• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Düşük ve Kürtajdan sonra Hamileliğe Hazırlık

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yok asla isyan etmiyorum her zaman şükür ediyorum bir sağlıklı evladım var diyorum. Sadece içimde tekrar çocuk isteği daha çok daha çok artıyor. Neden bende bilmiyorum. Rabbim inşallah nasip eder bana ve isteyen herkese.
Benimde 2 kaybim var 42 yasindayim 7 yasinda bir kizim var Allah uzun ömür versin yavrularimiza bende cok istiyorum yeniden anne olmayi Allahim olmayan herkese versin ilk kaybim 21 haftalikti belki ondandir

Yani sadece yaş değil ama ilk etken yaş dedi. İkincisi tiroid bezlerinin olmaması bunun yeterince iyi takip edilmemesi dedi. Yaşım 44. İzmir buca kadın doğuma zor yetiştim bulantı kusma liderli sancı oldu. Orda yarış ve kürtaj yapıldı. Üçüncü düşük olduğu için belki kandaki pıhtılaşmayada bakmışlar ama öyle bir şey yoktu. Oradaki doktor bir şey söylemedi yaşla alakalı. Özel doktorum söyledi. Ve ben yurt dışında yaşıyorum. Buradada endişelenme dene tekrar dedi. Çok kişi var senin gibi çocuk sahibi olan. Bende bilemedim Allah büyük.
Ben de troit var. Troit için ilaç kullana normalden farkın olmuyor.seviye normal olunca düşük yaptrnaz sadece geç hamile kalınır troitle

Merhaba ocak ayında tüp bebek ile hamile kaldım. Keseyi ve kalp atışını duyduk .Bugun 11 hafta 3 gunluk olmustu doktor kontrilumuzde 7 hafta 5 günlükken kalbinin durduğunu söyledi doktorum . Yarın kürtaj olacağım vakkumla .
Çok zor canm. Allah yardmcn olsun. Vardır bir vakti emin olun. Veren Allah alan Allah. Gebelik sonrası çabuk hamile kalınıyor. Emin olun bir dahakine tedevisz olur inş. En zor anda insann Kendibi en kötü hissettiğinde az nda Alkan dua kapılarını açarmış. Dua edin Allaha sığının. Yeryüzündeki nü ün annelerin çocuklarına karşı olan merhameti toplansa Allahım bize olan merhametinin yanında denizde damla olur. Allah merhametiyle bize muamele edip yaralarımızı sarsn

Ben de troit var. Troit için ilaç kullana normalden farkın olmuyor.seviye normal olunca düşük yaptrnaz sadece geç hamile kalınır troitle
Ben kızımda hamileyken kullandım düzenli ilaç miktarı arttı. Bu son olayda çarpıntım çok yükseldi acile gittim ilacı kestiler. Sonra Türkiye’de tsh baktırdım. 5.57 olmuş. Bebek sıkıntılıydı gelişimi tamamen durmuş. Kanama arkasından kürtaj. Yani bi anormallik vardı ama çözemedim ilacı bıraktırmalarını. İlginçtir üç ay arayla hamile kaldım ikiside hüsran.

Benimde 2 kaybim var 42 yasindayim 7 yasinda bir kizim var Allah uzun ömür versin yavrularimiza bende cok istiyorum yeniden anne olmayi Allahim olmayan herkese versin ilk kaybim 21 haftalikti belki ondandir
Rabbim sağlık versin kızınıza. İnşallah olmayan herkese verir rabbim içinde bizede ikincileri nasip eder. Hayırlısı inşallah

Umudunuzu yitirmeyin ne hissettiğinizi gayet iyi anlıyorum benim de. 2 oğlum var 11 yaş 9 yaş 3.olsun çok istedim 1 yılda 4 kimyasal yaşadım banada 2 evladına allah ömğr versin zorlama diyolarlar ama bilmiyor lar içimdeki çocuk isteğini kendimi çok şartladım 4-5 çocuk doğuran nasıl doğuruyor diyorum yumurta yaş ilerledikçe azalıyor kalitesizleşir spermde öyle güçlendirmek için vitaminler var bitkisel üsrünler var sen önlemini al sonra Allaha tevekkül et rabbim içimizdeki sesi duyacaktır eminim KünFe Yekûn🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲
Allah bağışlasın rabbim gönlünüze göre versin inşallah. Çocuk sevgisi hep çok oldu içimde geç evlenmemiş olsaydım Allah’ta izin verseydi 3 kesin isterdim. Genede nasip kısmet. İnşallah olur

Merhaba ocak ayında tüp bebek ile hamile kaldım. Keseyi ve kalp atışını duyduk .Bugun 11 hafta 3 gunluk olmustu doktor kontrilumuzde 7 hafta 5 günlükken kalbinin durduğunu söyledi doktorum . Yarın kürtaj olacağım vakkumla .
7 hafta 5 günlük kalbi durmuş çok üzücü rabbim sabır versin. Şu ana kadar düşmemesi çok ilginç. Normal mi bu durum bilmiyorum. Benim 8+4 de kanama başlamıştı. Bebek gelişmemişti. Ve zehirlendim resmen acile attım kendimi. İnşallah kolay atlatırsınız bu süreci.

Geçmiş olsun canım....Gecikmeler normal diyorlar birkac adet..Korunmuş muydunuz? Gebelik de olabilir, kaç gün gecikti, test yapsana...
[/QUOTE]
Hayır korunmadım fakat eşim rahatsızdı o yüzden ilişkiyi düşünmedik bile. Şuan da da pembe leke den dolayı dini olarak haram sayılıyoruz ama hala adet olmadım. Takvime göre pazar günü olmam gerekiyor ama gecikmeli bekliyorum zaten

Nasılsın canım kan verdin mi tekrar? Belirtilerin var mı nasıl
Yarın gideceğim tekrar. Kasıkta bi his var yani böyle ağrı gibi de değil batma gibi de değil ama birşeyler oluyor hissediyorum. Yorgunluk ve uyku hali var devamlı evde olmama rağmen. Göğüs hassasiyeti var baya 2-3 gündür. Şimdilik hiç kanama vs. olmadı çok şükür. Sürekli yeme dürtüsü de var ama bu büyük ihtimal eve kapandigimizdan :KK45:

Meslektaşz:) branşın ne? Valla biz de evdeyiz bir yandan diyorum olsa mı caba? Bir yandan da bu virüs kafam karışık
Sınıf öğretmeniyim canım.senin branşın ne ki? :KK54:
Aman ya ben cesaret edip de bu kararı verene kadar 1.5 yıl geçti. Hoş biz çalışmalara başladığımızda daha türkiyede yoktu virüs. Ama olsaydı da degistirmezdi kararımızı. Ne zaman neyle karşılaşacağımız belli mi? Ben bir çok seyi hesaba katmaya çalıştım bebek planlarken. Ilk basta ilk çocukla yaş farkını hesap ettik çok açmayalım dedik ozaman düşük oldu. Tutturamadik mesela. Sonra tekrar istedik ben trafik kazası geçirdim yine düşük oldu. Hatta bu gebeligimde doğum iznimi denk getirmeyi falan planlıyodum ama artık bıraktım. Hayatta her an risk var, her an şartlar değişiyor. bir de virüsün vereceği ihtimal zararları da katarsak bu işin içinden çıkılmaz bence. Plan yapanların en hayırlısı rabbimdir. Hayırlısıyla nasip ederse ona teslimiz:dua:

Sınıf öğretmeniyim canım.senin branşın ne ki? :KK54:
Aman ya ben cesaret edip de bu kararı verene kadar 1.5 yıl geçti. Hoş biz çalışmalara başladığımızda daha türkiyede yoktu virüs. Ama olsaydı da degistirmezdi kararımızı. Ne zaman neyle karşılaşacağımız belli mi? Ben bir çok seyi hesaba katmaya çalıştım bebek planlarken. Ilk basta ilk çocukla yaş farkını hesap ettik çok açmayalım dedik ozaman düşük oldu. Tutturamadik mesela. Sonra tekrar istedik ben trafik kazası geçirdim yine düşük oldu. Hatta bu gebeligimde doğum iznimi denk getirmeyi falan planlıyodum ama artık bıraktım. Hayatta her an risk var, her an şartlar değişiyor. bir de virüsün vereceği ihtimal zararları da katarsak bu işin içinden çıkılmaz bence. Plan yapanların en hayırlısı rabbimdir. Hayırlısıyla nasip ederse ona teslimiz:dua:
Ben de sınıf öğretmeniyim. İlkinde ilk başta hesap yapmak istedim hamile kalamyıınca hiç zamana takılmadım ne zaman olursa olsun dedik artk.tam bugüne denk gelmişti doğum 26 marta. Ama nasip olmadı bebeğimi kucağıma alıp büyütmek. Kızım yine hesapsz dönemin başında doğdu. Millet de sanıyor ben ayaraladm tarihleri. Kızım. 2.5 yaşında zaten doğdğndan beri istiyoruz ama hamile kalamadm.olan da düşük oldu 2 ay önce.

tam bugüne denk gelmişti doğum 26 marta.
Canım benim. Rabbim inşallah tekrardan sağlıklı bir gebelik ve sağlıklı bir doğum ardındanda sağlıklı evlatlar nasip etsin size.
Bilemiyoruz bizi ne bekliyor. Hayırlı bir zamanı vardır bizim bilmediğimiz rabbimin bildiği. Bize düşen yapmamız gerekeni yapıp gerisini ona bırakmak. Olduracak olan O. Sen güçlü bir insansın bence. Cok zor seyler yaşamışsın. Sabırla duayla olacak inşallah :dua:

Ben de sınıf öğretmeniyim. İlkinde ilk başta hesap yapmak istedim hamile kalamyıınca hiç zamana takılmadım ne zaman olursa olsun dedik artk.tam bugüne denk gelmişti doğum 26 marta. Ama nasip olmadı bebeğimi kucağıma alıp büyütmek. Kızım yine hesapsz dönemin başında doğdu. Millet de sanıyor ben ayaraladm tarihleri. Kızım. 2.5 yaşında zaten doğdğndan beri istiyoruz ama hamile kalamadm.olan da düşük oldu 2 ay önce.
Bu arada tam meslektaşmışız ya ne güzel 🤗

Aranıza katılayım ben de sınıf öğretmeniyim ☺️☺️🙋‍♀️

Allah bağışlasın rabbim gönlünüze göre versin inşallah. Çocuk sevgisi hep çok oldu içimde geç evlenmemiş olsaydım Allah’ta izin verseydi 3 kesin isterdim. Genede nasip kısmet. İnşallah olur
Sağolun teşekkür ederim

Back
X