""Düşük'ten sonra ne zaman hamile kaldınız?""

bende ayın 8 de düşük yaptım 1 aylıktı kendiliğinden düştü doktorum sorun yok korunman gerekmez dedi ama ben eşime yaklaşamıyorum kendimi çok kötü hissediyorum mafoldumben hatta şuanda ağlıyorum sinirlerim çok yıprandı 1 yıldır bekledim bu bebegi ama olmadı düştü gene olsa gene düşücek gibi geliyo bana ve eşime yaklaşamıyorum napıcam ben mafoldumben

bu arada folik plus kullanıyorum 4 gündür doktorum verdi

ben haziranda düşük yaptım.. kendiliğinden düştü ve o ay tekrar hamile kaldım :) hiç regl olmadım.. şimdi bir oğlumuz olacak inşallah.. Allah hepinizin göbişlerine bu mucizeyi kondursun kızlarr :)))

bende ayın 8 de düşük yaptım 1 aylıktı kendiliğinden düştü doktorum sorun yok korunman gerekmez dedi ama ben eşime yaklaşamıyorum kendimi çok kötü hissediyorum mafoldumben hatta şuanda ağlıyorum sinirlerim çok yıprandı 1 yıldır bekledim bu bebegi ama olmadı düştü gene olsa gene düşücek gibi geliyo bana ve eşime yaklaşamıyorum napıcam ben mafoldumben

bu arada folik plus kullanıyorum 4 gündür doktorum verdi

seni çok iyi anlıyorum, doktor bana korunmamı söylediği için 2 ay beklicem.. bana etrafımdan hep dediler ki, düşükten sonra rahim temiz olduğu için hemen sağlıklı bi gebeliğe müsait oluyormuş. eşine uzak durma canım, öncekini bi sene beklemişsin, belki bu hemen oluverir. ama bu zamanı değerlendirmezsen kendiliğinden nasıl olsun.. tekrar eşine konsantre olmayı başarmalısın. Allah tez vakitte yerini doldursun amin.

ben haziranda düşük yaptım.. kendiliğinden düştü ve o ay tekrar hamile kaldım :) hiç regl olmadım.. şimdi bir oğlumuz olacak inşallah.. Allah hepinizin göbişlerine bu mucizeyi kondursun kızlarr :)))

duana yürekten amin diyorum :) ne güzel maşaallah imrendim sana. epeyde hamileliğin ilerlemiş. rabbim hayırla yavrunun kokusunu duyursun..:ecrin_bebek:

selam kızlar,
ben de boş gebelik nedeniyle eylülde kürtaj olmuştum. kendime yeni yıla kadar süre tanıdım ve ocakta hamile kaldım, ALLAH kucağıma da almayı nasip etsin inşaallah, hayırlısıyla, sağlıkla.
folbiol kullanıyorum, ALLAH tüm isteyenlere sağlıkla nasip etsin inşaallah

selam kızlar,
ben de boş gebelik nedeniyle eylülde kürtaj olmuştum. kendime yeni yıla kadar süre tanıdım ve ocakta hamile kaldım, ALLAH kucağıma da almayı nasip etsin inşaallah, hayırlısıyla, sağlıkla.
folbiol kullanıyorum, ALLAH tüm isteyenlere sağlıkla nasip etsin inşaallah

oh ne güzel Allah tamamına erdirsin. Folbiol günde bir tane mi yoksa yarım mı kullanıyorsun? bide sitede biri folbiol sentetik bi ilaç demiş, folik plus daha iyiymiş.. senin bi bilgin var mı bu konuda.. doktor banada folbiol önermişti ama aklım karıştı o yazıdan sonra.. acaba uydurma mıdır ki? :1ninca:

oh ne güzel Allah tamamına erdirsin. Folbiol günde bir tane mi yoksa yarım mı kullanıyorsun? bide sitede biri folbiol sentetik bi ilaç demiş, folik plus daha iyiymiş.. senin bi bilgin var mı bu konuda.. doktor banada folbiol önermişti ama aklım karıştı o yazıdan sonra.. acaba uydurma mıdır ki? :1ninca:

canım teşekkürler öncelikle, ALLAH sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin, isteyen herkese hayırlısıyla versin inşaallah:Saruboceq:
ben folbiolü günde 1 tane içiyorum, yarım kullanılmıyor doktor tarafından başka türlü önerilmedikçe tabi.
folic plus'a gelince, ben önceki hamileliğimi öğrendiğimden itibaren, kürtaj olduktan sonra da yani yaklaşık 4-5 ay folic plus kullanıp yeni folbiol almaya karar verdim. folic plus günde 3 tane alınıyor, folbiol daha kolay geldi bana, unutuyordum folic plusu bazen az ya da fazla sayıda alıyordum belki diye bıraktım.
ikisinin arasında eczacıların dediğine göre hiçbir fark yok, sonuçta eczanede satılan onaylı ilaçlar. sadece folic plus ithal. folbiolun folik asit oranı daha yüksek folic plustan. ama arada öyle bariz bir fark yok, bence güvenle içebilirsin...
sevgiler canım, sağlıklar...opuyorumnanaktan

merhaba arkadaşlar düşük yapan arkadaşalr geçmişler olsun inş Rabbim giden meleklerinin yerine yeni melekler gönderir, hamilelere de Rabbim kolay doğumlar nasip etsin. Ben de 6+5 hamileydim dün sabah kalktığımda kanamam olduğu gördüm ve hemen doktora gittim ama maalesef bebğim düşmeye başlamış ve çok ağrım vardı hemen kürtaja aldılar ve ben de bebeğimi cennete uğurladım, şimdi evde dinleniyorum.

merhaba arkadaşlar düşük yapan arkadaşalr geçmişler olsun inş Rabbim giden meleklerinin yerine yeni melekler gönderir, hamilelere de Rabbim kolay doğumlar nasip etsin. Ben de 6+5 hamileydim dün sabah kalktığımda kanamam olduğu gördüm ve hemen doktora gittim ama maalesef bebğim düşmeye başlamış ve çok ağrım vardı hemen kürtaja aldılar ve ben de bebeğimi cennete uğurladım, şimdi evde dinleniyorum.

Canım çok geçmiş olsun,başın sağolsun.Rabbim İnşallah hayırlısıyla tekrar nasip eder.Selam ve Dua ile....

teşekkür ederim canım,inşallah herşeyin en güzelini Rabbim biliyor inş en güzel zamanda tekrar nasip eder.

kızlar düşükten sonra kendinize nasıl nbaktınız.ne yediniz ne içtiniz.ben de geöen hafta düşük yaptım kendiliğinden.incir kürüne başlıyayım diyorum.eşime de keçiboynuzu kürü.

kızlar düşükten sonra kendinize nasıl nbaktınız.ne yediniz ne içtiniz.ben de geöen hafta düşük yaptım kendiliğinden.incir kürüne başlıyayım diyorum.eşime de keçiboynuzu kürü.

arkadaşım ben normal düzenime devam ediyorum. doktor 2 ay bekle dediği için şimdi ek olarak birşey yediğim yok. folik asit kullanıyorum birde marincap balık yağı.
aslında incir kürü gibi şeylere bende başlasam belki iyi olur. kuru inciri yesem olur mu acaba.
eşimin keçi boynuzu kürüne başlayabileceğini sanmıyorum. sağlığının yerinde olduğunu düşünüyor bilmiyorumkismile

ben sabah incir kürü yaptım içtim ilk defa.tadı çokkk yavan. ot gibi.şekerli bi tat alamadım.sizin kürünüz nasıl acaba?

ben incir kürünü hiç yapmadım. tadı nasıldır bilmem. hatta nasıl yapıldığını da bilmem. ama kuru incire bayılırım çıtır çıtır. o bi fayda vermez mi acaba bilmiyorumkismile

kızlar sabah aç karnına pekmez ve bal yiyin çok faydalı ben yiyorum , folic plus u bırakmıştım bugün tekrar başladım , bilmiyorum başka ne iyidir acaba :) iyi besleneceğiz faydalı diye tombiş olurmuşuz :) hayırlısı olur inşallah hakkımızda ..

arkadaşım ben normal düzenime devam ediyorum. doktor 2 ay bekle dediği için şimdi ek olarak birşey yediğim yok. folik asit kullanıyorum birde marincap balık yağı.
aslında incir kürü gibi şeylere bende başlasam belki iyi olur. kuru inciri yesem olur mu acaba.
eşimin keçi boynuzu kürüne başlayabileceğini sanmıyorum. sağlığının yerinde olduğunu düşünüyor bilmiyorumkismile

marincap balık yağı nedir ilk kez duydum nasıl kullanıyorsun canım

balık yağı kapsül içersinde.
içtiğin zaman midende bi ağırlık yapmıyor yani ağzına tadı gelmiyor. birçok faydaları var.

OMEGA 3
Doymamış yağ asitlerinden olan omega-3 yağ asitleri, vücut için gerekli (esansiyel) olup gıdalardan elde edilmek zorundadır. İnsan beslenmesinde yer alan önemli omega-3 yağ asitleri olarak α-linolenik asit, eikosapentaenoik asit (EPA), ve dokosaheksaenoik asit (DHA) sayılabilir.

Vücudun omega-3 yağ asidine ihtiyacı daha anne karnında başlar, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık boyunca bu ihtiyaç devam eder.

omega-3 terimi ("n-3", "ω-3" olarak da kullanılır) ilk çift bağın, karbon zincirin ucundaki (ω) metil grubundan itibaren sayılınca 3. karbon-karbon bağı olduğu anlamına gelir.
İnsan beslenmesinde önemli olan omega-3 yağ asitleri şunlardır: alfa-linolenik asit (18:3, ALA), eikosapentaenoik asit (20:5, EPA) ve dokosaheksaenoik asit (22:6, DHA). Bu üç doymamış yağda, sırasıyla 18, 20 veya 22 karbonlu bir zincirde 3,5, veya 6 çift bağ vardır. Çift bağların hepsi cis-biçimindedir, yani hidrojen atomları çift bağın aynı tarafındadır.
Omega-3 yağ asitlerindeki çift bağlar onların enekliğini azaltır. Hücre zarında omega-3 yağ asitlerini içeren fosfolipitler doymuş yağ asitli fosfolipitlere kıyasla daha gevşek bir şekilde istiflenirler ve bu yüzden bunlardan oluşan membranlar (zarlar) daha akışkan olurlar. Sıvı fazda olan membranlarda proteinler birbiriyle daha serbestçe etkileşebilir, sinir hücrelerinde ise membranların yalıtkanlığını arttırdığı öne sürülmüştür

Omega-3 yağ asitleri sayesinde

Trigliseritler ve kolesterol düşer, böylece ateroskleroz ve buna bağlı kalp hastalıkları, kalp krizi ve akut inme riski azalır.
Bağışıklık sistemi güçlenir
Kansere karşı koruma sağlanır
Beyin, retina, sperm, cilt hücreleri güçlenir
İnsülin kullanımını artar (diyabet için faydalı)
Kanı inceltir ve akışını kolaylaştırır, kanın pıhtılaşmasını önler
Yangı önleyici etkisiyle romatizmal hastalıklara karşı koruma sağlar

Anne-bebek sağlığında rolü

Omega-3 yağ asitleri, anne karnındaki bebeğin sağlıklı gelişimine aşağıdaki şekillerde yardımcı olabilir:

Bebeğin beyin ve retina gelişiminin desteklenmesi
Erken doğum riskinni azaltılması
Hamilelik süresinin ve bebeğin doğum ağırlığının artırılması
Doğum sonrası depresyonundan korunulması
Omega-3 yağ asitleri ayrıca çocuğun matematik zekasının geliştirilmesine, okuma, telaffuz ve yazma beceresini artırılmasına yardımcı olabilir.

Zihin sağlığında rolü

Omega-3 yağ asidinin beyin ve sinir sisteminin sağlıklı şekilde çalışmasındaki etkileri yapılan pek çok araştırmada ortaya konmuştur. Omega-3, beyin ve sinir sisteminde başlıca aşağıdaki şekillerde yardımcı olabilir:

Depresyon tedavisini desteklemesi
Bunama ve Alzheimer hastalığı riskinin azaltmasına yardımcı olması
Ruh hali, konsantrasyon, bellek, dikkat ve davranış bozukluklarına karşı yardımcı olması
Saldırganlık azaltmaya ve sakinleştirmeye yardımcı olması
Mizaç, tepkisellik ve kişilik üzerinde olumlu etkisi olması

Göz sağlığında rolü
Yüksek doz omega-3 alımı gözde yaşa bağlı olarak gelişen sarı nokta hasarları riskini önleyebilmektedir. Omega-3 yağ asitleri eksikliğinde, retinada görme fonksiyonunun azaldığı tesbit edilmiştir.

Kemik-eklem sağlığında rolü

EPA ve DHA’nın antienflamatuar etkisi vardır, ayrıca kas-iskelet sistemi ve bağışıklık sistemi üzerinde faydalı etkileri bulunmaktadır. Omega-3 kemik ve eklem sağlığında başlıca aşağıdaki şekillerde yardımcı olabilir:

Kemiklerde kalsiyum toplanmasına destek olarak güçlenmelerinin sağlanması
Eklem iltihabı ve kıkırdağa zarar veren enzim aktivitesinin azaltılması
Eklemlerde hassasiyet ve sabah sertliğinin azaltılması
Romatoid artritli hastada ilaç ihtiyacının azaltılması

Kalp-damar sağlığında rolü

Yapılan araştırmalarda, omega-3 yağ asitlerinin dengeli alımının özellikle kalp ve damar hastalıkları açısından yararlı olduğu vurgulanmaktadır. Omega-3 tüketenlerde koroner kalp hastalığına bağlı ölümler daha düşük bulunmuştur. Omega-3, kalp ve damar sağlığında başlıca aşağıdaki şekillerde yardımcı olabilir:

Kalp damar hastalığı riski olanların ya da bu hastalığa yakalanmış olanların kalp sağlığını korumaya yardımcı olması.
Damar sertliği oluşumunun yavaşlatılması
Trigliseritlerin kan düzeyini düşürülmesi
Kalp hastalıklarında "kötü kolesterol"ün (LDL) düşürülüp, "iyi kolesterol"ün (HDL) artırılması.
Kalp krizi sonrası felç, ikinci bir kalp krizi ya da ölüm riskinin azaltılması

Bulunduğu besinler

Omega-3 : Soğuk sularda yaşayan yağlı balıklar (somon balığı), Orkinos tipi ton balığı, uskumru, sardalya, hamsi, Ada Çayı (%64), Kivi (%62), Perilla(%58), Semizotu(%35) daha az oranlarda ceviz, badem, fındık, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, mısır, mısır unu, keten tohumu yağı, kanola yağı, soya yağı, tatlı patates, marul, lahana, brokoli ve diğer yeşil yapraklı sebzelerde bulunur.

canım ben kendiliğinden düşük yaptım doktorum zaten vücut kendini toplayınca hamile kalırsın korunmana gerek yok dedi 6 ay sonra hamile kaldım doğal yolla ikiz geblik oldu Allahım sağlıkla doğduklarını da gösterir inşallah. senin de inşallah Allah gönlüne göre versin yardımcın olsun.inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

balık yağı kapsülünü doktorlara gidince yazdırayım devlet karşılıyor mu acaba?

Back
X