Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

Çok istiyorum 7 aydır içimde eksik bişeylerle geziyorum yavrumun bagirsaklari disardaydi ve bı sürü anomali bunları atamıyorum kimseyle konuşamıyorum kızım var 8 yaşında.tekrar yaşar miyim diyorum .tek tesellim o onun tek kalmasını da istemiyorum .fetal anomali teşhisi kondu gebelik sonlandırıldı 4 gün kalbi dursun diye dua ettim şimdi bunları ben mi yaşadım kabus gibi geliyor ciğliklarim kulagimda bu durumda olup tekrar hamile kalıp sağlıklı doğuran var mı

arkadaşım lütfen canını sıkma bak kızın sağlıklı doğmuş zaten elbette sağlıklı doğum yapabilirsin. Tesadüf, şanssızlık, kader öyle bak yaşadığın kötü duruma. bende 2 kayıp yaşadım başka sebeplerden. şimdi hamileyim. 2.ci gebeliğim 17.haftamda sonlandı. suyum geldi düştü. Bir sorunum yoktu her şey yolundaydı ama kaybettim. olacağı varsa oluyor elimizden ne gelir ki az ağlamadım bende hala etkisinden kurtulmuş değilim. şimdi hamileyim ve ya bunda da sorun yaşarsam diyorum.kendimi telkin ediyorum. Allah sabır versin hepimize. çok zor yaşadığın :KK43:

Adet tarihine göre 9. Ama bugün doktor 7 haftalik ken durmuş kalbi dedi. Sabah gel alalım dedi. Sabaha kalmadan düştü. Daha önce 2 kere kürtaj oldum. Belki de böylesi daha iyi oldu çünkü kürtaj dan korkuyorum

Adet tarihine göre 9. Ama bugün doktor 7 haftalik ken durmuş kalbi dedi. Sabah gel alalım dedi. Sabaha kalmadan düştü. Daha önce 2 kere kürtaj oldum. Belki de böylesi daha iyi oldu çünkü kürtaj dan korkuyorum

Çok üzüldüm geçmiş olsun. Düşürmen daha iyi olmuş kalbi durdu ise. Yarın kontrole git ama parça kalıp kalmadığından emin ol.

MTHFR 677 ve MTHFR 1298 genlerimde her ikisinde de heterozigot trombofili çıktı bende de. 6 Şubat'ta düşük yapmıştım. Her iki geni de heterozigot çıkan arkadaşlarıma bir sorum olacak? İğne mi kullandınız hamileyken, ne yaptınız?

Test sonucumda da şöyle yazıyor:

"MTHFR'de gözlenen bulgular birleşik heterozigot olarak değerlendirilmiştir. MTHFR'de birleşik heterozigot olguların klinik bulguları homozigot olgular ile aynıdır ve trombofili etkenidir."

İki genimde de heterozigot olduğu için homozigot ile aynı etkiyi yapıyor anladığım kadarıyla.

Arkadaşlar bu ay korunmayı bıraktım yumurtlama günümde geçti kuru günleri bitirdim ancak 2-3 gündür yumurtlama dönemi gibi ıslaklık artışı var beyaz renk pütürlü yada peynir kesiği falan da değil sulu-kremsi gibi karışık bişeyler Hafif kasık ağrılarımda başladı ve 2-3 gündür yeme düzenimde artış var gebeliğede yormak istemiyorum üzülmemek için sizlere danışmanlık istedim

MTHFR 677 ve MTHFR 1298 genlerimde her ikisinde de heterozigot trombofili çıktı bende de. 6 Şubat'ta düşük yapmıştım. Her iki geni de heterozigot çıkan arkadaşlarıma bir sorum olacak? İğne mi kullandınız hamileyken, ne yaptınız?

"MTHFR'de gözlenen bulgular birleşik heterozigot olarak değerlendirilmiştir. MTHFR'de birleşik heterozigot olguların klinik bulguları homozigot olgular ile aynıdır ve trombofili etkenidir."

İki genimde de heterozigot olduğu için homozigot ile aynı etkiyi yapıyor anladığım kadarıyla.
Benim sorunum da aynı. İki bebeğimi kaybettim. İkinci hamileliğimde hem coraspin hem de cleaxean kullandım ama yeterli gelmedi. Yine kaybettim. Bu kez hamile kaldığımda günde iki iğne olacakmışım. İğnenin dozu az geldiği için bebeğimin kalbi durmuş. Kasım ayında kürtaj yaptılar. Ocaktan beri hamile kalmaya çalışıyorum. Rabbim bize de anne olmayı nasip eder inşallah.

Benim sorunum da aynı. İki bebeğimi kaybettim. İkinci hamileliğimde hem coraspin hem de cleaxean kullandım ama yeterli gelmedi. Yine kaybettim. Bu kez hamile kaldığımda günde iki iğne olacakmışım. İğnenin dozu az geldiği için bebeğimin kalbi durmuş. Kasım ayında kürtaj yaptılar. Ocaktan beri hamile kalmaya çalışıyorum. Rabbim bize de anne olmayı nasip eder inşallah.
Sizin de mi aynı faktörlerde vardı pıhtılaşma? Rabbim inşallah bu zor zamanları atlatip saglikla bebeklerimizi kucağımıza almak nasip etsin...

Benim tek genimde heterozigot çıktı buna rağmen hibor iğne oluyorum hergün göbeğimden ayrıca coraspine başladım. Vajinal yoldan progestan kapsüle ve haftalık proluton depota başladım

Ben de bugün sonuçlarımı doktora gösterdim. Folbiol ve coraspirin verdi. 3 ay kullanacağım. Bu süre içinde hamile kalmazsam tekrar bir kontrole gideceğim. Hamile kalırsam ki kalır kalmaz bana da Hibor iğne verecek doktor. Hayırlısı bakalım. İnşallah çok beklemem, bebiş hemen gelir...

Herkese merhaba. 31 martta 3.kez dusuk yaptim. Kurtaj oldum. Kan pihtilasmasi mthfr iki gen heterozigot ve PAI homozigot cikmisti 2.dusukten sonra coraspirin ve cleaxane 0.6 kullandim ama yine dusuk oldu. Bir de deltacortil kullanmistim. Bir daha ki hamileligimde gunde iki doz kullanmam lazimmis. Ayni seyleri yasayan var mi. Endiseliyim tekrar hamile kalirsam :(

Herkese merhaba. 31 martta 3.kez dusuk yaptim. Kurtaj oldum. Kan pihtilasmasi mthfr iki gen heterozigot ve PAI homozigot cikmisti 2.dusukten sonra coraspirin ve cleaxane 0.6 kullandim ama yine dusuk oldu. Bir de deltacortil kullanmistim. Bir daha ki hamileligimde gunde iki doz kullanmam lazimmis. Ayni seyleri yasayan var mi. Endiseliyim tekrar hamile kalirsam :KK43:
Geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın. Ben de 2 kez kürtaj olmak zorunda kaldım. Bende de pıhtılaşma varmış. İkinci hamileliğimde coraspin ve cleaxean 0,4 kullandım. Ama sonuç değişmedi. Şimdi 3 hamileliğim 4 haftalık henüz. Günde 2 tane iğne ve coraspin kullanıyorum. Hamile kalmadan önce başladık. 2 gündür kahverengi akıntım var. Sanırım bebeğimi kaybediyorum. Çok korkuyorum. Yarın bhcgye tekrar bakılacak. Ona göre belli olacak.

Geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın. Ben de 2 kez kürtaj olmak zorunda kaldım. Bende de pıhtılaşma varmış. İkinci hamileliğimde coraspin ve cleaxean 0,4 kullandım. Ama sonuç değişmedi. Şimdi 3 hamileliğim 4 haftalık henüz. Günde 2 tane iğne ve coraspin kullanıyorum. Hamile kalmadan önce başladık. 2 gündür kahverengi akıntım var. Sanırım bebeğimi kaybediyorum. Çok korkuyorum. Yarın bhcgye tekrar bakılacak. Ona göre belli olacak.

Canim benim yaa insallah bisey olmaz rabbim saglik versin.yerlesme kanamasi falan olabilir 4.haftada.

Elimizden geleni yapiyoruz. Baska bi tedavi yontemi de bulamadim arastiriyorum bende.

Back