Düşünmekten kafayı yiyeceğim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zaman34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
198
248
Merhaba,bir derdim var lütfen birilerinin yorum tecrübelerini duymak istiyorum çünkü etrafımdaki herkes beni eleştiriyor.tükenmek üzereyim 😞

Ben 27 yaşında kendi halinde uysal bir kızım sevgilim 31 yaşında..2 yıllık bir ilişkim var,sevgilimle aynı yerde çalışırken tanıştık.çok iyi anlaştık evlenmek istedik.ben anneme konuyu açtım(babam sizlere ömür), annem karşı çıktı ilk başta nedeni de okumamış iyi mesleği olmamasıydı.ben 4 yıllık muhasebe mezunuyum muhasebeci olarak çalıştım ama çevremdeki tüm akrabalar beni sanki doktormuşum gibi görüyor halbuki asgari ücretli çalışan biriyim😫nedeni de ailede çok fazla okumuş genç yok o yüzden herkes bana büyük gözle bakıyor halbuki şu zamanda üniversitede bitirmek bence çokta büyük bir şey değil..her neyse herkes doktor mühendis öğretmen tarzı birine layık olduğumu söyledi..neyse bir şekilde aşık olduğumu söyledim annem dayılarıma amcama söyledi onlarda sevgilimi araştırmaya koyuldu ,birçok kişi olumsuz şey söyledi kızınızı vermeyin falan..şoka uğradım resmen.sevgilime neden böyle söylediklerini sorunca önceden alkol içtiğini ,arkadaşlarıyla çok takıldığını arkadaşlarının sağlam olmadığını falan söyledi bu da çevrede işe yaramaz biri gibi izlemim bırakmış dedi..malesef o arkadaşlarıyla bazen esrar içtiğinide söyledi ama bu söylediğim olay bundan 10 sene öncesi...çok kızdım ona beynini yedim bu konulardan resmen..ama o defteri kapattığını evlenip baba olmak yuva kurmak isteiğini söyledi hep..bende yalan yok o tarz birşeyine rastlamadım sadece birkaç arkadaşının düğününde alkol almıştı ondada olay çıkardım tövbe etti tamam dedi artık ondan sonrada görmedim birşeyini...benden önce 5 yıllık ilişkisi vardı kız mesleği iyi biri bulunca sevgilimi aniden bırakıp evlenmiş hayatındaki 2.kişiyim yani bunları ondan öğrenmediğim için kadınla kızla işi olmaz yani..zaten birçok kez denedim hatta bi arkadasımı sosyal medyadan eklettirdim tanışmak istiyorum falan dedik hiç umursamadı engelledi direk..sevgilim 2 yıllık doğalgaz teknikerliğinden mezun birçok yerde çalışmış ,küçük cafe tarzı dükkanları var şuanda orayı işletiyor babası emekli ayrıca uzun yol şöforu evde durmaz.doğalgaz teknikerliği üzerinde çalış kendini geliştir diyorum kendi işim var neden başkalarının emri altına gireyim diyor.küçük bir yerde yaşıyoruz burda çalışanı köle gibi sömürürler bende işten çıktım zaten çalışma bosver güzel devlet işi bulursan istersen çalışırsın diyor.Dükkanları zaten evinin altında orda ufak tefek kavgaları olmuş haksızlık karşısında susmaz,acaba diyorum ondan dolayımı etrafında böyle konuştular bilmiyorum..

Toparlamak gerekirse babam olmadığı için dayım amcalarım kimse istemiyor biz vermeyiz ,sorduk 3 kişi kötü dediyse bu iş bizim için bitmiştir naparsanız yapın dedi.ne kadar dil döktürsem anneme ,ikna et dediysem hepsi inatçı çıktı nasıl olacak isteme falan annem üzgün sevgilime kanı ısınmış beğeniyor ama korkuyor ,daha önce bir ilişkim olmuştu dışarıdan mükemmel görünen adamdı herkes beğenmişti kendisi mühendisti işi arabası yakışıklılığı 10 numara herkese göre ama bana kötü davranırdı laf arası beni aşağılardı,kendisi mükemmeldi benimde mükemmel olmamı beklerdi yanında yaptığım hareketlere dikkat ederdim acaba yanlış mı yaptım ,gözünde düştüm mü diye şizofren bir kız olmuştum resmen.😔herşeyime dikkat ederdim kiloma saçıma giyimime çünkü bir salsam gözünde küçük düşerim diyordum ,malesef bu narsiste aşıktım..sürekli zaten seni hayatıma aldım benim gibi birinin kıymetini bil diye kafama kakalardı.ben herkesle olmam falan derdi...zaten bir anda senden ayrılıyorum ve sana ayrılık dışında seçenek sunmuyorum diyerek terketmişti beni..herkes şok olmuştu hani neden elinde tutamadın gibilerinden..bense hiç kimseye açıklama yapmadım çünkü konuşması bile beni yıpratıyordu..ama şuanki sevgilim oylemi yanında öyle rahatımki hiç karışmaz gülmekten karnımıza ağrılar girer.☺️mesela bu 2 yıllık ilişkimizde o kadar yedik içtik eğlendikki ben 15 kilo aldım bakımsızlaştım ama birkere bu halin ne demedi..kendin nasıl mutluysan oyle kal sadece sağlığın için dikkat et derim dedi..değer verir bana bebek gibi bakar yedirir..bazen utanırım derim millet bakıyor bebek gibi tabağımı hazırlıyor falan..her işime koşar,bu konulardan dolayı sinirleri gerildi sinirli biri olmaya başladı evlenelim bitsin şu işkence dayanamıyorum diyor..herkesi karşısına alır bizim için ama ben alamıyorum...ne istedin de yapmadım kırıcı bir lafım mı oldu da bana boyle yapıyorsun diyor,arabamı satalım gidelim çatalından halısına mobilyasına herşeyi alalım 5 kuruş istemem senden oturalım evimizde diyor.. Buarada annesi kardeşleriyle tanıştım mükemmel görgülü insanlar..babası zaten uzak yol şoförü evde durmaz malesef alkolik..zaten babasından bile vuruyorlar beni

Etrafın baskısıyla o kadar yıprandım ki bunu sevgilime yansıttım onu da yıprattım buna hakkım yok ,artık düşünmekten ne iyi ne kötü ayırt edemiyorum ..bazen diyorum millet sussun istedikleriyle evleneyim ne olacaksa olsun..babam olmadıgı için herkes çok üzerime düşmüş amcalarım dayılarım okadar baskıcı ki..en kötüsüde kuzenlerime kadar herkes onunla evlenip napıcaksın diye diye beynimi kemirdi..sanki kendileri mükemmel evliliği varmış gibi...artık beynim o kadar yıkandıki sevgilimi onların baktığı gibi görmeye başladım halbuki o hiç değişmedi..bu beynimi yıkayanlarda birkere oturup konuşmamıştır sevgilimle insan yargılamak ne kadar kolay...napıcagımı bilmez haldeyim çok yıprattım ilişkimi ben herkesin dediğini kafaya çok takan biriyim nefret ediyorum kendimden ,hayatıma herkes karışır zaten herkes bana saf der.. annem herkese her derdini anlattığı için komşularımız bile biliyor ve bana acıyan gözlerle bakıyor hani yazık ediyorsun kendıne gibilerinden ve ben ağzımı açıp karşı çıkamayan konusamayan biriyim..sevdiğimin kız arkadaşıyla dertleşmiştim bana oyle bir erkeğe sahip oldugun için çok şanslısın kıymetini bilmiyorsun dedi..günlerce ağladım güzel ilişkimi yıprattım diye...artık bir piskolog ihtiyacım oldugunu düşünüyorum..okuduğunuz için tşk ederim içimi döktüm tecrübeleri olan bana bir fikir verecek kişiler belki bir psikolog durumumu
Özetler çnkü artık düşünmekten hafızamı kaybetmekten intihar etmekten korkuyorum bazen dalıp gidiyorum uzaklara sanki dünya başıma yıkılmış napayım işte bende boyle takıntılıyım lütfen yorum yapın..

Çok uzun yazmışsınız. Annenizi dinleyin her anne kızının iyi biriyle olmasını ister. Geçmişte Esrar içmiş diyorsunuz ve birçok hatası var. Emir altında çalışmam vs pek sorumluluk sahibi değil bence kompleksleri var. Evlenmeyin kendinizle aynı paralelde olan birini bulun

Olması gereken sevgilinizin arkasında durmanızdı oysa sizin konuşanlardan kafanız karışıyor. Ek olarak sizde evlenecek olgunluk görmedim. Evlenmeyi düşündüğünüz insanı arkadaşınıza ekletip test etmeniz çok çirkin bir davranış. Ailenizi ezip evlenirseniz mutsuz olursunuz yarın bir gün dönmeye kalkarsanız o zaman anlarsınız nasıl bir yanlış yaptığınızı. İkna edip rızalarını almaya çalışın ama bence ayrılmanız ikinizin de yararına

Bir tarafım dinleme kimseyi evlen demek istiyor ama diğer tarafım aileni dinle diyor.

Bazen ilişki içindeyken o ilişkideki hataları, yanlış giden şeyleri biz görmüyoruz, gözümüze perde iniyor. Ama çevremizdeki insanlar görüyor ve bizi uyarıyor. Dinleyip dinlememek yine bize kalıyor.

Uyuşturucu geçmişi, eskide kaldı deseniz de seçtiği arkadaşlar, sallantıda bir işi olması, başkasının emrine giremem demesi vs. bence de evlilikte mutsuzluk getirecek meseleler. Şu an size toz pembe görünse de her şey para çok önemli bir şey evlilikte, göz ardı ederseniz sonuçta üzülen yine siz olursunuz.

Bir de çok merak ettim iki yılda ne yediniz de 15 kilo aldınız? Normal değil pek.

27 yaşındasınız. Ve neden hala kendi kararınızı veremiyorsunuz?

Normalde aileni dinle derdim ama ailenin tek derdi etiket. Ki narsist eski sevgilinizi bile bulunmaz nimet gibi görmelerinden belli.

Doktor mühendis olmakla adam olunmuyor illa meslekle mutlu olunmaz kimi seversen en iyisi odur insan için ama gittik soruşturduk demekte saçma mahalleye gidip onu mu araştırmışlar. Ama bu kadar iyi yönleriyle karar vermeden önxe kötü huykarını da düşün önceden esrar olması falan ama alkol arada bir çok sorun değil ancak evine bakabilir mi sorumluluk alabilir mi dükkandan kazanıyor mu iyi bak evlilik bu kolay değil. Araba satıp ev döşemekten bahsediyor birikimi yok iyi gözlemleyin acele etmeyin

Bir tarafım dinleme kimseyi evlen demek istiyor ama diğer tarafım aileni dinle diyor.

Bazen ilişki içindeyken o ilişkideki hataları, yanlış giden şeyleri biz görmüyoruz, gözümüze perde iniyor. Ama çevremizdeki insanlar görüyor ve bizi uyarıyor. Dinleyip dinlememek yine bize kalıyor.

Uyuşturucu geçmişi, eskide kaldı deseniz de seçtiği arkadaşlar, sallantıda bir işi olması, başkasının emrine giremem demesi vs. bence de evlilikte mutsuzluk getirecek meseleler. Şu an size toz pembe görünse de her şey para çok önemli bir şey evlilikte, göz ardı ederseniz sonuçta üzülen yine siz olursunuz.

Bir de çok merak ettim iki yılda ne yediniz de 15 kilo aldınız? Normal değil pek.
Sürekli fast food sağlıksız beslenme zaten kilo almaya müsait bir yapım var

Merhaba,bir derdim var lütfen birilerinin yorum tecrübelerini duymak istiyorum çünkü etrafımdaki herkes beni eleştiriyor.tükenmek üzereyim 😞

Ben 27 yaşında kendi halinde uysal bir kızım sevgilim 31 yaşında..2 yıllık bir ilişkim var,sevgilimle aynı yerde çalışırken tanıştık.çok iyi anlaştık evlenmek istedik.ben anneme konuyu açtım(babam sizlere ömür), annem karşı çıktı ilk başta nedeni de okumamış iyi mesleği olmamasıydı.ben 4 yıllık muhasebe mezunuyum muhasebeci olarak çalıştım ama çevremdeki tüm akrabalar beni sanki doktormuşum gibi görüyor halbuki asgari ücretli çalışan biriyim😫nedeni de ailede çok fazla okumuş genç yok o yüzden herkes bana büyük gözle bakıyor halbuki şu zamanda üniversitede bitirmek bence çokta büyük bir şey değil..her neyse herkes doktor mühendis öğretmen tarzı birine layık olduğumu söyledi..neyse bir şekilde aşık olduğumu söyledim annem dayılarıma amcama söyledi onlarda sevgilimi araştırmaya koyuldu ,birçok kişi olumsuz şey söyledi kızınızı vermeyin falan..şoka uğradım resmen.sevgilime neden böyle söylediklerini sorunca önceden alkol içtiğini ,arkadaşlarıyla çok takıldığını arkadaşlarının sağlam olmadığını falan söyledi bu da çevrede işe yaramaz biri gibi izlemim bırakmış dedi..malesef o arkadaşlarıyla bazen esrar içtiğinide söyledi ama bu söylediğim olay bundan 10 sene öncesi...çok kızdım ona beynini yedim bu konulardan resmen..ama o defteri kapattığını evlenip baba olmak yuva kurmak isteiğini söyledi hep..bende yalan yok o tarz birşeyine rastlamadım sadece birkaç arkadaşının düğününde alkol almıştı ondada olay çıkardım tövbe etti tamam dedi artık ondan sonrada görmedim birşeyini...benden önce 5 yıllık ilişkisi vardı kız mesleği iyi biri bulunca sevgilimi aniden bırakıp evlenmiş hayatındaki 2.kişiyim yani bunları ondan öğrenmediğim için kadınla kızla işi olmaz yani..zaten birçok kez denedim hatta bi arkadasımı sosyal medyadan eklettirdim tanışmak istiyorum falan dedik hiç umursamadı engelledi direk..sevgilim 2 yıllık doğalgaz teknikerliğinden mezun birçok yerde çalışmış ,küçük cafe tarzı dükkanları var şuanda orayı işletiyor babası emekli ayrıca uzun yol şöforu evde durmaz.doğalgaz teknikerliği üzerinde çalış kendini geliştir diyorum kendi işim var neden başkalarının emri altına gireyim diyor.küçük bir yerde yaşıyoruz burda çalışanı köle gibi sömürürler bende işten çıktım zaten çalışma bosver güzel devlet işi bulursan istersen çalışırsın diyor.Dükkanları zaten evinin altında orda ufak tefek kavgaları olmuş haksızlık karşısında susmaz,acaba diyorum ondan dolayımı etrafında böyle konuştular bilmiyorum..

Toparlamak gerekirse babam olmadığı için dayım amcalarım kimse istemiyor biz vermeyiz ,sorduk 3 kişi kötü dediyse bu iş bizim için bitmiştir naparsanız yapın dedi.ne kadar dil döktürsem anneme ,ikna et dediysem hepsi inatçı çıktı nasıl olacak isteme falan annem üzgün sevgilime kanı ısınmış beğeniyor ama korkuyor ,daha önce bir ilişkim olmuştu dışarıdan mükemmel görünen adamdı herkes beğenmişti kendisi mühendisti işi arabası yakışıklılığı 10 numara herkese göre ama bana kötü davranırdı laf arası beni aşağılardı,kendisi mükemmeldi benimde mükemmel olmamı beklerdi yanında yaptığım hareketlere dikkat ederdim acaba yanlış mı yaptım ,gözünde düştüm mü diye şizofren bir kız olmuştum resmen.😔herşeyime dikkat ederdim kiloma saçıma giyimime çünkü bir salsam gözünde küçük düşerim diyordum ,malesef bu narsiste aşıktım..sürekli zaten seni hayatıma aldım benim gibi birinin kıymetini bil diye kafama kakalardı.ben herkesle olmam falan derdi...zaten bir anda senden ayrılıyorum ve sana ayrılık dışında seçenek sunmuyorum diyerek terketmişti beni..herkes şok olmuştu hani neden elinde tutamadın gibilerinden..bense hiç kimseye açıklama yapmadım çünkü konuşması bile beni yıpratıyordu..ama şuanki sevgilim oylemi yanında öyle rahatımki hiç karışmaz gülmekten karnımıza ağrılar girer.☺mesela bu 2 yıllık ilişkimizde o kadar yedik içtik eğlendikki ben 15 kilo aldım bakımsızlaştım ama birkere bu halin ne demedi..kendin nasıl mutluysan oyle kal sadece sağlığın için dikkat et derim dedi..değer verir bana bebek gibi bakar yedirir..bazen utanırım derim millet bakıyor bebek gibi tabağımı hazırlıyor falan..her işime koşar,bu konulardan dolayı sinirleri gerildi sinirli biri olmaya başladı evlenelim bitsin şu işkence dayanamıyorum diyor..herkesi karşısına alır bizim için ama ben alamıyorum...ne istedin de yapmadım kırıcı bir lafım mı oldu da bana boyle yapıyorsun diyor,arabamı satalım gidelim çatalından halısına mobilyasına herşeyi alalım 5 kuruş istemem senden oturalım evimizde diyor.. Buarada annesi kardeşleriyle tanıştım mükemmel görgülü insanlar..babası zaten uzak yol şoförü evde durmaz malesef alkolik..zaten babasından bile vuruyorlar beni

Etrafın baskısıyla o kadar yıprandım ki bunu sevgilime yansıttım onu da yıprattım buna hakkım yok ,artık düşünmekten ne iyi ne kötü ayırt edemiyorum ..bazen diyorum millet sussun istedikleriyle evleneyim ne olacaksa olsun..babam olmadıgı için herkes çok üzerime düşmüş amcalarım dayılarım okadar baskıcı ki..en kötüsüde kuzenlerime kadar herkes onunla evlenip napıcaksın diye diye beynimi kemirdi..sanki kendileri mükemmel evliliği varmış gibi...artık beynim o kadar yıkandıki sevgilimi onların baktığı gibi görmeye başladım halbuki o hiç değişmedi..bu beynimi yıkayanlarda birkere oturup konuşmamıştır sevgilimle insan yargılamak ne kadar kolay...napıcagımı bilmez haldeyim çok yıprattım ilişkimi ben herkesin dediğini kafaya çok takan biriyim nefret ediyorum kendimden ,hayatıma herkes karışır zaten herkes bana saf der.. annem herkese her derdini anlattığı için komşularımız bile biliyor ve bana acıyan gözlerle bakıyor hani yazık ediyorsun kendıne gibilerinden ve ben ağzımı açıp karşı çıkamayan konusamayan biriyim..sevdiğimin kız arkadaşıyla dertleşmiştim bana oyle bir erkeğe sahip oldugun için çok şanslısın kıymetini bilmiyorsun dedi..günlerce ağladım güzel ilişkimi yıprattım diye...artık bir piskolog ihtiyacım oldugunu düşünüyorum..okuduğunuz için tşk ederim içimi döktüm tecrübeleri olan bana bir fikir verecek kişiler belki bir psikolog durumumu
Özetler çnkü artık düşünmekten hafızamı kaybetmekten intihar etmekten korkuyorum bazen dalıp gidiyorum uzaklara sanki dünya başıma yıkılmış napayım işte bende boyle takıntılıyım lütfen yorum yapın..
Bak canım senin yerinde değiliz. Sen gibi değerlendiremeyiz. Yaşadıklarını bilmiyoruz. O yüzden sadece kendi düşüncemi söyleyeceğim. Ama lütfen üzülme kimsenin yorumuna. Ben senin yerinde olsam ne olursa olsun geçmişinde zararlı madde olan biri ile bir yola çıkmam.. kimseye bu anlamda güvenmem.. hatalar insanlar için. Hepimiz hatalar yaptık. Allah affetsin . Arkadaş,dost olup yol gösteririm ancak eş olarak seçemem. Ama bu benim mantığım herkes aynı değildir. Birde amcayı falan geçtim ama anne lafı,anne sözü her zaman doğrudur. Anneler evlatlarının kötülüğünü hiç istemez. Eski sevgilisinin onu neden bıraktığını da tam bilemezsin. Erkekler böyle konularda net olmazlar genel olarak. Belki başla şeyler var bu kadar güvenme. Bir de evlilik çok farklı. Para önemsiz bir madde değil. Kira,fatura,market geriye o kadar Pahalı ki.. maddi sıkıntılı evlerde aşk en önce unutulur o kadar birbirini seven arkadaşlarımda gördüm ki bunu.. ben hayatta mantıkçı biriyim. Mantık zararsız ve güvenlidir senle aynı yaştayız ben evliyim ve çok doğru bir evlilik yaptım. Lütfen hata yapma. Tabiki sadece mantık değil. Sevgi olacak,saygı olacak.. mantık ise sadece para değildir. En basiti üniversite evet zor değil ancak üniversite insanın ufkunu açar,yeni fikirleri benimsetir. Hayata geniş perspektiften bakmayı sağlar daha çok yararı var bu bile bi fark.. bence çok iyi düşün.. hayat senin iyisini de kötüsünü de sen yaşayacaksın ama en başta anneni çiğneme lütfen canım

Durumunuzu iyi görmedim, bir de size bir sey söyleyeyim narsistle iliskiden cıktıktan sonra kendinizi iyileştirmemiş gibi göründünüz bana. Cünkü adamlar degisse de insanın kaderi degismiyor eger kendini iyileştirmezse. Terapi sürecine girmeden hiçbir türlü evlilik düsünmeyin bence, iyilestiğinizde takıntılarınızdan kurtulmus ve kendi kararını net bi sekilde veren bi birey olacaksınız. O zaman düsünürsünüz dogruyu yanlısı. Bi de lütfen su bebek gibi bakma meselesini gecelim tamam hoş şirin şeyler ama büyülenmeniz icin yeterli değil. Benim adam da bana oyle davranırdı, cayım kahvem önümde yemekler kendinden bebegi gibi severdi böyle böyle gözüm boyanıyodu. Ebeveyn aramayın kendinize, eş olcak size ve bunun kararını verecek psikolojide oldugunuzu düsünmüyorum:/ umarım hayırlısı olur sizin icin

Mühendis sevgilinizin narsist olması ve sizi aşağılaması, şu anda hayatınızda olan kişinin doğru olduğunu göstermez. Gülüp eğlenmek evlenmek için tek başına yeterli değil. Esrar, alkol bunlar çok ciddi meseleler. Bıraktım bitti gitti demekle olmuyor. Ayrıca ben kimsenin emri altında çalışamam falan ne demek. Ailene bakmaksa maksat geçinmekse eşşek gibi de çalışacaksın. Yok işte dükkanları varmış bilmemne. Ben sevmiyorum bu tarz erkekleri. Ezik oluyorlar. Ezikliğini de bir şekilde sizden çıkarır bunu da unutmayın. Ayrıca alelacele karar mı vermek zorundasınız. Ne bu beyefendideki acele. Hemen arabamı satayım evlenelim falan. Kime bu havası. Yemesin kimseyi şimdi. Bir de profil resmî sizinse bence kaldırın. Ha ayrıca 15 kilo almak sağlıklı bir durum değil. Önce bir başkası değil kendi sağlığımızı önemseyip kilomuzu vermek zorundayız. Artı herkes herkesin ilk görüşte dış görünüşüne önem verir evlilik, ilişki devam ettiği müddetçe de çekim önemlidir. Çekim içinde evet dış görünüşümüze dikkat etmek zorundayız.

Sürekli fast food sağlıksız beslenme zaten kilo almaya müsait bir yapım var

Fastfood yenir de her gün mü yenir?
Belki ben takıntılıyımdır bu konuda ama eşim her gün sağlıksız yemek istese ve birkaç kilo aldığını da farkedersem müdahale ederim ben. Seven insanın da müdahale etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ay sen tombik olsan da ben seni severim diyemem, kırkına varmadan kalp krizi geçireceksin kendine gel derim.

Uyuşturucu,alkol kullanimi hemen birakilacak seyler değil.Bir sıkıntı da hemen başvuracaği adresler.Evde içen bir baba ve uyuşturucu kullanan arkadaşlar hep hayatinda olacak.Karantinada icim disim Esra Erol oldu.Siz de izleyin gecmis programlari ya da yenileri devam ediyorsa.Benzer olaylar var.Sonu benzemesin;ki emin olsaydiniz sevgilinizden, kimseye sorma gereği duymazdiniz.İnsanlar sigarayi birakamiyorlar siz alkol ve uyuşturucu diyorsunuz.Yol yakinken kararinizi verin.Selamlar...

bu ilişki çoktan bitmiş. sadece siz uzatıyorsunuz. çünkü evlenince ailenle de evleniyorsuz. daha çok yıpranırsınız.

bu ilişki çoktan bitmiş. sadece siz uzatıyorsunuz. çünkü evlenince ailenle de evleniyorsuz. daha çok yıpranırsınız.
Oyle ama ailemin istedikleriyle de ben anlaşamıyorum,sanırım multu ilişki yok artık buna inanıyorum 😔

çok çok uzatmışsınız bu ilişkiyi çok laşka olmuş bu saatten sonra evlensenizde toparlancağını düşünmüyoruz. çünkü evlilikte başınız sıkıştığında herkes size evlenmeseydin çek cezası biz sana demiştik dicek.

Mühendis sevgilinizin narsist olması ve sizi aşağılaması, şu anda hayatınızda olan kişinin doğru olduğunu göstermez. Gülüp eğlenmek evlenmek için tek başına yeterli değil. Esrar, alkol bunlar çok ciddi meseleler. Bıraktım bitti gitti demekle olmuyor. Ayrıca ben kimsenin emri altında çalışamam falan ne demek. Ailene bakmaksa maksat geçinmekse eşşek gibi de çalışacaksın. Yok işte dükkanları varmış bilmemne. Ben sevmiyorum bu tarz erkekleri. Ezik oluyorlar. Ezikliğini de bir şekilde sizden çıkarır bunu da unutmayın. Ayrıca alelacele karar mı vermek zorundasınız. Ne bu beyefendideki acele. Hemen arabamı satayım evlenelim falan. Kime bu havası. Yemesin kimseyi şimdi. Bir de profil resmî sizinse bence kaldırın. Ha ayrıca 15 kilo almak sağlıklı bir durum değil. Önce bir başkası değil kendi sağlığımızı önemseyip kilomuzu vermek zorundayız. Artı herkes herkesin ilk görüşte dış görünüşüne önem verir evlilik, ilişki devam ettiği müddetçe de çekim önemlidir. Çekim içinde evet dış görünüşümüze dikkat etmek zorundayız.
Esrarı benimle birlikte bırakmadıki bu 10 sene onceki mevzu ayrıca kendi dükkanını kapatıp başkasının yanında çalışması gerektiğini mi söylüyorsunuz biraz saçma geldi kendi eşinizin işi olsa bırakıp başka yerde çalışacagım mo desin istersiniz

• Beğen
Reactions: 000
O ergen kötü niyetli mühendis ile iyi ki bitmiş.
Yoksa buraya mutsuzum, adam beni aşağılıyor mühendis diye evlendim diye konu açacaktınız.
Mesleği ne olursa olsun, isterse Nasa'da ödüllü bilim adamı olsun size kendinizi kötü hissettiriyorsa, aşağılıyorsa gözünüz meslek görmesin. Para görmesin. Ayrılın. Sırf meslek diye para diye 7/24 kendinizi mi özgüveninizi bitirteceksiniz???:KK43:

Şu anki sevgilinize gelince, iyi biri izlenimi verdi bana. Sadece şu esrar konusu kafama takıldı. Eğer o konuda samimi ise, bir daha asla ama asla olmaycaksa şans verin. Ama bu konuda emin olun. Burada bir üye var. Onunda eşi esrar kullanıyor. Etiketliyorum onun tavsiyesini duymak isterim. Karpuzlu araba Karpuzlu araba

Amcalara gelince de, 27 yaşında bir bireysiniz. Amcalarınıza göre hayatınızın en önemli kararını almayın. Annenizin görüşünü alın, ama sonra kendi kararınızı verin. 3. derece akrabaları hayatınıza bu kadar karıştırmayın.
Evlenmek demek birey olmak demektir. Kendi kararınızı verin.
Son olarak şunu demek istiyorum. İyi Meslek = İyi İnsan demek değil. Buna göre karar verirseniz hata edersiniz.
Evet bir adamın iyi bir işi olmalı. Serseri olmamalı.Çalışkan olmalı. Ama sırf doktor, öğretmen, mühendis diye evlenilmez.
Bu arada sevgiliniz dükkan işletiyor. Şu an o dediğiniz kıdemli statülü çoğu beyaz yakalının hayalı kendine cafe açmak, kendi işinin patronu olmak. Yani sevgiliniz bence haklı. Kendi işi varken neden üç kuruşa başkasının yanında çalışsın???

Özetle bence şu esrar konusu önemli. O da tamamen bitmişse, bence evlenmeyi düşünebilirsiniz. Karpuzlu araba Karpuzlu araba

bir yorum yapar mısın bu konuya?

Son düzenleme:
O ergen kötü niyetli mühendis ile iyi ki bitmiş.
Yoksa buraya mutsuzum, adam beni aşağılıyor mühendis diye evlendim diye konu açacaktınız.
Mesleği ne olursa olsun, isterse Nasa'da ödüllü bilim adamı olsun size kendinizi kötü hissettiriyorsa, aşağılıyorsa gözünüz meslek görmesin. Para görmesin. Ayrılın. Sırf meslek diye para diye 7/24 kendinizi mi özgüveninizi bitirteceksiniz???:KK43:

Şu anki sevgilinize gelince, çok iyi biri izlenimi verdi bana. Sadece şu esrar konusu kafama takıldı. Eğer o konuda samimi ise, bir daha asla ama asla olmaycaksa şans verin. Ama bu konuda emin olun. Burada bir üye var. Onunda eşi esrar kullanıyor. Etiketliyorum onun tavsiyesini duymak isterim. Karpuzlu araba Karpuzlu araba

Amcalara gelince de, 27 yaşında bir bireysiniz. Amcalarınıza göre hayatınızın en önemli kararını almayın. Annenizin görüşünü alın, ama sonra kendi kararınızı verin. 3. derece akrabaları hayatınıza bu kadar karıştırmayın.
Evlenmek demek birey olmak demektir. Kendi kararınızı verin.
Son olarak şunu demek istiyorum. İyi Meslek = İyi İnsan demek değil. Buna göre karar verirseniz hata edersiniz.
Evet bir adamın iyi bir işi olmalı. Serseri olmamalı.Çalışkan olmalı. Ama sırf doktor, öğretmen, mühendis diye evlenilmez.
Bu arada sevgiliniz dükkan işletiyor. Şu an o dediğiniz kıdemli statülü çoğu beyaz yakalının hayalı kendine cafe açmak, kendi işinin patronu olmak. Yani sevgiliniz bence haklı. Kendi işi varken neden üç kuruşa başkasının yanında çalışsın???

Özetle bence şu esrar konusu önemli. O da tamamen bitmişse, bence evlenmeyi düşünebilirsiniz. Karpuzlu araba Karpuzlu araba

bir yorum yapar mısın bu konuya?
Yorumlarda gördüğüm kadarıyla çalışmaz biri olarak algılanmış ama hayır çok çalışkan biri iş olsun yeterki ama kendi işi var neden bıraksın anlamadım herkes çok kırıcı

Destan yazmışsın okuyamadm burda 100 kisi gördüyse 10 kişi tek okumuştur neyse.

Anneni dinlemez ve o alkolik uyusturucu kullanmis adam ile perisan olursun. Bugün adama lafin geçiyor yarin evlenince ayni cati altinda alkol alma eğilimi olan bir adama lafiniz bile geçmez ustune laf yer siddet bile görürsünüz.
Nedir bu kotu adamlari iyi gösterme çabası 🤷🏼‍♀️ bu tipler mutlu etmez yazacaklarım bu kadar :kahve:

Esrarı benimle birlikte bırakmadıki bu 10 sene onceki mevzu ayrıca kendi dükkanını kapatıp başkasının yanında çalışması gerektiğini mi söylüyorsunuz biraz saçma geldi kendi eşinizin işi olsa bırakıp başka yerde çalışacagım mo desin istersiniz
Hayır lütfen internetten esrar bağımlılığıyla, nasıl bırakıldığı edildiğiyle ilgili bir sürü şey yazıyor onları okuyun. Esrar içmek sigara içmek gibi bir şey değildir. Öyle bıraktım bitti gitti olmuyor. Bi bakın bakalım esrara başlamanın nedenlerine. Hemen ilk sıralarda sorunlarla baş etme yöntemi olarak görmek var. Bu demektir ki yarın öbür gün yaşayacağı sorunlarda (özellikle maddi) adam tekrar esrara sarılabilir. Risk çok fazla. Hiç esrar içmemişle içmiş olanı aynı kefeye koyamazsınız. İş yeri meselesine gelince de adam size başkasının emri altına giremem demiş. Tepki alan şey bu. Dükkanları var istediği zaman gidiyor geliyor çalışıyor. Disiplin yok. Başkasının emri altında disiplin var. İşe gidiş geliş saatleri var. Uyarı, ikaz var. Madem dükkan geliri yetiyor da artıyor niye araba satarak düğün yapmaya çalışıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X