ben asla bana yapılan hakaretin altında kalmam falan dedi zaten.Bence haklı. İnsan çok fazla sakin kalıp tepki vermediği zaman aşırı tepkiler verebiliyor. Kendini güzel ifade etmiş, siz farkında olmadan saygısızlık yapmışsınız (niyetiniz o değilmiş ama sonuç öyle olmuş), o da kendine yapılan saygısızlığı sineye çekmemiş tepki vermiş.
hemde ne patlama. Tır gibi geçti üstümden :)Adam size hakaret etmemiş ki, söyledikleri hakaret sayılmaz bence. Asıl gevşek kelimesi hakaret kabul edilebilir. Bir yerden sonra dayanamamış patlamış gibi geldi bana.
Cok dogru. Çünkü insanın sadistik yanlarını kamcilio karşıdakinin ezilmesi ve daha cok ezmek istiyosun. Bittermoon izle konusahibi :) O da artik ezilmemek icin bir adim atayim yeter ben erkegim ulan demis :)Adam devamli alttan almiş simdiye kadar, bu tepkiyi almasaydiniz emin olun yavas yavas bilincli olmasa da bu adama sayginiz azalacakti, bu kişiye hoyrat daha hoyrat davranmaya devam edecektiniz.
Kadin olsun erkek olsun cok fazla alttan alan, çok fazla yumuşak davranip devamli ozur dileyen tiplere bir sure sonra kopek gibi davraniliyor. O kişi patlayip ayrilmak isteyene kadar da bu durumu normal goruyor karşidaki.
Adam size tepkisini çoook gecikmeden koymuş.
Yukaridaki anlattigim türde ilişkiler cok gordum cevremde, burada da cok okudum. Karsidaki devamli alttan aliyor diye "demek ki ben vazgecilemezim" kafasina girenler oluyor istemsiz. Uyandirma servisi şart oluyor haliyle. Bence arayin konuşun.
Kesinlikle katılıyorum birden böyle patlayan adamlar pasif agresif tipler oluyor genellikle.Söylediğiniz hoş bişey değil aslında siz hakaretvari değil de anlatmak istediğinizi,yanlış kelime seçerek anlatmışsınız
Lakin adamın bu kadar tepki vermesi bana hiç hoş gelmedi
Daha sakin ve kararlı bi şekilde “benimle bir daha bu kelimelerle konuşmanı istemiyorum hassas noktam vs “ gibi daha uygun bi şekilde söyleseydi zaten bu kadar da uzamazdı konu
Oradaki “annenle mi babanla mı konuşuyorsun “ demesi de çok garip geldi bana ,anneye babaya bu şekilde konuşulur da bana konuşulmaz gibi ,çok abes geldi
Kuyruğu hep dik tutmak istiyor havası sezdim ,anlaşamadığınız noktalarda yine bu minvalde tepki vereceğini düşünüyorum ben ,damarına bastıkça gerçek yüzünü görürsünüz bence
ay sizin yorumunuz kafamı karıştırıyor :)adam haklıyken haksız duruma düşmüş resmen bir nevi.
bir de gerçekten off doldurmak için söylemiyorum ama sen kimsin mi gevşek gevşek konuşma mı daha kırıcı diye sorulsa ben sen kimsin i seçerim.
Hakaret illa tdk sözlüğünde hakaret olarak geçmesi gerekmiyor benim için. En dayanamadığım cümledir sen kimsin. Hani ben seni gözümü kırpmadan silerim gibi ne bileyim.
T
ek aklımı kurcalayan her zaman alttan alıyor demeniz oldu, gerçekten siz çok kırıp o da çok mı alttan alıyor, hep sakin kalan taraf o mu oluyor mesela?
Pasif agresif geldi bana ...narsist mı sizce. En korktugum insan modeli ya.
Ne yapacağım.
pasif agresifte değil cok aslında ama bu sefer neden söylemedi alındıgını gerçekten anlamıyorum.Ya oof hayırdır İngiltere prensiyle mi görüşüyorum yani. Alındın tamam da para ne alaka patron anne baba kardeş ne alaka. Önce pasif agresif takıl derdini söyleme sonra kudursun. Sal bunu boşver.
Benim abim böyledir. Çok sakin çok minnoş bir insandır ama o anlık sinir gelince kırar geçer. Beş dakika sonra gelip özür diler sarılır öper. Ben abim diye katlanıyorum ama karısı nasıl katlanıyor onu bilmiyorum. O yüzden bu huyunu törpülemesini, sinirlenecekse konuşmayı kesip sakinleşince devam etmeniz gerektiğini anlatın. Bunlardan önce kendi söyledikleriniz için özür dileyin tabi ki.ben asla bana yapılan hakaretin altında kalmam falan dedi zaten.
O kadar çok kızdı ki ben ne yapacağımı bilemedim.
1 saat bile geçmeden aradı zaten. Sıcagı sıcagına oldu her şey. Akşam yazayım o halde.
Nasıl giriş yapsam ki
Ya özür dile ama şunu da ekle "haklisin tepki göstermekte ama tepkinin siddetinde hakli degilsin" de. Simdiye kadar cok sustum derse susmasaydin de. Sen özür dile ama gene ipler ona gecmesinhemde ne patlama. Tır gibi geçti üstümden :)
Ama herkes haklı buldu o yüzden barısmasak bile adım atıp özür dileyeceğim.
heh aynen önemlisin , seni seviyorum ama sonucta herkes herkessiz yapabilir. Bu huyunu seviyorum zaten.Başta siz de zaten çoğu hatanın kendinizde olduğunu söylemişsiniz.
Bence adam durmuş dayanmış ve patlamış. Sevgi dolu vs. davrandığı alttan aldığı için gururu incinmiş. Kusura bakmayın ben adamı haklı gördüm. Bundan sonrası sizin bileceğiniz iş. Ama bir sonraki ilişkinizde de aynı yaparsanız bence aynı sonuca ulaşırsınız. Yerini bilecek derken bence onu kastetmiş. Tamam sen benim için önemlisin ama vazgeçilmez de değilsin demiş.
aslında hep nettir. Pasif agresif benim normalde ama bu sefer nedense söylemedi.Pasif agresif geldi bana ...
bu kadar laf söyler miydiniz peki.Ayrıca gevşek konuşuyorsun demek bence hakaret. Bana dense ben de sinirlenirim.
Birden parlamış neler demiş yok para yok anan baban bu normal bir patlama değil...aslında hep nettir. Pasif agresif benim normalde ama bu sefer nedense söylemedi.
Sessiz kalınca bakalım arayıp, ne oldu diyecek miyim diye görmek istemiş. Öyle söyledi.
Bence gerçek yüzünü göstermiş. Tamam gevşek kelimesine sinirlenmiş olabilir, buradan tartışma da çıkarabilir ama söyledikleri o kadar alakasız ve anlamsız ki. Patronuna diyebilir misin diyemezsin çünkü sana para veriyo. Para her zaman saygınlık getirir nedir yahu? Adam bilinçaltını kusmuş resmen. Kendini sizden üst pozisyona konumlandırması mı dersiniz, aşağılık kompleksi mi dersiniz… açıkçası buram buram koktu buradan okuyunca. Hani sen ne biçim konuşuyosun gevşek ne demek, bana nasil hakaret edersin diye bağırsa ok, anlarım. Ama konuyu çektiği yerler… Savunması daha da beter. Ben böyleyim, arada böyle patlarım sonra sönerim. Bence çok sıkıntılı bi kişilik yapısı. Ayrıca bildiğim bir şey varsa o da "ben böyleyim"cilerin hayatta en çekilmez, en alaşması zor tipler olduğu. Hakaret etmedi diye alkışlayamadım ben kendisini ama karar sizin tabi. Okuyunca benim gozümde canlananı yazmak istedim.kızlar selam,
Aynı başlıkta gördüğünüz gibi. Erkek arkadaşım düşün ve kararını ver , sana bırakıyorum dedi. Olayı hemen anlatıyorum. Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.
5 aylık bir ilişkim var. Kendisiyle bundan 5 yıl öncesinde aynı şirkette çalışıyoduk . Sonrasında o , çalıştıgım firmadan ayrıldı üstünden 5 yıl geçti o zamanlar aramızda hiçbir şey yoktu. Bundan 5 ay öncesinde tesadüfen yolda karşılaştık ama konuşmadık. Konuşacak ortam değildi o an.
Sonrasında kendisi bana yazdı normalde sosyal medyası yok. İş için kullandığı bir sayfadan yazdı.
Nasılsın , seni gördüm o gün konuşamadık yazmak, konuşmak istedim dedi.
Hemen ertesi gün buluşup kahve içmeye karar verdik.
Derken derken nasıl olduğunu anlamadan konu ilerledi . Bu 5 ay boyunca her gün görüştük. yakın oturuyoruz. Her hafta sonu bir şeyler yaptık . Vaktimizi hep değerlendirdik .
Her zaman ilgili, sevgisini gösteren biri oldu. Zaman zaman ben kızıp ani tepkiler versem de hep alttan aldı vs. ( konunun sonunda anlatacagım seylere daha dogru açıdan bakabilmeniz için ayrıntılı yazıyorum.)
Bundan 3 gün öncesinde tamamen yanlış anlaşılma odaklı bir sebepten aramız biraz limoniydi. Aslında hiç önemli bir şey yoktu ama gereksiz uzadı. Aradım konuştum ama biraz üstten konuştugum için barışamadık. Sakinleşince tekrar ararım dedim.
Ertesi gün akşam aradım. Gayet normal konuştuk.
Bir önceki gün yaptıgımız gergin konuşmadan açıldı konu. Üstten konuştugun için , çözüm odaklı aramadığın için anlaşamadık dedi. Ben de sen gülerek gevsek bir şekilde konuştun benimle , ben o kadar sinirliyken dedim.
İşte olay tam burada başlıyor. Ben o gevsek konuşuyosun lafını ettikten sonra onda film koptu.
Söylediklerini özetliyorum.
- Sen kimsinnnn ? benimle böyle konuşamazsın. Ananla mı , babanla mı yoksa küçük kardeşinle mi konuştugunu sanıyosun ?
Gidip patronuna gevsek gevsek konuşuyor musun diyebilir misin ? diyemezsin. Çünkü o sana para veriyor.
Para her zaman saygı getirir zaten.
Sana küfür etmemek için şuan kendimi zor tutuyorum ama senin seviyene inmeyeceğim.
Kızlar bunları söylerken ben hiç konuşmuyorum.
O , hiç es vermeden devam ediyor. Arada sadece ben , ''o kelimeyi beni umursamıyor şekilde konusuyorsun anlamında söylüyorum.'' diyebildim. Dinlemeden devam etti.
Haddini bileceksin, saygılı olacaksın, herkes yerini bilecek.
Sen değil , kimse benimle böyle konuşamaz. Kimse kimsenin kara kaşına, kara gözüne durmuyor vs vs...
Sessizce bitmesini bekledim . Şok oldum . O arada gözlerimden yaşlar istemsizce akıyor. Dünya kadar hakaret işittim yarım saat içinde. İlk defa başıma geliyor.
En son ;
-bir şey diyecek misin dedi ?
sessiz kaldım. Aferin zamansız, özür dileme tamam mı ? asla hatalıyım diyip özür dileme böyle devam et , iyi akşamlar dedi kapattı.
Oturdugum yerde 1 saat kalakaldım. Sonra kalktım güzelce duşumu aldım.
Oturdum buna ait ne varsa sildim. numarası da dahil . Hemen msj yazdı.
Bravo ben de siliyorum simdi seni diye. Cevap yazmadım. Sonra aradı . Cok agır sekilde grip geçiriyorum. Sesim solugum yok, üstüne 3657 saat ağlamışım tamamen tıkandım.
aradı açtım.
Sesimi kötü duyunca ne oldu ? iyi misin vs . bişiler dedi.
Sonra özür diledi. Söylediğin yanlıştı bana hakaret ettin . Ben tüm bunlara ragmen sana hakaret etmedim dedi. ( o söylediklerinı hakaret saymıyor.) ben böyleyim , bir anda çok sinirleniyorum. Sonra saman alevi gibi geçiyor. Pişman oldum ama bu dereceye beni , sen getirdin. ( hala bir yandan da haklı çıkma çabasında )
Ben de suan konuşmak istemediğimi, derdimin haklı haksız kavgası olmadığını, çok kırıldıgımı , duyduklarımı sindiremediğimi söyledim.
Sonra zaten hastasın. Güzelce uyu, dinlen sonra kararını ver. Konuşmak istemiyorum dersen de anlarım.
Kararı tamamen sana bırakıyorum. Sen istersen yazarsın dedi.
Ben şimdi ne yapayım ? dün hiç yazmadım , o da yazmadı.
Siz ne düşünüyor sunuz ?
Bence bazı seylerin dönüşü yoktur. Bu da öyle bir şey değil mi ?
Yoksa 5 ay harikaydı. Şans vermeye değer mi ?
Kafam karışık , kalbim kırık... Yanlış bir karar vermekten korkuyorum.
yok asla ben vazgecilmezim yapısında değilim.Adam devamli alttan almiş simdiye kadar, bu tepkiyi almasaydiniz emin olun yavas yavas bilincli olmasa da bu adama sayginiz azalacakti, bu kişiye hoyrat daha hoyrat davranmaya devam edecektiniz.
Kadin olsun erkek olsun cok fazla alttan alan, çok fazla yumuşak davranip devamli ozur dileyen tiplere bir sure sonra kopek gibi davraniliyor. O kişi patlayip ayrilmak isteyene kadar da bu durumu normal goruyor karşidaki.
Adam size tepkisini çoook gecikmeden koymuş.
Yukaridaki anlattigim türde ilişkiler cok gordum cevremde, burada da cok okudum. Karsidaki devamli alttan aliyor diye "demek ki ben vazgecilemezim" kafasina girenler oluyor istemsiz. Uyandirma servisi şart oluyor haliyle. Bence arayin konuşun.
ay sizin yorumunuz kafamı karıştırıyor :)
Bana yakın düşünüyorsunuz çünkü.
Şöyle söyleyeyim. Bu 5 ayda hep alttan aldı. Benim sinirlenip arabadan inip eve bırak beni dediğim bile oldu , utanarak söylüyorum. O durumda bile cabaladı. Hakkını yemek istemem.
Bu olayda da o arayıp kendi adına özür diledi ama ben henüz dilemedim.
hepsine toplu kızdı diyosunuz yani :)5 aydir alttan alırken bu sana tek kelime için çektiren mağrur aklı nerdeymis? Konunun dayak atma potansiyeliyle ne ilgisi var? Hic ilgisi yok adam küfür eder öyle biri olsa duzgunce anlatmis gene. Olan şey şu aşıkken aman agzimizin tadi kacmasin varsin alttan alan ben olayim diye rol kesio bu showman herifler. Aşk bitip yerini mantiga biraktikca ipleri eline almak istiolar. O orda gevsek kelimesine degil 5 aydir tüm sustuklarina+Gevsek kelimesine kumulatif olarak sinirleniyor yani. Olay tamamen ipleri sana vermiş olmanin aydinlanmasi. Geri alma peşinde.
aslında hep nettir. Pasif agresif benim normalde ama bu sefer nedense söylemedi.
Sessiz kalınca bakalım arayıp, ne oldu diyecek miyim diye görmek istemiş. Öyle söyledi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?