Gebeliğe Hazırlık Düşük yapan güzel anneler bizde toplanalım birbirimize destek olalım yeni melekler için :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben 7 ay ovulasyon testi kullandım Nihayet 8. Ayda tuttu. Ortalama bir sürede tutmuş canım senin. Ins en kısa sürede yeniden hamile kalırız :anneadayı:
İnşallah canım. Aslında benim bir çocuğum var. Üç ay içinde hamile kalmıştım. Yine öyle olur sandım. İki ay daha beklerim sonra muayeneye giderim heralde. Yaş geçiyor. Daha zor olur

Bu arada kızlar bugünkü hamilelik ipucunu özellikle kendi kulağıma küpe olsun diye de paylaşıyorum. Yumurtlamadan itibaren ilk 20 gun bebegin kalp ve sınır sisteminin gelişmeye başladığı en önemli surecmis. Çoğumuz hamile kaldığımızı geç fark ediyoruz. Bu yüzden aslında korunmayı bıraktıktan sonra ve şüpheli ilişki sonrası ilaç, alkol hatta kafein tüketimine çok dikkat etmek gerekiyormuş. Gerçi bebeğin sağlıklı olacağı varsa insanlar bilmeden neler içiyor neler yapıyor vs ama sonuçta düşük yaşadık ve bizim bir tık daha bilinçli olmamız bize bir şey kaybettirmez sanırım.

Kızlar bir de siz grip asisi olmuş muydunuz? Benim kurtaj sonrasi resmen bagisikligim çöktü. Önce mide enfeksiyonu oldum üstüne de grip oldum. O yüzden yeniden hamile kalmadan once yaptirsam mi diyorum malum Istanbul da bulaşıcı hastalıklardan korunmak biraz daha zor oluyor.

Merhaba kizlar bir sorum olacak ben normal yolla hamile kalamadim adetim düzensiz. Iki aydir gonal f ardindan catlatma ignesi oldum. Nasil davranacagimi bilmiyorum agir isler yapmamaya calisiyorum haliyle agrilar oluyor igneden dolayi.
Tutunup düsse bile bunu nasil anliyabiliriz. Kanama mi oluyor yoksa beyaz akinti mi oluyor

Merhaba kizlar bir sorum olacak ben normal yolla hamile kalamadim adetim düzensiz. Iki aydir gonal f ardindan catlatma ignesi oldum. Nasil davranacagimi bilmiyorum agir isler yapmamaya calisiyorum haliyle agrilar oluyor igneden dolayi.
Tutunup düsse bile bunu nasil anliyabiliriz. Kanama mi oluyor yoksa beyaz akinti mi oluyor
Canım kimyasal gebelikte düşük yaparsan genellikle adet zamanı yoğun kanamaya atılıyor diye biliyorum. Benim durumun farklıydı 6. Haftamdan beri hafif kanamam vardı kanama bazen düşük belirtsii oluyor bazen olmuyor. Benim bebegimin kalbi durmuş karnimda ve ben doktora gidene dek en ufak bir belirti vermedi. Hatta o ara kanamam bile durmuştu.

Canım kimyasal gebelikte düşük yaparsan genellikle adet zamanı yoğun kanamaya atılıyor diye biliyorum. Benim durumun farklıydı 6. Haftamdan beri hafif kanamam vardı kanama bazen düşük belirtsii oluyor bazen olmuyor. Benim bebegimin kalbi durmuş karnimda ve ben doktora gidene dek en ufak bir belirti vermedi. Hatta o ara kanamam bile durmuştu.
Canim cok gecmis olsun. Yani diyelimki bi iki haftalik düsük belli olmuyor

Canim cok gecmis olsun. Yani diyelimki bi iki haftalik düsük belli olmuyor
Bir iki haftalık derken yumurtladıktan sonra mı? Yoksa hamilelik oluşmuyor zaten. Aslında birçok kadın hamile kalıyormuş. Ama adet zamanı kanamayla birlikte gidiyormuş.

Kızlar bir de siz grip asisi olmuş muydunuz? Benim kurtaj sonrasi resmen bagisikligim çöktü. Önce mide enfeksiyonu oldum üstüne de grip oldum. O yüzden yeniden hamile kalmadan once yaptirsam mi diyorum malum Istanbul da bulaşıcı hastalıklardan korunmak biraz daha zor oluyor.
Kürtaj olunca rahim hasar görüyormuş. Öyle mi. Arkadaşım sırf bu yüzden kendiliğinden düşmesini beklemişti. Tabi o da tehlikeli

Bir iki haftalık derken yumurtladıktan sonra mı? Yoksa hamilelik oluşmuyor zaten. Aslında birçok kadın hamile kalıyormuş. Ama adet zamanı kanamayla birlikte gidiyormuş.

Evet diyelim tuttu bir iki hafta sonra düstü.
Yani adet le beraber mi gidiyor

Hayır. Düşükten sonra bi daha gitmedim doktora. Bir süre daha deneyecem bakalım hayırlısı

Kürtaj olunca rahim hasar görüyormuş. Öyle mi. Arkadaşım sırf bu yüzden kendiliğinden düşmesini beklemişti. Tabi o da tehlikeli
Canım o aslında yapan doktora bağlı. Isının ehli bir doktora rahim zarar görmez. Aksine eğer içerde parça kalırsa daha tehlikeliydi ilerde yapisikliga neden olabilirmiş. Zaten artık günümüzde vakum yoluyla kürtaj yapılıyor dolayısıyla pek hasar olmuyor. Benim enfeksiyonum kürtajla ilgili değildi. Kürtaj sonrası iki ayrı doktora gittim kontrole sorun yok bir adet sonrası tekrar gebe kalabilirsin dediler, tabi nasip. Yani sağlık açısından hangisi gerekliyse doktoru dinlemek lazım.

Evet diyelim tuttu bir iki hafta sonra düstü.
Yani adet le beraber mi gidiyor
Evet canım ona kimyasal gebelik deniyor adetle gidiyor. Çok kadının başına geldiği soylenir. Ancak adet oncesi beta hcg ye baktororsan anlasilir. Eğer senin başına geldiyse de bilmemek daha iyi. Kimyasal da olsa düşük yaşamak kadını yıpratıyor. Ayrıca adı niye kimyasal gebelikse ne itici bir isim :bicak:

Evet canım ona kimyasal gebelik deniyor adetle gidiyor. Çok kadının başına geldiği soylenir. Ancak adet oncesi beta hcg ye baktororsan anlasilir. Eğer senin başına geldiyse de bilmemek daha iyi. Kimyasal da olsa düşük yaşamak kadını yıpratıyor. Ayrıca adı niye kimyasal gebelikse ne itici bir isim :bicak:

Hmm anladim cnm saol insallah öyle bisey olmaz biran önce allahimmisteyen herkese saglikli ve hayirli evlatlar versin

Hmm anladim cnm saol insallah öyle bisey olmaz biran önce allahimmisteyen herkese saglikli ve hayirli evlatlar versin
Konu sahibi olarak sende aramıza hoşgeldin canım Allahım sana da bu yolda güç kuvvet ve sabır versin inşallah. Ben sorduğun sorunun cevabını bilmediğim için konuya çok girmiycem ben 16 haftamda düşük yaptım çünkü kürtaj da olmadım normal Doğum yaptım

Canlarım benim aşılama ücretleri hakkında bilgisi olan var mı? Devlette ve özelde ne kadara yapılıyor ??

Son düzenleme:
X