Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu zamanda bir cafe açacak durumum olsa açardım. Ama şu an çok sermaye lazım. Sevgiliniz başkasının yanında üç kuruşa çalışmak istemiyordur bu konuda haklı. Yotube'da takip ettiğim bir kadın var. Eczacıbaşında İş Analisti olarak çalışıyordu, Matematik mezunu. Şu an kendine Kadıköy'de kitap cafe açtı. İşi bıraktı. Çok daha mutlu. Cafe sahibi olanların hepsi ilkokul mezunu değil merak etmeyin. Adı; Şeyma Ünal. Aratın bakın kanalına.Yorumlarda gördüğüm kadarıyla çalışmaz biri olarak algılanmış ama hayır çok çalışkan biri iş olsun yeterki ama kendi işi var neden bıraksın anlamadım herkes çok kırıcı
O ergen kötü niyetli mühendis ile iyi ki bitmiş.
Yoksa buraya mutsuzum, adam beni aşağılıyor mühendis diye evlendim diye konu açacaktınız.
Mesleği ne olursa olsun, isterse Nasa'da ödüllü bilim adamı olsun size kendinizi kötü hissettiriyorsa, aşağılıyorsa gözünüz meslek görmesin. Para görmesin. Ayrılın. Sırf meslek diye para diye 7/24 kendinizi mi özgüveninizi bitirteceksiniz???
Şu anki sevgilinize gelince, iyi biri izlenimi verdi bana. Sadece şu esrar konusu kafama takıldı. Eğer o konuda samimi ise, bir daha asla ama asla olmaycaksa şans verin. Ama bu konuda emin olun. Burada bir üye var. Onunda eşi esrar kullanıyor. Etiketliyorum onun tavsiyesini duymak isterim. Karpuzlu araba
Amcalara gelince de, 27 yaşında bir bireysiniz. Amcalarınıza göre hayatınızın en önemli kararını almayın. Annenizin görüşünü alın, ama sonra kendi kararınızı verin. 3. derece akrabaları hayatınıza bu kadar karıştırmayın.
Evlenmek demek birey olmak demektir. Kendi kararınızı verin.
Son olarak şunu demek istiyorum. İyi Meslek = İyi İnsan demek değil. Buna göre karar verirseniz hata edersiniz.
Evet bir adamın iyi bir işi olmalı. Serseri olmamalı.Çalışkan olmalı. Ama sırf doktor, öğretmen, mühendis diye evlenilmez.
Bu arada sevgiliniz dükkan işletiyor. Şu an o dediğiniz kıdemli statülü çoğu beyaz yakalının hayalı kendine cafe açmak, kendi işinin patronu olmak. Yani sevgiliniz bence haklı. Kendi işi varken neden üç kuruşa başkasının yanında çalışsın???
Özetle bence şu esrar konusu önemli. O da tamamen bitmişse, bence evlenmeyi düşünebilirsiniz. Karpuzlu araba
bir yorum yapar mısın bu konuya?
Hayır kendi ayrı evi var evlenince oturma içinAnnen ailen haklı. Ben de alkolik babası olan doğru dürüst işi gücü olmayan çalışmaya pek gönlü de olmayan birine kızımı vermezdim. Hele ki tek başıma binbir zorlukla büyüttüysem. Size şaka geliyor galiba ama küçük kafeden gelen parayla geçinemezsiniz öyle devlet işi bulursan çalışırsın lafına kanmayın yani. Nerde yaşayacaksınız ayrıca ailesiyle mi? O kadar çok babası evde durmaz vurgusu yapmışsın ki öyle geldi bana.
Tek derdi etiket mi... esrar içmiş, bir zamanlar alkolikmiş, emir altında çalışamazmış... mühendis sevgilinin narsist olduğunu aile nerden bilsin ki. Bilselerdi detayları şaşırmazlardı ayrılığa belki27 yaşındasınız. Ve neden hala kendi kararınızı veremiyorsunuz?
Normalde aileni dinle derdim ama ailenin tek derdi etiket. Ki narsist eski sevgilinizi bile bulunmaz nimet gibi görmelerinden belli.
Ay içim şişti kk’da şu laflardan. Okumuş, mesleği olan, yakışıklı erkekler kötü olacak diye bir şart yok. İyisi de var. Birinden ağzın yandı diye hepsini lanetlemeOyle ama ailemin istedikleriyle de ben anlaşamıyorum,sanırım multu ilişki yok artık buna inanıyorum
Ben esrar kullandığı detayını atlamışım. Belanı arıyorsun çok net ama inşallah bulmazsın.Hayır kendi ayrı evi var evlenince oturma için
Ailenizin yorumlarından dolayı kafanızın karışması da normal burada “emin olsaydınız hiç kafanız karışmazdı” diyenleri de anlamadım. Dört koldan “onla evlenme o böyle şöyle” diyen aileniz olsa bir durup düşünmez misiniz niye böyle diyorlar acaba ben yanlış mıyım diye sorgulamaz mısınız sanki?
Üniversite yıllarında çoğu arkadaşım esrar kullandı.Ben kullanmadım ama arkadaşlık kurmama engel olmadı, öyle filmlerde gördüğünüz gibi bataklığa düşmüş gençlik modu falan da değildiler. Şimdi işlerinde güçlerinde, ailelerini kurmuş normal insanlar. Ki bu bahsettiklerim Türkiye’nin en başarılı üniversitelerini bitirmiş, şu an işlerinde de konumları iyi insanlar. Adam sanki eroinman gibi yazmışsınız. Ayrıca her alkol alan da alkolik değildir. Arada akşamları eşimle sıkıldığımızda bişeyler içmeye çıkıyoruz. Ya bir pubda bira içeriz ya da arada meyhaneye gideriz bu durumda alkolikler olarak birbirimizi bulup steril toplumumuzu bizden kurtarmış mı oluyoruz:)Tek derdi etiket mi... esrar içmiş, bir zamanlar alkolikmiş, emir altında çalışamazmış... mühendis sevgilinin narsist olduğunu aile nerden bilsin ki. Bilselerdi detayları şaşırmazlardı ayrılığa belki
Öyle arada sırada içse haftasonu bir kadeh içer demezler miydi... ale böyle tepki gösterdiğine göre demek ki bu aile bu tip ortamların insanlarından oluşmuyor. Sizin ortamlarınıza sahip değiller demek ki yadırgadıklarona göreÜniversite yıllarında çoğu arkadaşım esrar kullandı.Ben kullanmadım ama arkadaşlık kurmama engel olmadı, öyle filmlerde gördüğünüz gibi bataklığa düşmüş gençlik modu falan da değildiler. Şimdi işlerinde güçlerinde, ailelerini kurmuş normal insanlar. Ki bu bahsettiklerim Türkiye’nin en başarılı üniversitelerini bitirmiş, şu an işlerinde de konumları iyi insanlar. Adam sanki eroinman gibi yazmışsınız. Ayrıca her alkol alan da alkolik değildir. Arada akşamları eşimle sıkıldığımızda bişeyler içmeye çıkıyoruz. Ya bir pubda bira içeriz ya da arada meyhaneye gideriz bu durumda alkolikler olarak birbirimizi bulup steril toplumumuzu bizden kurtarmış mı oluyoruz:)