Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Öyle düşünme canım bu bir süreç, biz ne kadar çabuk kavuşmak istesekte işte kısmet neticede biz zamanı var

Kafada soru işareti kalmaması için bu gibi müdehale edebileceğimiz şeyleri tamamlamak en iyisi

Trombofili panel testim çıktı anlayanlar söyleyebilir mi ne olduğunu iki düşük yaptım kızlar

Eklentiler

• IMG_20220923_131353.jpg
    124 KB · Görüntüleme: 50
Trombofili panel testim çıktı anlayanlar söyleyebilir mi ne olduğunu iki düşük yaptım kızlar
MTHFR ler heterozigot yani tek taraftan gen almışsınız homozigot olsa hem anneden hem babadan geçmiş oluyordu. Bu iki geni hiç önemsemeyen doktor da var, pıhtılaşma yapmaz ama folik asit b12 gibi vitaminlerin normal emilmesini de sağlamaz o yüzden folat formda folik asit alınmalı diyen doktorlar da var, hayır iki heterozigot birleşince pıhtılaşma yapar diyen de var.

Paı geni de heterozigot çıkmış onda da aynı bu çok önemli bir gen hele homozigot ise net pıhtılaşma diyen de denk geliyor hayır hiç bir etkisi yok diyeni de.

Yani asıl ciddi önemsedikleri ilk üç genin sorunsuz doktorların muallakta kaldığı genler de sende heterozigot çıkmış ne derler inan hiç bilmiyorum

Senin genlerin ne dersen benim MTHFR A1298C heterozigot birde Paı homozigot benimki ben iğne kullandırırım dedi bir kalp durmam var şimdi hamileyim bir coraspirin bir de 0,4lük oksapar kullanıyorum ama belki de boşuna net veriler evet şu o yüzden şu olacak demiyorlar ki deneme yanılma devam ediyorlar

Canım o kadar iyi anlatmışsın ki teşekkür ederim benim iki dusugum oldu ve ikiside 6 haftada gelişimi durdu kalp atışı hiç duyamadım zaten umarım iğne kullanmakla aşarım bunları pazartesi doktorumla gorusecem onun yorumu ne olacak merak ediyorum

İnşallah en şifa olacak yöntemi belirler şimdiden söyleyeyim aklınızda bulunsun doktorunuz iğne coraspirin kullan derse ve hamile kalıp kullanmaya başlarsarsanız en ufak pembe leke gelse dahi doktorunuza bilgi verin çünkü öyle durumda genelde coraspirin hatta iğne bile bırak diyorlar

En sonki gebeligimde coraspirin kullandım daha testi yaptirmamistik söylediğin gibi sürekli lekelenme yaşadım ve kesmemisti aspirini uyardigin için sağol

Ne güzel bilgilendirmişsiniz ekran resmî aldım. Ben de sonuç bekliyorum. Faydalanmış oldum teşekkürler

Ne güzel bilgilendirmişsiniz ekran resmî aldım. Ben de sonuç bekliyorum. Faydalanmış oldum teşekkürler
Rica ederim sizin de çıksın bakarız birlikte ama dediğim gibi önemli olan kendi doktorunuzun yorumu birde çok garip bir süreç aslında, misal birini okudum doktoru genlerine göre iğne demiş 0,4lük vermiş yine kalbi durmuş bunun üstüne ne deriz aaa doz yetmedi denir ama adam sonraki gebelikte 0,6 vermemiş yine aynı dozu vermiş kadın bebeğini kucağına almış belki de iğne bile vesile değil olacağı var sağlıklı ve ilerledi çünkü iş iğne olsa önce de aynı doz

En sonki gebeligimde coraspirin kullandım daha testi yaptirmamistik söylediğin gibi sürekli lekelenme yaşadım ve kesmemisti aspirini uyardigin için sağol
Bir kez daha gebelik nasip olunca en büyük tavsiyem doktorunuzda bariz iç gıcıklayıcı bir sorun yoksa tedavisinde tevekkül edip sakin bir şekilde devam edin. Tamam doğru tam kontrol günü bir korku oluyor ama ben şunu öğrendim biz ne yaparsak yapalım nasibimiz kadarı oluyor, zaten bu testler tedaviler insan olarak elimizden geleni yapıyoruz gerisi cidden takdiri ilahi boyutu oluyor.
Şimdi tüm hamileliğimi bunu da kaybedeceğim diye korkarak geçirsem elime bişey geçmeyecek ki ben korktum diye bebek yaşamayacak bunu bize verecek olan Allah deyip yola devam etmek lazım

İnşallah Rabbim hepimizin karşısına durumunu doğru teşhis edip doğru tedavi edecek doktorlar çıkarsın

Ay buna çok güldüm ya önceki gebeliğimde implant günü almıştım ama iki gün öncesi test yapıp pozitif olunca ertelemiştik. Ben de şimdi saç diş komple bi bakmak istiyorum kendime

Amin canım kalbimden gecenleri öyle güzel anlatmışsın ki hersey kader kısmet bencede inşallah kismetimdeki tez zamanda beni bulur tekrar üzülmem kirilmam

Aynen bence de. Dün histereskobi oldum rahimde eğiklik varmış o düzeltildi. Bu konuyu da detaylıca konuştuk doktorumla. Pıhtılaşmadan kaynaklı düşüklerin daha ileri haftalarda olduğunu söyledi. Sonuçlar çıkınca tekrar değerlendireceğiz artık.

Histereskobi sonrasında estrofem kullanan oldu mu aranızda. Kullanım amacının ne olduğunu merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…