• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Cok üzüldüm. Benim de ekim ayında 16 haftalık gebeliğim sonlandırıldı. Kalp anomalisi vardı. Kalple ilgili bi ton sorun. Sizin gibi ne yapacağımızı bilemedik. Kime gitti isek gebeliği sonlandırın dediler. Amniyosentez sonucunu beklemeden gebeliğim sonlandırıldı.
Her 3 saat te vajinadan ilaç verdiler bana. Suni sanci yani. 5. Dozda açılmam oldu ve normal doğum yaptım. Çok kanamam oldu.. sonrasında kürtajla kalan parçaları aldılar. 1 gece yattim ciktim..3 4 gune de kendimi toparladım bedenen..36. Gün adet oldum..

Sizinde haftanızdan dolayı ve sağlığınız için normal doğum yaptırırlar . Zor ama en iyisi bu canim. Çok geçmiş olsun. Rabbim yardımcın olsun🙏 duam sizinle❤
O vajinada ilacı suni sancı başlaması için kızımda da vermişlerdi ama açılma 1 cm olmuştu sadece canım.aynı ilaç mı acaba. Off ne zor şeyler atlatmışsın. Bir uyuşturma falan yapmıyorlar mı canım çok zorlandın mı çok ağrın oldu mu 🥺 çok korkuyorum şuanda, bebeğimin derdindeyken kendi derdime düştüm 😣 Allah razı olsun aminnn 🌸

Sana da çok geçmiş olsun canım, çok zor bir süreç. Ne yapacağımı bilemez haldeyim biraz bilgi almaya ihtiyacım var nelerle karşılaşacağımı bilmek istiyorum ve korkuyorum.. Bebekte hem spina bifida var canım 3 cm açıklık var omurgasında ve baloncuk oluşmuş içinde sinir dokuları var, hem beyinde sıvı var bu bozukluk tan dolayı arnold chiari sendromlu, beyincik sapı aşağı doğru kaymış. Sen nasıl bir süreç izledin beni aydınlatırsan çok sevinirim..
Benim melek kizimda da kalbinde ve beyninde ciddi hasarlar var dedi doktorum.. Suyum bitti kaybettim yavrumu 😑gece 12 de hastaneye yattım serum ve vajinal ve ağızdan ilac verdiler sabah 8 buçukta direk kurtaja aldılar beni. Ben öyle istedim doktorum da sağolsun kabul etti. Sancim cok oldu malesef 3 4 saat 😑o geçiyo cnm da bıraktığı hasari geçirmek cok zor😑4 ay oldu hala içim acıyor cok😑

neyse buna şükür .devamı gelir :KK66:
Kasmiyorum çok cnm ya çünkü ac kalinca elim ayağım tutmuyor sonra sıkıntı yaşıyorum bide su sıralar psikolojik açlık yaşıyorum

Merhaba canım konu olmuş biraz ama belki bana cevap verebilirsin, haftası kaçtı senin ilaçla düşüğünün canım, 23 haftalık bebeğim ve anamali olduğu için düşürülmesi gerekiyor, ağrı sancı nasıl oluyor.. Büyük olduğu için biraz kaygılarım çok.. Hastanede yapacaklarmış gerçi benimkini doktor gözetiminde
Cok gecmıs olsun, benım 9 haftalıktı ama 6 da kalmıstı, bir gece hastanede kaldım, doktor gozetımınde yapıldı benım de.. 4er saat ara ile hem vajınal hem dılaltı ılac verıldı bana..sizin haftasında buyykmus, ilerleyen haftalarda yaptırmıyorlar dıye biliyordum

Cok gecmıs olsun, benım 9 haftalıktı ama 6 da kalmıstı, bir gece hastanede kaldım, doktor gozetımınde yapıldı benım de.. 4er saat ara ile hem vajınal hem dılaltı ılac verıldı bana..sizin haftasında buyykmus, ilerleyen haftalarda yaptırmıyorlar dıye biliyordum
Zorunlu bir sonlandırma olduğu için yaptırılıyormuş canım. Çok geçmiş olsun sana da.. Rabbim sağlıklı hayırlı evlat Nasib etsin inşallah, nasıl oldu canım çok ağrın sancın oldu mu bir uyuşturma vs yaptılar mı? Ufakmış bebiş ama can işte..

Kızlar diyet spor nasıl gidiyor? Ben yine evde yürüyüşe devam ama diyet fena😆 cok sıkı diyette bile anca 2 3 kilo veriyorum şimdi fazla sıkı yapamiyorum. Hafta ici 500 gram versem hafta sonu 300 unu geri alıyorum 😆
5 aydır aralıksız diyet yapıyorum diyetisyen eşliğinde. Bu hafta son inşallah bundan sonra dikkat ederek devam edicem. Leslie 3 mile haftada 2-3 yapmaya gayret ediyorum. Nefsim çok köreldi yemekle muhteşem bi bağım vardı ahh🤭 14 kiloya elveda dedim iyice şişmiştim gebelikten önce.. verdikçe veriliyor ama taviz vermeden ilerlemek şart.

Benim melek kizimda da kalbinde ve beyninde ciddi hasarlar var dedi doktorum.. Suyum bitti kaybettim yavrumu 😑gece 12 de hastaneye yattım serum ve vajinal ve ağızdan ilac verdiler sabah 8 buçukta direk kurtaja aldılar beni. Ben öyle istedim doktorum da sağolsun kabul etti. Sancim cok oldu malesef 3 4 saat 😑o geçiyo cnm da bıraktığı hasari geçirmek cok zor😑4 ay oldu hala içim acıyor cok😑
Ah arkadaşım şimdi bile benden alınacağını bilmek öyle acı ki.. Ne desem çare değil biliyorum ve bunu kalbimde hissediyorum.. Rabbim sana sağlıklı hayırlı evlat Nasib etsin dillerim Allah kimseyi bu dertlerle uğraştırmasın. Bakalım ne yapacaklar canım.. Süreç nasıl ilerleyecek

Pkoslu olan arkadaşlar ne gibi vitamin kullanıyorsunuz
Ben gebelikten önce inofolic combi kullanıyordum. Daha sonra doktorumu degistirdim. Miyositol positive kullanıyorum suan inositol, folik asit, selenyum ve çinko içeriyor. Bi de keçiboynuzu özü yiyorum bi kaşık.
Ayda 1 d-vitamini ampul kırıp içiyorum.

Zorunlu bir sonlandırma olduğu için yaptırılıyormuş canım. Çok geçmiş olsun sana da.. Rabbim sağlıklı hayırlı evlat Nasib etsin inşallah, nasıl oldu canım çok ağrın sancın oldu mu bir uyuşturma vs yaptılar mı? Ufakmış bebiş ama can işte..
Korkutmak gıbı olmasın ama ben cok sıddetlı sancı cektım 2 bucuk saat, nefesim kesildi cok kere, cok asırı kanama oldu, sabah kadar kontrol ettiler .. Hemsire bi nevi dogum sancısı cekıyorsun demıstı bana.. Agrı kesici bıle vermediler, kasları uyarır, dusuk gecikir diye vermediler bısey.. Arkadsların da dedıgı gıbı sancıyı baslatıp dogum gıbı yaptırcaklardır sıze

Ah arkadaşım şimdi bile benden alınacağını bilmek öyle acı ki.. Ne desem çare değil biliyorum ve bunu kalbimde hissediyorum.. Rabbim sana sağlıklı hayırlı evlat Nasib etsin dillerim Allah kimseyi bu dertlerle uğraştırmasın. Bakalım ne yapacaklar canım.. Süreç nasıl ilerleyecek
Cok üzüldüm 😔 rabbim güç versin. Güzel haberlerinizi de alalim burda inşallah. Kalpteki acı hiç geçmiyo ki.

Kasmiyorum çok cnm ya çünkü ac kalinca elim ayağım tutmuyor sonra sıkıntı yaşıyorum bide su sıralar psikolojik açlık yaşıyorum
bende kasmıyorum aslında canım artık olursa olur olmazsa doğumdan sonra veririm hepsini diyorum tabi inşallah hamile olup tamamlayıp bide doğurursak :KK200::dua::dua:

Korkutmak gıbı olmasın ama ben cok sıddetlı sancı cektım 2 bucuk saat, nefesim kesildi cok kere, cok asırı kanama oldu, sabah kadar kontrol ettiler .. Hemsire bi nevi dogum sancısı cekıyorsun demıstı bana.. Agrı kesici bıle vermediler, kasları uyarır, dusuk gecikir diye vermediler bısey.. Arkadsların da dedıgı gıbı sancıyı baslatıp dogum gıbı yaptırcaklardır sıze
Zaten korkuyorum canım, biliyorum hissediyorum zor bir sürecin beni beklediğini.. İnşallah en kolay bir şekilde rabbim kurtarır, ona sığınmaktan başka ne yapabilirim ki..

5 aydır aralıksız diyet yapıyorum diyetisyen eşliğinde. Bu hafta son inşallah bundan sonra dikkat ederek devam edicem. Leslie 3 mile haftada 2-3 yapmaya gayret ediyorum. Nefsim çok köreldi yemekle muhteşem bi bağım vardı ahh🤭 14 kiloya elveda dedim iyice şişmiştim gebelikten önce.. verdikçe veriliyor ama taviz vermeden ilerlemek şart.
Vay harikasın nasıl degismissindir😍aslında diyetisyen de aklıma geliyor durumumu anlatıp ona göre bi diyet listesi verebilir

Zaten korkuyorum canım, biliyorum hissediyorum zor bir sürecin beni beklediğini.. İnşallah en kolay bir şekilde rabbim kurtarır, ona sığınmaktan başka ne yapabilirim ki..
Yaa canımsın, ınsallah gececek.. Rabbım sabır guc kuvvet versin sana, ne zaman olcak işlem, sana dua edıcem

Back