlım
yoksa nısanlın aılene karsı soguyabılır farklı dusunebılır

Back
X