Düşündükçe içinden çıkamıyorum, fikirlerinize ihtiyacım var

onu arzuluyor musun onu dusununce mutlu oluyor muun gelecegını onunla hayal edebılıyor musun bunlara cevap vermeden evlenme derım

Evet çok saygılı ve çok değer veriyor. Ben de ona karşı saygılıyım ve değer veriyorum. Kalbim pır pır atmasa da onunlayken, onun üzülmesi beni yıpratıyor. Şefkat mi bu bilemiyorum. Şeytan çok uğraşıyor insanla gerçekten
Rabbim yar yardımcın olsun canım .. Sen Allah'a sığın halkında hayırlısı olsun inşallah çok mutlu olursun .. Bu dönende etrafa 3 maymunu oyna :KK200::nazar:

Sözlüymüşsünüz, ben kaynaşma aşamasındaki iki sevgili olarak aldımdı. :/
Yani en azından bi sözlenme aşamasına kadar bazı şeylerin netlik kazanması gerekir diye düşünüyorum.

Çünkü seçme-tanışma kısmı bitmiş, daha ciddi bir yolda tanıma-anlama kısmına geçilmiştir.
Görücü usulü mü?

Evet görücü usulü . Ben de sizin gibi düşünüyorum fakat nasıl oldu da bi anda böyle bişey yaptım anlayamadım bir hızla gelişti olana kadar sıkıntım yoktu fakat olduktan sonra kafamda sorular oluşmaya başladı.

Güzel bir tecrübe duymak beni mutlu etti . Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah ben de o mutluluğu tadarım bir gün

Dis gorunus onemli elbette ki. Ama evlenince ne ask kalir ne sevgi. Adam olmayanin yuzu en yakisiklu olsa ne olur. Soguyorsun igreniyorsun nefret ediyorsun. Ahlaki nasil. Dunya gorusunuz nasil

Rabbim yar yardımcın olsun canım .. Sen Allah'a sığın halkında hayırlısı olsun inşallah çok mutlu olursun .. Bu dönende etrafa 3 maymunu oyna :KK200::nazar:

Amin çok teşekkür ederim çok dua ediyorum. Dediğiniz gibi insanlara duygularını anlatmak her zaman için sıkıntı yaratıyor. Burada tanımadığım kişilerle konuşmak biraz olsun rahatlatıyor beni.

Dis gorunus onemli elbette ki. Ama evlenince ne ask kalir ne sevgi. Adam olmayanin yuzu en yakisiklu olsa ne olur. Soguyorsun igreniyorsun nefret ediyorsun. Ahlaki nasil. Dunya gorusunuz nasil

Ahlak olarak çok iyi ve terbiyeli . Dünya görüşlerimiz benziyor. Düşünüyorum ki ben birini sırf dış görünüş yüzünden bırakırsam buldum dediğim başka biri de bana bunu yapabilir :KK43:

onu arzuluyor musun onu dusununce mutlu oluyor muun gelecegını onunla hayal edebılıyor musun bunlara cevap vermeden evlenme derım

Evet arzuluyorum fakat delicesine mutlu olmuyorum geleceği düşününce kurduğum hayaller sınırlı oluyor

Evet görücü usulü . Ben de sizin gibi düşünüyorum fakat nasıl oldu da bi anda böyle bişey yaptım anlayamadım bir hızla gelişti olana kadar sıkıntım yoktu fakat olduktan sonra kafamda sorular oluşmaya başladı.

Anladım.

Görücü usulü, cinsel perhizle çiftlerin birbirini tanıma-anlama aşamaları tecrübe ettiğim bi şey değil, kendi tanıma tarzımı anlatsam size kesinlikle uymayacağından eminim..

Ama annem-babamdan örneklendirecek olursam annem babama aşık olmamış yani ne ilk görüşte, ne evlenene kadar. Görücü usulü evlenmişler, babamlar kapı aşındırmış (Kendisi aşık olmuş ilk görüşte), annemler de sormuş soruşturmuşlar, aile-mesleki durum-dürüstlük-kötü alışkanlık vb bi sorgu, tipi de eh idare edermiş (annem öyle diyor o zaman için) öyle evlenmişler, gitmişler.

39 yılı bitirdiler sanırım, bu sene 40. evlilik yıl dönümlerini kutlayacağız.
Sonradan tanıdıkça aşık olmuş annem, öyle der.

Bu hikayeler çok gerçi, yani görücü usulü başlayıp "Olur mu sever miyim" deyip sonradan aşık olan kadının hikayeleri bol. İyi düşünün, tanıyın, gözlemleyin diyebilirim sanırım en fazla. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Evlilik düşüncesinden dahi hoşnut olmadığın adamla yatakta nasıl mutlu , hoşnut olacaksın ?

Tecavüzden farksız olmaz mı sence de ?
Kendini düşünmüyorsan nişanlını düşün
Yoksa kimse istemez kapıdan girer girmez turşu surat

Biz eşimle 4 yıl çıktıktan sonra evlendik ve diyorum ki ben bu adama aşık olmasam kesin katlanamazdım evlilik te birbirini çekmen için sevmen lazım onu kaybetmeyi göze alamaman lazım bence yakışıklılık kişiden kişiye değişen bir kavram siz beğeniyorsanız başkalarını umursamayın benim annem eşimin boyu benle aynı diye boyu kısa dedi ben 172 boyundayım ama hiç takmadım sevdiğim için eşim de Tolgahan sayışmana çok benzetirler sadece öyle 180 falan değil insanları takmadım düğünümde de babet giydim çokta mutluyuz şükür başkalarının yorumlarını bence takma

Ahlak olarak çok iyi ve terbiyeli . Dünya görüşlerimiz benziyor. Düşünüyorum ki ben birini sırf dış görünüş yüzünden bırakırsam buldum dediğim başka biri de bana bunu yapabilir :KK43:

Icin almiyorsa sevmiyorsan evlenme de ailesi nasil. Babasi annesine nasil davraniyor iyi gozlem yap

Allah aşkına bişey dicem şu 'Daha iyisini bulabilirdin' ciler kesin kendileri 'daha iyisini' bulamamış seni kiskaniyorlardır.

Arkadaşlar yorumlarınıza ihtiyacım var. Yaklaşık bir ay olacak sözlüyüm. Sözlüm çok iyi biri onunla birlikte olmam tamamen mantık mı bilmiyorum ama ilk görüştüğümüzde bana bakışları ve ilgisi çok hoşnut etmişti beni ve çok huzurlu ve rahat hissetmiştim yanında. Fiziksel olarak da olmayacak gibi değil demiştim içimden. O beni çok mutlu ediyor ben de elimden geldiğince etmeye çalışıyorum o mutsuz olduğunda üzülüyorum gönlünü almaya çalışıyorum fakat biyerde tıkanıyorum. Zaman geçtikçe şunu farkediyorum ki onu gördüğümde heyecanlanmıyorum , pır pır atmıyor kalbim ve onu kaybetmekten korkmuyorum. Bilmiyorum belki de bana çok ilgili olduğu için şımarıklık mı yapıyorum. Evlilik düşününce içim sıkılıyor acaba doğru insan mı diye düşünmeden edemiyorum. Ve Çevremdekilerin dış görünüş hakkında yaptıkları yorumlar çok canımı sıkıyor ve elimde olmadan bundan çok etkileniyorum bana da öyle gelmeye başlıyor. Sizce bu durum yavaş yavaş söner mi içimde yoksa evlendikten sonra keşke mi derim:KK43: düşündükçe kıvranıyorum ama sonuca varamıyorum. Lütfen değerli yorumlarınızı esirgemeyin.

Zamanla sevgi güven artıyor ama heyecan olmayınca ilgisiz oluyosunuz cinsellikte tatsız olabiliyo ve en kötüsü siz halinizden memnun oluyosunuz çünkü yoğun sevgi ve güven sarıyo etrafınızı ama karşınızdaki sizden aynı enerjiyi alamayınca sormaya başlıyo sonra sorunlar çıkmaya başlıyo neden soğuksun ilgisizsin diye sorgularken...

mantık uyuyor ama aşk yok, bazen de aşk var ama mantık yok , bizi isteyeni biz istemiyoruz bizim istediğimiz de bizi. herşey birarada olmuyor. tercih yapacaksınız. karşılıklı aşkı elektriği yakalamak çok zor. insanın karşısına ömür boyu çıkmayabilir.

Öncelikle herşeyin görünüş olmadığını idrak edin. Keşke sözlenmeden önce emin olsaydınız.
Kuvvetle muhtemel şımarıklık ediyorsunuz. İlgisinden dolayıdır karışıklığınız.
İyi biri olduğunu düşünüyorsanız çevreyi duymazdan gelmelisiniz.

Yaş ilerledikçe seçicilik artıyor diye dusunuyorum.actigim konuyu okudunuz zaten.sizi gayet iyi anladim. Bence de aşk bit süre sonra bitiyor..Zamanla hayal bile edemeyeceğimiz güzelliklerle karsilasabiliyoruz.asik olarak evlenip de boşanan insanları taniyorum.Askindan herkesi karsısına alıp da ömür boyu pismanlik yaşayanları biliyorum.
Bu insanlardan birisinin bana verdiği nasihat su:Vazgeçme ve kaybetme..

Bi cinselliktir gitmiş hey maaşallah :) evlilik sorunların cinsellikle çözülebildiği bir kurum değil maalesef.

X