• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi düşük sperm ve kürler ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
cnm çok çokkk üzüldüm yaşadıklarına. en mutlu olacağınız günlerde şu olanlara bakk.. gerçekten ağzım açık okudum.. neler yaşıyosun böle
vardır allahın bir bildiği rabbim bu derdi verdiğine göre dermanınıda verir inş...cnm allah sabır ve şifalar versin cnm
sen hol bol dua et eşine kendine.. kimseye takılıp sinirlerini yıpratma önüne bak boşver gerisini...
allah razı olsun tatlım dualarınızı bekliyorum inş. bunlarda geçer.

Canımmm inşallah güzel sonuçlar getirirsin bize sen kimseyi duyma böyle insanlar içinde kendini strese sokma hiç bırak kendi pisliklerinde boğulsunlar
Rabbimin izniyle eşinde kendini toparlayıp gelecek yanına ondan sonra kimse sesini çıkaramayacak Allahın izniyle dualarımız seninle canım:16:

evet bende bu pislikler içinde boğulmamak için direniyorum ve allahın izniyle kurtulacam inş. bu durumlardan dualarınızı eksik etmeyin...

hayırlı akşamlar kızlar ben bugün doktora gittim ikizmiş bebişler kalpleri atıyor.1 tanedaha bebiş var ama kese daha oluşmamış ve doktor 15 gün sonra gel dedi. 15 gün sonra gidecem inş. ozaman o da gelişirse 3 üz olacak bebişler. eşimin durumu ise 2 gündür iyidi ama bugün gittim hastaneye eski haline dönmüş, baya kötü oldum bende. doktora sordum ilaçı kestik ondandır teşis koymak için gerekiyor dedi yarın kesin sonucu verecek inş. güzel haberler alırım dualarınızı ne olur eksik etmeyin canlar sizi seviyorum muck..

hayırlı akşamlar kızlar ben bugün doktora gittim ikizmiş bebişler kalpleri atıyor.1 tanedaha bebiş var ama kese daha oluşmamış ve doktor 15 gün sonra gel dedi. 15 gün sonra gidecem inş. ozaman o da gelişirse 3 üz olacak bebişler. eşimin durumu ise 2 gündür iyidi ama bugün gittim hastaneye eski haline dönmüş, baya kötü oldum bende. doktora sordum ilaçı kestik ondandır teşis koymak için gerekiyor dedi yarın kesin sonucu verecek inş. güzel haberler alırım dualarınızı ne olur eksik etmeyin canlar sizi seviyorum muck..

süper bir haberrrr bu meryy çok sevindimmm yaaaa inşş sağlıkla alırsın bebişlerinii kucagınaaa cnmm eşin de inş dahada iyi olurrr:nazar::nazar::nazar::nazar:

hanımlar ben de güzel haber vereyim, kızım oluyorrrrrrrrrrrrrr.... bugün ikili testlerim vardı şükür allahıma bebeğim gayet sağlıklı. görseniz fıldır fıldır oynuyordu kesenin içinde. elleriyle yüzünü kapatıyor, açıyor, bacaklarını oynatıyor, sağa dönüyor sola dönüyor, doktor tepkisini ölçmek için karnıma şöyle azıcık vurdu hoop takla attı gül gül öldük. kalp kapakçıkları, ense kalınlığı, iç organları her şeyine bakıldı, hepsi olması gerektiği gibiymiş. el ve ayak parmaklarını bile saydık tek tek:)))) doktor %10 yanılma payı bırakıyorum ama kız gördüm dediğinde dünyalar bizim oldu. hani oğlana da elbette sevinirdik ama gönlümüzden geçen kız olduğu için apayrı sevindik.

hanımlar ben de güzel haber vereyim, kızım oluyorrrrrrrrrrrrrr.... bugün ikili testlerim vardı şükür allahıma bebeğim gayet sağlıklı. görseniz fıldır fıldır oynuyordu kesenin içinde. elleriyle yüzünü kapatıyor, açıyor, bacaklarını oynatıyor, sağa dönüyor sola dönüyor, doktor tepkisini ölçmek için karnıma şöyle azıcık vurdu hoop takla attı gül gül öldük. kalp kapakçıkları, ense kalınlığı, iç organları her şeyine bakıldı, hepsi olması gerektiği gibiymiş. el ve ayak parmaklarını bile saydık tek tek:)))) doktor %10 yanılma payı bırakıyorum ama kız gördüm dediğinde dünyalar bizim oldu. hani oğlana da elbette sevinirdik ama gönlümüzden geçen kız olduğu için apayrı sevindik.

slm cnm rabbm hayrlısıyla kucağınada almayı nasb etsin bnde 7.haftann içindym cinsyetni ne kadarlıkken öğrendn .ne güzel bi mutluluk inşllh bnde görrm o kıpırdayışları. ikili test ne demk nasıl oluyo ne için yapılıyo

süper bir haberrrr bu meryy çok sevindimmm yaaaa inşş sağlıkla alırsın bebişlerinii kucagınaaa cnmm eşin de inş dahada iyi olurrr:nazar::nazar::nazar::nazar:
teşekkürler canım inş. o günleri görürüm ve sadece bugünler bana anı olarak kalır. darısı sana sineme ve diğer arkadaşlara inş. :49::49:

hayırlı olsun canım inş kucağına almayı nasip eder...

slm cnm rabbm hayrlısıyla kucağınada almayı nasb etsin bnde 7.haftann içindym cinsyetni ne kadarlıkken öğrendn .ne güzel bi mutluluk inşllh bnde görrm o kıpırdayışları. ikili test ne demk nasıl oluyo ne için yapılıyo

canım öncelikle senin de allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. 2li test 11-14. hafta arası yapılıyor. perinatoloji uzmanı tarafından ayrıntılı ve uzun uzun ultrason bakılıp, bir de kan alıp 2 ayrı hormona bakıyorlar. bebeğin ense kalınlığına ve organlarına tek tek bakılıyor. bir sürü bilgi bilgisayara girilip bir risk hesaplaması yapıyor ve sonuçta down sendromu ve Edwards sendromu için risk oranı belirleniyor. risk yüksekse amniyosentez yapılıyor. ben tüple bebek sahibi olduğum için, yaşım da 35in üstünde olduğundan, doktorumun tavsiye ettiği bir profesörün özel muayenehanesinde yaptırdım ama devlette de ücretsiz yapılabiliyor. ayrıntılı ultrason bakarlarken cinsiyeti de söylediler. ben dün 11+4'tüm ama bizim bebiş 1 hafta önden gidiyor 12+3 görünüyor, yani sen de aşağı yukarı bu zamanlarda öğrenebilirsin.

teşekkürler canım inş. o günleri görürüm ve sadece bugünler bana anı olarak kalır. darısı sana sineme ve diğer arkadaşlara inş. :49::49:

hayırlı olsun canım inş kucağına almayı nasip eder...

amin canım. senin de ikiz haberini okudum inşallah sen de sağlıkla kucağına alırsın. eşinden de olumlu haberler alırsın inşallah.

Bu bu dönemde alabileceğimiz en güzel haberdi sanırım canımcım Rabbim hepsini sağlıkla hayırla kucağına alıp eşinle mutlu huzurlu sağlıklı bir şekilde büyütebilmeyi nasip etsin inşallahhhhhh

Canımmm maaşallah subhanallah herşeyin yolunda gitmesi harika bebişinin kız olması da fevkaladenin fevkinde:9::9::9:
Rabbim sağlıkla kucağınıza alabilmeyi nasip eder inşallahhhhhhh

çok sevindimmmm miniş kızınaa... Allahım gelinlik giydiğinide göstersin inşallah..hanımlarrr allah bizlerede nasip eder inşallah bir an önce..

sağolasın canım. evet eşimin ailesine dedim. onlar yardım ediyorlar. bügün onu ruh sağlığına ambulansla götürdüler. kendini 3 defaöldürmeye kalkışınca artık evde olacak tedavi değil dedik ambulans çaığırdık şuan canımın içi hastanede yatıyor. karantina altına aldılar. sakinleştirici ile yatırıyorlar.artık bebeği bile unuttum daha hastaneye bile gitmedim kese görükdümü diye. çok kötüyüm. içim yanıyor bana eşim göz yaşlarla bakıp beni buraya bırakma diyince birşey diyemedim o an ölmek istedim. şimdi çok zordayım onsuz nasıl kalacam nasıl bu günlerimi geçirecem bilmiyorum. sadece nefes alamadığımı yavaş yavaş öldüğümü biliyorum. :43::43::43:

canımmm çok büyük geçmişler olsun... Allahım bir an önce acil şifalar versin.. Mutluluğunuzu bozmasın.. inan gönülden diliyorum bunu çok üzüldüm.. dualarımda senide ekleyeceğim.. Bebeklerin içinde çok sevindim çok güzel.. Eşinde bir an önce düzelir kendine gelirr vee bu günlere gülerek bakarsınızz üzülmüşüz diye..

ahh canıım ahhhh
ne güzel bir haber bu
bi kaç ay önce sen bize spermler için önerilerde bulunuyordun şimdi kız bbebek müjdesi veriyorsun
çook sevindim canım çook
belki hatırlıyosundur benim eşimdede sperm problemi var
büyük ihtimallee bizde tüp yaptıracağız
sana bişey sormak istiyorum micro enjeksiyon yada pgt yöntemi kullandınız mı yoksa sadecde tüp bebbek mi yapıldı
bizde morfoloji ve hız problemimiz var da o yüzden soruyorum
tekrra tebrik ederim
maşallah sana ve güzel kızına

ahh canıım ahhhh
ne güzel bir haber bu
bi kaç ay önce sen bize spermler için önerilerde bulunuyordun şimdi kız bbebek müjdesi veriyorsun
çook sevindim canım çook
belki hatırlıyosundur benim eşimdede sperm problemi var
büyük ihtimallee bizde tüp yaptıracağız
sana bişey sormak istiyorum micro enjeksiyon yada pgt yöntemi kullandınız mı yoksa sadecde tüp bebbek mi yapıldı
bizde morfoloji ve hız problemimiz var da o yüzden soruyorum
tekrra tebrik ederim
maşallah sana ve güzel kızına

canım bu mutluluğum hepinize nasip olsun.
benim eşimde de morfoloji sorunu olduğundan imci cihazıyla sperm seçildi sonra da mikro enjeksiyon yapıldı. zaten artık garanti olsun diye her yer, herkese mikro enjeksiyon yapıyor. mikro enjeksiyonsuz tüpü hiç kimse yapmıyor, modası geçmiş bir teknoloji olarak çok gerilerde kaldı. böylece spermin hızı da önemini yitiriyor. pgt ise ilk aşamada tercih edilen bir şey değil. pgt'de embriyo üzerinde genetik inceleme yaparlarken embriyo zarar görebiliyor, o yüzden hem ilk denemelerde o risk alınmak istemiyor hem de ancak çok sayıda embriyonuz varsa tercih ediliyor. yani ancak çok sayıda embriyosu olduğu halde bir kaç defa deneyip başarısız olan çiftlerde uygulanıyor. o yüzden size aman hemen ilk denemenizde pgt deneyelim diyen olursa sakın kanmayın.

canım bu mutluluğum hepinize nasip olsun.
benim eşimde de morfoloji sorunu olduğundan imci cihazıyla sperm seçildi sonra da mikro enjeksiyon yapıldı. zaten artık garanti olsun diye her yer, herkese mikro enjeksiyon yapıyor. mikro enjeksiyonsuz tüpü hiç kimse yapmıyor, modası geçmiş bir teknoloji olarak çok gerilerde kaldı. böylece spermin hızı da önemini yitiriyor. pgt ise ilk aşamada tercih edilen bir şey değil. pgt'de embriyo üzerinde genetik inceleme yaparlarken embriyo zarar görebiliyor, o yüzden hem ilk denemelerde o risk alınmak istemiyor hem de ancak çok sayıda embriyonuz varsa tercih ediliyor. yani ancak çok sayıda embriyosu olduğu halde bir kaç defa deneyip başarısız olan çiftlerde uygulanıyor. o yüzden size aman hemen ilk denemenizde pgt deneyelim diyen olursa sakın kanmayın.

anladım canım
maşşallah darısı başımıza
bizim morfoloji %1 dna hasarımızda %13
bu değer ile kaan aydos aşılama yapalım dedi
sayı 55 milyon hız %20
tüp bebek yaptırmaktan korkuyorum hemde çok
eşim yaklaşık 7 aydır klomen ve proxeed kullandı adamda bıktı bi 2 sene kadarda kür buarada
şuanda 2 haftadır ilaçları bıraktı sonuçta hormon
şuanda sadece zeytinyağında bekletilmiş incir yiyior sabah 2 akşam 2
bide folik asit başkada bişey yok
yaş 29
size ne kadara mal oldu canım
kaç gün ilaç kullandın
ilaçları iğneleri kendin mi yaptın
bu tedavide sürekli kan tahlilimi yapılıyor
bide tadavi esnasında ek bişeyler uyguladınız mı
çok sordum :((

anladım canım
maşşallah darısı başımıza
bizim morfoloji %1 dna hasarımızda %13
bu değer ile kaan aydos aşılama yapalım dedi
sayı 55 milyon hız %20
tüp bebek yaptırmaktan korkuyorum hemde çok
eşim yaklaşık 7 aydır klomen ve proxeed kullandı adamda bıktı bi 2 sene kadarda kür buarada
şuanda 2 haftadır ilaçları bıraktı sonuçta hormon
şuanda sadece zeytinyağında bekletilmiş incir yiyior sabah 2 akşam 2
bide folik asit başkada bişey yok
yaş 29
size ne kadara mal oldu canım
kaç gün ilaç kullandın
ilaçları iğneleri kendin mi yaptın
bu tedavide sürekli kan tahlilimi yapılıyor
bide tadavi esnasında ek bişeyler uyguladınız mı
çok sordum :((

canım sizin sayılar hakikaten aşılamaya uygunmuş, denemenizde fayda var. ama tüpten korkacak bir şey de yok. aşılamalar sonuç vermezse tüp deneyebilirsiniz.
benim eşimin de sayıları bir ara sizinki gibiydi, o zaman aşılama için sgk raporu çıkardım. fakat sayılar hormonal sebeplerden bir anda 1 milyona falan düşünce aşılamam iptal oldu. bu sefer tüp raporu çıkardım. o raporla sgk anlaşmalı istanbul tüp bebek merkezinde tüp yaptım. bana ilaçlarla birlikte 2000 lira civarı bir paraya mal oldu(ama benim gittiğim merkez, başka anlaşmalı yerlere göre çok az bir sgk farkı alıyordu. başka yerlerde bu miktar 3000-3500 arası da tutabiliyor) tedavime adetimin 3. günü başlandı, 10 gün ilaç kullandım ve iki ayrı iğne vurdum. iğnelerimi ya eşim vurdu ya da karşımdaki sağlık ocağına gittim.(reçetenle gidersen hemen vuruveriyorlar) zaten incecik şeker iğnesi gibi iğneler kesinlikle acıtmıyor. 13. gün çatlatma iğnemi oldum, 15. gün yumurtalarım toplandı. genel olarak sorunsuz bir şekilde yumurtaların büyüyorsa 1. gün progesteron, son gün de yine progesteronle östrojen bakılıyor.başka kan tahlili yapılmıyor. yok pko falan gibi sorunların varsa bir de 8. gün bakılıyor. kontroller de toplam 4-5 kere oluyor. zaten 15. günde yumurta toplandıktan sonra da 18. günde transferin oluyor sonra da artık 12 gün sonra yapılacak gebelik testini bekliyorsun. ben şahsen başlamadan önce tedaviden çok korkuyordum. ama başlayınca hiç de öyle korkunç bir şey olmadığını gördüm. öyle ki bu denememde hamile kalmasaydım, donmuşlardan önce hemen gidip bir kere daha ilaçla tedavi olayım,taze deneyeyim, sonra donmuşları deneriz diyordum. tedavide ek bir şey uygulamadım ama tedaviden önce yumurta kalitem artsın diye 3 ay omega, l-arginine ve arı sütü kullandım.

amin canım. senin de ikiz haberini okudum inşallah sen de sağlıkla kucağına alırsın. eşinden de olumlu haberler alırsın inşallah.

inş. canım teşekkürler. o günlere ermeyi rabbim naip eder.
Bu bu dönemde alabileceğimiz en güzel haberdi sanırım canımcım Rabbim hepsini sağlıkla hayırla kucağına alıp eşinle mutlu huzurlu sağlıklı bir şekilde büyütebilmeyi nasip etsin inşallah
amin canım inş. rabbim annelik duygusunu isteyen herkese tattırsın inş.

canımmm çok büyük geçmişler olsun... Allahım bir an önce acil şifalar versin.. Mutluluğunuzu bozmasın.. inan gönülden diliyorum bunu çok üzüldüm.. dualarımda senide ekleyeceğim.. Bebeklerin içinde çok sevindim çok güzel.. Eşinde bir an önce düzelir kendine gelirr vee bu günlere gülerek bakarsınızz üzülmüşüz diye..

amin. inş. canım bir an düzelir eşim. allah razı olsun güzel temennilerin için.

canım öncelikle senin de allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. 2li test 11-14. hafta arası yapılıyor. perinatoloji uzmanı tarafından ayrıntılı ve uzun uzun ultrason bakılıp, bir de kan alıp 2 ayrı hormona bakıyorlar. bebeğin ense kalınlığına ve organlarına tek tek bakılıyor. bir sürü bilgi bilgisayara girilip bir risk hesaplaması yapıyor ve sonuçta down sendromu ve Edwards sendromu için risk oranı belirleniyor. risk yüksekse amniyosentez yapılıyor. ben tüple bebek sahibi olduğum için, yaşım da 35in üstünde olduğundan, doktorumun tavsiye ettiği bir profesörün özel muayenehanesinde yaptırdım ama devlette de ücretsiz yapılabiliyor. ayrıntılı ultrason bakarlarken cinsiyeti de söylediler. ben dün 11+4'tüm ama bizim bebiş 1 hafta önden gidiyor 12+3 görünüyor, yani sen de aşağı yukarı bu zamanlarda öğrenebilirsin.

inşllh cnm bugün kahverengi akıntı gelmye başladı korktum dr umu aradm normalmş kan ve ağrı olmadığı sürece sorun yok ddi benm gbi lekelenmesi olup geçen varmııı

arkadaşlar internetten yaptığım araştırmalarda bu meyveye rastladım epey faydalarından bahsediliyor.acaba sperm hareket veya sayılarınada yardımı olur mu.içeriği ile ilgili bilgiler şu şekilde.içerisinde çinko,selenyum ve E vitamini barındırıyor.kurusunun kg fiyatı 50-70tl arasında ve günde 50gr'a kadar tüketilebilir.

Kurt Üzümü'nün Faydaları:

- Dünya daki en yüksek antioksidan yiyeceklerinden biridir. Antioxidant carotenoidsin tam bir tayfını içerir.
- Ömür uzunluğunu artırmak için ve kuvvet verici olarak kullanılır.
- 19 farklı amino asit içerir (Arı poleninden altı kere daha yüksek). Methionine, Leucine, Isoleucine, Lysine, Phenylalanine, Threonine , Tryptophan, Valine ...
- 21 iz minerallerini içerir. Çinko, kalsiyum, germanyum, selenyum, fosfor ...
- İçeriğindeki Germanyum kansere karşı koruyucu bir iz mineralidir. Nadiren, yiyeceklerde bulunur.
- % 13 protein içerir, kepekli buğdaydan daha yüksektir.
- Portakaldan yüzlerce kat C vitamini içerir.
- B vitaminlerini içerir, yiyeceği enerjiye döndürmek için zorunlu.
- %8 Vitamin E içerir. (Çok nadiren meyvelerde bulunur, sadece tahıl ve tohumlarda)
- Beta Sitosterol'a içerir, anti-alevlendirici bir ajandır. Kolesterolü düşürür.
- Cinsel iktidarsızlık ve büyüme hormonlarına iyi gelir.
- Hormonların ve beyin ve sinir sisteminin düzgün iş görmesi için vücudun üretimi için gerektirilen gerekli yağlı asitleri içerir.
- Kalp ve kan basıncına faydası olan maddeler içerir.
- Solavetivone içerir. Bu madde güçlü bir anti fungal ve anti-bakteriyeldir.
- Physalin içerir. Löseminin bütün büyük tiplerine karşı aktif olan doğal bir bileşiktir.
- Tümörlere karşı deney farelerinde doğal katil hücre faaliyetini arttırdığı görülmüştür. Geniş tayfla anti-kanser ilacıdır.
- Karaciğer tarafından kolin'i üretmek için kullanılan Betain içerir, sakinleştirici, hafızayı arttıran, kas büyümesini terfi ettiren ve yağlı karaciğer hastalığına karşı koruyan bir bileşiktir.
- Betain ayrıca, vücudun enerji tepkilerinde kullandığı metil gruplarını sağlar ve homosistein düzeylerini azaltmaya yardım edebilir.
- DNA'yı korur.
- Havuçtan daha iyi bir beta karoten kaynağıdır.
- Zeaxanthin içerir. Göz retinasında bulunan iki karotenoidden biridir. Göz sağlığı için çok yararlıdır.

100 gr kurutulmuş goji berry içeriği:

Kalsiyum: 112 mg
Potasyum: 1,132 mg
Demir: 9 mg
Çinko: 2 mg
Selenyum: 50 mikrogram
Magnezyum: 109 mg
B1 Vitamini (Thiamin): 0,15 mg - 27 mg
B2 Vitamini (Riboflavin): 1,3 mg
B3 Vitamini (Niacin, Nikotin asidi): 4,5 mg - 88 mg
B5 Vitamini (Panthothen asit): 1,3 mg
C Vitamini (Askorbik asit): 29 mg - 148 mg
Provitamin A (Beta-karoten): 7,4 mg - 12,6 mg
Zeaksatin: 25 mg - 200 mg
Polisakkarin şeker: 31 gr. (yüzde 31 oranında)

immo haberini okudum kızının olmasına çokk sevindim... darısı burdaki bütün arkadaşlara bana olsun inş..

ben seninnn o minikkkk kızını ısırrımmm:)))ALLAH sağlıkla kucagına almayı sizinle birlikde büyümeyi nasip etsin canımmm inşşşş

Back