Düşünmekten kendimi heba ettim.. yardım eder mısınız?

Nasıl yani eşin kendi ailesinin ne takacağını nikahta mı öğrenmiş?

Evet bu konuya bende anlam veremedim. Ama öyle söylüyor. Ve ona kaç kere söyledim ben. Ama benim yanımda arayıp ben size böyle böyle demedim mi dedi.

ay hiç üzülemedim kusura bakmayın.

iki kere belirtmişsiniz derdim takı değil maddiyat değil diye bi sayfa bilezik takmadılar diye ağlıyosunuz. utanmadınız mı yahu benim ederim şu kadar diye kendinize altından pay biçmeye? sabaha kadar ağlamaya filan utanmadınız mı? tamam hdi üzüldünüz bitti gitti amma abartmışsınız. bne eşinizin yerinde olsam ışık hızı ile soğurdum sizden.

ayrıca abdest almak için takıda takılacak küpeye mi muhtaçsınız? hiç mi bekarlıktan kalma küpeniz yok.

valla ben utandım sizin adınıza.

Abdest alırken kulak delik ya oraya da şu değmesi lazım o yüzden. Eşim konusunda bende kararsızım gerçekten o gün öğrenmiş olması..

Düğünden önce bilezik, set vs. talepleriniz itici gelmiştir karşı tarafa inat edip bişey takmamışlar.
Bana da itici gelirdi, ama böyle tepki göstermezdim yine de.
Eşiniz de bilmiyor muydu ailesi ne takacak, onlar almadıysa kendi alıp taksaymış keşke.
Tamam en azından 1 tane bile olsa taksalarmış ama bunun yüzünden sabaha kadar ağlanır mı Allahaşkına?
Görüşmezsin olur biter, hayatı bu kadar ucuza almayın.

Sağlıklı mısınız, evinizde huzurunuz var mı, mutlu musunuz?
Gerisinin ne önemi var Allahaşkına.
Eşinizle mutsuz olsanız o 5 bilezik mi mutlu edecek sizi.
Rezillikse onlar rezil oldu, ağlamaya kendinizi üzmeye değecek birşey mi yapmayın lütfen.
Şöyle bir çevrenize bakın insanlar nelerle uğraşıyor.
Daha yeni evlisiniz bir de, kendinize dert aramayın.

Dert etmek değil.. kendinizi benim yerine koyar mısınız. Evleniyorsunuz ve ailesi bir şey takmıyor. Benim gördüğüm bu rezilliktir. Bir aile kızı istemiyorsa böyle yapar..
Söz verip tutmamaları hoş olmamış tabiki,ancak takı odasında düğün esnasında mesele çıkarmaya ve sonrasında da sabaha kadar ağlayıp,düğün gecenizi mahvetmeye değer mi,senin yerine koyabilirim kendimi,çünkü ben de nişanda buna benzer bişey yaşadım,düğün zamanında da çok kırgınlıklar yaşadım karşı taraftan,ama benim için önemli olan tek şey eşimle mutluluğum...

Ne alakası var.. kendine pay biçmek değildir bu. Bizim adetimiz de bu. Turkiyede çoğu ailede var. Takı şan şeref gösterir. Gerçekten amacım para değildi eşim de bunu biliyor. Akrabalarımızdan biri bedavaya gittin dedi bana düşünebiliyor musunuz bunu? Hiç mi değer vermiyorlar sana dediler. Hadi bana söylemeleri neyse de aileme de gelecek bu laf. İnsanların ağzı torba değil malesef. Büzülmüyor.

işinize gelince bizim adetimiz bu. e kanlı çarşaf da adet. onu isteselerdi ne diyecektiniz? adet diye kılıfına uydurmayın.
hala şan şeref diyosunuz yahu altın takan şerefli takmayan şerefsiz mi oluyor? bu nasıl bi düşünce biçimi. amacınız para değil de ne, takı ile şan şöhret şeref mi kazanacaksınız?

millet konuşur. 5 bilezik taksalar neden 10 değil der. bunun sonu yok ki. bunu mu takıyosunuz. bırakın allah aşkına. elin parasını pulunu yiyemedim diye dert sahibi olmuşsunuz. ilginç.

Belki de. Bu yüzden sordum tecrübeli birine ki ne doğru ne yanlış bileyim.

Keşke borç alıp taksalardı onu bile kabul ederdim diyorum siz ne diyorsunuz. Hatta ödünç falan da olurdu. Ya da bir tam altın Yerin e bir tane bilzeik takabilirlerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…