""Düşük'ten sonra ne zaman hamile kaldınız?""

GIYMATLIM

Emrine Şükürler Olsun..
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
6.417
23
158
Diğer
arkadaşlar bu sorunun cevabına ihtiyacım var, düşük yaşandıktan sonra doktorun hamilelik için belirttiği süre dolduğunda hemen hamile kalabildiniz mi ? yoksa vücut kendini toparlayana kadar uzun bi süre mi geçiyor ?
bu konuda fikri olanlardan yardım bekliyorum. hepiniz sağolun a.s.

Canım doktorlar 3 ay bekleyin der genelde.Ben nisanda düşük yaptım.Mayısta muayeneye gittim rahme baktı temiz dedi.Gerek varmı çünkü ben korunmayacağım dedim.Gerek yok dedi ve o muayeneden bir kaç gün sonrada çok şükür haziran ayında hamiş kaldım tekrar.Eğer rahim temiz ve bir sorun yoksa 3 ay beklemekte pek şart değil.Çünkü ara soğuyunca istekte azalıyor insanda bebek yapmak için... Kaygılar çoğalıyor falan...

sağol arkadaşım senin kendiliğinden düşük müydü yoksa kürtajla mı sonuçlanmıştı?

ben 1.ayda kürtaj olmuştum 2 ay korun dedi dr. ve 7.aydada tekrak kalmıştım
malesef yine karnımda öldü 3 ay bekledik bu arada nedeni araştırıldı bişey çıkmadı gerçi ama
bu ay tekrar deniyoruz ve çok umutluyum

bende düşük yaptıktan 4 ay sonra hamile kaldım..doktorum bana korun yada korunma demedi.
ama biz 1 ay korunduk..ve 4.cü ayda adet olmadan 3 gün önce gödüm çift çizgiyi..

bende mayıs ayında düşük yaptım ve kürtaj oldum.ardından eylül ayında tekrar hamile kaldım.yani 3 ay korundum.şu andada 5 aylık hamileyim çok şükür ve Allah nasip ederse mayısda bir oğlum olacak.Allah sanada en hayırlı zamanda tekrar hamile kalmayı nasip etsin canım

bence kürtaj olup olmamaya bağlı.ben kurtaj olmadım 2 ay bekledim tekrar hamile kaldım.ama sen kurtaj olduysan en az 3 ay beklemelısin.rahim dinlenmeli.

dinlenme suren bitince kolay hamile kalan hemen kaliyor eger kaybettigin bebegini benim gb aylar aylar sonra hamile kaldiysan bekliyorsun. yani dogurganligindan bir sey degismiyor. mutlaka en az iki ay dinlen bence.

hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum arkadaşlar. ben düşük yapalı henüz bir ay olmadı doktorda 2 ay korun dedi. kürtaj olmadım kendiliğinden düştü.. etraftan duyduklarıma göre yine bi ortalama 4-5-6 ay sonra hamile kalanlar olmuş. burda sizlerin yazdıklarınızı okuyuncada öyle olduğunu gördüm. biz hazirandan beri bekliyorduk kasımın sonuna doğru hamile kalmıştım. aralık 29 da ise bebeğimi kaybettim. güzel dualarda bulunan arkadaşların dualarına yürekten amin diyorum mevlam isteyen herkese hayırlı sağlıklı sıhhatli evlat ihsan etsin.

arkadaşlar bide doktor bana hiç ilaç filan vermedi, genelde düşük yapanların konularında kan sulandırıcı ilaç görüyorum, sizde kullandınız mı? yoksa ihtiyaç olmadan normal bi hamilelik tekrardan olabiliyor mu?

canım çok geçmiş olsun benim de kendiliğinden düştü doktor korunmana gerek yok rahim temiz dedi. zaten vücut toparlanınca hamile kalırsın dedi ben 6 ay sonra hamile kaldım. aslında biraz sitres yapmıştım bu ay kesin olmaz demiştim o ay da hem ben girip oldum o bittti eşim grip oldu bi de zaten ramazan ayı insanın aklına açlıktan gelmiyo. ben de imkansız diye düşündün ama Allahn işi o ay oldu
ben de hiç bi ilaç içmedim sadece folik asit kullandım onu da doktor gerek yok dedi de ben gene de içtim

folik asit olarak hangi ilacı kullandınız arkadaşlar folbiol mü folik plus mı ?

ben 3 kere adet gördüm ve sabah yaptığım testten öğrendim ki 4, görmeyeceğim

Ben de Eylül ayında kendiliğinden düşük yaptım kürtaja gerek kalmadan. Sonra 2 ay korunduk, buarada demir hapı kullandım bu süre zarfında. Benim gibi düşükte uzun süre kanaman olduysa (2 hafta kadar) bence demir hapı kullanman yerinde olur, doktoruna danış mutlaka... Sonra ben demir hapını da bıraktım korunmayı da bıraktık ve ilk denemede hamile kaldım. Hem daha tam olarak çalışmalara bile başlamamıştık çok çabuk oldu nasıl oldu anlamadım :)

Son düzenleme:
Kızlar hamile kalanlara hayırlı doğumlar diliyorum ne güzel mutlu olduk :) Hamilelerin duası geri çevrilmez bizede dua edin boş durmayın bakim :)

uğraşanlarada Mevlam yardım etsin haber vermeyi unutmayın kızlar. herkesinki farklı farklı olmuş kısmetten ötesi yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…