Erkek İnfertilitesi düşük sperm ve kürler ile ilgili bilgilerimizi paylaşalım....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

evet aynen biz de aynı tavra maruz kalıyoruz. doktor ne diyorsa sorgulamadan kabul edeceksin. sorup soruşturmayacaksın. şansını zorlamayacaksın, oturacaksın kaderine razı olacaksın, sadece o ne diyorsa onu yapacaksın. halbuki bilim her gün ilerliyor. dünyanın 4 bir yanında her gün yeni bilimsel deneyler yayınlanıyor. insan ufacık bir umut da olsa peşinden gitmeli. dahası küçücük bir olasılığın bile önemli olduğu bizimki gibi durumlarda nasıl öylece oturup değerlendirmezsin? dna hasar testini biz de söyledik, bize de gerek yok dedi doktorumuz. tabi ne zaman ki bir kaç başarısız deneme ya da düşük yapacaksın o zaman e hadi yapalım olacak. öncesinde ne gerek var ki?

kızlarr merhaba okudum okudum sabırsızlandım valla yazmak içinn ..anca açabildim netii yorucu bir günden sonraaa...
ya kızlarr kesinliklee morel bozmak yokk lütfen doktorlara aldırmayın gercekden canlı örneği işte karşınızdaaa yani biz kaç doktora gittikk kimi tamamen umutsuz dedi direk tüp dedii kimi yaşınız genç bekleyin belkii olur neler nelerrr bir doktor sadece umutlu konuşmuştu bizlee hatta o ilaç içmesede düzelir demiştii hattaa bizim söledimiz ilaçlara iyiymiş felan die para tuzagı diyipp gülmüştüü o sadece sıcakdan uzak dur demişti eşime..onun dışındaki doktorlarrr umutsuz vakaymışız gibi davrandılarr bende zaten agustosa kadar bekleyecekdim tüpe gececektim.yılmadık bir sene ugrastık sonra çok şükürrrr oldu eger ele alınır barizz bir hastalık yoksaa bence doğal yoldan olurr.ama morel çok önemli kızlar bencee herseyden önce umutt morelll duaaa inşallaa allahın izniyle hayırlı zamanda olurr.allah doktorların eksikliğini göstermesinn onlarada muhtaç etmesinnn vallaa kendi başlarınada gelsee acaba aynı tavırı devam ettirirlermii

Canım sağol...................................

antikdeniz bebeğini kaybetmişsin çok üzüldüm canım benim ya çok büyük acı Allah sabrını versin inşallah..kendini bırakma biraz vücüdünu dinlendir tekrardan çalışmalara başla inşallah rabbim eni sonu nasip eder..

Öncelikle sevgili Antikdeniz Allah sana sabır versin diyorum. Allah bu acını atlatmak için gayret kuvvet versin ve bir daha aynı derdi yaşatmasın. Hepimizin duaları seninle.

İkinci olaraktan dünden beri erkek infertilitesinde uygulanan takviyelerle ilgili bazı tıbbi makaleler okudum. Onları burada paylaşmak istiyorum. Başka bir başlık altında da yazdım ama burayı takip edenler de okusun istedim çünkü bu makaleler Profesör ya da Doçent mevkilerindeki doktorlar tarafından yazılmış. Eni konu deneyler yapmışlar, sayılar elde etmişler. Biliyorsunuz çoğumuza doktorlar, her hangi bir vitamin, kür ya da takviye kullanmamnın işe yaramayacağını, tek çözümün tüp bebek olduğunu söylemiş. Ama bu makaleler tam tersini söylüyor. Dilleri oldukça tıbbi terim içeriyor ve çok uzunlar ama ben önemli yerleri alıntıladım ve altını çizdim. Lütfen okuyun ve kendinize göre değerlendirin.

İlki Doç. doktor Ramazan Aşçı (OMÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı) tarafından yazılmış ve yayınlanmış. Erkek infertilitesi hakkında çok uzun bir yayın ve hormon ilaçlarının etkilerini falan da içeriyor ama ben buraya hormon içermeyen bazı takviyelerle ilgili enteresan kısımları alıntıladım:

L-karnitin, 100 olguda 3 gm/gün dozda 4 ay kullanıldığında sperm motilitesinin % 26.9 dan % 37.7 ye (p <0.001) çıktığı görülmüştür. Asetilkarnitinin 60 gün süreyle 4 gm/gün dozda kullanıldığı bir çalışmada ise sperm motilite oranı % 21.7 den % 38.2 ye çıkmıştır. L-karnitin, asetil-L-karnitin, früktoz ve sitrat içeren proXeed adlı preparat ABD de FDA onayı almıştır.

NSAI(İndometazin-Ketobrufen): (endol, indocid gibi ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar)
İndomethazin 100 olguluk bir seride 150 mg/gün 3 ay boyunca kullanılmış ve sperm parametrelerinde düzelme ve gebelik oranında % 35 lik artış saptanmıştır.

Pentoksifilin (Trental):
Kontrollü bir çalışmada 47 olguda denenmiş ve sperm motilite oranı % 25 den % 42 ye çıkmıştır

Reaktif oksijen türleri (anti oksidanlar):
Semendeki ROS spermatozoal aerobik hücresel sistemleri bozmaktadır. Anti oksidanlar ROS ları nötralize ederek sperm yapısını koruyabilir. Bunun için ampirik olarak alfa-takiferol (vitamin E), askorbik asit (vitamin C), selenyum ve glutatyon kullanılabilir.

Ayrıca Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Prof Dr Osman İnci ve Prof Dr Bülent Alagöl yaptıkları bir yayında:
Erkek kısırlığı olan ve sperm sayıları 1-40 milyon arasında değişen 15 erkek hasta üzerinde yaptıkları deneyde 3 ay arginine kullanımı sonrası 3 hamilelik elde ettiklerini ve %20 oranında başarı sağlandığını belirtmişler.

Bir de Doç Dr Abdullah Demirtaş ve İbrahim Üntan antioksidanların infertiliteye etkisi üzerine bir yayın yapmış. Bu da tıbbi bir makale olup çok fazla terim içeriyor ama ondan da bazı bölümleri aşağıya alıntılıyorum.

Antioksidanlar
Yapılan çalışmalarda antioksidanların spermatozoayı SOR üreten anormal spermatozoalardan koruduğu, lökositlerin ürettiği SOR’u temizlediği, DNA kırılmalarını önlediği,
sigara içenlerde semen kalitesini arttırdığı, soğuğun spermatozoaya olan etkisini azalttığı, erken sperm olgunlaşmasını engellediği ve spermatozoayı destekleyerek yardımla üreme tekniklerinin başarısını arttırdığı gösterilmiştir.

L-Karnitin ve L-asetil karnitin sperm metabolizması ve spermatozoanın kullanacağı enerjiyi sağlamak için önemlidir.(54) Oligoastenospermik erkeklerin seminal plazmasında fertil erkeklere oranla daha az L-karnitin bulunmuştur.(56)
Ayrıca sperm hareketinin başlamasının, epididimal lümende L-karnitin artışına ve sperm hücresinde L-asetil karnitin artışına bağlı olduğuna dair kanıtlar vardır.(58) L-karnitin ve L- asetil karnitin
tedavisinden sonra astenospermik erkeklerde hareketlilik ve antioksidan kapasite artışı gözlenmiştir.(59) İnfertil erkeklerde L-karnitin tedavisi sonrası sperm konsantrasyonu ve hareketliliğinde artış gözlenmiştir.(61) L-karnitin tedavisi sonrası sperm miktarında da artış gözlenmiştir.(62)

Koenzim Q10 mitokondrial solunum zincirinin önemli bir parçasıdır ve enerji metabolizmasında esansiyel bir rolü vardır. Dahası, hücre zarları ve lipoproteinlerle ilgili önemli bir yağda çözünebilen antioksidandır. Testiste belirgin şekilde koenzim Q10 üretilir ve süpürücü olarak koruyucu görev yapan indirgenmiş formu olan ubikinol semende bol miktarda bulunur.(63) İnfertil erkeklerde seminal plazma ve sperm hücrelerinde düşük koenzim Q10 seviyeleri tespit edilmiştir.(65) Koenzim Q10 tedavisi sonrası; seminal plazma ve sperm hücrelerinde koenzim Q10 seviyesinde, fosfotidilkolin düzeyinde ve sperm hareketliliğinde artış görülmüştür.(66)
Kombine folat(folik asit) ve çinko kullanımı sonrası, fertil ve infertil erkeklerde toplam normal sperm sayısı artmıştır.(73)
SOR etkilerini azaltan bir süpürücü ajan olan N-asetil sistein kullanımı ile infertil erkeklerin semen hacmi, hareketliliği, vizkozitesi ve antioksidan kapasitesinde artış olmuştur.(74)
Astenospermik erkeklerde vitamin E tedavisi sonrasi lipit peroksidasyonu azalmakta, hareketlilik ve gebelik oranları artmaktadır.(76)
Vitamin C’nin glutatyon ve vitamin E ile kombine tedavisi sonrasında, spermatozoa hidroksiguanin seviyesi düşüp, sperm sayısı artmaktadır.(32) Vitamin E ile birlikte kullanıldığında ise, DNA
kırılmalarını azaltmaktadır.(77)

Çalışmanın devamında yardımcı üreme teknikleri yani tüp bebek, aşılama uygulanacaksa bile bu antioksidan tedavilerinin uygulanması gerektiğini, çünkü antioksidanların erkek spermindeki dna hasarlarını düzelttiğini ve tüp bebek, mikroenjeksiyon gibi yöntemlerde hasarlı spermle döllemeyi engelleyip, düşük ya da hasarlı embriyo riskini otadan kaldırdığını anlatmış.

Sonuç:Bizler doğal yolla hamile kalsak da kalmasak da her halükarda doğru yoldayız. Bugün kullanılan tüm bu takviyelerin zararı yok faydası var, en kötü ihtimalle tüp bebekle hamile kalsak bile, sağlıklı bir hamilelik ve embriyo için başarı şansımızı yükseltiyor.

çok sağol canım verdiğin bildiler çok açıklayıcı vede faydalı

saolun kızlarr evet dünyanın en kötüü acısı bu yaa şimdi daha anlıyorumm annemin kıymetinii benimkini kürtaj yapmadılarr ilaçla düşürdüler ve inanılmaz sancı çektimm en kötüsüde kaybettini gözlerinle görmenn allahımm herkese yardım etsin çok zor günler geçiriyorumm

cnm benım yaaa gercekten cok üzüldüm. rabbım acını tes zamanda unutturur ve yenı bır bebekle ödüllendırır senı ınş. bu kez sonunda acısını görmeyecegın saglıklı ve dünyalar güzelı bı bebek... kıyamam

antikdeniz siz ameliyat olmuşmuydunuz canım ya sanki olmamıştınız gibi hatırlıyorumda

inşallahh canımmm tez zamanda olur inşallah olacagı varmışş elbette akacak kan damarda durmazmışş elbet biliyorumm şükürler olsun rabbime hamile kalabildim buda bir nimett ama toparlayamıyorumm kii kendimii bir türlüü nasıl gececekkk nasıl geçirecemm bu sürecii bilemiyorumm..kızlarr anne karnındaki bebek çok konuşulmakdan etkilenir derlerr biz çok duyurduk etrafaa çok abarttıkk sevincimizi öle böle değildii kaynanamlarr,annemlerr bizz abarttıkk ya sanki dünyada tek hamile kalan benmişim kii ((((((

çok geçmiş olsun antikdeniz
allah acına sabır versin
sizlere bişey sormak istiyorum endol ve trendali nasıl kullandı eşiniz..
yani aç karnınamı tok karnına mı
günün hangi saatlerinde

canım Allah sabır versin . Allah taşıyamayacağın yük yüklemez Allah sana güzel sağlıklı evlatlar versin canını sıkma ...

Rabbim sana yardım etsin. sabır versin. Yüce Allah her insanın kaldıracağı yükü verrirmiş. şükretmetmelisin. allahtan sabır dilemelisin. gerçekten üzülmemek elde değil.

canim benim cok uzuldum Rabbim sabirlar versin insallah yeniden hamile karirsin ve saglikli gecer uzme kendini diyemiyorum ama uzmemeye calis.

benim eşiminde düşüktü sayısı. bi çok akşam havuç rendesi yedirdim salata gibi nar ekşili vs. ve sperm sayısı ciddi derecede arttı. tavsiye ederim bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…