Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hep buralardayım tatlım 🥰 okuyorum hep takipteyim hepinizi. Bıraktığın yerdeyim be kuzum yoruldum kısır döngüden. Bi kez daha aşılama denerim diye düşünüyordum ama ondan da vazgeçtim biraz kendimle ilgilenmeye ihtiyacım var, çok saldım, çok kilo aldım. Yarından itibaren sıkı bir diyet ve spora başlayacağım. Kendimi bi toparlayayım sonra Allah kerim ☺️ sen nasılsın neler yapıyorsun?
Aah ah o kilo benim de basıma dert, nasılsa daha yaza var diyorum ama zaman su misalı akıp gıdıyo, baslamam lazım bi yerden.. Aslında ben de sana ayak uydursam ne guzel olur, leslıe baslasam evde aksamları, biraz da yedıgıme ıctıgım dikkat etsem, ama bu aralar oyle acık ki ıstahım🙈
Bizim okuldan bi kız, yazın zayıflamış incecik geldi, 2.denemede şak hamile..

Aah ah o kilo benim de basıma dert, nasılsa daha yaza var diyorum ama zaman su misalı akıp gıdıyo, baslamam lazım bi yerden.. Aslında ben de sana ayak uydursam ne guzel olur, leslıe baslasam evde aksamları, biraz da yedıgıme ıctıgım dikkat etsem, ama bu aralar oyle acık ki ıstahım🙈
Bende kızımda da oğlumda da kilo verdiğim zaman kaldım hamile, bencede etkiliyor kilo

Gerçekten spor ve diyet çok işe yarıyor, e tabii biraz da odağını değiştirmek.. Haziranda yine aynı kafaya girmiştim vazgeçmiştim bebek düşüncesinden hunharca spor yaptım ve yeşillik sebze ağırlıklı beslendim 3 kg verdim şakk doğal yolla hamile kaldım. Ama gerçekten toparlanmaya ihtiyacım var. Hadi sen de bi gazla başla 😁 ben de akşamları Leslie yapıyordum.

Gerçekten spor ve diyet çok işe yarıyor, e tabii biraz da odağını değiştirmek.. Haziranda yine aynı kafaya girmiştim vazgeçmiştim bebek düşüncesinden hunharca spor yaptım ve yeşillik sebze ağırlıklı beslendim 3 kg verdim şakk doğal yolla hamile kaldım. Ama gerçekten toparlanmaya ihtiyacım var. Hadi sen de bi gazla başla 😁 ben de akşamları Leslie yapıyordum.
Yarın baslayalım, sen de yap leslıe ☺️beni ıtekle ne olur ☺️🙏🏻

Bencede cnm başla hem psikolojik olarak da iyi geliyor insana kilo vermek, senin sanki çok yoktu kilon öyle hatırlıyorum
Dogum izninde sadece yattım, hareketsiz kalınca, aldıklarımı tamamen veremedim, 4 5 kilo fazlalıgım var suan 😔 okul acılınca gitti 3 4 kilo da, okulum yurume mesafesinde, birde sureklı hareketlıyım okulda, onun sayesinde, beslenmeye de dikkat edersem cok ıyı olur.. Senin okul nasıl gıdıyo, bebıse kim bakıyor ☺️ ikinci ne zaman diye sorular basladı mı

Hep buralardayım tatlım 🥰 okuyorum hep takipteyim hepinizi. Bıraktığın yerdeyim be kuzum yoruldum kısır döngüden. Bi kez daha aşılama denerim diye düşünüyordum ama ondan da vazgeçtim biraz kendimle ilgilenmeye ihtiyacım var, çok saldım, çok kilo aldım. Yarından itibaren sıkı bir diyet ve spora başlayacağım. Kendimi bi toparlayayım sonra Allah kerim ☺️ sen nasılsın neler yapıyorsun?
Diyet istiyorsanız bana gelin arkadaşlar maşallah ölüm diyeti gibi diyet listem var 😂😂

2 erkek canım 🤗💙
Amin inşallah 🥰🤲🏻
Yani tedirginlikler oluyor tabi. 12. Haftada kanama yaşadım sonradan lekelenme oldu 8-10 gün onlar korkuttu ama şimdilik iyiyiz şükür inşallah sorunsuzca devam eder🥰
En ufak ağrıda birşey mi oldu korkusu, karnım mı sert akıntı mı var böyle korkular oluyor biraz işte😀
Maşallah canim 💜🥰 İkiz gebelik kolay değil tabi riskleride fazla ama akışına bırakmak teslim olmak en iyisi.
Sağlıcakla gelsinler iki paşa🙏

Coraspirini de mi doğuma kadar kullandın, onu bana bir hafta önce kessek yeter dedi anestezi uzmanı öyle istiyormuş iğneyi de 12 saat önce, bu aşamalar nasip olup gelince şimdi de ne zaman bırakılır acaba bişey olur mu korkusu geliyor insana birde sürekli işte iğne coraspirin kullanana spinal tutmaz lafı dolanınca🙈gerçekten hamilelik çok garipmiş ilk başta o kadar iğne stres bir an önce sonu gelsin kucağıma alayım iğne işi de biter diyordum şimdi yaklaştıkça gece zor uyusam, etrafta tıs tıs gezsem hatta bide diyet zorunluluğuma rağmen böyle çok iyi nasıl ayrılacağım düşüncesi geldi nasıl bir psikopatlıksa kimse görmese benimle dursa hoşuma gidecek 🤭😂
Yok yok kucağına almak bambaşka.
Hari ben hamilelikten hiç hoşlanmayan biriyim çok zor geçiyor psikolojik olarak berbat bir durumdaydım yatsam yatamıyorum.Hareketlerimin kısıtlı olması falan beni çok germişti artık.
Vede ben kız bebek hamileliğin de daha çok zorlandım bunu arkadaşımda söyledi hormonlarım zirve yapmıştı.😅😬
Bebeklerim hep kaburgamın altında o yüzden çok ağrı çekiyorum vede hiç uyuyamıyorum 3 ay böyle sürüp giden gitmişti düşün sıfır uykuya yakın artık psikopat olmuştum o derece nefes problemi oluyordu.🥴
Çokça mide bulantısı da yaşadım ben sevmiyorum bu yüzden😂
Ama senin gibilerde var hamilelik dönemini seven.😊 2.ciyi rahat düşünürsün sen.😅 Doğuma kim gelecek yanında kalmak için çantan hazırlandı mı?

Alırım bir dal . Reformer a başladım haftada iki gün if yapıyorum 8 16 .
3 haftada 5bucuk kilo verdim suan gitmiyor ama
Valla mı kuzum at yararlanırım valla seve seve 😍 bugün kısır yapıcam mesela bol yeşillikli
Şimdi detaylı anlatıyorum benim gebelik şekerim yok ama bir dönem karnı 17 gün ilerde suyu da üst sınır diye direk diyetisyene yönlendirdi. Kadında şöyle bir plan çizdi

Sabahları hangisini seçersek
Kahvaltıdan bir saat önce bir bardak su!

1) Sebzeli omlet(ıspanak, kırmızı biber, karnıbahar gibi ama sadece biri) yanında 10 badem veya 2 ceviz ile 2 dilim tam buğday veya çavdar ekmeği siz isterseniz az domates salatalık da koyabilirsiniz ben koydum 😅

2) haşlama yumurta, 2 dilim peynir, biraz havuç, iki yaprak marul, 2 dilim yine ekemek

3)1 kase dometes salatalıklı peynirli salata 2 dilim ekmek

4) 5 yemek kaşığı menemen, 2 ceviz 5 badem, 2 yemek kaşığı lor peyniri 2 dilim ekmek

5)2 dilim ekmek ile tost domates salatalık 2 ceviz
Öğünden bir saat önce bir bardak su
Öğle
1 porsiyon meyve 4 yemek kaşığı yoğurt 2 ceviz 7 badem

Akşam yemeğinden 1 saat önce 1 bardak su
Akşam
Sebze yemekleri 9 yemek kaşığı, 3 yemek kaşığı yoğurt 2 dilim ekmek
Köfte olursa 5 adet yanına bir kaselik salata 2 dilim ekmek
Balık bir tane orta boy yanında sebze veya salata 2 dilim ekmek
Et veya tavuk porsiyonu iki parça eti geçemeyecek onun yanında da 1 kase salata hakkı var

Günde en az 3 lt su ve hareketli olunacak

Buna tam uyup hiç şeker bünyeye girmeyince 11 günde 2 kilo verdim şimdi bebek kilo alsa da ben hep sabitim hatta gr gr alta düşüyorum

Birde bu öğünlerin arasında açlık hissi olursa ilk 2 hurma 2 ceviz veya 1 bardak ayran içebilirsiniz

X