Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

Merhaba arkadaşlar,
Bende bebeğim gelişmediği için iki hafta önce kürtaj oldum. Kanamam bitti denecek kadar az. Fakat göğüslerimde hala dokundukça acı hissediyorum doktorum korse gibi baskı yapacak birşey takmamı önerdi. Kürtajdan bir hafta sonra kontrole gittim tertemiz için rahat olsun dedi. Ama adet olana kadar rahat edemiyeceğim. Benim gibi göğüs acısı olan var mı? İkincisi kromozom testi yaptıran varmı? Bebek için yapılan testten. Bir sonuç alan var mı? Yaptırmamız gereken testler neler? Kafamda deli sorular☺ Herkeze geçmiş olsun bu arada.
öncelikle geçmiş olsun canım. ben yaptırmıştım kürtaj materyaline kromozom analizi diyorlar. kürtaj izmirde özel hastanede oldu ve özel bir laba gitti. onlarada istanbuldaki bir özel laba yollamışlar. 1 ayın sonunda testin yapabileceğimiz kadar hücre çoğalmadı dediler. sonuç alamadık. umarım senin ki öyle olmaz ama dediklerine göre %50si böyle sonuçsuz oluyormuş.

Evet benim doktorum da hemen denemeye başlayabilirsin dedi. Folikasit almaya devam. Kromozom testinin sonucunu bekliyoruz. Doktorum bebekte kromozom bozukluğu çıkarsa seni ve eşini araştırmaya gerek yok dedi. Şayet tersi çıkarsa testlerden dolayı bebek uğraşımız gecikebilir. Senin bebeğinden örnek alındımı?
bu arada testler oldukça uzun zaman alıyor. özelde değil üniveriste hastanelerinde yaptıracaksan şimdiden başla bence eşin ve senin için olan testlere ayrıca kan pıhtılaşması ile ilgili testlerde var tamamını tıbbi genetik bölümünden yaptırabilrisin

bu arada testler oldukça uzun zaman alıyor. özelde değil üniveriste hastanelerinde yaptıracaksan şimdiden başla bence eşin ve senin için olan testlere ayrıca kan pıhtılaşması ile ilgili testlerde var tamamını tıbbi genetik bölümünden yaptırabilrisin

Üniversite hastanesinde bu tip araştırmalar için birden fazla düşük yapma kuralı yokmu? Ben mi yanlış biliyorum?

Tavsiyen için teşekkürler şansımı deneyeceğim. Senin test sonuçların nasıl? Çözüme ulaştırabildiniz mi?
benim ve eşimin genetik sonuçları normal, kan pıhtılaşmasında 2 gende heterozigot mutasyon söz konusuymuş. ayrıca protein c vs. gibi biyokimyasal testler ve immünolojik birkaç test daha yaptırdım sonuç bekliyorum. tedavi şuan net diil ama gebelik olursa öğrenir öğrenmez kan sulandırıcı iğneye başlayacağım.

Slm kızlar,
Geçen hafta özel hastaneye muayene olmuştum..dr kürtaj sonrası parça kalmış ve enfeksiyon olmuşsun demişti..
Hafta içide üniversite hastanesine muayene oldum dr parça kalmamış sadece kürtaj sonrası kanamadan oluşmuş bi pıhtı dedi ve enfeksiyon önemsenecek kadar değil dedi..iki dr da farklı düşündü. Acaba özel deki dr ticarimi düşündü diye kendimi alıkoyamıyorum..

Slm kızlar,
Geçen hafta özel hastaneye muayene olmuştum..dr kürtaj sonrası parça kalmış ve enfeksiyon olmuşsun demişti..
Hafta içide üniversite hastanesine muayene oldum dr parça kalmamış sadece kürtaj sonrası kanamadan oluşmuş bi pıhtı dedi ve enfeksiyon önemsenecek kadar değil dedi..iki dr da farklı düşündü. Acaba özel deki dr ticarimi düşündü diye kendimi alıkoyamıyorum..

Her sey olabilir
Ozel de bazen oyle bir mantik varki Her sey para.

Ben de 4 gun önce dusuk yaptim 9 haftalik.
21 inde gidecegim parca kalmis mi diye
Bilmiyorum ama cok kolay bir dusuk oldu Benimki
Regl gibi
Psikolojim alt ust tabi ama 2. Adetimden sonra denemeye baslayacagim
Bu dusuk hevesimi daha da artirdi

Çok geçmiş olsun, bende öyle hemen gebelik düşünüyorum :)
Bende evde düşük yaptım ama kanamam çok olunca hemen gittim kürtaj oldum..hem bedensel hem zihinsel yıprandım..11 haftalıktı..
Seninki kolay olmuş inşallah kontroldede sıkıntın çıkmaz..hayırlısı artık herşeyin..

Ben de 4 gun önce dusuk yaptim 9 haftalik.
21 inde gidecegim parca kalmis mi diye
Bilmiyorum ama cok kolay bir dusuk oldu Benimki
Regl gibi
Psikolojim alt ust tabi ama 2. Adetimden sonra denemeye baslayacagim
Bu dusuk hevesimi daha da artirdi
Gecmis olsun Canim benimde 9 haftalik gebeligim vardi kese olusmustu ve bebegimin kalbi durmuştu kürtaj olmak istemedim dr dediki düsmez kese oluştugu için düsse bile tekrar küretaj olman gerekir parça kalir diye kanamamda yoktu kürtaj oldum.

Gecmis olsun Canim benimde 9 haftalik gebeligim vardi kese olusmustu ve bebegimin kalbi durmuştu kürtaj olmak istemedim dr dediki düsmez kese oluştugu için düsse bile tekrar küretaj olman gerekir parça kalir diye kanamamda yoktu kürtaj oldum.

Size de cok Gecmis olsun
NE kadar zaman gecti ?
Kurtajdan sonra daha mi fazla beklemek gerekiyor?
Bende umarim parca kalmamistir diye dua ediyorum 4 gun kanama oldu Simdi o da kesildi

Size de cok Gecmis olsun
NE kadar zaman gecti ?
Kurtajdan sonra daha mi fazla beklemek gerekiyor?
Bende umarim parca kalmamistir diye dua ediyorum 4 gun kanama oldu Simdi o da kesildi
Saol tesekkur ederim Ekimin 8 inde kurtaj oldum 1. Adetini beklemen yeterli demisti dr ama 2.yide bekledim ben.bide parça kalsa kanama devam eder diye biliyorum insallah bisey yoktur ama sen yine kontrole git canim belli olmaz

Kızlar ben daha adet olmadım:(
Kürtajın üstünden 28 gün geçti..normalmi..adet döngüm 23-24 gündü..

Bence normal
Ilk adette sorun olabilir
Sonucta kurtaj kolay degil
Bením arkadaslarimin normal adet surelerinden 10 gun 15 gun geciktigi olmus

Adet oldum canım:) hakikaten de gecikme oldu...dr adetin sonunda bekliyor parçayı atmışımmı diye kontrol edecek..inşallah temizlenir rahim

Kızlar Merhaba,
Kürtajdan sonra bebekten alınan örnekte kromozom anomalisi çıktı. 47xy+16 testimin sonucu. Doktorum başka test yapamaya gerek yok dedi. İlk adetten bir ay sonra denemeye başlayın dedi. Belki aranızda benim gibi sonuçlara sahip biri vardır. Eşim ve bende kromozom testi yaptirmalimiyim sizce. Özeldeki test fiyatları hakkında fikri olan var ise, bilgilendirebilir misiniz?

Kızlar Merhaba,
Kürtajdan sonra bebekten alınan örnekte kromozom anomalisi çıktı. 47xy+16 testimin sonucu. Doktorum başka test yapamaya gerek yok dedi. İlk adetten bir ay sonra denemeye başlayın dedi. Belki aranızda benim gibi sonuçlara sahip biri vardır. Eşim ve bende kromozom testi yaptirmalimiyim sizce. Özeldeki test fiyatları hakkında fikri olan var ise, bilgilendirebilir misiniz?
Mrba canim gecmiş olsun öncelikle bende genetik testleri yaptirdım yaklasik 2 ay önce şöyle söyliyim özelde 800 900 tl kadar bi fiyat çıkardılar,çok saćma geldi bana çünkü devlettede yapiliyodu ücretsiz ve dış labratuara gönderiliyo araştırdım gönderilen labratuarda iyiydi diye devlette yaptirdim ben.

Back