Gebeliğe Hazırlık Düşük yaptıktan sonra hamile kalmak isteyenler ya da hamile kalanlar?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben düşükten sonra devlette kadın doğuma gittim, özeldeki doktorum bir dene bakalım yaparlarsa ne ala diye pıhtılaşma testleri istemiş yazıp elime vermişti. Normalde devlette ilk düşükte yapmıyorlar ama belki yaşımdan (38) belki doktorun merhametinden hepsini değil ama bazılarını yapabiliriz dedi ordaki doktor ve yaptı. Çıkanlarda bir değer düşük çıktı mesela ama ilk düşükte, düşük ondan olmuştur denemiyor daha doktoruma da gösteremedim, o diğerlerini de yaptır gel dedi ama daha yaptıramadım. Tanıdık bir jinekoloğa sordum telefonda o hatta kızdı yaptılar testi diye, için rahat edecekse hamile kalana kadar da hergün bir bebe aspirini al dedi, kalırsn iğne başlarlar dedi alıyorum şimdi aspirin, maksat içim rahat olsun ama kısmet işi neticede.
Merhaba,
Ben iki ay önce Bakırköy Sadi Konuk'ta yaptırdım. Pıhtılaşma ve kromozom testini. Mhrs'den randevu alıp gittik biz eşimle başka şehirden gittik . Mesai sonrası da çalışıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam 19.00'a kadardı galiba. Doktor da öyle pek bişi sormadı açıkçası kaç düşük oldu, ailede var mı falan dedi. Yazdı direk testleri o kadar. Öyle çok incelemiyorlar yani. Ama 2 ay oldu hala sonuç çıkmadı orası ayrı. :KK43:

Kizlar cok sagolun yanitlariniz icin. Ben de doktora gidice bir sorayim o zaman bakalim. Ama devlette 2 ay suruyorsa, o da cok uzunmus. Eger pihtilasma problemi yoksa yine de gunde 1 bebe aspirini almanin -garanti olsun diye- bir sikintisi olur mu ki acaba..

Kizlar cok sagolun yanitlariniz icin. Ben de doktora gidice bir sorayim o zaman bakalim. Ama devlette 2 ay suruyorsa, o da cok uzunmus. Eger pihtilasma problemi yoksa yine de gunde 1 bebe aspirini almanin -garanti olsun diye- bir sikintisi olur mu ki acaba..

Ben de onu merak ettim şimdi aspirin in yan etkisi olur mu acaba?

Yan etkisi olduğunu sanmıyorum ama pıhtılaşma varsa o kadarcık şey etki de etmez zaten, ben çok ciddiye alarak almıyorum yani. Zaten hamile kaldığınız anda da bu testleri doktor isteyebilir sanıyorum, o zaman hızlıca bakılır ve gerekirse iğne başlanır. Her bünye farklı. Ben sık yolculuk ediyorum, hamile kalıp da anlamazsam ve doktora gözükemezsem diye demiştir bana.

Tamam kusura bakmayın yaa hatlar karıştı 🤣 bende çok merak ediyorum isteğe bağlıysa bizde gidip yaptıralım
Benimde bir kürtajım kürtaj yapan doktorum kan pıhtılaşmasından olabilir demişti. Ben 3 ayrı doktora gittim kızlar onlar bana ilk düşükten sonra bunu söyleyemeyiz bunun için en az 3-4 düşük olmalı dedi her hastanede olmuyormuş araştırmalarda yapıyorlarmış diye biliyorum

Evet her hastane yapmiyor bizde epey arastirdik sadi konukta randevu bulunca oraya gittik ozel laboratuvarda kendinde yaptirabiliyorsun bunu ama fiyatlar cok fazla ben birkac yerden fiyat almistim en ucuzu 1800 dedi ne yazikki

Ben 1 sene önce düşük yaptım. 4 aydır korunmuyoruz. Iki ay kadar önce soğan kürü uyguladım. Şuan beklemedeyim. Bata 6 var :halay:

Ben 1 sene önce düşük yaptım. 4 aydır korunmuyoruz. Iki ay kadar önce soğan kürü uyguladım. Şuan beklemedeyim. Bata 6 var :halay:
Biz korunma asamasindayiz benimde gecen sene dis gebelik suphesiyle sonlandirildi. Bu yil da 9 haftalik kalbi durdu.Ustelik doktorum tedbir olarak kan sulandirici igne de baslatti. Bilmiyorum belki dozu dusuk geldi. Ama ne yazikki kalbi durdu gene

Biz korunma asamasindayiz benimde gecen sene dis gebelik suphesiyle sonlandirildi. Bu yil da 9 haftalik kalbi durdu.Ustelik doktorum tedbir olarak kan sulandirici igne de baslatti. Bilmiyorum belki dozu dusuk geldi. Ama ne yazikki kalbi durdu gene
Üzüldüm. Inşallah en kısa zamanda tekrar olur ve kucağına almak da nasip olur.

Sende bendensin 😂 gel beraber bekleyelim :super:
Ahaha olur arkadaşım. Ilk bebiş yumurtlama dönemim bi deneyelim nasılsa hemen tutmaz dedik tuttu. Ama düştü malesef. Şimdi de 4 aydır tutmuyor . Cildiricim. Daha bugun agla ağla mafoldum ya. Mubarek ramazanda rabbim kucagimizi bos birakmasin insallah.
Siz ne zamandir istiyorsunuz?

bende düşüğe bağlı kürtaj oldum. kürtajdan sonra 6 ay korunduk ancak korunmayı bıraktıktan sonra adet düzensizliği başladı. 3 aydır gebe kalamıyorum. Doktora gittim bir sıkıntı yok dedi. Acaba kendimi şartlandırdım da ondan mı adetleri düzensizleşti. Çocuğum olmaz diye çok korkmaya başladım. :KK12:

Ahaha olur arkadaşım. Ilk bebiş yumurtlama dönemim bi deneyelim nasılsa hemen tutmaz dedik tuttu. Ama düştü malesef. Şimdi de 4 aydır tutmuyor . Cildiricim. Daha bugun agla ağla mafoldum ya. Mubarek ramazanda rabbim kucagimizi bos birakmasin insallah.
Siz ne zamandir istiyorsunuz?
Bende ilk yumurta tutmaz demiştik ama tutmuştu ☺️ Bizde 5 aydıe deniyoruz bugün doktora gidicem. Ben de her ay adet olduğumda ağlıyordum Rabbim isteyen herkese versin 🤲🏻 Eltim yeni doğum yaptı kıskanmak değil de bebeği kucağıma alınca nedense bi gözüm doluyor hep dua ediyorum anne olmak isteyen herkese Allahım sağlıklı hayırlı bir evlat nasip et diye

Bende ilk yumurta tutmaz demiştik ama tutmuştu ☺ Bizde 5 aydıe deniyoruz bugün doktora gidicem. Ben de her ay adet olduğumda ağlıyordum Rabbim isteyen herkese versin 🤲🏻 Eltim yeni doğum yaptı kıskanmak değil de bebeği kucağıma alınca nedense bi gözüm doluyor hep dua ediyorum anne olmak isteyen herkese Allahım sağlıklı

Bende ilk yumurta tutmaz demiştik ama tutmuştu ☺ Bizde 5 aydıe deniyoruz bugün doktora gidicem. Ben de her ay adet olduğumda ağlıyordum Rabbim isteyen herkese versin 🤲🏻 Eltim yeni doğum yaptı kıskanmak değil de bebeği kucağıma alınca nedense bi gözüm doluyor hep dua ediyorum anne olmak isteyen herkese Allahım sağlıklı hayırlı bir evlat nasip et diye
Ayni zamanda hamile kaldigimiz komşumun bebegi 6 aylik oldu,icim burkuluyor ister istemez. Rabbim nasip eder inşallah. Kafaya takmamak lazim ama takiyoruz işte.

Ayni zamanda hamile kaldigimiz komşumun bebegi 6 aylik oldu,icim burkuluyor ister istemez. Rabbim nasip eder inşallah. Kafaya takmamak lazim ama takiyoruz işte.
Saat 3 de doktor randevum var bakalım neler dicek me testler istiyecek 🤷‍♀️ Biz kürtajdan 10 ay sonra denemeye başladık sen ne zaman oldun. Düşük için birşey dediler mi

Saat 3 de doktor randevum var bakalım neler dicek me testler istiyecek 🤷‍♀️ Biz kürtajdan 10 ay sonra denemeye başladık sen ne zaman oldun. Düşük için birşey dediler mi
Ben gecen sene mayista düşük yaptım. Birsey demediler. Zaten doktora da isinamadim. 2 ay korunun dedi dr sonrasında da erteledim bebek işini. Ocaktan itibaren korunmuyoruz.

Ben gecen sene mayista düşük yaptım. Birsey demediler. Zaten doktora da isinamadim. 2 ay korunun dedi dr sonrasında da erteledim bebek işini. Ocaktan itibaren korunmuyoruz.
Bize de 3 ay demişti bebek istediğin zaman gel test tahlil yapalım ilaçlarına başlatalım dedi eşim doktor için para göz oraya gitme dedi bizde erteledik biraz

X