• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük Yumurta Rezervi ve Tüp Bebek

Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var ilk amh ölçümüm 0,42 idi bir doktor düzen laboratuvarlarında tekrar ölçtür dedi yaptırdım tekrar 0.94 çıktı .Adetli iken ölçülen değerlerim ise prolaktin 9.36 estradiol 42 lh 3.37 fsh 6.68 tsh 1.1 Progestron 0.5 şeklinde .Bir doktor 6 ay normal dene derken biri hemen tüp bebek diyor başından geçmiş insanlar olarak bana bilgi verir misiniz lütfen bu arada rahim filmim de temiz çıktı
Aslında ultrason muayenesinde de doktorlar rezerv durumunu anlayabiliyor. Benim 0.4 ve ultrasonda da çok sıkıntılı duruyor demişti doktor., normal gebelik şansı zor demişti. Sonra da amh test sonucu da gözlemimizi doğruladı diye yorumladı. bence hangi doktora daha çok güveniyorsan onu dinle canım. Ya da iki doktor da senin içind tam sinmediyse 3. Bir uzman görüşü alabilirsin.

Aslında ultrason muayenesinde de doktorlar rezerv durumunu anlayabiliyor. Benim 0.4 ve ultrasonda da çok sıkıntılı duruyor demişti doktor., normal gebelik şansı zor demişti. Sonra da amh test sonucu da gözlemimizi doğruladı diye yorumladı. bence hangi doktora daha çok güveniyorsan onu dinle canım. Ya da iki doktor da senin içind tam sinmediyse 3. Bir uzman görüşü alabilirsin.
Benim iki doktorda farklı konuşuyor biri hiç bekleme tüp bebek dedi bir çok rahat abartma sakin ol rahat ol hep böyle yani kafam bir milyon oldu

Benimde aynı sizin gibi durumum. 2 yumurta görünüyordu toplandı boş çıktı. Bu ay gittiğimdede hiç yumurta görünmedi. Siz neler yapıyorsunuz kullandığınız ilaç vs var mı
Hiç bi şey vermedi doktor yumurta görünmediği ay bi dahaki adetin geç olabilir merak etme dedi sadece. sizin amh değeriniz kaçtı peki

Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var ilk amh ölçümüm 0,42 idi bir doktor düzen laboratuvarlarında tekrar ölçtür dedi yaptırdım tekrar 0.94 çıktı .Adetli iken ölçülen değerlerim ise prolaktin 9.36 estradiol 42 lh 3.37 fsh 6.68 tsh 1.1 Progestron 0.5 şeklinde .Bir doktor 6 ay normal dene derken biri hemen tüp bebek diyor başından geçmiş insanlar olarak bana bilgi verir misiniz lütfen bu arada rahim filmim de temiz çıktı
Sizin fsh değeriniz normal benim fsh 14 çıktığı için direk tüp bebek dedi doktorlar çünkü fsh 10 u geçtiğinde tüp bebeğe yönlendiriyorlar. Bir de adetliyken folikül sayısı önemli diyorlar yani amh 0.95 iyi çıkıyor ama folikül 3 tane gözüküyorsa mesela ben de öyle oldu yine tüp bebek diyorlar.

Sizin fsh değeriniz normal benim fsh 14 çıktığı için direk tüp bebek dedi doktorlar çünkü fsh 10 u geçtiğinde tüp bebeğe yönlendiriyorlar. Bir de adetliyken folikül sayısı önemli diyorlar yani amh 0.95 iyi çıkıyor ama folikül 3 tane gözüküyorsa mesela ben de öyle oldu yine tüp bebek diyorlar.
Fsh düşürülebiliyor ama benim 2020 de 10.du şimdi 6,50 yani amh daha önemli diye biliyorum bilemedim bende inanın birde benim mide rahatsızlığım çıktı vaktim otom dedikçe birşey çıkıyor Allah hepimize yardım etsin

Hiç bi şey vermedi doktor yumurta görünmediği ay bi dahaki adetin geç olabilir merak etme dedi sadece. sizin amh değeriniz kaçtı peki
Geçen yıl baktırdığımda 0.25 ti. Bu yıl baktırmadım ama doktorum 0.1 lerde diye yorum yaptı. Gittikçe azalıyor da bide bu şekilde boş çıkma durumları insanı daha da yıpratıyor. Bende bu ayki kontrolümü merakla bekliyorum

%5 şansım var yas 44 3 4 yumurtalar zor toplanıyor hiç birazdan denemekten vazgeçmeyin ve iş işten gectikten sonra çare aramaya kalkmayın rezerv düşükse yukselmiyor dahada kötü yas geçtikçe kalitesi düşüyor bir an önce ipin ucundan tutup tüp bebeğe yonelin
Merhabalar benim de yaş 41 bende 2 negatif sonuç aldım bugünler de tekrar tadaviye başladım ve transferim yaklaştı.. siz naptınız tadavi devam mı yada hamilelik oluştu mu sizde RABBİM hayırla nasip eylesin insaALLAH

Yumurtalarini toplatip,dondurup istedigin gibi onumuzdeki yil da transfer olabilirsin.
O esnada belki dogal yolla da hamile kalabilirsin.
Dondurduklarin da dusunursen bir sonraki cocuk icin kafani rahatlatmis olur.
Yasin genc,Amh degerin de aman aman dusuk degil kesinlikle.
İcin rahat olsun,0.07 Amh ile hamile kaldim ben😊
Bu amh değeri ne oluyor tam olarak ve neden önemli bu kadar açıklama yapar mısınız merak ettim 🤔

Bu amh değeri ne oluyor tam olarak ve neden önemli bu kadar açıklama yapar mısınız merak ettim 🤔
Kadınlarda bir hormon değeri, yumurta rezervimizi gösteriyor. Değerin ideal referans aralığında olmaması, hastaya, hikayesine, değerine bağlı olarak doktor tarafından değerlendirilir, yardımcı üreme tedavileri gerekli görülebilir. Örneğin benim değerim yaşıma göre düşük çıktı. Bu sebeple tüp bebek tedavisine başladık

Kadınlarda bir hormon değeri, yumurta rezervimizi gösteriyor. Değerin ideal referans aralığında olmaması, hastaya, hikayesine, değerine bağlı olarak doktor tarafından değerlendirilir, yardımcı üreme tedavileri gerekli görülebilir. Örneğin benim değerim yaşıma göre düşük çıktı. Bu sebeple tüp bebek ted
Peki kan değerlerine bakıldığında hemen ortaya çıkıyor mu 26 yaşındayım
avisine başladık

Merhabalar benim de yaş 41 bende 2 negatif sonuç aldım bugünler de tekrar tadaviye başladım ve transferim yaklaştı.. siz naptınız tadavi devam mı yada hamilelik oluştu mu sizde RABBİM hayırla nasip eylesin insaALLAH
Malesef deneme yine negatif 2 ay sonra tekrar deniyecegim

RABBİM kucağınızi boş bırakmasın insaALLAH zamanı bugün değil yarınmis demek.. her şerde hayır.. her hayırda ise şer gizlidir bunu RABBİMİZ bilir ama yürekten inanıyorum ki sizde kucağınıza alicaksiniz bebeğinizi
Malesef deneme yine negatif 2 ay sonra tekrar deniyecegim

Merhaba yaş 38 amh:0,1 fsh:24 havuzlama önerildi şu an 5 kez yumurta toplama yapıldı toplamalardan 2 sinde boş çıktı yumurtalarım.geriye kalan 3 toplamadan 5 yumurta ve 5 kaliteli embiryo elde edildi miyom ameliyatım olacak bu ay ve 6 ay sonrası transfer allah hayırlısıyla isteyen herkese evladını kucagına almak nasip etsin. Maddi manevi yıpratıcı bir süreç birde benim eşimin ilk evliliginden bir oğlu var ondan pek istekli degildi birde o cephe ile boguştum:)

Benim tup bebek yolculugum biraz uzun🙈
7 Opu,4 transfer so rasinda sukur pozitifi gorduk.
3 opu da saglikli yumurtam olusmamisti bile.
Cok sukur simdi 1 tane de dondurabildik.
Saglikli beslenme disinda son tedavide farkli yaptigim;
Yaklasik 1 yildir ari sutu,propolis aliyordum,onlari biraktim.
L Argenine takviyesi kullandim.
Birde idil bozkurt un instagram sayfasinda gordugum tozlari kullandim.
Maca tozu,pancar tozu,C powder filan.Hayvansal sutu kesmistim.Badem sutu ile ictim hepsini.
Ve BOL SU.
En cok su tukettigim donemdi sanirim.
Asla inancini yitirme.
Regl oldugun surece ihtimalimiz hep var🖤

Fsh düşürülebiliyor ama benim 2020 de 10.du şimdi 6,50 yani amh daha önemli diye biliyorum bilemedim bende inanın birde benim mide rahatsızlığım çıktı vaktim otom dedikçe birşey çıkıyor Allah hepimize yardım etsin
merhaba baya uzun bir süre olmuş bu forumda yazışmalarınız,merak ettim acaba hamilelik oldumu sizde ,bende aynı durumdayım şuan.

Back