arkadaşlar hepinize merhaba. uzun suredir burayı okuyorum.içinden çıkamadığım bi durum var sizlerden yardım almak için uye oldum. ben 25 yaşında uzun zamandır bi alışveriş mağazasında çalışan bi arkadaşınızım. aralık ayından bu yana nişanlıyım. sorunuma gelince ekim ortasında düğünümüzü yapacağız kısmetse ikimizde kredi çekeceğiz çunku ailemizin maddi durumları yeterli değil. ben üçbin kadar nişanlımda yedi-sekiz bin kadar kredi çekecek uzun vadede ödeyeceğiz. yalnız nişanlım kredi kartlarını geç ödüyor daha doğrusu sadece asgarilerini ödeyebiliyor. elinde kalan o oluyor malesef . ben ayrı ayrı kredi çekeceğimizi düşünürken bana dedi ki " bana kredi vermezler puanım düşük hem ayrı ayrı masraf ödemeyelim sen çek onikibin kadar uzun vadede öderiz dedi. açıkcası borçtan korkan bir insanın bu yaşıma kadar hiç oyle borcum olmadı. nişanlıma tabiki guveniyorum ama evlilik bu, hayat bu neler duyuyoruz ALLAH korusun yarın obur gun anlaşamadığımızda bu borçla başbaşa kalmakda var işin ucunda. tamam oda haklı ama ne bileyim bana çek diyeceğine 2 tane kardeşi var emekli babası var neden onlar çekmiyor.nişanlım daha sonra onlara öder olur biter. Arkadaşlar ben yanlışmı düşünüyorum eleştirilerinizede açığım. nişanlıma ben çekemem demedim diyemedim oyle kalakaldım anlayacağınız. napmalıyım bilemedim? sonuçta bu parayı ben çekersem evlenince borçtan korkacağım benim borcum diye ödeyeceğim e düğünü benmi yapacağım kız tarafı olarak? haklı olarak bunları düşünüyorum. arkadaşlar bi fikir verin
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
düşünmekten uyuyamıyorum ya
- Konu Sahibi gozde1986
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.428
- 598
arkadaşlar hepinize merhaba. uzun suredir burayı okuyorum.içinden çıkamadığım bi durum var sizlerden yardım almak için uye oldum. ben 25 yaşında uzun zamandır bi alışveriş mağazasında çalışan bi arkadaşınızım. aralık ayından bu yana nişanlıyım. sorunuma gelince ekim ortasında düğünümüzü yapacağız kısmetse ikimizde kredi çekeceğiz çunku ailemizin maddi durumları yeterli değil. ben üçbin kadar nişanlımda yedi-sekiz bin kadar kredi çekecek uzun vadede ödeyeceğiz. yalnız nişanlım kredi kartlarını geç ödüyor daha doğrusu sadece asgarilerini ödeyebiliyor. elinde kalan o oluyor malesef . ben ayrı ayrı kredi çekeceğimizi düşünürken bana dedi ki " bana kredi vermezler puanım düşük hem ayrı ayrı masraf ödemeyelim sen çek onikibin kadar uzun vadede öderiz dedi. açıkcası borçtan korkan bir insanın bu yaşıma kadar hiç oyle borcum olmadı. nişanlıma tabiki guveniyorum ama evlilik bu, hayat bu neler duyuyoruz ALLAH korusun yarın obur gun anlaşamadığımızda bu borçla başbaşa kalmakda var işin ucunda. tamam oda haklı ama ne bileyim bana çek diyeceğine 2 tane kardeşi var emekli babası var neden onlar çekmiyor.nişanlım daha sonra onlara öder olur biter. Arkadaşlar ben yanlışmı düşünüyorum eleştirilerinizede açığım. nişanlıma ben çekemem demedim diyemedim oyle kalakaldım anlayacağınız. napmalıyım bilemedim? sonuçta bu parayı ben çekersem evlenince borçtan korkacağım benim borcum diye ödeyeceğim e düğünü benmi yapacağım kız tarafı olarak? haklı olarak bunları düşünüyorum. arkadaşlar bi fikir verin
ekime daha çok var ne olur ne olmaz garantisi yok ...kendı cekemıyorsa babası ceksın..ne alıcaksa alsın sende kendı alacakların kadar cek ıhtıyaclarını al ....öyle herşyim olsun diyede borcta bogulma yavas yavas alırsınız elınız bollastıkca
- 13 Ağustos 2010
- 2.319
- 221
- 373
- 52
ikinizin evliliği sonuçta. ailelerin ödeme gücü yokmuş nasıl kredi çeksinlerki.
siz bu konuda haklısınız. hiç düşünmeden edemiyor insan ayrılık olursa diye ama bu şekilde de yuva nasıl kuracaksınız siz..
kredi alabildiği kadar alsın. sizde kalanını alın bence. yinede bi başvursun yani.
ödemezse yine ödeyecek olan siz olacaksınız anladığım kadarıyla..
- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.864
- 298
güzelim evlenince samanlık seyran meyran olmuyor
madem gücünüz yok, ne diye evlenmeye kasıyosunuz
ikiniz de para biriktirin önce
nişanlın daha var olan kredi kartlarını sıfırlamamış
üzerine borçla evleneceksiniz
ne olacak
maddi sıkıntılar arasında aşk yaşanmaz
gerekirse 2 3 sene erteleyin planlarınızı bişe olmaz
- 21 Temmuz 2009
- 36.900
- 6.947
- 248
Niye bu kadar gerildiniz anlamadım ben? Siz borcun varlığından değil üstünüze kalmasından korkuyorsunuz. 12 binin tümünü nişanlınız çekseydi sesinizi cıkarmayacaktınız.
onikibinin hepsini nişanlım çeksin istemiyorum ki ben. herkes ayrı ayrı çeksin borcunu bilsin istiyorum arkadaşlar. ve evet hayat bu nolur nolmaz borcun ustume kalmasından korkuyorum yalan söylemem bu yaşıma kadar hiç oyle borcum olmadı ki benim korktum hep borçtan kartlarımı duzenli odedim hep. ama bu kadar borcun altında imzam olsun istemiyorum. ama bunu nişanlıma nasıl söyleyeceğim fikir verin bana. bana guvenmiyor musun diyecek ne bileyim ne demem lazım
güzelim evlenince samanlık seyran meyran olmuyor
madem gücünüz yok, ne diye evlenmeye kasıyosunuz
ikiniz de para biriktirin önce
nişanlın daha var olan kredi kartlarını sıfırlamamış
üzerine borçla evleneceksiniz
ne olacak
maddi sıkıntılar arasında aşk yaşanmaz
gerekirse 2 3 sene erteleyin planlarınızı bişe olmaz
sonuna kadar katılıyorum
konu sahibi arkadaşa kulak ver
herşeyi en ekonomiğinden hesaplasanız, zaten beyaz eşyalar taksitli peşin aynıya geliyor, onları da taksitle alsa eşiniz, ve eğer buna da imkanınız olmayacaksa ertelesenizz....zira bekarken değil para biriktirmek kredi kartını ödeyemiyorsa çocukcağız, o kadar borcun altında mutluluk benim karakterimdeki gibi borçtan korkan insan için zor görünüyor...
onikibinin hepsini nişanlım çeksin istemiyorum ki ben. herkes ayrı ayrı çeksin borcunu bilsin istiyorum arkadaşlar. ve evet hayat bu nolur nolmaz borcun ustume kalmasından korkuyorum yalan söylemem bu yaşıma kadar hiç oyle borcum olmadı ki benim korktum hep borçtan kartlarımı duzenli odedim hep. ama bu kadar borcun altında imzam olsun istemiyorum. ama bunu nişanlıma nasıl söyleyeceğim fikir verin bana. bana guvenmiyor musun diyecek ne bileyim ne demem lazım
Ona güvenmiyorsan hiç nişanlanmayacaktın.
Tamam haklısın. İnsanoğlu çiğ süt emmiş. Güven olmaz çok...
Ama o da haklı kendine göre.
Madem borcu beraber ödeyeceksiniz, elini taşın altına sokmaktan başka çaren yok...
ona guveniyorum ama hayata pembe gözlüklerle bakmıyorum diyelim. severek guvenerek evleniyoruz ama evlenince herşey flört dönemlerindkei gibi gitmiyor çevremde çok orneği var ne yazık ki. evet arkadaşlar korkuyorum açıkcası. benim için buyuk rakan onikibin gibi bi para
ne diyeceğim nişanlıma ne demem lazım babası emekli rahat rahat verirler kredi ona. baban çeksin sen ona öde her ay dersem yanlışmı olur
ne diyeceğim nişanlıma ne demem lazım babası emekli rahat rahat verirler kredi ona. baban çeksin sen ona öde her ay dersem yanlışmı olur
- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.864
- 298
ona guveniyorum ama hayata pembe gözlüklerle bakmıyorum diyelim.
altına imzanı atamayacak kadar korktuğun borçlarla evlendiğine göre
senin gözlükler toz pembe
insan hayatta herşeyle karşılaşabiliyor heleki bu devirde
neyin ne olacağı belli değil cnm ihtiyacın kadar çek fazla yüke girme bence
hem nişanlın neden kredi borcunun tamamını ödemiyorda asgarisini ödüyor
buda bir sorumsuzluktuur....2 yada 3 ay asgarisini değilde tamamını ödese sıksa dişini kredi borcu kalmaz cnm
anladıgım kadarıyla nişanlında sıkıya gelemediği için sana yıkaya çalışıyor sanırım
ayrıca evlenince borç ikinizin olacak tamam ama ödeyebileceğiniz kadar çekin
ödeyin bitince gene çekersiniz sıkışmayın
neyin ne olacağı belli değil cnm ihtiyacın kadar çek fazla yüke girme bence
hem nişanlın neden kredi borcunun tamamını ödemiyorda asgarisini ödüyor
buda bir sorumsuzluktuur....2 yada 3 ay asgarisini değilde tamamını ödese sıksa dişini kredi borcu kalmaz cnm
anladıgım kadarıyla nişanlında sıkıya gelemediği için sana yıkaya çalışıyor sanırım
ayrıca evlenince borç ikinizin olacak tamam ama ödeyebileceğiniz kadar çekin
ödeyin bitince gene çekersiniz sıkışmayın
aynen bize anlattığın gibi nişanlına anlat...sakın böyle bir yükün altına girme...dertsiz başına dert alırsın...bu zamanda kimseye güven olmuyor ve evliliklerin bitme sebepleri de çoğunlukla ekonomik durumlar...hazır değilse kimse evlenmesin...acı ama gerçek...samanlık seyran değil ne yazık ki....
altına imzanı atamayacak kadar korktuğun borçlarla evlendiğine göre
senin gözlükler toz pembe
şöyle söyleyeyim 3 yıldır birlikteyiz geçen yıl ailelerimize açıldık ve ogunden bugune kadar neredeyse butun mobilyalarımızı aldık. düğüne kadar borçları kalmıycak. bizim çekeceğimiz kredi düğün için çekilecek kredi. nişanlım sorumsuz bir insan değil. sadece elinden gelen bu. ne yapaydım arkadaşım sen çek onbin 4 yıl bekleyelim ödensin o zaman mı evlenelim diyecektim? zaten borçsuz evlenen yok bu zamanda
25 yaşındayım 18 imde değilimki sorumsuzca hareket edeyim. niye düğün borcunun altınada ben imza atayım?
ama işte ben ne diyeceğim nişanlıma tum sorunum o. bu onuda fikri olan yok galiba
- 21 Temmuz 2009
- 36.900
- 6.947
- 248
şöyle söyleyeyim 3 yıldır birlikteyiz geçen yıl ailelerimize açıldık ve ogunden bugune kadar neredeyse butun mobilyalarımızı aldık. düğüne kadar borçları kalmıycak. bizim çekeceğimiz kredi düğün için çekilecek kredi. nişanlım sorumsuz bir insan değil. sadece elinden gelen bu. ne yapaydım arkadaşım sen çek onbin 4 yıl bekleyelim ödensin o zaman mı evlenelim diyecektim? zaten borçsuz evlenen yok bu zamanda
25 yaşındayım 18 imde değilimki sorumsuzca hareket edeyim. niye düğün borcunun altınada ben imza atayım?
ama işte ben ne diyeceğim nişanlıma tum sorunum o. bu onuda fikri olan yok galiba
Mantıksız cünkü? Ne desinler insanlar? Git söyle, nişanlın kırılsın, güveni sarsılsın mı?
Yapmayın Allah aşkına yaa, siz tek bütçe olacaksınız, bu tarz ufak hesaplara şimdiden girerseniz işiniz zor. Babası çekecek olsa zaten tenezzül edip size söylemezdi.