• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

benım 2 ncı gebeliğim 5 yaşında kızım var bu benim 15 haftalık ilk düşüğüm pataloji sonucunda ne yazıyor bende merak etmiyor değilim ögleden sonra alırım..
canım pataloji sonucunda sadece alınan parçalar belirtiliyor. bebeğini neden kaybettiğinle ilgili bişey yazılmıyor sadece mol gebelikmi o ayrıca belirtiliyor

PCOS’da erken gebelik kaybı sık görülen bir sorundur. PCOS‘lu kadınlarda gebeliklerin %50’ye yakını ilk 3 ayda kendiliğinden düşükle sonuçlandığı tahmin edilmekte. Genetik faktörler ve insülin yüksekliği kendiliğinden düşük oranını arttırmaktadır.

Polikistik Over Sendromu ve Gebelik
pcos-ve-gebelik.jpg

Polikistik over sendromunda görülen yüksek androjenler, yüksek kan şekeri düzeyi ve insülin direnci mekanizması gebelikte bir takım riskler yaratmaktadır. PKOS ile ilişkili gebelik komplikasyonları arasında artmış düşük olasılığı, gebelik diyabeti, gebelik hipertansiyonu ve düşük doğum ağırlıklı bebek doğumu sayılabilir.
Şeker hastalığı (diyabet) kanda yüksek şeker düzeylerine neden olan bir durumdur. Bazı kadınlarda gebe kalmadan önce diyabet mevcuttur. Bazı diğer kadınlarda ise “gestasyonel diyabet” olarak adlandırılan durum şeklinde gebelikte meydana gelir. Yaklaşık %3 kadında gebelikte kan şeker düzeyi bozuklukları görülür. Gebelik süresince hormonlar, tüm gebe kadınlarda, normal sayılan bir kan şeker düzeyi yüksekliğine neden olur. Eğer bu kan şeker düzeyi yüksekliği nedeni ile vücudunuzda problemler meydana gelirse, gebelikte diyabet hastalığı ortaya çıkabilir. Özel bir diyete başlamanız gerekebilir; hatta insülin enjeksiyonlarına ihtiyacınız olabilir. PKOS’lu kadınlarda insülin direnci söz konusu olup, bu kadınlar insülin salgı bozukluğuna ve glukoz intoleransı için yüksek riske sahiptirler. Bu nedenle PKOS’lu kadınlar gebelik diyabet gelişimi açısından da artmış risk altındadırlar ve düzenli olarak taranmaları önerilmektedir.
PKOS’lu kadınların yaklaşık %60-80 kadarı obezdir ve bu obezite erkek tipi obezitedir. PKOS’lu kadınlardaki insülin direnci obezite dışındaki ılımlı prolaktin artışı gibi diğer faktörlerle de ilişkili olabilir. PKOS’taki bu karbohidrat metabolizma bozukluğuna rağmen, bu hastalarda gebelik diyabeti konusu çok netleşmemiştir. Obez gebelerde glisemik kontrolün bozulması, hiperglisemi ve insülin direnci gelişme riski daha fazladır. Obez olarak karbonhidrat metabolizmasındaki değişiklikler gebeliğe başlayan ve gebeliği sırasında fazla ağırlık kazanan kadınlarda karbonhidrat toleransının bozulma olasılığının normal ağırlıktaki gebelere göre yüksek olması gebelikte gestasyonel diyabet (şeker hastalığı) görülme olasılığını artırmaktadır.
pcos-gebelik.jpg
Gebelik sırasında yüksek tansiyon, hem anne hem de bebek açısından başta ölüm olmak üzere pek çok riski beraberinde taşımaktadır. Fazla ağırlık kazanımı, anne adayında yüksek tansiyon ve buna bağlı komplikasyonların görülme olasılığını arttırmaktadır. Obez kadınlarda gebelik sırasında tansiyon yüksekliğine daha fazla rastlanırken oldukça tehlikeli olan preeklamsi ve hipertansiyonun en ciddi formlarından biri olan eklampsi görülme riskinde de artış gözlenmektedir.Polikistik over sendromu olan kadınlar normal yaşam tarzlarında olduğu gibi gebelikte de diyet ve egzersizlerine dikkat etmek ve gebelikte kilo alımında dikkatli olmak zorundadırlar. Gebeliğin ilk 3 ayında düşük yapma riskleri olduğu için doktor kontrollerini aksatmamaları gerekmektedir. Gebelikte özellikle kilo alımını kontrol etmek üzere bir diyetisyenden yardım almaları en doğru yöntemdir. Sık sık tansiyonlarını ölçtürmeleri ve günlük tuz alımlarına dikkat etmeleri gerekmektedir.
PCOS’da erken gebelik kaybı sık görülen bir sorundur. PCOS‘lu kadınlarda gebeliklerin %50’ye yakını ilk 3 ayda kendiliğinden düşükle sonuçlandığı tahmin edilmekte. Genetik faktörler ve insülin yüksekliği kendiliğinden düşük oranını arttırmaktadır.
Tekrarlayan gebelik kaybı art arda 3 yada daha fazla sayıda gerçekleşen gebelik kayıpları olarak tanımlanmaktadır. Düşüklerin sebeplerinin arasında şeker hastalığı ve PCOS yer almaktadır. Yapılan bir çok çalışmada PCOS tekrarlayan gebelik kayıplarına yol açtığı bildirilmiştir fakat tam olarak neden gebelik kaybına yol açtığı belirlenememiştir. Polikistik Over Sendromunda tekrarlayan gebelik kayıpları ile ilişkili olarak yüksek androjenler, yüksek insülin ve obezite sorumlu tutulmaktadır. PCOS’lu kadınların gebeliklerinin %50‘ye yakın oranı ilk 3 ayda kendiliğinden düşükle sonlanmaktadır. PCOS’da PAI-1 (plazminojen aktivatör inhibatör) düzeylerinin arttığı ve bununda düşük riskini arttırdığı düşünülmektedir. Hem genetik hemde yüksek insülin düzeyine bağlı olarak PCOS’da PAI-1 düzeyleri artmakta ve düşük riskini arttırdığı bildirilmiştir.

Pataloji sonucu temiz geldi kan pıhtılaşmaya bakalım dedi dr üniversite hst gitmem gerekir ama çogu dr önermiyor bu testleri

Pataloji sonucu temiz geldi kan pıhtılaşmaya bakalım dedi dr üniversite hst gitmem gerekir ama çogu dr önermiyor bu testleri
demekki tesadüfmüş canım.inşallah bir daha sağlıcakla kucağına alırsın yavrunu.üzülme sende tamam mı.
kim düşük yapıyorsa pıhtılaşma istiyorlar ve yaptıran herkeste çıkıyor nedense.
gerçekten bununla alakası varmı düşüklerin merak ediyorum ben açıkçası.

[QUOTElydisturbed, post: 39232067, member: 234680"]Kan pıhtılaşmı testleri nekdar bileniniz var mı? Özelde?[/QUOTE]
Canim ozelde baya tutuyor diye biliyorum.ama herhangi bir araştırma hastanesine iki düşük yaptigini söylersen yapiyorlarmis.biraz uzun sursede ücretsiz yapiliyormus.bir düşük olsa bile iki demek gerekiyormuş. Herhangi bir belge istemiyorlarmis.ama sen yinede kan pihtilasmasi yüzünden düşük yapanlar diye bir topik var oraya sor istersen gebelik bölümünde.

demekki tesadüfmüş canım.inşallah bir daha sağlıcakla kucağına alırsın yavrunu.üzülme sende tamam mı.
kim düşük yapıyorsa pıhtılaşma istiyorlar ve yaptıran herkeste çıkıyor nedense.
gerçekten bununla alakası varmı düşüklerin merak ediyorum ben açıkçası.
Çok tşk ederim kan pohtılaşması testi 500-600tl arasında prof önermiyor kan pıhtılaşmasına ilk düşükte neden değil diye 2 -3 düşük olması lazım mış .bugunku doktorum kan pıhtılaşmasına baktıralım dedi ilk adetten sonra

Üniversite hst ücretsiz yapıyor muş 7 günde çıkıyormuş henuz karar vermedim açık kapıda bırakmak istemiyor insan kayıp yaşamak zor

Bende öyle düşüyorum ama kan pıhtılaşması ilaçlarını gebelikte kullanılması bile tartışma konusuymuş

Merhaba.
19 aralık son adet tarihimdi.20 ocakta hala regl olmayınca (ki hiç sekmez günüm) test aldım evde yaptım ikinci çizgi çok silik çıktı.ertesi gün sağlık ocağında kan testi yaptırdım değerim 449 çıktı.çok yeni hamilelik dediler. Bu olaylar izindeyken şehirdışında oldu.iznim bitti cuma 30 ocak istanbul a döndüm uçakla eve geldim kanamam başladı hemen hastaneye gittim.belim kasıklarım ağrıyordu kanamam vardı.doktor alttan muayene etti.erken bir gebelik dedi kesenin içini bebek sayısını göremediğini iki hafta sonra geşmemi söyledi sadece keseyi gördü progestan verdi 6 haftalımtı bebeğim.1 şubat günü akşama doğru tuvalete gittiğimde çamaşırımda bir et parçası ve kan pıhtııs buldum hemen doktora gittim bebeğim düşmüş.ikincinbebeğim olacktı.kızım var 8 yaşında kardeşi olsun çok istiyordu.hala çpk ağrım ve çok kanamam var.kafam sorularla dolu çok üzgünün bitik düştüm artık.çok da öfkeliyim.yatdımcı olun ne yapmalıuım ne düşünmeliyim?

Merhaba.
19 aralık son adet tarihimdi.20 ocakta hala regl olmayınca (ki hiç sekmez günüm) test aldım evde yaptım ikinci çizgi çok silik çıktı.ertesi gün sağlık ocağında kan testi yaptırdım değerim 449 çıktı.çok yeni hamilelik dediler. Bu olaylar izindeyken şehirdışında oldu.iznim bitti cuma 30 ocak istanbul a döndüm uçakla eve geldim kanamam başladı hemen hastaneye gittim.belim kasıklarım ağrıyordu kanamam vardı.doktor alttan muayene etti.erken bir gebelik dedi kesenin içini bebek sayısını göremediğini iki hafta sonra geşmemi söyledi sadece keseyi gördü progestan verdi 6 haftalımtı bebeğim.1 şubat günü akşama doğru tuvalete gittiğimde çamaşırımda bir et parçası ve kan pıhtııs buldum hemen doktora gittim bebeğim düşmüş.ikincinbebeğim olacktı.kızım var 8 yaşında kardeşi olsun çok istiyordu.hala çpk ağrım ve çok kanamam var.kafam sorularla dolu çok üzgünün bitik düştüm artık.çok da öfkeliyim.yatdımcı olun ne yapmalıuım ne düşünmeliyim?

çok geçmiş olsun sıkıntı etmeyin hepimizin başına geldi senin erken benim 15 haftalıktı küçükte olsa büyükte olsa tam bir yıkım oluyor ama şöyle düşünün demek ki yolunda gitmeyen bir durum vardı ve biz bu durumla karşılaştık .gebeliğimiz sağlıklı değil di yada bizim ruh durumumuz buna hazır değildi neden sonuç ilişkisi aramak bence hiç doğru değil sadece kendimizi yıpratıyoruz ozaman benimde 5 yaşında kızım var onla ultrasona bile gittim,:( ama dedğim gibi önümüze bakıp bundan sonra sağlıklı gebelik için ne yapabiliriz onu odaklanmalıyız 2 ay sonraya ben tekrar düşünüyorum Allah ne zaman nasıp ederse olur unutmamak lazım. burdan birbirimize destek olup paylaşımlarda bulunabiliriz. 14 gün oldu benim bebeğimede korunup 2 ay ay sonra akışına bırakmak..sevgiyle kalın

kızlaaar bende zamnla iyi olmak yerine kötü oluyorum sinirlerim bozuluyo oysa ümitsiz karamsar değilimdir. tevekkülümün tam olduğunu düşünüyordum sanırım bu noktada eksiklerim var...bebişimin olmasını istiyorum bir yanım hemen istiyor kıpır kıpır diğer yanımda korkudan tir tir titiriyo... biri yazık dese gözlerim doluyo oturup biri ile saatlerce dertleşmk istiyorum benim gibi seyler yaşamış ama sonunda çok güzel şekilde bebğine kavuşmuş olanlarla dr. a da giittim farklı yeni birşey söylemiyo tedavisi var mı neyim var bilmiyorum... önümde bitek rahim filmi var... onu çektirmek istiyorum hemen ama onu da eşim istemiyor bir ay daha bekle diyor... oysa ben içim rahatlasın istiyorum neyse sorun bileyim... ya dahiç atkmasam herşeyi oluruna bıraksam... olması gerektiği zaman olur desem... servikal yetmezlik olma ihtimali de çok fazla ondanda korkuyorum sürekli yatmaktan ama çare buysa katlanıcaz da düşüncesi bile beni çok korkutuyo... ailem de yok... böyle durumlarda saolsun kayınvalidem var ama çok zor yaaa... gerçi olmamış şeyi düşünüp üzülmek kadar saçma birşey yok... böyle karman çorman oldum... dua etmeyi bile beceremiyorum... bi evhem tuttu beni duamı yanlış yapmaktan korkuyorum... öyleyse en iyisi hayırlısı demek... olan zaten hayırdır...

kızlaaar bende zamnla iyi olmak yerine kötü oluyorum sinirlerim bozuluyo oysa ümitsiz karamsar değilimdir. tevekkülümün tam olduğunu düşünüyordum sanırım bu noktada eksiklerim var...bebişimin olmasını istiyorum bir yanım hemen istiyor kıpır kıpır diğer yanımda korkudan tir tir titiriyo... biri yazık dese gözlerim doluyo oturup biri ile saatlerce dertleşmk istiyorum benim gibi seyler yaşamış ama sonunda çok güzel şekilde bebğine kavuşmuş olanlarla dr. a da giittim farklı yeni birşey söylemiyo tedavisi var mı neyim var bilmiyorum... önümde bitek rahim filmi var... onu çektirmek istiyorum hemen ama onu da eşim istemiyor bir ay daha bekle diyor... oysa ben içim rahatlasın istiyorum neyse sorun bileyim... ya dahiç atkmasam herşeyi oluruna bıraksam... olması gerektiği zaman olur desem... servikal yetmezlik olma ihtimali de çok fazla ondanda korkuyorum sürekli yatmaktan ama çare buysa katlanıcaz da düşüncesi bile beni çok korkutuyo... ailem de yok... böyle durumlarda saolsun kayınvalidem var ama çok zor yaaa... gerçi olmamış şeyi düşünüp üzülmek kadar saçma birşey yok... böyle karman çorman oldum... dua etmeyi bile beceremiyorum... bi evhem tuttu beni duamı yanlış yapmaktan korkuyorum... öyleyse en iyisi hayırlısı demek... olan zaten hayırdır...

çok sıkıntı etmeyin lütfen bakın bende bu durumdayım 14 gün oldu kayıp yaşayalım aman yarabbim yaşadıklarım neydi öyle ama düşünmemek lazım yine gebe kalcaz insallah rabbim yardımcımız olsun.

[QUOTElydisturbed, post: 39232067, member: 234680"]Kan pıhtılaşmı testleri nekdar bileniniz var mı? Özelde?
Canim ozelde baya tutuyor diye biliyorum.ama herhangi bir araştırma hastanesine iki düşük yaptigini söylersen yapiyorlarmis.biraz uzun sursede ücretsiz yapiliyormus.bir düşük olsa bile iki demek gerekiyormuş. Herhangi bir belge istemiyorlarmis.ama sen yinede kan pihtilasmasi yüzünden düşük yapanlar diye bir topik var oraya sor istersen gebelik bölümünde.[/QUOTE]

ben yaptırmak istiyorum bu testi, ikinici düşüğümü yaşarsam ve böle bir problem sonradan çıkarsa daha yıkıcı değil mi :(
araştırma hastanesine randevu alayım ozaman en uygun zamanda ben

Kizlar bise daha danismak istiyorum zeynep kamil arastirma hastanesi orda yaptirabilirim dimi? Bide hangi bolumden rand almak gerekiyor infertilite bolumundenmi?

Eylül annelerinin hüzünlü üçlüsü
O topigin ilk sayfasinda demistim ki inşallah bu 9 aylik sureci kimse yari yolda kalmadan tamamlariz.
Olmadi kizlar ama olsun inşallah biz yine gulcez.uzmeyelim kendimizi.ben daha kurtaj bile olamadim.cokta korkuyorum ama carsamba bitecek inşallah. Bilmediğim bir yola iki günüm kaldi.
merhaba kızlar. evet bizi aynı nokta da buluşturan acı bi son oldu ama üzülmeyelim moralimizi yüksek tutalım söz verelim birbirimize tamam mı? birbirimize yine güzel haber vereceğiz kuşkunuz olmasın.öpüyorum sizi :)

Back
X