Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yok yok kucağına almak bambaşka.
Hari ben hamilelikten hiç hoşlanmayan biriyim çok zor geçiyor psikolojik olarak berbat bir durumdaydım yatsam yatamıyorum.Hareketlerimin kısıtlı olması falan beni çok germişti artık.
Vede ben kız bebek hamileliğin de daha çok zorlandım bunu arkadaşımda söyledi hormonlarım zirve yapmıştı.😅😬
Bebeklerim hep kaburgamın altında o yüzden çok ağrı çekiyorum vede hiç uyuyamıyorum 3 ay böyle sürüp giden gitmişti düşün sıfır uykuya yakın artık psikopat olmuştum o derece nefes problemi oluyordu.🥴
Çokça mide bulantısı da yaşadım ben sevmiyorum bu yüzden😂
Ama senin gibilerde var hamilelik dönemini seven.😊 2.ciyi rahat düşünürsün sen.😅 Doğuma kim gelecek yanında kalmak için çantan hazırlandı mı?
Yooook miniğin şuan hareketleri çok hoşuma gitse de o ayrı o ayrı bana sağlıkla bir yeter valla 🙈annem gelecek nasipse, çanta da baya hazır ama bir iki eksik var onu da bu hafta hazırlar kapatırım gibi 🥰

Şimdi detaylı anlatıyorum benim gebelik şekerim yok ama bir dönem karnı 17 gün ilerde suyu da üst sınır diye direk diyetisyene yönlendirdi. Kadında şöyle bir plan çizdi

Sabahları hangisini seçersek
Kahvaltıdan bir saat önce bir bardak su!

1) Sebzeli omlet(ıspanak, kırmızı biber, karnıbahar gibi ama sadece biri) yanında 10 badem veya 2 ceviz ile 2 dilim tam buğday veya çavdar ekmeği siz isterseniz az domates salatalık da koyabilirsiniz ben koydum 😅

2) haşlama yumurta, 2 dilim peynir, biraz havuç, iki yaprak marul, 2 dilim yine ekemek

3)1 kase dometes salatalıklı peynirli salata 2 dilim ekmek

4) 5 yemek kaşığı menemen, 2 ceviz 5 badem, 2 yemek kaşığı lor peyniri 2 dilim ekmek

5)2 dilim ekmek ile tost domates salatalık 2 ceviz
Öğünden bir saat önce bir bardak su
Öğle
1 porsiyon meyve 4 yemek kaşığı yoğurt 2 ceviz 7 badem

Akşam yemeğinden 1 saat önce 1 bardak su
Akşam
Sebze yemekleri 9 yemek kaşığı, 3 yemek kaşığı yoğurt 2 dilim ekmek
Köfte olursa 5 adet yanına bir kaselik salata 2 dilim ekmek
Balık bir tane orta boy yanında sebze veya salata 2 dilim ekmek
Et veya tavuk porsiyonu iki parça eti geçemeyecek onun yanında da 1 kase salata hakkı var

Günde en az 3 lt su ve hareketli olunacak

Buna tam uyup hiç şeker bünyeye girmeyince 11 günde 2 kilo verdim şimdi bebek kilo alsa da ben hep sabitim hatta gr gr alta düşüyorum

Birde bu öğünlerin arasında açlık hissi olursa ilk 2 hurma 2 ceviz veya 1 bardak ayran içebilirsiniz
İyiymiş valla, açlıktan gözümüz dönmez inşallah 🤣 sağol kuzum uğraşmışsın o kadar. Ben öğlenle akşam öğünlerinin yerini değiştirebilirim. Akşam yoğurtla salatayla falan geçiştiririm. Sen hamile halinle iyi dayanmışsın, iştah daha bi açılıyo ya o zaman. Muhteşem bi lohusa olacaksın ama 😍 hatta eskisinden daha zayıf olursun emzirince. Kuzuya da maşallah tombiş tombiş gelecek ❤️

İyiymiş valla, açlıktan gözümüz dönmez inşallah 🤣 sağol kuzum uğraşmışsın o kadar. Ben öğlenle akşam öğünlerinin yerini değiştirebilirim. Akşam yoğurtla salatayla falan geçiştiririm. Sen hamile halinle iyi dayanmışsın, iştah daha bi açılıyo ya o zaman. Muhteşem bi lohusa olacaksın ama 😍 hatta eskisinden daha zayıf olursun emzirince. Kuzuya da maşallah tombiş tombiş gelecek ❤️
Bazen cidden insanın canına tak diyor hele kendime zarar bişey olsa sadece yüz kez bozardım😅şeker işi çok risk ama bir kere kaçamak yapayım deyip bünye hatırladığı an sanki bağımlı gibi sürekli can istiyor ama dayanırsan gerçekten o en iyi tatlıları bile canın istemeyecek hale geliyormuşsun çok şaşırdım 🙈sadece kabul edemediğim tek şey şekersiz çay şeker atamayınca çayı bıraktım bu iş bitsin yine başlarım asla şekersiz alışamadım 😂nasip olursa lohusalıkta ne kadar tatlı varsa yiyeceğim ama hayalim o😂😂

Kızlar merhaba, ben 17 kasım da düşük yaptım kendiliğinden düştü, 15 gün kanamam devam etti son iki gün varla yok arası, 30 Kasım ve 3 Aralık ilişki, 8,9,11 Aralık'ta ise günde bir defa peçete ye leke geldi o günlerden sonra ara ara sol kasıkta sancı oluyor, yumurtlama dönemi bilirdim düşüğün 26. Günü ancak hâlâ o yumurta akı şekilde ki akıntı da gelmedi, düşünüp duruyorum, içim içimi yiyor. Sizler yaşadınız mı böyle şeylerdüşük sonrası yumurtlama ne zaman oldu, hamilelik ne zaman elde ettiniz beni bilgilendirirseniz çok çok sevinirim.

Coraspirini de mi doğuma kadar kullandın, onu bana bir hafta önce kessek yeter dedi anestezi uzmanı öyle istiyormuş iğneyi de 12 saat önce, bu aşamalar nasip olup gelince şimdi de ne zaman bırakılır acaba bişey olur mu korkusu geliyor insana birde sürekli işte iğne coraspirin kullanana spinal tutmaz lafı dolanınca🙈gerçekten hamilelik çok garipmiş ilk başta o kadar iğne stres bir an önce sonu gelsin kucağıma alayım iğne işi de biter diyordum şimdi yaklaştıkça gece zor uyusam, etrafta tıs tıs gezsem hatta bide diyet zorunluluğuma rağmen böyle çok iyi nasıl ayrılacağım düşüncesi geldi nasıl bir psikopatlıksa kimse görmese benimle dursa hoşuma gidecek 🤭😂
Kızlar herkese selam. Umarım kayıp yaşayan tüm arkadaşlarım vaktiyle bebeklerine kavuşurlar🙏

Canım 34. Haftaya gelmişsin maşallah🧿 coraspirini 37. Haftada kestik. (37+0)
İğneye doğuma kadar hatta doğum yaptığım gün de dahil olmak üzere 10 gün devam ettik biz, sezaryen oldum bu arada.

Kızlar herkese selam. Umarım kayıp yaşayan tüm arkadaşlarım vaktiyle bebeklerine kavuşurlar🙏

Canım 34. Haftaya gelmişsin maşallah🧿 coraspirini 37. Haftada kestik. (37+0)
İğneye doğuma kadar hatta doğum yaptığım gün de dahil olmak üzere 10 gün devam ettik biz, sezaryen oldum bu arada.
Uygulamada 34 de gerçekte 33 valla çok şükür geldik bu günlere 🥰peki genel anestezi mi oldu yoksa spinal mi, benim doktorum da iğne için doğumdan sonra 15 gün devam edecek dedi

Uygulamada 34 de gerçekte 33 valla çok şükür geldik bu günlere 🥰peki genel anestezi mi oldu yoksa spinal mi, benim doktorum da iğne için doğumdan sonra 15 gün devam edecek dedi
Spiral oldu canım, ben de çok araştırdım kafamı karıştırıyordu bu konu ama söylediğim şekilde ilerledik. 10. Gün dahil olmak üzere kullandım ve vedalaştık iğnelerle. Hala daha 4-5 tane kaldı elimde hey gidi :)

Spiral oldu canım, ben de çok araştırdım kafamı karıştırıyordu bu konu ama söylediğim şekilde ilerledik. 10. Gün dahil olmak üzere kullandım ve vedalaştık iğnelerle. Hala daha 4-5 tane kaldı elimde hey gidi :)
Valla bazen bakıyorum 200 küsür iğneden 40 bile kalmadı artık vurmam gereken çok şükür

Dogum izninde sadece yattım, hareketsiz kalınca, aldıklarımı tamamen veremedim, 4 5 kilo fazlalıgım var suan 😔 okul acılınca gitti 3 4 kilo da, okulum yurume mesafesinde, birde sureklı hareketlıyım okulda, onun sayesinde, beslenmeye de dikkat edersem cok ıyı olur.. Senin okul nasıl gıdıyo, bebıse kim bakıyor ☺️ ikinci ne zaman diye sorular basladı mı
Gider cnm ya merak etme, valla okulum e gün rahatım programım güzel ama öğrenciler çok fena ahlaksız bilgisiz bi nesil malesef.. Annem bakıyor Ömere, olmaz mi o sorular başladı yap 2.yi beraber büyüsün diyorlar, kafayı yerim ben olmaz oğlumun uyku sorunu vardl diyorum bende, biraz büyüsün öyle

Bazen cidden insanın canına tak diyor hele kendime zarar bişey olsa sadece yüz kez bozardım😅şeker işi çok risk ama bir kere kaçamak yapayım deyip bünye hatırladığı an sanki bağımlı gibi sürekli can istiyor ama dayanırsan gerçekten o en iyi tatlıları bile canın istemeyecek hale geliyormuşsun çok şaşırdım 🙈sadece kabul edemediğim tek şey şekersiz çay şeker atamayınca çayı bıraktım bu iş bitsin yine başlarım asla şekersiz alışamadım 😂nasip olursa lohusalıkta ne kadar tatlı varsa yiyeceğim ama hayalim o😂😂
Aslına bakarsan tatlı da pek sevmem, abur cubur alışkanlığım da yok, hele hazır içecek asla almam evime. Benim tek sıkıntım ekmek ve hamur işi. Onlardan vazgeçebilirsem otomatikman gidecek kilo zaten. Hadi bakalım zorla morla olacak bu iş 💪😁

Ben bugun yapamam herhalde, kafayı tutamıyorum ayakta, hasta oldum🤦‍♀️ başım catlıyor, salgın beni de vurdu 😔
Ahh kuzum yaa geçmiş olsun gerçekten herkes hasta. Ben de regl olmadım, yarın gelir heralde. Regl olayım kafam rahat sporumu yapayım dedim

Ev
Şimdi detaylı anlatıyorum benim gebelik şekerim yok ama bir dönem karnı 17 gün ilerde suyu da üst sınır diye direk diyetisyene yönlendirdi. Kadında şöyle bir plan çizdi

Sabahları hangisini seçersek
Kahvaltıdan bir saat önce bir bardak su!

1) Sebzeli omlet(ıspanak, kırmızı biber, karnıbahar gibi ama sadece biri) yanında 10 badem veya 2 ceviz ile 2 dilim tam buğday veya çavdar ekmeği siz isterseniz az domates salatalık da koyabilirsiniz ben koydum 😅

2) haşlama yumurta, 2 dilim peynir, biraz havuç, iki yaprak marul, 2 dilim yine ekemek

3)1 kase dometes salatalıklı peynirli salata 2 dilim ekmek

4) 5 yemek kaşığı menemen, 2 ceviz 5 badem, 2 yemek kaşığı lor peyniri 2 dilim ekmek

5)2 dilim ekmek ile tost domates salatalık 2 ceviz
Öğünden bir saat önce bir bardak su
Öğle
1 porsiyon meyve 4 yemek kaşığı yoğurt 2 ceviz 7 badem

Akşam yemeğinden 1 saat önce 1 bardak su
Akşam
Sebze yemekleri 9 yemek kaşığı, 3 yemek kaşığı yoğurt 2 dilim ekmek
Köfte olursa 5 adet yanına bir kaselik salata 2 dilim ekmek
Balık bir tane orta boy yanında sebze veya salata 2 dilim ekmek
Et veya tavuk porsiyonu iki parça eti geçemeyecek onun yanında da 1 kase salata hakkı var

Günde en az 3 lt su ve hareketli olunacak

Buna tam uyup hiç şeker bünyeye girmeyince 11 günde 2 kilo verdim şimdi bebek kilo alsa da ben hep sabitim hatta gr gr alta düşüyorum

Birde bu öğünlerin arasında açlık hissi olursa ilk 2 hurma 2 ceviz veya 1 bardak ayran içebilirsiniz
Eve gidince detaylı bakacağım teşekkür ederim 💕

Gider cnm ya merak etme, valla okulum e gün rahatım programım güzel ama öğrenciler çok fena ahlaksız bilgisiz bi nesil malesef.. Annem bakıyor Ömere, olmaz mi o sorular başladı yap 2.yi beraber büyüsün diyorlar, kafayı yerim ben olmaz oğlumun uyku sorunu vardl diyorum bende, biraz büyüsün öyle
Yaa ne guzel annenin bakması, en azından bakıcı sorunu yasamıyorsun.. Ogrencı profili gittikce kotuye gıdıyo maalesef..

İf diye bir yöntem var duymussundur belki
Aralıklı oruç. Intermittent Fasting Diye geçiyor. 10 12 arası kahvaltı 5 7 arası akşam yemeği başka bir şey yok cok etkili ama
Bir ara aksam 5ten sonra hıcbısey yemedim, 1 hafta kadar, sonr abi misafir geldi hersey bozuldu, gobek kısmında baya Bı incelme olmustu, aslında dikkat etsem cok cabuk gıdıcek

Herkese merhaba

Geçen hafta beklemediğim şekilde hamile olduğumu öğrendim ama şimdi de kimyasal gebelik yaşıyorum 🥺 Kimyasal gebeliklerden sonra kolayca hamile kalındığını duymuştum. Biraz morale ihtiyacım var, sizlerden bunu yaşayan var mı arkadaşlar?

X