• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

rica ederim canım,iğne işe yarıyor diyorlar.biçok kişi kucaklamış bebeğini bu sayede
inşallah bize de yarar emeklerimiz boşa gitmez.
ben de bu defa hamile kalmadan 2 ay önce coraspin ve folbiol başlamıştım.
doktorum gebeliği öğrenir öğrenmez iğne başlicaz test pozitif çıkınca hemen gel demişti.
kalp atışını beklemeden iğneye başladık.
benim de bir arkadaşım bebeğini 5 aylıkken normal doğum yaptı
doktoru 6 ay bekle demişti,kız beklemek istemedi 2 ay sonra hamile kaldı ve oğlu dünyaya geldi.
hamileliğinde kanamaları falan olmuştu dinlenerek geçirdi.
inşallah sen de kuzunu kucaklayacaksın,kendine iyi bak

AYY inş. canım benim.....Rabbim herkese gönlüne göre sağlıklı evlat verir inş.
sende kendine iyi bak fazla yorma kendini :46:

temmuzda iznim var canım ama istanbulda olucam korkkuyom yol yapmaya belki şileye falan giderim ayaklarımı suya sokarım :52:

çok geçmiş olsun canım başın sağolsun senin de yaşadıkların zormuş gerçekten
rabbim sabrının mükafatını verir inşallah
korku hep oluyor ama dua etmekten başka yolumuz yok ki
bende 2 düşük yaptım bende de pıhtılaşma var hergün iğne oluyorum
sormak istediğin bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım canım

sağol tatlım
olacak allahın izniyle tosuncuklar doğurucaksın hiç üzülme
işte o zaman ikisi de şişecek :54:

sağol canım amiiiin

valla canım iyi düşünüyorum da işyerinde dinlenemeyince iyice stres oldum sıkıntı yapıyorum kendi kendime
akşam eve gidip hemen yattım şimdilik normale döndük
kalpten gidicem doğurana kadar heralde ben
allah korusun hepicimizi

oyle bir akinti falan oldugu-hissettigin an hemen yat uzan. ben oyle yapiyorum. dedigin gibi Allah korusun hepimizi.

arkadaşlar günaydın nasılsınız?
ben gece yine rüyamda bebek gördüm, bir oğlum ve bir kızım var. o kadar tatlılar o kadar sevimliler ki benim olduğuna inanamıyorum.
siz de rüyalarınızda görüyormusunuz?

canim ben subat ayinda daha hamile oldugumu ogrenmeden once iki kere bebis gormustum ruyamda. ilkinde kulagina sarki soyluyordum bebisin o da bana guluyordu. o kadar mutlu uyanmistim ki :) ondan 2 gun sonra da Turkiye'deki kadin dogumcum benim rahmime kocaman bir bebek koyuyordu ameliyatla. ayni gece annem ruyasinda rahmetli anneannemi gormus, anneannem bebek kiyafetleri yerlestiriyormus, annem de "bunlar kime anne?" demis, "Nesli'me getirdim, onun bebegine hazirliyorum" demis :) cok etkilemisti beni bu ruya, canim benim :)

kendi doktorum iki ay korunma önerdi...temmuz adetimle birlikte hormon testlerim tekrarlanıcak...gerçi her şekilde hormon testlerim temmuz adetime kaldı...randevum 11 haziran BURSA ULUDAĞ ARAŞTIRMA HASTANESİNDE...bir de düşük sonrası adet çok çok gecikebiliyormuş...haziran adetim yetişirse :1: :1: hormon testimi de tekrarlamak istiyorum...halime gülümsüyorum....hiç vazgeçmiycezzzz dimiii hiççç...tekrar anne olana kadarr hep koşucamm benn...yıkılıp yıkılıp tekrar ayaka kalmakk RABBİM ne güzelll...yaniiii kuzummm psikolojikk olarakkk her daimm hazırımm bennn çokk çokkk şükürlerr olsun...hepimizin hakkında hayırlısıııı cancaazım...

hiçççççç korkmaaa ....hiçççç tadını çıkarrr...mutlu bir hamiş ol ki....mutlu bir bebeğin olsun...ben son hamileliğimde çokkk korktumm geceleri uyuyamadım...beslenmeme çokk dikkat ettim ama...başlarda ki mutluluğum yerini korkularıma bıraktı...bunun için kendime şuan nasıll kızıyorumm nasılll...ben bu kadar güçsüz bür anne mi olucam dedim durdum...sizlerr güçlü anneler olunn RABBİME şükürler olsun hepimiz inançlı insanlarız...hiçç korkma bu şansınn mucizenin tadını çıkarr...SENİN İÇİN DUAYLA...

en ksa zaman da gelsinn sıpammm inş...neler yapıcamm onaaa her yerini ısırıcammm...poposuna poposunaa pıt pıt vurucam...kerevizli kabaklı brokolili sebze çorbası pişiricem :1: :1: :1: havuç kabak püreleri yapıcammm zorlaa yediricemmm görecekk gününü :1: :1:

boyle olman bu moralde olman cok guzel ve cok olumlu ama :))) saglikli bir sekilde hemencecik hamile kalip onu kucagina alacaksin insallah bu pozitif enerji ve inancla :))

Merhaba canım, bende nisanda düşük yaptım, düşüğün nedeni yok gibi DR bebeğin ilk tutunacağı zamanda bebeğin eşi tutunmamış dedi.
2 ay daha korunmayı düşünüyorum. bu sürede ne tavsiye edersin hangi testleri ytapayım?

merhaba canim evet öyle durumlarda oluyo ama bu demek degilki bir dahaki hamileliginde olacak yani o tesadüf olmus bir durum yani korkma ama istersen normal kan testleri yaptir bir enfeksiyon vücudunda varmi yokmu buna baktirabilirsin yada doktorunla konus onun önerecegi seyler vardir belki yada rahim filmi gibi bilemiyorum ki ama hamilelik öncesi en önemli sey annenin saglikli omasi yani herhangi bir enfeksiyon olmamasi ve folik asit baslanmasi en az iki ay öncesinden bunlari önerebilirim birde su kan pihtilasmasi varmi yokmu o olabilir ben simdi buna baktiriyorum bende nisan basinda yasadim 18. haftada suyum geldi yani risk her hamilelikte oluyo bende de bir sorun cikmadi bebek saglikliydi ama malesef oldu iste , neyse simdi önce kendimi psikolojikmen hazirlamaya calisiyorum bakalim...

Merhaba Arkadaşlar...bende sizin gibi aynı duyguları yaşıyorum..gecen ay 23 nisan günü 25 haftalık kızımı kaybettim..suni sancı ile doğum yaptım...pataloji sonucuma göre dr. söledigi kan pıhtılaşması mış...6 ay bekliycem..inş hepimiz sağlıklı bir hamilelik gecirir aynı duyguları birdaha yaşamayız.tabii şimdi doğal olarak korkular var gene aynı şey olurmu diye..dilerimki olamaz...benim daha bebek için zamanım var.ama sizlerin güzel haberlarini okumakta bana umut vericek inş...
Allah herkese Gönlüne göre verir inş..

merhaba canim yasadigin olayi tahmin edebiliyorum, bende nisan basinda 18.haftada bebegimi kaybettim benim suyum geldi ve hastanede normal dogum yaptim bende ama sonunda yine kürtaj yapildi kalan parcalar icin evet cok berbat bir duygu ilk haftalar nefes alamiyorum zannettim kimseyi göremiyodum ama simdi biraz daha iyiyim bende de bebekde bir sorun cikmadi kan pihtilasmasindan süphelendiler bakalim evet senin doktor anlamadimi önceden ?

merhaba kızlar...sanırım bnm bu ayda bilinmeyen nedelerle adetim gecikti:(geçen ayda hatırlarsanız gecikme olmuştu bnde gebelik testi yapıp sonrada kan tahliline gitmştim neyseki sonuç negatifti,inanın bu ay kendime ve eşime söz verdim sıkıntı yapmıcam diye ve yapmadımda puzzle yaptım kafam dağılsın diye ama geç adet olunca dahada sıkıntı oluyom çok sinirli oluyom normalde 26 günde olurdum ve düşükten sonra hiç gecikme olmazdı bu ayda 1 hafta gecikti kızlarr varmı bi tavsiyeniz dra git diceniz gittim no problem dedi daha napıyım?

merhaba kızlar...sanırım bnm bu ayda bilinmeyen nedelerle adetim gecikti:(geçen ayda hatırlarsanız gecikme olmuştu bnde gebelik testi yapıp sonrada kan tahliline gitmştim neyseki sonuç negatifti,inanın bu ay kendime ve eşime söz verdim sıkıntı yapmıcam diye ve yapmadımda puzzle yaptım kafam dağılsın diye ama geç adet olunca dahada sıkıntı oluyom çok sinirli oluyom normalde 26 günde olurdum ve düşükten sonra hiç gecikme olmazdı bu ayda 1 hafta gecikti kızlarr varmı bi tavsiyeniz dra git diceniz gittim no problem dedi daha napıyım?

cnm birsey yapma her zaman hgecikecek diye birsey yok belki supriz yumurtan cikar gelir bellimi olur
ne kadar dusunmesekte sikinti oluyor yaaa calismaya baslamadan sikinti aldi beniii:53:

cnm birsey yapma her zaman hgecikecek diye birsey yok belki supriz yumurtan cikar gelir bellimi olur
ne kadar dusunmesekte sikinti oluyor yaaa calismaya baslamadan sikinti aldi beniii:53:

gecikince çok sinirli oluyom cnm ondan sordum fikir almak için,ilk zamanları çok ama çok üzdüm kendimi sonralardan noluyo dedim kendi kendime şöyle bi silkelendim şimdi daha iyiyim.
bu ay adet gelsinde hemen ovulasyon takibi yapmak en iiisi.
cnm sende rahat ol inan günler çabuk geçiyo buda geçicek emin ol:)))

canim,

1-supriz yumurtan olabilir
2- havalardan dolayi gecikiyor olabilir
3-buaralar sikinti yapmissindir,kasmissindir ondan olabilri
4-normalden daha az hareket ediyorsundur ondan sokemiyor olabilir

canim,

1-supriz yumurtan olabilir
2- havalardan dolayi gecikiyor olabilir
3-buaralar sikinti yapmissindir,kasmissindir ondan olabilri
4-normalden daha az hareket ediyorsundur ondan sokemiyor olabilir

cnm öncelikle sağol bu ay her zamankindn çok koşturdum spora ağırlık verdim o yüzden 4 numara hariç diğerleri olabilir;)))))

AYY inş. canım benim.....Rabbim herkese gönlüne göre sağlıklı evlat verir inş.
sende kendine iyi bak fazla yorma kendini :46:
sağol canım amin hepimize nasip olur inşallah
dikkat etmeye çalışıyorum :54:
oyle bir akinti falan oldugu-hissettigin an hemen yat uzan. ben oyle yapiyorum. dedigin gibi Allah korusun hepimizi.
evet canım doğru diyosun hemen yastığı arkamda düzeltip iyice yaslanıyorum
revirde yatak varmış yarım saat molam var gidip dinlencem artık mola saatimde

canikkom adetin geçse bile stres yapma söz verdin ama
bi de sen ovulasyon testi alıcaktın bence mutlaka almalısın en azından ne zaman yumurtladığını bilirsin ki ne zaman adet tarihin olacağını bilirsin.
ben mesela en son 2 gün geç yumurtladım,yani kadın bünyesi bu işte hormonlar bazen farklı çalışıyo
sen yeter ki stres yapma
tabi hamile olma ihtimalin her zaman var.yine de bi test yapmayı ihmal etme
madem doktor sorun yok diyo akışına bırakçaz kuzum

Hayırlı Cumalarımız olsun İnşeAllah:)

Nasılsınız bakalım kızlar?
Ben bu ay bir garibim. Geçen profa gittiğimi anlatmıştım. Orgametril vermişti ufak bir kistim oluşmuş onu düşürmek için demişti.
Geçen pazar ilacım bitti. Batım bugün. 1 haftadır bi farklıyım. İlk gebeliğimden ve burda gebe kalan arkadaşlardan öğrendiklerimin hepsini yaşıyorum. Ama dün tablet testlerden yaptım kafam kadar tek çizgi çıktı:) psikolojik hamileyim heralde:)) Netten araştırıyorum bu ilacın geciktirme özelliği de varmış. Ya varya hepten karıştı kafam benim madem söksün diye verdi niye geciktiriyor?:) İlk gebeliğimde de olan belirtilerime geleyim.
1- İlk önce burun kanaması.
2- Normalde 35,5-36 arası olan ateşimin 1 haftadır 36,2--37 arasında olması
3- Halsizlik ve yemek yiyememe mide bulanması(ilkinde bu yoktu)
4- 1 haftadır süren sürekli akıntı ve 2 gün önce çamaşırda kahverengi lekeler
5- Dün geceye kadar heran regli olacakmışsım gibi sancı ve bel ağrısı bugün kesildi.
6- Göğüslerimde herhangi bi değişiklik yok aynı.
7- Üşenmedim aynaya baktım kirpiklerim birbirine girmiş:) İlkinde bunu bilmediğimden bakmamıştım.:)
8- Bugün inanılmaz bir gaz şişkinliği ve ağrısı var.
Ve ilk günlerde gördüğüm bebekli rüyalar ve sonrasın da hep karışık rüyalar. Şimdi normalde günüm değil saatim geçmezdi benim.Bunlara rağmen dün test negatif çıktı. Kendimi kaptırmakta istemiyorum. Biliyorum Çok üzüleceğim çünkü geçikmeyi o ilaç yaptı diye düşünüyorum ve zaten söktürücü diye verdi eğer varsada düşecek belkide. Kan testi içinde çok erken sanırım. Ptesiyi bekleyebilirsem eğer çatlamadan ve olmassa ozamana kadar öyle yaptırırım diyorum. Şu selaların cumanın yüzü suyu hürmetine rabbim ellerimizi boş çevirmesin korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail etsin cümlemizi inş. Ara ara sancılarım oluyor kokuyorum, rabbim hakkımızda hayırlısını versin inş. Bu ilacı kullanıpta başına böyle şeyler gelen varmı içimizde acaba?

Hayırlı Cumalarımız olsun İnşeAllah:)

Nasılsınız bakalım kızlar?
Ben bu ay bir garibim. Geçen profa gittiğimi anlatmıştım. Orgametril vermişti ufak bir kistim oluşmuş onu düşürmek için demişti.
Geçen pazar ilacım bitti. Batım bugün. 1 haftadır bi farklıyım. İlk gebeliğimden ve burda gebe kalan arkadaşlardan öğrendiklerimin hepsini yaşıyorum. Ama dün tablet testlerden yaptım kafam kadar tek çizgi çıktı:) psikolojik hamileyim heralde:)) Netten araştırıyorum bu ilacın geciktirme özelliği de varmış. Ya varya hepten karıştı kafam benim madem söksün diye verdi niye geciktiriyor?:) İlk gebeliğimde de olan belirtilerime geleyim.
1- İlk önce burun kanaması.
2- Normalde 35,5-36 arası olan ateşimin 1 haftadır 36,2--37 arasında olması
3- Halsizlik ve yemek yiyememe mide bulanması(ilkinde bu yoktu)
4- 1 haftadır süren sürekli akıntı ve 2 gün önce çamaşırda kahverengi lekeler
5- Dün geceye kadar heran regli olacakmışsım gibi sancı ve bel ağrısı bugün kesildi.
6- Göğüslerimde herhangi bi değişiklik yok aynı.
7- Üşenmedim aynaya baktım kirpiklerim birbirine girmiş:) İlkinde bunu bilmediğimden bakmamıştım.:)
8- Bugün inanılmaz bir gaz şişkinliği ve ağrısı var.
Ve ilk günlerde gördüğüm bebekli rüyalar ve sonrasın da hep karışık rüyalar. Şimdi normalde günüm değil saatim geçmezdi benim.Bunlara rağmen dün test negatif çıktı. Kendimi kaptırmakta istemiyorum. Biliyorum Çok üzüleceğim çünkü geçikmeyi o ilaç yaptı diye düşünüyorum ve zaten söktürücü diye verdi eğer varsada düşecek belkide. Kan testi içinde çok erken sanırım. Ptesiyi bekleyebilirsem eğer çatlamadan ve olmassa ozamana kadar öyle yaptırırım diyorum. Şu selaların cumanın yüzü suyu hürmetine rabbim ellerimizi boş çevirmesin korktuklarımızdan emin umduklarımıza nail etsin cümlemizi inş. Ara ara sancılarım oluyor kokuyorum, rabbim hakkımızda hayırlısını versin inş. Bu ilacı kullanıpta başına böyle şeyler gelen varmı içimizde acaba?

canım gebelik olma şüphesi varsa niye söktürücü içiyon ki
doktor korun veya korunma dememişmiydi?

merhaba dertdaşlarım... oncelikle size umut olmak isterım bende düşük yaptım ve ardından bır kere adet gorup ıkıncıyı goremeden hamıle kaldım... sukur rabbim aratmadı... ama düşük cok cok zor bılıyorum....
size sorum olcakk lutfen yardım edin...
bir arkadasım var suan 7 haftalık hamıle ve doktorların soyledıgıne gore boş gebelık ... kese gozukdu ama bebek gozukmedı.. bizim hala bi umudumuz var derken :14: kanaması basladı ama ara ara gelıyo kanamalar cogu zamn kahverengı bazende kırmızı dun basladı kanaması sanırım düşük yapıyorr... ama doktorlar kendılıgınden dusmesse kurtaj yapabılırız demıs... acaba kurtaja gerek kalmadan düşürebilirmi? ve ne yapmalı doktorlar bi hafta bekle demıs ama bız cok endıselenıyoruz suan ne yapsa iyi kurtaj olmak istemıyoo kesınlıkle artık kendılıgınden dusmesınede razıyızz allahım sen dermansız dert vermessın ama kımseye kaldıramayacagı yuk verme amin...
yardımcı olursanız sevınırım... tesekkur ederim...

canım gebelik olma şüphesi varsa niye söktürücü içiyon ki
doktor korun veya korunma dememişmiydi?

Canım ben doktora mayısın 7sinde gittim. Ozaman şüphe yoktu yeni temizlenmiştim zaten. Doktor korun demedi. Aksine tam kalktım çıkıyodum odadan ozaman bana bu arada gebelik oluşursa muhakkak erkenden öğrenelim.Sakın bekleme öyle 3-5 gün öğrendiğin gibi de en geç 3 gün içinde yanımda ol dedi. Neden dedim ilk gebeliğin de düşük olduğundan dolayı riske atmayalım hemen testlerini tekrarlar kontrolümüzde tutarız dedi. İşte insan o anda soramıyor dışarı çıkınca aklıma geldi neden madem kisti düşürmeye ilaç veriyor niye hamilelik bekliyor diye. Eşin aynı hastanenin yoğun bakım servisinde sağlık memuru. Ona sordum oda bi şaşırdı ama sonuçta çok iyi bir doktor muhakkak senin anlamadığın birşey vardır ben bir ara sorarım hocaya dedi. Sonrada kaldı öyle.

merhaba dertdaşlarım... oncelikle size umut olmak isterım bende düşük yaptım ve ardından bır kere adet gorup ıkıncıyı goremeden hamıle kaldım... sukur rabbim aratmadı... ama düşük cok cok zor bılıyorum....
size sorum olcakk lutfen yardım edin...
bir arkadasım var suan 7 haftalık hamıle ve doktorların soyledıgıne gore boş gebelık ... kese gozukdu ama bebek gozukmedı.. bizim hala bi umudumuz var derken :14: kanaması basladı ama ara ara gelıyo kanamalar cogu zamn kahverengı bazende kırmızı dun basladı kanaması sanırım düşük yapıyorr... ama doktorlar kendılıgınden dusmesse kurtaj yapabılırız demıs... acaba kurtaja gerek kalmadan düşürebilirmi? ve ne yapmalı doktorlar bi hafta bekle demıs ama bız cok endıselenıyoruz suan ne yapsa iyi kurtaj olmak istemıyoo kesınlıkle artık kendılıgınden dusmesınede razıyızz allahım sen dermansız dert vermessın ama kımseye kaldıramayacagı yuk verme amin...
yardımcı olursanız sevınırım... tesekkur ederim...

merhaba canım allah bebeğini sağlıkla kucaklamayı nasip etsin
ben 2. düşüğümde aynısını yaşadım
7+0 da bebek görünmedi yolk sac vardı kese de büyüdü ama bebek yoktu
karından baktı yok,allttan baktı evirdi çevirdi yok
kürtaj ol beklemenin faydası yok dedi doktor,kanamam yoktu çok iyi gidiyodu
ben de kürtaj oldum ama 1 hafta daha bekleyebilirdim aslında
ama şöyle de bişey var kendiliğinden düşük için ilaç verseler bile eğer sonunda parça kalırsa arkadaşına zarar verebilir
veya mecbur kürtaj masasına yatmak zorunda kalabilir.o zaman da çektiği ağrıyla kalır maalesef.bence de 1 hafta beklesin
zaten kürtaj olmak istemiyosa bu sürede elbet bi sonuç alınır
ya bebeğini görür inşallah veya kötü ihtimal düşük yapar.
ama dediğim gibi kürtaj olunmamasının garantisi yok
ben ilk düşüğümde kendim düşürdüm ilaçsız
doktor çok şanslısın hayret dedi çok şaşırdı hiç parça kalmamış kürtaj yapmicam dedi.
ben de en azından ona şükretmiştim
allah şifa versin inşallah bebeğini görür

Back
X